Dodaj do ulubionych

Podyskutuj o Metrze

22.10.01, 14:24
"Świat się zmienia, niezmienne pozostaja tylko marzenia" - podyskutuj o
musicalu Metro. Opowiedź nam, ile razy widziałeś przedstawienie. Kogo słuchasz
najchętniej? Edyty Górniak, Katarzyny Groniec, Robetra Janowskiego, a może
chóru?
Obserwuj wątek
    • Gość: Essel Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.radiopogoda.pl 25.10.01, 16:12
      "Metro"... Bylam w trzeciej klasie LO, kiedy poszlam pierwszy raz na ten
      musical. Wtedy grane w Teatrze Dramatycznym. To bylo tuz po premierze. Wyszlam
      jak zahipnotyzowana i wiedzialam, ze musze pojsc jeszcze raz. W sumie bylam
      ponad 50 razy. Za kazdym razem robilo na mnie wielkie wrazenie. Znalam
      wszystkie teksty na pamiec. No i oczywiscie, jak wiekszosc dziewczyn chodzacych
      na "Metro" kochalam sie w Robercie Janowskim. Poznalam na "Metrze" wiele
      fajnych osob. Teraz niestety kontakt sie urwal, a szkoda. To "Metro" grane
      teraz w Bufo to nie to samo. Bylam raz i juz mi wystarczy. Natomiast kiedy
      uslyszalam piosenke z "Metra" w wykonaniu Kasi Groniec podczas jej recitalu, to
      ciarki az mi przeszly.
      • Gość: Kasia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 16:31
      • Gość: kasia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 16:34
        PRZEZ PRZYPADEK UZYŁAM TWOJEGO NICKA , MYSLAŁAM ZE MAM WPISAC NICK OSOBY KTÓREJ
        ODPISUJE WYPOWIEDZ O GODZ.16:30 JEST MOJA .
        POZDRAWIAM. JESTEM CIEKAWA JAK SIE NAZYWASZ I CZY SIĘ ZNAMY
    • Gość: benio Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 11:38
      lubię metro, choć nie za bardzo w moje marzenia to utrafia. Najbardziej mi się
      podoba piosenka, co idzie tak:
      "Nudno...
      strasznie brudno(...)
      ref.
      Pozwól mi zostać bohaterem
      Najwyższe szczyty, drogi złe"
      Coś pewnie pokręciłem, ale wiadomo o co chodzi.
      Pozdrawiam
      Benio
    • Gość: Essel Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 16:30
      pewnie się znamy bo ja byłam na Metrze 200 razy i to nie tylko w dramatycznym
      ale i w buffo , wchodzilam na spektakl za rznoszenie repertuaru teatru, brakuje
      mi tych czasów. Od tamtej pory minęły ze trzy lata , jestem sporo starsza, ale
      METRO było moim motorkiem, dla niego żyłam. Nigdy nie zapomnę tych lat.
      • maryw Re: Podyskutuj o Metrze 29.10.01, 16:46
        Ja ostatni raz na "Metro" poszlam w Dramatycznym chyba z piec lat temu, no moze
        cztery. Moze faktycznie sie znamy. A jesli nawet nie to laczy nas chyba ta sama
        fascynacja tym musicalem.
        Pozdrawiam Cie
        Essel
        • Gość: Misia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 19:36
          Mnie najbardziej ciarki przechodzą, jak słyszę "Litania" w wykonaniu Edyty.
          Przeżywam wtedy coś w rodzaju katharsis. A na żywo? Katharsis do [].
          Pozdroofki
          Misia
    • Gość: stach Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 10:52
      Nie o czym gadać. Stare kluchy. Czy nie stać nas na nic nowego?
      • Gość: Sasza Re: Podyskutuj o Metrze IP: 213.25.169.* 09.11.01, 20:20
        Metro? Dziękuję bardzo. Już wolę pójść na katorgi do dentysty.
    • Gość: wic Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.metronet.pl 10.11.01, 10:55
      mało, kurde, stacji jest i smierdzi...
      • Gość: Misia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 13:02
        REDAKCJO, WIELKIE DZIĘKI ZA PŁYTKĘ (CZY DOSTALI GO WSZYSCY W POLSCE, CZY TYLKO
        POZNANIACY?)!!!
        ŚWIETNY POMYSŁ.
        POZDROOFKY
        Misia
        • Gość: asd Re: Podyskutuj o Metrze IP: 193.150.166.* 13.11.01, 12:04
          tak, tylko Poznaniacy, bo reszta narodu nie zasluzyla...
          • Gość: Mara Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.*.*.* 13.11.01, 12:52
            Nie tylko w Poznaniu dali tę płytę, we Wrocławiu również. I chwała Wyborczej za
            to, choć zabrakło na płycie Roberta Janowskiego. DLACZEGO?!!!!
            • Gość: *96 Re: Podyskutuj o płycie IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 15:25
              a może jakąś inną trochę świeższą bo Metro leci ziemią
            • Gość: Misia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 19:19
              Też się trochę zdziwiłam...

Ale dla mnie i tak bomba. Jeszcze bardziej żałuję, że nigdy nie
              widziałam "Metro" na żywo...

Aha, czy ktoś orientuje się, czy ta plta to "koncertówka"? Bo mi ona wygląda na
              nagrywaną w studio. Nie wiem też, czy to jest nowa czy stara wersja "Litanii"...
              (znam tylko tą z "Dotyku")
              Misia
        • neph Re: Podyskutuj o Metrze 15.11.01, 10:15
          Przy okazji tej płytki w Wyborczej wreszcie miałem okazje posłuchać paru
          fragmentów angielskie wersji Metra...i powiem szczerze nie dziwię się, że
          zrobili klapę ba Brodwayu...po prostu beznadzieja... ale za to rosyjska wersja
          to kompletny czad!!!
    • mikmik Re: Podyskutuj o Metrze 15.11.01, 10:52
      muszę przyznac, że to wykonanie zamieszczone dołączone do GW w ub. tygodniu
      jest gorzej niż beznadziejne sad((
      • Gość: Misia Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 16:03
        Ja myślę inaczej.
        uncertain
        Misia
        • Gość: sharky Ja lubie metro londynskie. IP: *.btinternet.com 16.11.01, 19:41
          Moja ulubione stacje znajduja sie przy Jubilee Line.
    • liljanna Re: Podyskutuj o Metrze 20.11.01, 10:06
      uwazam ze metro jest rewelacja...nowe moze jest rzeczywiscie troche gorsze ale
      i tak jestem zdania ze Jozefowicz dal z siebie wszystko..jestem ogolnie wielka
      musicali- mialam okazje ogladac je w berlinie nie raz i w innych panstwach i
      miastach...i powiem szczerze, ze lezka w oku kreci mi sie wlasnie na naszym
      polskim metrze...szkoda ze jestem z wroclawia a nie z warszawy i nie moge
      ogladac go tak czesto jak nymm chcialawink)
      pozdrawiam
      • Gość: MARTINA Re: Podyskutuj o Metrze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 21:24
        JA JESZCZE NIE WIEM NIC O TEJ HIPNOZIE METRA... ALE
        JUTRO SIE DOWIEM BO IDE PIERWSZY RAZ NA SPEKTAKL! JUZ
        SIE NIE MOGE DOCZEKAC!
    • gosia-s Re: Podyskutuj o Metrze 22.02.02, 10:17
      Samo przedstawienie, tudzież muzyka podoba mi się bardzo, piosenka "Szyby"
      chodziła za mnąwiele lat. No ale jak usłyszałam ją w wykonaniu Teony (piękny
      głos, ale po rosyjsku!) to zrobiło mi się średnio...
    • Gość: petr Re: Podyskutuj o Metrze IP: 195.205.149.* 22.02.02, 10:46
      ja byłem w liceum z klasą było tak super że zasnąłem, na szczęście przedtem
      wypiliśmy po alpadze, bo bez tego nie przeżyłbym nawet początku. Lipa, chałka i
      padaka nigdy więcej niczego podobnego!!! Dziwię się ludziom którzy chodzą po
      kilkaset razy na to i na cokolwiek innego, nie mają nic lepszego w życiu do
      roboty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka