Dodaj do ulubionych

Mam dość mundialu

27.06.06, 11:17
A wszystko przez mecz Holandia-Portugalia. Zabili te mistrzostwa, a następne
mecze (Włochy-Australia i Szwajcaria-Ukraina) jeszcze bardziej mnie dobiły.
Wiem, że nie wszystkie spotkania mogą wyglądać jak Niemcy-Szwecja, ale mam
wrażenie, że oglądam ligę polską. Przepraszam, musiałem to z siebie wyrzucić wink
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 11:30
      Zgadzam się z Tobą. Ostatnie mecze były straszne. Oglądałem z niesmakiem i
      znudzeniem.
      • grimsrund Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 11:32
        Rada moja taka - nie oglądać! Jak ja smile
    • ktmajcher Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 11:49
      ja nie oglądam za wiele
      ale liczyłem na popis anglików z ekwadorem
      a miałem wrażenie że to znów gra polska z ekwadorem
      w fazie grupowej było ładniej, ciekawiej i b. sportowo
      i tak nieciekawy mecz meksyk - argentyna urasta do rangi jednego z lepszych na
      tle tego co było po nim

• ktmajcher Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 22:56
        honoru 1/8 bronią dzisiejsze mecze
        ghana momentami grała jak równy z równym
        a trzecia bramka dla kogutów - piekności
    • ilhan Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 12:00
      1/8 jak na razie *tragiczna*.
      Niemcy - Szwecja: ustawiony przez szybkie bramki, skończył się po 30 minutach przez czerwoną kartkę.
      Argentyna - Meksyk: jedyny ciekawy pod względem czysto piłkarskim.
      Anglia - Ekwador: męczarnia pierwszych.
      Holandia - Portugalia: nie widziałem, ale z opisu spodziewam się wszystkiego poza piłką nożną.
      Włochy - Australia: bardzo średni + zdenerwowanie z powodu końcówki.
      Ukraina - Szwajcaria: już mówiłem - ktoś mi ukradł 3 godziny.

Pocieszam się, że jeszcze tylko dziś, a jutro wreszcie wyjdę z domu wieczorem.
    • kubasa Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 14:28
      A mi się bardzo podoba. Szczególnie Wlochy-Australia i Holandia-Portugalia. A
      wczorajszy mecz to też był swoisty ewenement. Oto były pierwsze nieciekawe
      karne jakie widziałem.
      • ilhan Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 14:47
        kubasa napisał:

> A mi się bardzo podoba. Szczególnie Wlochy-Australia i Holandia-Portugalia.

No rzeczywiście, szkoda tylko że padły w nich bramki.
        Dla porównania przypomnę kilka meczów z tej samej fazy z 1998, gdzie było dużo niepotrzebnych goli, za to mało tego co jest solą futbolu - czerwonych kartek:

Brazylia – Chile 4-1
        Dania – Nigeria 4-1
        Niemcy – Meksyk 2-1
        Holandia – Jugosławia 2-1
        Anglia – Argentyna 2-2 k.3-4
        • kubasa Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 14:48
          ilhan napisał:

> kubasa napisał:
          >
          > > A mi się bardzo podoba. Szczególnie Wlochy-Australia i Holandia-Portugali
          > a.
          >
          > No rzeczywiście, szkoda tylko że padły w nich bramki.
          > Dla porównania przypomnę kilka meczów z tej samej fazy z 1998, gdzie było
          dużo
          > niepotrzebnych goli, za to mało tego co jest solą futbolu - czerwonych kartek:
          >
          > Brazylia – Chile 4-1
          > Dania – Nigeria 4-1
          > Niemcy – Meksyk 2-1
          > Holandia – Jugosławia 2-1
          > Anglia – Argentyna 2-2 k.3-4

I w związku z tym?
          • ilhan Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 14:55
            Zachodzę w głowę jak mogą się komuś podobać mecze, w których więcej zawodników spada z boiska niż pada bramek, a podbramkowych akcji jak na lekarstwo. Jakbyś powiedział że podoba Ci się zezowata dziewczyna bez zębów, też bym się zastanawiał.

Pierwsze dwie rundy w grupach stały na dość wysokim poziomie, trzecia była trochę nuda, ale faza pucharowa jest na razie po prostu dramatycznie cienka, kłania się Italia 90.
            • hennessy.williams Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 15:01
              ilhan napisał:

> Jakbyś
              > powiedział że podoba Ci się zezowata dziewczyna bez zębów, też bym się
              zastanawiał.

E, nie musisz w wątku mundialowym dokuczać Natalii Kukulskiej. To było dawno temu...

wink
            • kubasa Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 15:24
              Tylko, że widzisz, bramki i piekne akcje to ja sobie oglądam co tydzień, a od
              MS wymagam przede wszystkim emocji. Nie oglądaleś na żywo Portugalia-Holandia,
              ja też bym umarł z nudów gdybym ogladal powtórkę. Ale oglądałem wtedy kiedy ten
              mecz trwał i emocje byly niesamowite, bo byłem zdecydowanie po stronie jednej z
              drużyn. No i to samo Włochy-Australia. Nie jestem specjalnym fanem Wlochów ale
              przesadzone podneicanie się Aussie sprawiło, że kibicowałem raczej Włochom. I
              bardzo mi się podobała ich gra. Mieli dużo sytuacji podbramkowych, niestety ich
              nie wykorzystywali, wspaniale jak zawsze gral Cannavaro - podoba mi się to. I
              średnio bawią mnie uwagi o zezowatej dziewczynie. Jak się ma inną opinię od
              Ciebie to zwykle jest "nie wkurwiaj mnie" albo że robię cos na przekór albo że
              moja opinia to jakas kompletna aberracja. Dla mnie ten mundial to:

- dwa wyjazdy do Niemiec
              - wyśmiewanie się z fanów Holandii, Czech i Australii
              - kasa z buków
              - oglądanie przy piwku z kumplami meczów

Więc czemu ma mi się nie podobać? France 98 to była inna bajka - padało więcej
              bramek i prawdopodobnie był wyższy poziom ale tez kurczę, ja miałem wtedy 12
              lat, miałem w głowie tylko piłkę i to oczywiste, że wspominam te mistrzostwa
              świetnie. Jeśli chcesz pogadać na temat poziomu konkretnych meczów to spoko,
              ale ja napisałem tylko że podoba mi się ten mundial, więc radziłbym przesadnei
              się nie ekscytowac i nie wyciągać France 98.
              • ilhan Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 15:30
                No skoro czyjeś sympatyzowanie z jakąś drużyną jest dla Ciebie problemem, to nie mam pytań smile
              • mallina Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 18:53

a o co chodzi z tym wysmiewaniem sie z kibicow(fanow) Holandii, Czech i Australii????
              • hennessy.williams Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 19:03
                No jeszcze wy zacznijcie pyskówki smile
                Jednym z powodów dla których mam dość (chwilowo, zakładam) mundialu jest to, że wywołuje negatywne emocje zbliżone do tych ze świata polityki. Sam staram się przesadnie nie wciągać w futbol. Oglądam MŚ, Euro, finał LM i czasem po drodze jakieś mecze Polaków. Ale ogólnie nie chcę sobie pozwolić na fanatyzm (chociaż taki, jak w "Futbolowej gorączce" Hornby'ego może być zabawny). A w kwestii obecnego mundialu, to po prostu dotychczasowe mecze 1/8 mnie nie porwały. Ostatnie MŚ kobiet podobał mi się dużo bardziej.
                • grimsrund Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 23:00
                  Mam dość Mundialu - Francuzi wygrali sad((
                  • ilhan Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 23:08
                    grimsrund napisał:

> Mam dość Mundialu - Francuzi wygrali sad((

Otóż to uncertain
                  • roar Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 23:09
                    Cała Francja. Do perfekcji opanowana umiejętność kopania rywala tak, żeby sędzia nie zauważył, i przejmowania piłki poprzez symulowanie fauli. I potem oczywiście po jednym z takich zagrań pada bramka. Żenada do kwadratu.

Szkoda, że Francuzi nie grali z Ghaną. Ci by przynajmniej wygrali walkę na kopniaki, nie to, co hiszpańskie panienki... sad
                    • aimarek Re: Mam dość mundialu 27.06.06, 23:48
                      roar napisał:

> Cała Francja. Do perfekcji opanowana umiejętność kopania rywala tak, żeby sędzi
                      > a nie zauważył, i przejmowania piłki poprzez symulowanie fauli. I potem oczywiś
                      > cie po jednym z takich zagrań pada bramka. Żenada do kwadratu.

Dla mnie większą żenadą jest to, że zespół z takim potencjałem ofensywnym jak
                      Hiszpania oddał dziś 1 (słownie: jeden) strzał w światło bramki. Tak
                      przynajmniej twierdzi serwis skysports i mniemam, że chodzi tu o strzał z
                      karnego, czyli też nie po jakiejś super akcji i bezpośrednim zagrożeniu bramki,
                      a bardziej z błędu obrońcy. Wydaje mi się, że stosujemy trochę podwójną miarę:
                      Brazylia, Francja czy Włochy wygrywają po trochę mniej efektownej grze - dostają
                      zjebki. Hiszpania odstawia taką kaszanę jak dziś - krytyka dotyka Francuzów. No
                      ale kumam, że akurat Ty krytykujesz nieczystą grę Tricolores. Ja tam nie
                      zauważyłem jej jakoś szczególnie, no ale nie wiem, nie wypowiadam się.
                      • grimsrund Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 00:01
                        Jeśli o mnie chodzi, to nie wiem, jak grała Hiszpania ani jak grała Francja, bo
                        nie mam Polsatu. Mirmiłuję z zasady, bo nie lubię Francuzów, a Hiszpanów mi
                        zawsze żal, bo ciągle w ćwierćfinałach odpadają sad(

Ech...

• ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 13:08
                          Mecze Brazylia - Francja i Anglia - Portugalia zapowiadają się na najnudniejsze
                          mecze ćwierćfinałowe w historii MŚ.
                          • ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 13:11
                            Aha, akurat mecz Holandia - Portugalia był rewelacyjny. Nie wiem, czemu wszyscy
                            mówią tylko czerwonych kartkach i brutalnych faulach, a nie dostrzegają np.
                            przepięknej gry Holendrów, którym zabrakło skuteczności. Pierwsza połowa była
                            bodaj najlepsza na tych mistrzostwach.
                            • ayya Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 18:02
                              No właśnie - mecz Holandia z Porugalią był naprawdę świetny. Było tam naprawdę
                              sporo sytuacji podbramkowych i ładnej gry, były nieoczekiwane zwroty akcji i
                              jednostkowe dramaty (histeria Ronaldo z powodu kontuzji), właściwie tylko wynik
                              się nie zmieniał. A te czerwone kartki też mają swój urok, bo jakby nie patrzeć
                              podnoszą dramaturgię meczu. Myślę, że gdyby w tym meczu Holandia zremisowała 1-
                              1, byłaby dogrywka, gdzie jeszcze wyleciałoby z boiski z 2 piłkarzy, a całość
                              rozstrzygnęłaby się w karnych na korzyść Portugalczyków. Wówczas byłby to chyba
                              najlepszy mecz mundialu so far, a może i najlepszy do końca tej imprezy.

Co do Anglików jeszcze i ich nudnej piłki to ja osobiście wolę, żeby oni
                              zanudzali mne na śmierć przez 90 minut, ale przechodzili dalej. Kiedy w 98
                              grali ładny, kombinacyjny futbol w dość frajerski sposób przegrali grupę i w
                              dramatycznych okolicznościach odpadli z imprezy, w 2002 też mieli wiele
                              niezłych momentów (wyszli z 2 miejsca z 'grupy śmierci', pięknie rozwalili
                              Danię, zabrało niewiele, by przejść Brazylię, choć akurat w przekoroju całego
                              meczu nie grali jakoś rewelacyjnie). 4 lata temu w dość żenującym stylu do
                              finału przeczołgały się Niemcy, nie będzie mi smutno, jak tym razem w podobny
                              sposób zrobią to Anglicy.
                              • ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 19:13
                                > 4 lata temu w dość żenującym stylu do
                                > finału przeczołgały się Niemcy, nie będzie mi smutno, jak tym razem w podobny
                                > sposób zrobią to Anglicy.

Mi będzie nawet bardzo wesoło smile))) A zdobycie mistrzostwa świata przez Anglię
                                to byłoby dopiero drugi tryumf mojej ukochanej drużyny w międzynarodowym
                                turnieju, którego byłbym świadkiem ( pierwszym był puchar mistrzów dla
                                Manchesteru United, ale to było dawno ).
                                • libertine Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 19:31
                                  ihopeyouwilllikeme napisał:

> ( pierwszym był puchar mistrzów dla
                                  > Manchesteru United, ale to było dawno ).

ech... prawda, to był dzień... od tego czasu drużynom, którym kibicuję nie
                                  wiedzie się kompletnie w żadnych rozgrywkach. dlatego w finale tegorocznego
                                  mundialu spotkają się włosi z brazylią. a trzecie miejsce zdobędą niemcy.
                                  zobaczycie!
                                  • dziewczyna_mickiewicza Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 22:37
                                    > ech... prawda, to był dzień... od tego czasu drużynom, którym kibicuję nie
                                    > wiedzie się kompletnie w żadnych rozgrywkach. dlatego w finale tegorocznego
                                    > mundialu spotkają się włosi z brazylią. a trzecie miejsce zdobędą niemcy.
                                    > zobaczycie!

no wreszcie piszecie z sensembig_grin dodam tylko, ze wlosi zdobeda mistrzostwo:]
                                    • grimsrund Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 22:53
                                      > wlosi zdobeda mistrzostwo:]

Po moim trupie! smile
                                      • dziewczyna_mickiewicza Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 23:22
                                        grim, nie umieraj tak mlodo!!! big_grin
                                    • kwiat_paproci Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 23:15
                                      dziewczyna_mickiewicza napisała:
                                      > no wreszcie piszecie z sensembig_grin dodam tylko, ze wlosi zdobeda mistrzostwo:]

Mądrze dziewczyna gada, wódki jej dać big_grin
                                      Vivaaaaa Italia!
                                      • kwiat_paproci Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 23:17
                                        a od siebie dodam, że w finale będą grać z Ukrainą ;D Ukraina ma grać jak
                                        najdłużej, bo jak są ich mecze, to nie ma kolejek na granicy i celnicy są nawet
                                        uprzejmi wink
                                        • dziewczyna_mickiewicza Re: Mam dość mundialu 28.06.06, 23:22
                                          z ta ukraina to bedzie ciezko, bo jest z wlochami w 1/4...
                                          • kwiat_paproci Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 08:19
                                            cholera, zapomniałam wink tak to jest, że jak komuś kibicuję, to opuszcza go
                                            szczęście wink najpierw Ghana z Brazylią, a teraz Ukraina z Włochami wink
                          • aimarek Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 10:54

> Mecze Brazylia - Francja i Anglia - Portugalia zapowiadają się na najnudniejsze
                            >
                            > mecze ćwierćfinałowe w historii MŚ.

Myślę, że możesz się bardzo zdziwić. Ja spodziewam się tu dreszczowców z
                            dogrywkami i wielkimi emocjami. Faworyzowani Brazylijczycy oraz Anglicy wreszcie
                            natrafiają na zespoły nieustępujące im doświadczeniem i umiejętnościami, więc
                            będą musieli zagrać coś lepszego niż do tej pory, jeśli chcą myśleć o awansie.
                            Szczególnie oczekuję meczu Brazylia - Francja, bo to dwa wybitne zespoły, które
                            dotychczas nie przekonywały, ale które z meczu na mecz powoli się rozkręcają.
                            Siła Brazylii jest potworna, o czym świadczy fakt, że wygrali 4 mecze
                            praktycznie nie przemęczając się. Francuzi natomiast odrodzili się w meczu z
                            Hiszpanią, pokazali wolę walki i organizację gry jak za najlepszych lat plus
                            wielkie indywidualności w postaci Vieiry, Zidane'a i Ribery'ego. Jeśli jeszcze
                            przebudzi się Henry, to możemy mieć tu WIELKI SPEKTAKL.
                            • libertine Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 15:11
                              aimarek napisał:

>Faworyzowani Brazylijczycy oraz Anglicy

a skąd ten pomysł, że anglicy są faworyzowani? przecież portugalia lepiej się
                              prezentuje jak na razie.
                              ale przyznam, że mecze ćwierćfinałowe zapowiadają się ciekawie, poza włochy -
                              ukraina ofkors.
                              • ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 15:36
                                > a skąd ten pomysł, że anglicy są faworyzowani?

Anglicy, z racji tego że są Anglikami, na każdym turnieju są " zaliczani do
                                grona faworytów ", po czym już po pierwszym meczu wyraźnie widać, że na
                                zwycięstwo nie mają większych szans.
                                • ayya Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 18:08

> > a skąd ten pomysł, że anglicy są faworyzowani?
                                  >
                                  > Anglicy, z racji tego że są Anglikami, na każdym turnieju są " zaliczani do
                                  > grona faworytów ", po czym już po pierwszym meczu wyraźnie widać, że na
                                  > zwycięstwo nie mają większych szans.

A kto 4 lata temu po meczach Niemców w fazie grupowej obstawiał, że będą w
                                  finale?
                                  • aimarek Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 19:13
                                    Anglia jest faworytem buków w meczu z Portugalią.
                                    Poza tym zgadzam się z Ayyą, że trzeba zachować ostrożność w takim mówieniu:
                                    "zespół x nie ma większych szans na zwycięstwo". Francji też mało kto dawał
                                    szanse w meczu z Hiszpanią.
                                    • ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 20:10
                                      > "zespół x nie ma większych szans na zwycięstwo". Francji też mało kto dawał
                                      > szanse w meczu z Hiszpanią.

Dobra, nie będę się dalej spierał, bo w sumie marzę o tym, bym się mylił smile
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: Mam dość mundialu 29.06.06, 20:07
                                    > A kto 4 lata temu po meczach Niemców w fazie grupowej obstawiał, że będą w
                                    > finale?

Nigdy nie da się przewidzieć wyniku Niemców. A w przypadku Anglii akurat takie
                                    prognozy ( że nie mają szans ) jak dotąd zawsze się sprawdzają, niestety.
                                    Anglia to nie Niemcy, z którymi nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że
                                    przynajmniej jeśli chodzi o ten mundial lwy Albionu złamią tą zasadę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka