gregkor 29.01.03, 14:12 Na jednej z płyt Herbie Hancocka na harmonijce ustnej zagrał Stevie Wonder proszę podać tytuł płyty? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin^ Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:34 t.o.m.e.k napisał: > Ja już odpowiedziałem )) ja tez tylko nie wiem czy doszlo bo ostatnio odpowiedzi nie dochodziły Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:31 Dobra jest ta płyta? Brzmi zachęcająco, jak się sprwił Steve na tej płytce?? Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:34 Bravo szybko się uporaliście. Gershwin's World - odpowiedź prawidłowa Kolejność 1.Aric 2.ydorius 3.t.o.m.e.k gratuluje Pytanie poza konkursem, na jakiej jeszcze płycie grał Stevie Wonder oprócz Gershwin's World? (tak naprawdę o nią mi chodziło a nie o Gershwin's World, o tym, że grał na niej zapomniałem) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin^ Re: Moje pytanko: IP: *.opm.pl 29.01.03, 14:43 gregkor napisał: >> Pytanie poza konkursem, na jakiej jeszcze płycie grał Stevie Wonder oprócz > Gershwin's World? (tak naprawdę o nią mi chodziło a nie o Gershwin's World, o > tym, że grał na niej zapomniałem) > > pozdr > Man-Child Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:46 Gość portalu: Marcin^ napisał(a): > gregkor napisał: > > >> Pytanie poza konkursem, na jakiej jeszcze płycie grał Stevie Wonder op > rócz > > Gershwin's World? (tak naprawdę o nią mi chodziło a nie o Gershwin's World > , o > > tym, że grał na niej zapomniałem) > > > > pozdr Bravo o tą płytę mi chodziło > Man-Child Bravo o tą płytę mi chodziło: Proponuję Ci przyznać 0,5 pkt, ponieważ byłeś czwarty i dodatkowo odpowiedzaiłeś na drugie pytanie. Nawiasem mówiąc to płyta Man Child to moim zdaniem najlepsza płyta Hancocka z okresu jego fascynacji funkiem i fusion, w ogóle jedna z najlepszych płyt jazzowych w historii. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:50 gregkor napisał: > Bravo o tą płytę mi chodziło: > > Proponuję Ci przyznać 0,5 pkt, ponieważ byłeś czwarty i dodatkowo > odpowiedzaiłeś na drugie pytanie. > pół lepsze niz nic tylko zeby munky przymknął oko na naginanie regulaminu konkursu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: Moje pytanko: IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 29.01.03, 14:44 Nie wiedzialam, ze na tej plycie zagral Wonder. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:48 O w mordę, a nawet nie spodziwałem sie tego. Miło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:49 aric napisał: > O w mordę, a nawet nie spodziwałem sie tego. Miło mi. Czego się nie spodziewłeś? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Moje pytanko: 29.01.03, 14:52 Że zdaże z odpowiedzią Ostatnio coś mało spostrzegawczy jestem. W poniedziałek nie zauwazyłem watku, a dzis o mały włos nie wyszedłbym z pokoju na dłużej. Ślepy to ja potrafie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: Moje pytanko: IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 29.01.03, 14:58 To poleccie jeszcze cos dobrego z jazzu, moze byc cos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moje pytanko: 29.01.03, 15:14 Kupiłem wczoraj płytkę Rodneya Jonesa "Soul Manifesto", świetna płyta jazzzowa o mocnym zabarwieniu funkowym. Jones to świetny jazzowy gitarzysta a na płycie towarzyszy mu m.in. król funku Maceo Parker. Płyta bardzo imprezowa no i są na niej organy Hammonda. Gorąco polecam na te zimowo-jessiene wieczory.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: Moje pytanko: IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 29.01.03, 15:32 Ja ostatnio kupilam sobie stara plyte Weather Report "Mysterious Traveller". Jakos do tej pory nic nie mialam WR na cd. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moje pytanko: 29.01.03, 15:34 Gość portalu: foxy napisał(a): > Ja ostatnio kupilam sobie stara plyte Weather Report "Mysterious Traveller". > Jakos do tej pory nic nie mialam WR na cd. No to koniecznie musisz zakupić "Black Market" i "Heavy Weather" moim zdaniem dd=wie genialne płyty WR. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Moje pytanko: IP: 195.41.66.* 29.01.03, 15:01 'Man-child' i 'Gershwin's World' Ale i tak najbardziej lubie jego solowke w 'be yourself tonight' u Eurytmics. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
munky klasyfikacja generalna... 29.01.03, 17:24 oto aktualna klasyfikacja: 1. Ilhan - 19 pkt 2. Madee - 17 pkt 3. Aric - 16 pkt 4. Janek0 / Marcin^- 12 pkt 6. Martolka - 9pkt 7. Munky - 8 pkt 8. Mallina - 7 pkt 9. Ydorius - 6 pkt 10. Loveletter / Tomek - 4 pkt 12. Teddy / Jack / Cze67 - 3 pkt 15. Gregkor / Ihope / Homohedonistus - 2 pkt 18. Garthanka / Starshine - 1 pkt dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: klasyfikacja generalna... 29.01.03, 17:31 munky napisał: > oto aktualna klasyfikacja: > > 1. Ilhan - 19 pkt > 2. Madee - 17 pkt > 3. Aric - 16 pkt > 4. Janek0 / Marcin^- 12 pkt > 6. Martolka - 9pkt > 7. Munky - 8 pkt > 8. Mallina - 7 pkt > 9. Ydorius - 6 pkt > 10. Loveletter / Tomek - 4 pkt > 12. Teddy / Jack / Cze67 - 3 pkt > 15. Gregkor / Ihope / Homohedonistus - 2 pkt > 18. Garthanka / Starshine - 1 pkt > > dziękuję za uwagę Dzięki za pomoc, kto następny zadaje pytanie i kiedy...? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 08:38 munky napisał: > oto aktualna klasyfikacja: > 4. Janek0 / Marcin^- 12 pkt nie bede sie kurde upierał ale gregkor przyznał mi az 0,5 pkt za ost pytanie z czego jestem niezmiernie zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 11:37 marcin^ napisał: > munky napisał: > > > oto aktualna klasyfikacja: > > 4. Janek0 / Marcin^- 12 pkt > nie bede sie kurde upierał ale gregkor przyznał mi az 0,5 pkt za ost pytanie z > czego jestem niezmiernie zadowolony > No munky przyznaj mu tę połówkę.................... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 13:09 Tylko jakąś firmową, co by sie nie struł. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 18:02 no dobra, polecam połówkę wódki dębowej, nowość na rynku, ale naprawde wyśmienita...... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 20:30 munky napisał: > no dobra, polecam połówkę wódki dębowej, nowość na rynku, ale naprawde > wyśmienita...... ee tam koledzy, ja NIE CIERPIE wódki moze jakies Chardonay, czerwo, wytrawny..... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 20:38 marcin^ napisał: > ee tam koledzy, ja NIE CIERPIE wódki Jak będzie zlot (chodzą słuchy że w okolicach 2007 roku ma być jakiś), to weźmiesz i poczęstujesz kolegów forumowiczów, którzy poświęcą się i Ci ulżą... ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 20:49 ilhan napisał: > Jak będzie zlot (chodzą słuchy że w okolicach 2007 roku ma być jakiś), to > weźmiesz i poczęstujesz kolegów forumowiczów, którzy poświęcą się i Ci > ulżą... ))))) 2007??? czekanie z degustacja tak długo toz to zbrodnia jest Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 21:06 marcin^ napisał: > 2007??? czekanie z degustacja tak długo toz to zbrodnia jest No to możemy zbierzemy się wcześniej? A ja jeszcze, korzystając z chwili czasu i pragnąc jakkolwiek zaznaczyć swoją obecność w nowej edycji konkursu, wydrukuję kolejność przed jutrzejszą kolejką z dodaną koledze Marcinowi^ połówką Oto ona: 1. Ilhan - 19 2. Madee - 17 3. Aric - 16 4. Marcin^- 12,5 5. Janek0 - 12 6. Martolka - 9 7. Munky - 8 8. Mallina - 7 9. Ydorius - 6 10. Loveletter / Tomek - 4 12. Teddy / Jack / Cze67 - 3 15. Gregkor / Ihopeyou'lllikeme / Homohedonistus - 2 18. Garthanka / Starshine - 1 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 21:11 ilhan napisał: > No to możemy zbierzemy się wcześniej? Ilhan, ja ukochana Wawe widuje ostatni tylko na pocztówkach ech, pikny Mokotów, al. Niepodległości rog Madalinskiego... > A ja jeszcze, korzystając z chwili czasu i pragnąc jakkolwiek zaznaczyć swoją > obecność w nowej edycji konkursu, oj, mogłbys wreszcie zaczac odpowadac na pytania a nie tylko w kwestiach formalnych zabierac głos > z dodaną koledze Marcinowi^ połówką > 4. Marcin^- 12,5 spasiba Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 22:01 marcin^ napisał: > > A ja jeszcze, korzystając z chwili czasu i pragnąc jakkolwiek zaznaczyć > > swoją > > obecność w nowej edycji konkursu, > oj, mogłbys wreszcie zaczac odpowadac na pytania a nie tylko w kwestiach > formalnych zabierac głos Ależ ja ostatnio nic innego nie robię tylko odpowiadam i ciągle odpowiadam, niestety dostaję przerażająco mało muzycznych pytań, tak jakoś... Ale jak już wrócę, jakby to powiedział niejeden sprawozdawca piłkarski, "z dalekiej podróży", to drżyjcie... ) > > z dodaną koledze Marcinowi^ połówką > > 4. Marcin^- 12,5 > spasiba Nie ma za co, podobno się należało ) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: klasyfikacja generalna... 30.01.03, 23:12 ilhan napisał: > Ależ ja ostatnio nic innego nie robię tylko odpowiadam i ciągle odpowiadam, > niestety dostaję przerażająco mało muzycznych pytań, tak jakoś... Ale jak > już wrócę, jakby to powiedział niejeden sprawozdawca piłkarski, "z dalekiej > podróży", to drżyjcie... ) Ilhan, oby to był powrót na miarę Jari Litmannena - gdziez on teraz gra? Chyba w Ajaksie ))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: klasyfikacja generalna... 31.01.03, 12:19 marcin^ napisał: > ilhan napisał: > > Ilhan, oby to był powrót na miarę Jari Litmannena - gdziez on teraz gra? > Chyba w Ajaksie ))) ? Rany, to ON jeszcze żyje??? ) Tak, chyba wrócił do Amsterdamu... Odpowiedz Link Zgłoś
munky LPR anuluje ta połówkę..... 31.01.03, 12:05 te pól punktu nie może zostać przyznane, pytanie bylo podane poza konkursem i opowiedź na nie jako poza konkursowe zostaje uznane... rozumiem że to tylko głupie 0,5 pkt ale są reguły i nałeży jej w minimalny sposób jakos tam przestrzegać, chyba że odstawimy zasady na bok i będziemy uprawiać wolna amerykanke, a chyba nie o to chodzi??? może wyszedłem na gbura nie potrafiącego sie bawić, but rules are rules)))) aktualna klasyfikacja.... 1. Ilhan - 19 2. Madee - 17 3. Aric - 16 4. Janek0 / marcin^ - 12 6. Martolka - 9 7. Munky - 8 8. Mallina - 7 9. Ydorius - 6 10. Loveletter / Tomek - 4 12. Teddy / Jack / Cze67 - 3 15. Gregkor / Ihopeyou'lllikeme / Homohedonistus - 2 18. Garthanka / Starshine - 1 Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Munky, Ty gburze!!! 31.01.03, 12:21 Nie umiesz się bawić!!! )))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: LPR anuluje ta połówkę..... 31.01.03, 12:50 munky napisał: > te pól punktu nie może zostać przyznane, pytanie bylo podane poza konkursem i > opowiedź na nie jako poza konkursowe zostaje uznane... > rozumiem że to tylko głupie 0,5 pkt ale są reguły i nałeży jej w minimalny > sposób jakos tam przestrzegać, chyba że odstawimy zasady na bok i będziemy > uprawiać wolna amerykanke, a chyba nie o to chodzi??? > może wyszedłem na gbura nie potrafiącego sie bawić, but rules are rules)))) eech, chyba zadam za to jakies arcytrudne pytanie, za kare! Odpowiedz Link Zgłoś