luukasz4 05.02.03, 16:51 Postanowilem poznac kapele, o ktorych wiele slyszalem, ale ktorych nie mialem okazji jeszcze posluchac. na poczatek the Smiths. Czy ktos z forumowiczow moglby przyblizyc mi te kapele i polecic ktoras ich plyte? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbled Re: The smiths 05.02.03, 16:56 Callin' luukasz4, I'm sorry for replying in english, I know no Polish, but the words The Smiths are international! a classic band, they had everything a band should have. The Queen Is Dead, does music get any better?! marbled Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: The smiths IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 17:00 Zacznij od "Singles". Jak te kawałki nei powala Cie na kolana, to widocznie nie lapiesz tej muzyki. A jak sie spodobaja to proponuje Queen Is Dead badz The Smiths. A potem kompletuj reszte plytoteki, bo warto... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: The smiths 05.02.03, 16:58 BRAWO za dobrą decyzję! Spokojnie polecam The Best of The Smiths Vol. 1 i 2. Daje pełny obraz tej niezapomnianej kapeli - są tutaj nie tylko przeboje singlowe ale też inne godne kawałki (np."Oscillate Wildly" - genialny instrumental). O sile tej kapeli stanowili faktycznie wszyscy muzycy : charyzmatyczny choć mocno gejowski Morrissey, najbardziej wpływowy (obok Geordiego z Killing Joke) brytyjski gitarzysta lat 80-tych Johnny Marr, przytomnie grający kostką funkujące linie basowe Andy Rourke i precyzyjny pałker Mike Joyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbitek Re: The smiths IP: *.trzepak.pl 05.02.03, 16:59 Ciężka sprawa z tym zespołem w moim przypadku. Nie udało mi się nigdy przekonać do tej grupy jak i produkcji jej lidera. Nawet ostatnio próbowałem wrócić do składanki The Best of the Smiths. Z płyt to chyba pierwsza i The Queen Is Dead uważane są za najistotniejsze. Swoją drogą, ciekawy jestem opinii osób lubiących tą formację.. Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: The smiths 05.02.03, 17:01 Callin' All, PLEASE !! The Queen Is Dead Morrissey's Vauxhall And I marbled Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: The smiths 05.02.03, 17:05 Callin' All, prawdziwy lepszy jest 'Louder Than Bombs' nie 'The Best Of' marbled Odpowiedz Link Zgłoś
luukasz4 Re: The smiths 05.02.03, 17:14 Dzieki, co prawda na razie nie wyklarowala mi sie jeszcze decyzja od czego zaczac, ale jeszcze chwile poczekam Marbled, where are You writing from? Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: The smiths 05.02.03, 17:18 Callin' luukasz4 > Marbled, where are You writing from? York, England..... marbled Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: The smiths 05.02.03, 17:16 A może najpierw posłuchać jedenej piosenki - This Charming Man - jeżeli to małe arcydzieło Ci się nie spodoba, to już nie masz co dalej próbować. Jak się spodoba, to potem Queen Is Dead. The Smiths to jeden z najważniejszych zespołów wszech czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: The smiths IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 17:22 o_k_o napisał: > A może najpierw posłuchać jedenej piosenki - This Charming Man - jeżeli to małe > > arcydzieło Ci się nie spodoba, to już nie masz co dalej próbować. Jak się > spodoba, to potem Queen Is Dead. The Smiths to jeden z najważniejszych zespołów > > wszech czasów. Ale gdyby sie "This Charming Man" nie spodobało to smialo posluchaj "How Soon Is Now" i "Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me". To kawałki absolutnie wybitne... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The smiths 05.02.03, 17:31 Ja uważam, że tylko i wyłącznie The Queen Is Dead na początek. U mnie od usłyszenia tego albumu wszystko się zaczęło, dokładnie załapało chyba od utworu The Boy With A Thorn In His Side. A najbardziej reprezentatywne piosenki? To może te? There Is A Light That Never Goes Out Reel Around The Fountain This Charming Man Oprócz tego fantastyczne Asleep, Barbarism Begins At Home, The Headmaster Ritual, Wonderful Woman, Cemetary Gates, I Know It's Over... Ech... ) Odpowiedz Link Zgłoś
bellavecchia Re: The smiths 14.02.03, 18:21 ja zaczynalam od "singles". na poczatku irytowal mnie wokal morrissey'a, ale zaskoczylam i trwa do dzisiaj. jeden z kawalkow na bezludna wyspe, grajacy do konca swiata w kolko: There Is a Light That Never Goes Out. z plyt oczywiscie the queen is dead ale tez strangeways here we come i pierwsza. pzdr bellavecchita Odpowiedz Link Zgłoś