Dodaj do ulubionych

Johnny Cash

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:41
Po obejżeniu filmu "Spacer po linie" odkryłam muzyke Johnnego Cash'a. Do tej pory uważałam go za zwykłego muzyka, który w dodatku gra muzykę za którą nie przepadam-country... Jednak po obejżenia filmu dostrzegłam piękne teksty, przesiąknięte bólem życia... Chcąc dalej zgłębiać jego twórczość chciałam zapytać którą płytę uważacie za najlepszą i co sądziecie o samym filmie??
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Witherspoon glos duzo lepszy od glosu June Carter IP: *.dyn.centurytel.net 11.08.06, 20:14
      Phoenix i Witherspoon(tak sie pisze jej nazwisko?) spiewaja swoimi glosami w
      filmie. Reese jest rewelacyjna. Ma wspanialy glos, duzo lepszy od prawdziwej
      June Carter. Trudno porownywac Phoenix'a do Cash'a, bo brzmia inaczej, ale nie
      powiem, ze jeden gorzej od drugiego.
    • Gość: miś zły bardzo Re: Johnny Cash IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:28
      polecam składanki pod tytułem AMERICAN RECORDINGS. ukazało się ich 5, każda pod
      innym tytułem (np. cz. 3 pt solitary man). można też zacząć od składanek Johhny
      Cash UNEARTHED (też kilka części). dobrze też zacząć od Johnny Cashowych
      przeróbek przebojów innych twórców: personal jesus (depeche mode), rusty cage
      (soundgarden), thirteen (danzig), mercy seat (nick cave), redemption song
      (marley), father to son (cat stevens). miłego słuchania.
      • exman Re: Johnny Cash 12.08.06, 13:18
        Zapytałaś o płytę. dla mnie jest to "A man comes around", też nie przepadam za
        country ale ... jego wersje Hurt czy One...powalają na kolana autorów i mnie.
        Film niezły...świetny sonundtrack !
        • Gość: miś zły bardzo Re: Johnny Cash IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:49
          właśnie jest to cz. 4 serii AMERICAN RECORDINGS. cz. 5 to bodajże so many
          highways, cz.3 to solitary man, cz.2 to chyba unchained, tyt. cz.1 to po prostu
          american recordings. wszystkie polecam
          • Gość: wilk Re: Johnny Cash IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 15:03
            Też lubię i dorzucam się z nagraniem:
            www.youtube.com/watch?v=j-tr-3Zowog
            plus na wesoło
            www.youtube.com/watch?v=8gQ7H9CMk-w&mode=related&search=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka