Gość: margella IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.06, 12:39 Jakich wykonawcow i jakie plyty smooth jazzowe polecacie na poczatek? spodobala mi sie skladanka Marka Niedzwieckiego z trojki i chcialabym zglebiv temat. Pozdrawiam, gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vegas_las Re: Smooth jazz doradzcie! 30.10.06, 23:08 Gość portalu: margella napisał(a): > Jakich wykonawcow i jakie plyty smooth jazzowe polecacie na poczatek? Chris Botti, zadna wrazliwa kobieta nie bedzie obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Smooth jazz doradzcie! 30.10.06, 23:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=50387363&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Smooth jazz doradzcie! 30.10.06, 23:31 i jeszcze koniecznie: www.radio.com.pl/trojka/chillout/default.asp?theDate=10/30/2006&mk=10&rk=2006 właśnie teraz leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsrJHsw Re: Smooth jazz doradzcie! IP: *.broker.com.pl 01.11.06, 20:43 To wszystko jest na jedno kopyto (umpa-umpa w tle + jakies wstawki), sciagnij sobie 100 dowlonych kawalkow i puszczaj w kolko, wiecej nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Re: Smooth jazz doradzcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:32 Pewnie zaraz sie podniosa głosy ze jestem jazzowym ortodoksem itp, wiec od razu odpowiadam ze nie jestem. Sam nie lubie jakiegos technicznego bełkotu, ale.. Byłem ostatnio u kolezanki i akurat załączyła tą skladanke Smooth Jazz, po przesluchaniu musze przyznac ze TAKICH smutów dawno juz nie slyszalem. Tego sie nie da sluchac, po 10 minutach nawet najlepszy nastroj potrafi sie pogorszyc. Juz nie wspomne ze z jazzem to ma raczej mało wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ringsel Re: Smooth jazz doradzcie! 02.11.06, 18:34 Żebyś nie myślała, że Smooth jazz to tylko tonacje molowe to posłuchaj sobie słynnych standardów z tego działu Basia - The Sweetest Illusion z 1994 Peter White - Confidential, a właściwie w ślepo każdą jego płytę, gra kawałki instrumentalne, ale bardzo przyjemne, ostatnia jego płyta ,,Playin Favorites" z 2006 to grane w nowej aranżacji standardy. Ciekawa bardzo energetyczna muzyka z pogranicza, zespół - St Germain - płyta Tourist - muzyka wręcz transowa. Klasyka to; Michael McDonald - Motown; Sade. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Smooth jazz doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:33 ringsel , popieram Odpowiedz Link Zgłoś
ringsel Re: Smooth jazz doradzcie! 02.11.06, 21:00 Absolutna klasyka tego gatunku, mówi się, że te płyty definiują ten trend; - Grover Washington - Winelight - Sade - Diamond Life - ze słynnym Smooth Operator - Anita Baker - Rapture - Chuck Mangione - Feels So Good - Spyro Gyra - Morning Dance - Bob James & David Sanborn - Double Vision Odpowiedz Link Zgłoś