24.11.06, 20:54
Niewiadomo kiedy przekroczyliśmy dwa tysiaczki, z tej okazji wszyscy
uczestniczacy i czytający są zobowiazani w najbliższym czasie wypić piwo
tudzież co innego za Forum i przesłuchać Red Hill Mining Town intensywnie
myśląc o tymże.
Najlepszego z okazji!
Obserwuj wątek
    • promenade_u2 Re: 2000 24.11.06, 21:40
      woo-hoo! wink
      gratulacje dla forum i dla wszystkich z tej okazji ;D
      ja od niedawna tutaj jestem, ale taką okazję trza należycie uczcić, i choć piwo
      piję rzadko, to tym razem to zrobię. i Red Hill Mining Town posłucham, może
      nawet dzisiaj.
      p.s. Peter, wiesz może kto napisał post numer 1987? wink
      • peternurek1 Re: 2000 24.11.06, 22:23
        Nie wiem, nie wiem, ale podejrzewam PWO ;>
        • ihopeyouwilllikeme Re: 2000 26.11.06, 13:33
          Chciałem zrobić z tej okazji konkurs na najgłupszy ranking dotyczący U2, ale na
          nic w tej chwili nie mam ochoty.. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na głupi ( ale tak
          maksymalnie ) ranking jutowy, to ja chętnie poczytam. Pozdrowienia dla
          wszystkich czytających to skromne forum smile
          • peternurek1 Re: 2000 26.11.06, 14:10
            Najlepsze "ooo" było niezłe, ale rozumiem, że jeszcze nie o to chodzi. Hm.
            Zerwo pomysłów. Przemyślę sprawę.
            • ihopeyouwilllikeme Re: 2000 27.11.06, 13:36
              > Zerwo pomysłów.

Ja też właśnie *zerwo*, ja też właśnie ! big_grinbig_grinbig_grin <Peter, jesteś genialnybig_grinbig_grinbig_grin>
              • ihopeyouwilllikeme Re: 2000 27.11.06, 18:04
                Najnowszy pomysł Romana Giertycha: " Zerwo tolerancji w szkołach "
                Leszek Miller o Zbigniewie Ziobro: " Pan jest zerwem, panie pośle "

Wymyśliłem ranking najlepszych zaśpiewów w wykonaniu Bono - w pewnym sensie jest
                to kontynuacja rankingu ooów. Niestety, nie mam teraz czasu sprawdzić
                wszystkich, ale zachęcam do szperania. Oto więc moje ulubione ( istnieją różne
                rodzaje ):

1. Szalalala w Love Rescue Me - gdzie dodatkowo Edge robi głupi drugi głosik.
                2. Szalala( niby to samo, a jednak nie ! ) w Wild Horses - gdyż wzbogacona jest
                jeszcze o hejhej, co jest jednym z dowodów na to, iż Jutowcy interesowali się
                Polską ( a dokładniej okolicami Zakopanego ) także w czasach po New Year's Day.
                3. Łopampirumpabelumbalumba - w wersjach koncertowych Party Girl, w charakterze
                wzbogacania solówki The Edge'a. W sumie trudno komentować.
                4. Ajczekam Um Um ! - w różnych wariacjach występuje w wykonaniach Mysterious
                Ways na ostatnich dwóch trasach, i ma podkreślać funkowy charakter utworu. Nie
                dość że pomysł w dechę, to wychodzi naprawdę dżezi ! Po prostu cool zajawka.
                5. Taaadajadadada - w wykonaniu MacPhisto podczas Love Is Blindness na późnym
                Zoo Tv, w charakterze wzbogacania solówki The Edge'a. Wychodzi
                ( eee,tatusiu,dlacego Bono wzbogacia siolówki Di Edzia ? daj mi spokój,jestem
                zmęczony ! idź się pobawić ) powiedzmy, ok.
                6. Jejejejejejeje ! Jejejejejejeje ! - na końcu Vertigo. Bono miał wtedy 44
                lata. I to właściwie wszystko.
                7. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayijajooooooooooooooooooooooijajooooooo -
                prawdopodobnie inspirowana dokonaniami Luciano Pavarottiego ( i zapewne także
                operami Verdiego ) partia Bono w Hands That Built America. Czysty absolut.
                8. Szalalala w Running To Stand Still - obecna ( chyba ) wyłącznie w
                partyzanckim wykonaniu tej piosenki podczas koncertu trasy Elevation w Kolonii (
                piosenka ta w oryginale zawiera halalalę, która jest oczywiście czymś zupełnie
                innym ). Niemniej ta (sza)laleczka jest klasą samą dla siebie.
                9. Jeeee jeijee ! Jeeee jeijee ! - zaśpiewane przez Bono w trakcie pierwszego
                publicznego wykonania All Because Of You na parkingu pod BBC w Dublinie zamiast
                pierwszym wersów drugiej zwrotki, których sobie zapomniał. Niby nic wielkiego,
                ale śmieszne, nie ? big_grin
                10. Mmmmmhmmmmmmm - początek If You Wear That Velvet Dress. Jeżeli tuż przed tym
                Bono faktycznie śpiewa " I wanna fuck you " lub " I wanna suck you " ( ja nie
                słyszę ) - przenoszę na pierwsze

POZA RANKINGIEM, POZA JAKĄKOLWIEK KLASYFIKACJĄ, I POZA ISTNIEJĄCYM REALNIE
                WSZECHŚWIATEM - BOOM CHA ! ... komputer zaczął dymić kiedy to wpisałem. Gaśnica !!

.. istnieje także w wariacji " Uum Sha Hey ! " - The Saints Are Coming.

Może ten ranking nie jest głupi w stopniu tak wybitnym jak chciałem, ale mam
                naprawdę ciężki okres, a w takim momencie niełatwo całkowicie poświęcić się
                szlachetnej sztuce Pisania Głupot.. Mam nadzieję, że Wam wyjdzie lepiej smile
                • peternurek1 Re: 2000 27.11.06, 21:33
                  Jestem zerwem. Coorvah, patrzę se na klawierke i nie ogarniam jak to napisałem.
                  Jestem zerwem big_grin

Ej no, ranking fpytke, w sumie średnio głupi ale da radę. Już chciałem
                  zaproponować ranking na najlepsze "zerwo" w wykonaniu U2, czymkolwiek miałoby
                  być big_grin

Jutro sobie kupie Dębowe, usiąde i przesłucham co tam mam w poszukiwaniu
                  najlepszego łoijeee.

Miłość, Pokój, Zerwo!
                  • ihopeyouwilllikeme Re: 2000 28.11.06, 12:07
                    Chyba była już dyskusja o niewykorzystanych szansach, ale poddałeś mi pomysł na
                    ranking 10 największych zerw w historii U2 - całkiem niegłupi wprawdzie, ale to
                    w ramach relaksu..:

1. Zerwo " 11 O'Clock Tick Tock " na Boyu - w sumie jeszcze większa zagadka niż
                    popularność Achtung Baby - jak można było nie umieścić jednego z najlepszych
                    utworów zespołu ( nie tylko w tamtym okresie ) na debiutanckim albumie ????!!!
                    Oczywiście uwielbiam takie Stories For Boys czy A Day Without Me, ale hmmm, no
                    sorry ??!!
                    2. Zerwo " Trip Through Your Wires " na Rattle & Hum/zerwo " Heartland " na
                    Joshua Tree - już o tym pisałem parę razy..
                    3. Zerwo harmonijki w With Or Without You - patrz Popmart z Memphis. Peter,
                    umieść to kiedyś, bo pewnie nie każdy ma. To dosłownie kilka sekund na początku,
                    a niemal cały utwór odbiera się inaczej.. A co by było, gdyby było więcej ??
                    4. Zerwo If God Will Send His Angels w wersji z Las Vegas na reszcie Popmartu -
                    tak, z takim KILLERSKIM wejściem Edge'a !
                    5. Zerwo Tryin' To Throw Your Arms... na Zoo Tv z Sydney - ja chcę zobaczyć tą
                    małolate big_grinbig_grinbig_grin
                    6. Zerwo UABRS na DVD - skandal !!!!!!!
                    7. Zerwo pełnego DVD z Mediolanu - jak wyżej !!!!!!!
                    8. Zerwo A Celebration na Vertigo Tour - a przecież ćwiczyli !!
                    9. Zerwo jakichkolwiek extrasów na koncercie w Chorzowie ( typu np. Party Girl
                    czy 40 ) - The Edge to sztywniak ! ale i tak było zajebiście smile
                    10. Zerwo kasy na zakup 18 Videos - w ramach prywaty big_grinbig_grinbig_grin

No.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka