Dodaj do ulubionych

THIEVERY CORPORATION

11.12.01, 10:12
Kto slucha urzekajacej muzy tych dwoch eleganckich kolesi w garniturach ? Od
chwili kiedy pan w Music Cornerze na Siennej dal mi posluchac "Mirror
Conspiracy", oszalalam na ich punkcie i zrobilam wszystko, zeby miec ich plyty.
W tej chwili mam "Mirror conspiracy", "Sound from the thievery hi-fi" i "Dj
Kics".
Obserwuj wątek
    • Gość: g-stone Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.stacje.agora.pl 11.12.01, 14:23
      Czesc,

Ja tez uwielbiam TC, "Mirror Conspiracy" to plyta, ktora
      nie sposob sie znudzic, uwielbiam ja.

Do kolekcji brakuje Ci "Abductions and Reconstructions", kolekcji
      remiksow wykonanych prez TC, bardzo fajna plyta.

Polecam Ci takze strone www.eslmusic.com - strone wytworni prowadzonej przez TC.
      Mozna stamtad sciagnac darmowe mp3 roznych wykonawcow ktorzy dla niej nagrywaja
      (Thunderball, Ursula 1000) - bardzo dobra muzyka.

Pozdrawiam

PS. A co sadzisz o "konkurencyjnym" duecie Kruder & Dorfmeister?

dummy napisał(a):

> Kto slucha urzekajacej muzy tych dwoch eleganckich kolesi w garniturach ? Od
      > chwili kiedy pan w Music Cornerze na Siennej dal mi posluchac "Mirror
      > Conspiracy", oszalalam na ich punkcie i zrobilam wszystko, zeby miec ich plyty.
      >
      > W tej chwili mam "Mirror conspiracy", "Sound from the thievery hi-fi" i "Dj
      > Kics".

• Gość: moler Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.de.deuba.com 11.12.01, 14:28
        przylaczam sie do opinii. Thievery.... jest znakomite. Jakis 2 lub 3 lata temu zobaczylem ich poraz pierwszy w
        nocnej VIVIE 2 i odjechalem. Blisko im jest do Gus Gus...
        • dummy Re: THIEVERY CORPORATION 13.12.01, 09:20
          Moler smile Slyszalam Gus Gus, ale ich muzyka wydaje mi sie troche inna niz muzyka
          TC. A swoja droga, to nie wiedzialam, ze oni maja jakies teledyski smile

• dummy Re: THIEVERY CORPORATION 13.12.01, 09:17
        Hello g-stone, wiem, ze mi brakuje "Abductions & Reconstructions", ale nie moge
        jej znalezc. Urwal mi sie kontakt z czlowiekiem, ktory nagrywal mi plytki z mp3 i
        klops.

Dzieki za adres stronki smile

Jesli chodzi o Krudera & Dorfmeistera, to raczej slabo ich znam, jakies
        pojedyncze kawalki, wiec nie mam punktu odniesienia. Ale to, co slyszalam, bardzo
        mi sie podobalo.

Pozdrawiam smile

• Gość: moler Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.de.deuba.com 13.12.01, 10:47
          Hej Dummy,

nie wiem czy maja teledyski, ale z całą odpowiedzialnością mówię, że mają teledysk.
          Fabułka jest dosyć banalna, o ile pamiętam jakiś pan spaceruje po mieście, siada sobie na
          schodach prowadzących jakiegoś gmachu, odchodzi i krąży wokół fontanny...taki mały, sympatyczny
          banał.
          Nie dostrzegasz skojarzeń z GUS GUS? Jak dla mnie to są wyjątkowo blisko siebie, w moim
          mniemaniu coś ich łączy...
          Pozdrawiam
    • Gość: marcin kruder&dormeister IP: 195.205.21.* 14.12.01, 11:52
      pyszne, mam 2 lp: KD Sessions oraz Dj Kicks. Na Sessions są miksy utworów m.in:
      Roni Size'a, Count Basic czy Alexa Reece'a. Polecam równiż poboczny projekt
      Tosca. A jak ktoś zasmakuje w KD to prosze sięgnąc po turecko-wiedeński duet
      Dzihan&Kamen - podobne klimaty...

pozdrowienia dla Dummy od Dimitria [from Paris] wink))
      • dummy Re: kruder&dormeister 02.01.02, 09:39

Czesc Marcinku !!!!!!

Skad wiedziales, ze to ja ??? smile

• Gość: marcin dummy IP: *.opm.pl 08.01.02, 15:24
          smile

tak ładnie o TC to tylko Ty mozesz pisać big_grinDD

z innej półki to polecam Ci kilka płytek na karnawał: Zuco 103 [the other side
          of Outro Lado], Dubtribe Soundsystem [Bryant Street] i absolutna rewelacja:
          Mutiny, tyt. nie wspomnę bo skleroza mnie dopadła...
    • Gość: robi Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.chello.pl 30.12.01, 16:58
      Witaj Dummy
      Ja takze posiadam dwie plytki kolesi z Thievery Corporation, ich muzyka jest
      jedyna w swym rodzaju. A chlopakom z Thievery Corporation chyba jest blizej do
      Massive Attack niz Gus Gus.
      • dummy Re: THIEVERY CORPORATION 02.01.02, 09:43
        Hej Robi smile

Mnie sie tez wydaje, ze muza T.C. jest bardziej podobna do Massive Attack, ktory
        zreszta tez ubostwiam smile
    • Gość: robi Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.chello.pl 06.01.02, 22:36
      Cześć Dummy
      Ostatnio słyszłem ciekawą muzykę z Finlandi - Kemopetrol - polecam kawałek -
      Child Is My Name
      Pozdrowienia smile
      • dummy Robi 08.01.02, 09:07
        Kemopetrol mowisz ? Pewnie tylko w Interku do sciagniecia, co ? Bo nie sadze,
        zeby w sklepach bylo, zbyt egzotyczne.

• Gość: rocco Re: THIEVERY CORPORATION IP: *.icpnet.pl 08.01.02, 04:06
      no, oprócz "abductions & reconstructions" to znajdzie sie jeszcze około
      dwudziestu utworów na singlach i składankach( troche mixów np. zajebista
      Morricone RMX), a na stronie eslmusic.com nie ma wypisanych wszystkich płyt, bo
      np we francji płytka "Lebanese Blonde" zawiera oprocz tytułowego numeru takze
      wersje spiewaną po francusku i instrumentalną oraz m.in. super kawałek "elise
      affair" i kilka innych jest jeszcze super ep-ka "38.45" z moim ulubionym "the
      sleeper car", na limitowanej serii "mirror conspiracy" jest jeszcze
      utwór "Barrio Alto", dalej na składance "Bassic Instinct" jest ich
      wersja "Boozoo Bajou - Under My Sensi" poza tym pojawiają sie na znakomitych
      płytach wytwórni ESL np. Modular Systems, Covert Operations. Nowy album ma sie
      ukazac poźną wiosną. Jeśli podoba ci się thievery to posłuchaj "Thunderball"
      polecam ich wszystkie płyty i single, szczególnie ostatnia jest moim zdaniem
      super; ja jeszcze bardzo lubie Kid Loco,St Germain , super jest seria
      skladanek "hotel costes", "future sounds of jazz", "hi fidelity
      lounge", "future lounge", "om lounge" itd. "the dining rooms" , "mo'horizons"
      jest naprawde pełno muzyki która zasługuje na uwage i ktora jest na pewno
      lepsza niz tab two, ktore popularne zostalo chyba tylko dlatego ze mialo
      kontrakt z duza wytwornia. Kruder & Dorfmeister tez byli super, ale sie juz
      rozpadli, na szczescie nagrywaja super plyty osobno m.in jako "Tosca". thievery
      corporation graja takze koncerty,niestety najblizszy jak dotad byl w Mediolanie.
      • dummy Re: THIEVERY CORPORATION 08.01.02, 09:06
        Rocco,

Tez uwielbiam St Germain i skladanki Future sound of jazz. Koncerty TC w
        Mediolanie... Kurde, no niestety za daleko, ale z bardzo wielka chcecia bym sie
        przeszla na ich koncert. Psiakrew, ze tez sami najlepsi koncertuja tak
        daleko ... sad((

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka