jello_b 17.12.01, 12:42 jak wam się podoba nowa płyta ? Kupiłem ją przedwczoraj i słucham "na okągło" ale mam mieszane uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jello_b Re: kto lubi ŚWIETLIKI ? 21.12.01, 10:26 co jest ??? nikt już nie słucha świetlików ? czyżbym był jedynym, który kupił tą płytę ???????? (tudzież "tę płytę", jak wolą niektórzy...) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pat Spokojnie... IP: 172.16.3.* 21.12.01, 10:42 jello_b napisał(a): > co jest ??? > nikt już nie słucha świetlików ? > czyżbym był jedynym, który kupił tą płytę ???????? (tudzież "tę płytę", jak > wolą niektórzy...) Nie stresuj się tak! Ja lubię Świetliki, ale siedziałam cicho, bo nie mam tej płyty, więc nie mogę się na jej temat wypowiadać. Za to jak chcesz, to mogę z Tobą pogadać o starych płytach, o poezji Świetlickiego itp. A tak w ogóle, to fajna ta płytka? Miałeś mieszane uczucia, ale może Ci się już wyklarowało... Pozdrawiam PS. A chyba powinno być "tĘ płytĘ", bo coś słyszałam, że końcówki mają być takie same, więc np. możesz w kogoś rzucić tĄ płytĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
jello_b Re: Spokojnie... 04.01.02, 08:39 Właściwie miałem napisać: dobra płyta. t y l k o dobra. Muzycznie łagodniejsza od "Pereł..." i "Cacy...", trochę klimatem podobna do "O.K.". W zasadzie nie ma tu utworów, które by mi się nie podobały, ale brakuje też takich, które rzuciłyby mnie na kolana (w przeciwieństwie do pierwszej płyty). Emocjonalnie - dość równa, nadaje się do słuchania. Tyle, że właśnie - bez rewalacji. Tak właśnie miałem napisać po 2 tygodniach słuchania, ale... coś mi nie daje spokoju. Jest coś w tej płycie, co każe mi ciągle po nią sięgać. Po prostu w dalszym ciągu jej słucham. Jest w tym materiale jakiś niepokój. Niby t y l k o dobre, ale słucham wciąż i wciąż....... i nie mogę się oderwać. Na zakończenie przypominam, że "świecić pupą... nie jest łatwo" Odpowiedz Link Zgłoś
szecherezada Re: Spokojnie... 05.01.02, 13:16 ja tez uwielbiam swietliki, ale ze rzucilo mnie chwilowo daleko od domu nie moge kupic nowej plyty, mam nadzieje jednak, ze juz niedlugo stane sie jej posiadaczem. pozdrawiam i milego sluchania zycze, szech Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zły miś Re: Spokojnie... IP: 62.233.138.* 25.01.02, 23:44 Spierdalaj gnoju! Dziś jestem w nastroju nieprzysiadalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
olena Re: kto lubi ŚWIETLIKI ? 26.01.02, 12:26 ja tez bardzo lubie swietliki. i marcina. dosc czesto mijam sie z nim gdzies na ulicy i nigdy nie mam odwagi sie odezwac, ani nawet usmiechnac, a tak bardzo chcialabym mu powiedziec,ze zabija mnie tym, co pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
chora Re: kto lubi ŚWIETLIKI ? 26.01.02, 13:50 "mamy nadzieje ptaszku ze sie już skończyłeś, ptaszku! mamy nadzieje, że nie będzie ptaszku więcej twoich piosenek, są za smutne, ptaszku! są nazbyt ciężkie, ptaszku! my mamy nadzieje, że cie juz nie zobaczymy ptaszku w telewizji i że nie będziesz ćwierkał swych smutnych piosenek, ptaszku! juz mamy dosyć, żenada, oszczędź nas, żenada..." Odpowiedz Link Zgłoś
jello_b Re: kto lubi ŚWIETLIKI ? 28.01.02, 10:07 chora napisał(a): > oszczędź nas, żenada..." > ale i tak wszyscy przyjdziemy na twój pogrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzegorz "odpie... sie, jestem w nastroju nieprzysiadalnym" IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.01.02, 18:25 "spierdalaj gnoju" i tym optymistycznym akcentem zakoncze maoja wypowiedz- znaczy ze kiedys jaks kasetke posluchalem i tylko to zapamietalem...ale spoko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś