Gość: Anita IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 14.08.03, 07:59 Według mnie jak najbardziej anielski głos mają: Sarah Brightman oraz Natasha st Pier- aż przyjemnie się ich słucha A Waszym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture z pewnej kategorii 14.08.03, 08:10 Maire Brennan Enya Kate Bush Annie Haslam Claire Hamill bo inne głosy żeńskie też są fajne, choć anielskie nieco mniej: Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Lena Horne... Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Annie Haslam! 14.08.03, 14:38 vulture napisał: > > Kate Bush Zgoda, chociażby za "This Woman's Work". > Annie Haslam To mój pierwszorzędny typ, na takim "Things I Don't Understand" wydaje z siebie wprost nieludzkie dźwięki I jeszcze Joni Mitchell, a z polskich Ewa Demarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Little Big Disease Dawno temu IP: 62.244.153.* 14.08.03, 09:50 moze z 10 lat wtedy mialem za najcudowniejszy glos swiata uwazalem Barbre Streisand... Woman in Love bylo chyba wtedy najczesciej odtwarzanym utworem na kochanym szpulowym ZK-147... az sie lezka w oku kreci... pzdr LBD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Anielskie kobiece głosy IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 14.08.03, 10:51 No jak mogłam zapomnieć o Kate Bush!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: bo to 14.08.03, 13:32 Zdziwi was moj typ- Vanessa Williams, nie tylko z Disneyowskiej Pocahontas ale zeszlej zimy widzialam piekny koncert bozonarodzeniowy z Wiednia, gdzie spiewala kolendy z calego swiata u boku Jose Carreras. Jutro wyruszam do ABC shops w poszukiwaniu tej kasety. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:29 A ja lubie poza oczywiscie anielska barbarka s. np nie zyjaca juz kobitke o imieniu i nazwisku eva cassidy))polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:31 Bjork Kate Bush Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:36 od wczoraj... 1. Kate Bush 2. Kate Bush 3. Kate Bush Odpowiedz Link Zgłoś
lena_magda Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:45 Elisabeth Fraser z Cocteau Twins Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:49 Alanis, Alanis, Alanis... i do tego jeszcze anielsko wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:53 No chyba faktycznie Kate Bush, choć nie znam jej całej twórczości, dodałbym jeszcze Ulę Dudziak, której mozliwości są anielsko-diabelskie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Dlaczego? IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 14.08.03, 16:42 Dlaczego od wczoraj? Mnie się jeszcze podoba głos, może wątpliwej piosenkarki, ale w tym głosie coś jest- chodzi o Natalię Oreiro Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dlaczego? 15.08.03, 11:40 Gość portalu: Anita napisał(a): > Dlaczego od wczoraj? No, teraz już od przedwczoraj Wcześniej znałem tą panią, ale pięć utworów na krzyż, największe przeboje, to co leci w radiu... Od dwóch dni słucham płyty "Hounds Of Love" i paru innych piosenek i się zachwycam. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:54 Trio: Elizabeth Fraser Beth Gibbons Lisa Gerrard Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Anielskie kobiece głosy 14.08.03, 15:55 Mnie się bardzo podoba, jak spiewa ta niewiasta z Morcheeby. Skye chyba. A z wcześniejszych zjawisk: Billie Holliday, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Ella oczywiście. Potem Norah Jones, Dianne Krall. Z Polskich to też Ewa Demarczyk, Antonina Krzysztoń, jakkolwiek repertuar zaczął mnie nużyć, ale kiedyś śpiewała Karela Kryla i wtedy było git. Na razie tyle, pewnie zaraz sobie coś przypomnę. pozdr. agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rael Re: Anielskie kobiece głosy IP: 195.116.99.* 14.08.03, 16:03 KIedyś Marianne Faithfull miała anielski głos. Było to hektolitry wódy i tony marychy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbatyaniou Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.52.* 15.08.03, 11:03 trio miecia4 jest najbardziej anielskim KOBIECYM zestawem...gdybym mogła dodać DZIEWCZĘCO anielskie : Hope Sandoval (Mazzy Star), Bjork i Stina Nordenstam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbatyaniou Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.52.* 15.08.03, 11:10 po chwili zastanowienia, zastanowienia: zamiast Bjork (to takie oczywiste) Louise Rhodes (Lamb) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 11:19 MARIAH CAREY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huney Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:36 Gość portalu: max napisał(a): > MARIAH CAREY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu nie mogłabym sie nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
b767 Re: Anielskie kobiece głosy 15.08.03, 11:37 Liv Kristine z Theatre of Tragedy wokalistka Nightwish Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huney Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:35 b767 napisał: > > wokalistka Nightwish O, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.08.03, 12:01 Z anielskoscia to uwazajcie, bo diabel nie spi i azeby skutecznie zadzialac, udaje anielskosc. Logiczne! Gdyby ukazal sie ludziom z rogami i ogonem to kto by za nim poszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.stansat.pl 15.08.03, 12:27 inne trio: Lisa Gerrard Elizabeth Fraser Anneli Drecker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCMXC Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.chello.pl 15.08.03, 12:53 Na pewno Sarah Brightman i Kate Bush, ale polecam też Emmę Shapplin. Muzyka może się podobac lub nie, ale głos kobieta ma rewelacyjny. Gość portalu: Anita napisał(a): > Według mnie jak najbardziej anielski głos mają: > Sarah Brightman oraz Natasha st Pier- aż przyjemnie się ich słucha > > A Waszym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Anielskie kobiece gl/osy IP: *.uni.torun.pl 15.08.03, 19:16 Elizabeth Fraser - zdecydowany numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Ze względu 15.08.03, 20:36 na wysłuchanie dziś dużej ilości Tori z koncertów i nie tylko ja dorzucę właśnie Tori Amos. Bo tak. I panią z Lamb. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aorta Re: Anielskie kobiece głosy IP: 80.48.20.* 15.08.03, 21:39 a ja nie lubię miauczących anielic... za to lubie glos Roisin Murphy, Tori Amos, kiedyś też Alanis M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 19:09 Julee Cruise PJ Harvey Odpowiedz Link Zgłoś
fallingsky Re: Anielskie kobiece głosy 22.08.03, 17:23 wokalistka Morcheeby - Skye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skye Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.icpnet.pl 22.08.03, 18:01 Loreena McKennitt Lisa Gerrard Enya Maire Brennan Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Anielskie kobiece głosy 23.08.03, 12:30 Kate Bush Lisa Gerrard Elizabeth Fraser Loreena McKennitt Siobhan deMare (Mono, Violet Indiana) Caroline Lavelle Kirsty Hawkshaw Joanne Stevens (Solar Twins) Anneli Drecker (Bel Canto) Jaqui Hunt (Single Gun Theory) Nicola Hitchkok (Mandalay) Tori Amos Stina Nordenstam Suzanne Perry (Love Spirals Downwards) kaRIN (Collide) Dominique Durand (Ivy) Miki Berenyi (Lush) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Anielskie kobiece głosy 06.10.03, 15:18 hawkshaw napisał: > Dominique Durand (Ivy) Żem przegapił wpis kolegi. Nie wiedziałem że ktoś jeszcze słyszał tutaj zespół Ivy Ja niewiele znam, ale ładne to, i dziewczyna faktycznie przyjemny ma głos... Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Anielskie kobiece głosy 07.10.03, 11:38 Ja też znam niedużo. Słyszałem jedna płytę "Long distance". Tylko niestety nigdzie tego znaleźć nie można, bo chętnie bym nabył, albo ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Anielskie kobiece głosy 07.10.03, 16:00 Przepraszam, ze sie wtracam, bo dopiero zaczynam pisac na tym forum i nie wiem, jakie tu sa zwyczaje Ale sporo Ivy jest w Amazon. com (Realistic, Apartment Life, Guestroom i Long Distance wlasnie), chyba oni wysylaja do Polski. Aha, jeszcze przyszlo mi do glowy jedno miejsce, gdzie zamawialam plyty, i mozna bylo zamowic cokolwiek, to jest w Warszawie, nie wiem, skad jestes. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Anielskie kobiece głosy 07.10.03, 18:53 staua napisała: > Przepraszam, ze sie wtracam, bo dopiero zaczynam pisac na tym forum i nie > wiem, jakie tu sa zwyczaje > Ale sporo Ivy jest w Amazon. com (Realistic, Apartment Life, Guestroom i Long > Distance wlasnie), chyba oni wysylaja do Polski. Tak, wysyłają, ale tam trzeba płacić kartą kredytową, której nie posiadam. > Aha, jeszcze przyszlo mi do glowy jedno miejsce, gdzie zamawialam plyty, i > mozna bylo zamowic cokolwiek, to jest w Warszawie, nie wiem, skad jestes. Jestem z Wwy. Może chodzi ci o sklep koło pl. Wilsona? Tam próbowałem, nie ma. > Pozdrawiam Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Anielskie kobiece głosy 07.10.03, 19:50 Aha, to sorry za Amazon. Co do sklepu, to chodzilo mi o sklep kolo Hali Banacha. W zasadzie PRZED hala, od Grojeckiej. Mam nadzieje, ze jeszcze istnieje. Ja sie na nim nie zawiodlam (zamawialam jazz, a z dziwnych rzeczy zamowilam raz soundtrack z filmu Empire Records), a pan sprzedawca zapewnial mnie, ze moga naprawde sprowadzic wszystko. Nie wiedzialam o sklepie przy Wilsona, ale rzadko tam bywalam, no a teraz nie moge sprawdzic, bo nie ma mnie w Polsce w ogole, czego zaluje (oprocz Amazon w mojej okolicy nie mozna kupic nic ciekawego). Odpowiedz Link Zgłoś
suza Re: Anielskie kobiece głosy 23.08.03, 13:01 > > A Waszym zdaniem? Moim zdaniem Anielski Glos miala Minnie Riperton. Na dowod tego, polecam plyte "Les Fleurs". Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: Anielskie kobiece głosy 23.08.03, 16:01 1. Suzanne Vega 2. Kate Bush 3. Elizabeth Frazer i Dido w nowej piosence 'White Flag' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elen Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.08.03, 17:35 Enya ("Aniron" z soundtraku do Władcy Pierścieni), Sinead o'Connor ("Factory Girl", "This is to mother you"), Noa ("Michalea"), Shade ("Jesebel") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elen Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.08.03, 17:40 Gość portalu: Elen napisał(a): > Enya ("Aniron" z soundtraku do Władcy Pierścieni), Sinead o'Connor ("Factory > Girl", "This is to mother you"), Noa ("Michalea"), Shade ("Jesebel") tzn. oczywiście Sade a nie 'Shade'. Ups. :{ (wstydzi sie) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Anielskie kobiece głosy 23.08.03, 18:17 Bjork Dido Beth Gibbons Tori Amos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szined Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.tkdami.net / 172.16.10.* 23.08.03, 18:56 Dido Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płk. Kwiatkowski Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.rene.com.pl 23.08.03, 21:53 Lita Ford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariacki Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.trzebinia.net 06.10.03, 15:07 Te co śpiewają w języku angielskim(ale głosy nei zawsze mają narodowo angielskie) Enya Sinead O'Connor Tori Amos Dolores O'Riodan Susan Vega Maire Brennan Dido Tyle wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowy pajac Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.chomiczowka.net.pl 06.10.03, 21:25 Gość portalu: mariacki napisał(a): > Te co śpiewają w języku angielskim(ale głosy nei zawsze mają narodowo > angielskie) > Enya > Sinead O'Connor > Maire Brennan Acz nie zawsze, nie zawsze... (gaelic, łacina, hiszpański...) A wybór popieram jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Anielskie kobiece głosy 06.10.03, 21:50 Oj, wymieniliscie bardzo duzo moich typow...wiec dodam (chyba sie nie powtorze) Marina Belica (October Project) Sarah MacLachlan Hélène Segara (ona ma glos jak PRAWDZIWY aniol!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 17:31 Andreas Scholl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Anielskie kobiece głosy IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 21:04 Kate Bush Eva Cassidy Tori Amos Odpowiedz Link Zgłoś