Dodaj do ulubionych

David Bowie - Reality przed premierą

09.09.03, 13:17
Nie wytrzymałam i ściągnęłam świeżutką "Reality" Bowiego. Oczywiście obiecuję
pobiec do sklepu i nabyć za tydzień oryginalne CD, żeby David nie przymierał
głodem wink)).
Producentem płyty jest Tony Visconti i... to słychać. Pierwsze moje wrażenie-
to powrót do lat 70. Z tym,że słucham 1) pierwszy raz 2) na fatalnym sprzęcie
tak, że mogę się mylić, prawdziwą recenzję obiecuję po premierze oficjalnejwink
Co jeszcze- płyta melodyjna, wpada w ucho heh, Bowie śpiewa jak zwykle, bez
jakichś wyskoków wokalnych, w tle miłe damskie chórki. Nie wiem, który utwór
będzie singlem ale chętnie bym widziała na tym miejscu "New Killer Star". To
tyle tymczasem. Ja jednak tęsknię za Bowiem-eksperymentatorem z "Outside"
i "Earthling". Ale fajnie, że nagrywa i jest w formie. Jeśli ktoś był wczoraj
w Multikinie to proszę o refleksje, bo czytam, że zagrał materiał z "Reality"
Obserwuj wątek
    • pizmak31 Re: David Bowie - Reality przed premierą 09.09.03, 13:21
      Ciesze sie, ze w formie, bo Bowie wciaz przypomina mlodego i chudego.... eee,
      powtarzam sie, nuda. Wnuska, to wypalisz mi kiedys tam?
    • nikka007 aha i jeszcze jedno 09.09.03, 14:10
      "Bring me the disco king"...Toż to jazz!!! Co się dzieje, panie, pora umierac
      wink)))))
      • Gość: hair Re: David Bowie "reality" IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 15:25
        "new killer star" bedzie pierwszym singlem
        • nikka007 Re: David Bowie 'reality' 09.09.03, 15:35
          super by było, ale przeczytałam teraz, że "Never get old"...nnno nie wiem sad
          • Gość: hair Re: David Bowie 'reality' IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 15:39
            hmm to jestem confused
            • nikka007 niestety 09.09.03, 15:53
              tekst ze strony sony polska
              ""Reality" to już 26 płyta w karierze piosenkarza. Album promuje kawałek 'Never
              Get Old'. Kompozycja 'Try Some, Buy Some' to cover George'a Harrisona, a
              kawałek 'Pablo Picasso' jest przeróbką utworu Jonathana Richmana (jego własną
              wersję nagrał też John Cale). Piosenka 'Bring Me The Disco King' to numer
              pomyślany na płytę "Black Tie White Noise". Jednak wtedy Bowiemu nie pasował do
              klimatu całości, niedługo potem powstał pomysł o umieszczeniu go na
              albumie "Earthling" (1996), ale i tam nie przystawał. Zanim znalazł swoje
              właściwe miejsce na tej płycie musiało upłynąć 10 lat.
              Piosenkarz po raz kolejny polaczyl sily z Tonym Viscontim (producent
              poprzedniej płyty "Heathen", a także takich klasyków z repertuaru Bowiego
              jak: 'Scary Monsters', 'Low' czy 'Heroes') - efektem współpracy jest 9 zupełnie
              nowych kompozycji. "
              • pirx13 Re: niestety 09.09.03, 17:32
                to ja zacytuje z oficjalnej strony Davida Bowie:
                "DAVID BOWIE’S NEW SINGLE - ‘NEW KILLER STAR’ - LIMITED EDITION DVD ONLY
                SINGLE - RELEASED 29TH SEPTEMBER 2003
                (...)DAVID BOWIE has announced the details of the first single from ‘REALITY’
                entitled ‘NEW KILLER STAR’.(...)
                The single package itself will only appear as a limited edition DVD featuring
                the stunning video for the lead track as well as a very surprising cover
                version of ‘Love Missile F-111’, originally recorded by 80’s cult heroes, Sigue
                Sigue Sputnik.
                The highly individual video for ‘NEW KILLER STAR’ was directed by the Los
                Angeles based film-maker Brumby Boylston. The video itself is based on the
                concept of early 70’s lenticular postcards that reveal a different image
                depending on the angle at which it is viewed.
                The DVD also features a four minute short film incorporating exclusive
                interview and performance footage of David performing and talking about tracks
                from ‘REALITY
                New Killer Star DVD Only Single Tracklisting
                01 New Killer Star Video
                02 Love Missile F1-11 (Audio Only)
                03 Reality EPK Video"

Ale jak się dalej okazuje, Włosi zostali wyróżnieni i tam ukazuje sie ten
                singiel jako normalny cd-singiel z 2 wspomnianymi wcześniej utworami.

A ten nowy album będzie miał też limitowaną 2 płytową edycje, wydane jako digi-
                pack, z 3 dodatkowymi utworami:
                "01 Fly
                02 Queen Of All The Tarts (Overture)
                03 Rebel Rebel (New Version)
                As David stated on the MBs, the first two tracks are both out-takes from the
                Reality sessions and Rebel Rebel is the version recorded for the Charlie's
                Angels 2 - Full Throttle soundtrack."

A tak przy okazji na stronie Bowiego
                www.davidbowie.com/freebowie2/news/index.html jest juz relacja z tego
                transmitowanego koncertu, parę zdjeć, lista utworów, link do relacji z koncertu
                umieszczonej na stronie bbc, gdzie można przeczytać relacje widzów z różnych
                krajów itp. Jak sie okazuje Bowie na "rozgrzewkę" wykonał fragment Song2 Blursmile

uff ale sie rozpisałem, pozdrawiam
                • nikka007 hehehe 09.09.03, 17:42
                  no i git. gratulacje dla sony polska smile. new killer star to na razie mój
                  ulubiony kawałek z płyty, może dlatego, że rozkosznie melodyjny wink). na stronę
                  Davida nie chciało mi się wchodzić, bo za dużo informacji jak na moją
                  ograniczoną percepcję wink
                  pozdr.
                • nikka007 ups 09.09.03, 17:43
                  aha, "nowa" wersja Rebel Rebel dostępny of korz w necie, nie trzeba wyjeżdżać
                  do słonecznej Italii ( a chciałoby się, oj chciało)
                  • pirx13 Re: ups 09.09.03, 17:55
                    nikka007 napisała:

> aha, "nowa" wersja Rebel Rebel dostępny of korz w necie, nie trzeba wyjeżdżać
                    > do słonecznej Italii ( a chciałoby się, oj chciało)

taa wyjazd do Włoch jesienia to byłoby idealne rozwiązaniesmile
                    a ta limitowana 2 płytowa wersja plyty z ta wersja "Rebel Rebel" ma być
                    dostępna wszędzie, mam nadzieję, że wszedzie dotyczy też naszego pieknego
                    kraju wink)pewnie będzie 1 egzemplarz na 1 empik wink
                    • nikka007 Re: ups 09.09.03, 18:07
                      pozostało liczyć na sklepy internetowe - merlin,fan, stereo. Od dawna nie
                      odwiedzam empików (ceny, zaopatrzenie...ech)
    • vulture New Killer Star - pytanie 10.09.03, 05:57
      Główny motyw piosenki z czymś mi się bardzo kojarzy – albo z jakimś przebojem z
      lat pięćdziesiątych, albo z musicalem typu „Grease”, ale nie mogę sobie
      przypomnieć skąd Dejwid „pożyczył” sobie tenże. Czy ktoś, kto słyszał utwór,
      może mi pomóc w identyfikacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka