Dodaj do ulubionych

VARIETE W WARSZAWIE

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 01:53
VARIETE znów w Warszawskim Jazzgocie, kto idzie?
Obserwuj wątek
    • elinga Re: VARIETE W WARSZAWIE 21.09.03, 17:32
      Znam jedną ich piosenkę. Jej słowa nawet mnie zaintrygowały. Jak na polską
      piosenkę to było całkiem fajne.
      Tak w ogóle to w jakiej cenie bilety? Może będę przechodziła tamtędy
      przypadkiem i jeszcze się skuszę...smile

• Gość: nadja Re: VARIETE W WARSZAWIE IP: *.acn.pl / *.acn.pl 26.09.03, 23:12
        No i co?Był ktoś?Ja byłam na tym lutowym koncercie ale dzisiaj nie poszłam i
        żałuję.Jestem ciekawa jakie stare utwory grali?
        • Gość: jack9 Re: VARIETE W WARSZAWIE IP: *.stansat.pl 26.09.03, 23:26
          Gość portalu: nadja napisał(a):

> No i co?Był ktoś?Ja byłam na tym lutowym koncercie ale dzisiaj nie poszłam i
          > żałuję.Jestem ciekawa jakie stare utwory grali?

No co Ty???
          jeszcze się nie skończyło...albo dopiero rochodza się wszyscy do domów...
          • Gość: nadja Re: VARIETE W WARSZAWIE IP: *.acn.pl / *.acn.pl 27.09.03, 17:41
            Gość portalu: jack9 napisał(a):

>
            > No co Ty???
            > jeszcze się nie skończyło...albo dopiero rochodza się wszyscy do domów...
            >
            Masz rację, a ja byłam zmęczona jak to pisałam ale pytanie pozostaje to
            samo:czy ktoś może napisać co grali?Bo np. w Wyborczej zasugerowali, że będzie
            można usłyszeć "Kamienie" - w co wątpię, bo byłam tez na dwóch koncertach parę
            lat wcześniej- w Dekadencie i Remoncie - i tego utworu po prostu nie
            wykonują.Natomiast w lutym byłam mile zaskoczona faktem, że Grzegorz
            zaśpiewał "Klaszczę w dłonie", który to utwór jest moim ulubionym a na żywo
            dotąd go nie słyszałam.
          • Gość: donosiciel Re: VARIETE W WARSZAWIE IP: 80.51.244.* 27.09.03, 19:00
            To dziwne, ale mnie się ten zespół wcale nie podobał. A słuchałem z taśmy
            koncertu z teatru STU (z tego co są w nim benefisy w 2. programie TV).
    • pizmak31 Re: VARIETE W WARSZAWIE 29.09.03, 14:25
      Bylam i bylo zarabiasto. Opoznienie bylo godzinne, potem zagral support pt.
      Oranzada, nawet calkiem ciekawy. A potem Variete zagralo i chociaz jakos mocno
      nie gustuje w zimnej fali i kiedy Variete bylo na fali to nie za bardzo go
      sluchalam. Ale musze powiedziec, ze ten ich nowy material ma wieksze
      pierdol..cie niz ta muzyka, z ktorej znalam Variete. Byl nawet utwor polsko-
      angielski z chorkiem, ktory dalo sie zanucic. Chlopaki w fajnej formie, troszke
      juz dojrzali, ale to tylko smaku dodawalo. mlody perkusista, Bisowali trzy albo
      i cztery razy, bo juz nie licze i generalnie byla magnetyczna atmosfera. Tancow
      troche bylo. ze starych kawalkow rozpoznalam Klaszcze w dlonie i Des irae.
      Generalnie, bardzo polecam. Maniera wokalne Grzegorza K. wciaz ta sama, ale
      brzmi to kurcze tak, jakby nie minelo te kilkanascie lat. Dykcja ladna. Dalo
      sie zrozumiec teksty. Czyli Variete rulez. I Jazzgot tez.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka