Dodaj do ulubionych

Janis Joplin sux

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.07.08, 21:12
pl.youtube.com/watch?v=A27FF2T2z2k
Jak można było tak pokaleczyć tą piękną kołysankę Gershwina!
Skąd ten zachwyt tą panią? Bo nie żyje i wszyscy powtarzają że "Janis wielką
artystką była".

Obserwuj wątek
    • Gość: Meloman Re: Janis Joplin sux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 15:42
      Janis Joplin to Mandaryna lat 60-tych.
      • Gość: martyrologii stop Re: Janis Joplin sux IP: *.cable.smsnet.pl 29.07.08, 19:53
        Gość portalu: Meloman napisał(a):

> Janis Joplin to Mandaryna lat 60-tych.

W takim razie niech nasze zwiezdki żyją sto lat, nie życzymy im źle a pamiętania
        o nich przez dziesięciolecia sobie na złość życzyć nie chcemysmile
        • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.07.08, 20:16
          nie o to chodzi...
          pl.youtube.com/watch?v=1yKgAEkCKxY&feature=related
          nie jestem fanem retro, może nawet wprost przeciwnie, ale to jest to, prawdziwe,
          podoba mi sie i nawet mi się nie chce zastanawiać dlaczego - takie to oczywiste
          • john_lennon Żenada 05.08.08, 00:52
            I po co taki wątek? Janis jest legendą i legendą pozostanie.
            Sprawdziłem ten link myśląc, że to jakiś nieudany występ, a
            tam "Summertime" - brylant pierwszej wody. Mam 40 wykonań tego
            dziełka i żadne nie jest złe. Jeśli nie interesuje cię dobry rock,
            to go nie słuchaj. Możesz razem z Melomanem cieszyć uszy wyciem
            Mandaryny i narzekać na "pretensjonalną", ambitną muzykę.
            • Gość: warhamster Re: Żenada IP: *.artnet.pl 05.08.08, 11:34
              Lennona też nie lubię i nie cenię, the Beatles i the Doors i wielu innych
              nietykalnych i niekrytykowalnych JP2-gich muzyki rockowej,
              Hendrixa lubię,
              Mandaryny nie
              pzdr.
              • carnivore69 Re: Żenada 05.08.08, 18:23
                To kto w takim razie jest dla Ciebie tym Geremkiem rocka (poza wymienionym
                Hendriksem)?

Pzdr.
                • Gość: warhamster Re: Żenada IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.08.08, 20:26
                  nie mam pojęcia co to "Geremek rocka", więc nie potafię Ci odpowiedzieć sad
                  a Ty?
                  • carnivore69 Re: Żenada 05.08.08, 23:51
                    A co JP2 masz? Jesli tak, to posluz sie analogia.

Pzdr.
                    • Gość: warhamster Re: Żenada IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.08.08, 20:18
                      sorry, ale nie interesuje mnie już ten temat sad
                      pozdrawiam!
                      • Gość: rkot Re: Żenada IP: 83.168.79.* 09.08.08, 23:15
                        co to za przyjemnośc drzec sie na siebie ? kazdy lubi co lubi i basta Oby nie
                        mandarynasmile
                        Wypraszam soebie wspominanie o niej pod moim watkiem!smile
                        • Gość: rkto Re: Żenada IP: 83.168.79.* 09.08.08, 23:16
                          cholera ,pod moim a nie pod tym
                          Tu mozecie o niej pisać poematysmile
            • mama_ewelina Re: Żenada 10.08.08, 23:16
              Popieram ! Kolega warhamster pisze cokolwiek, prawdopodobnie tylko dlatego, żeby
              zwrócić na siebie uwagę, w myśl zasady : "nieważne jak o mnie piszą, byle pisali"
    • Gość: Człowiek Re: Janis Joplin sux IP: 195.20.110.* 06.08.08, 14:41
      Lata 60. to były troszkę inne realia. Dziś jesteśmy rozpieszczeni jakością
      nagrań, zespoły spędzają całe miesiące w studiach (te które stać), wszystko musi
      żreć co do milisekundy. Wtedy ani przemysł muzyczny, ani publiczność tego nie
      wymagała - podobnie jak w czasach Mozarta nie przejmowano się precyzyjnym
      strojeniem instrumentów wink Jeśli chodzi o JJ to nie mogę strawić jej bandu -
      brzmi jak przeciętny zespół z gimnazjum na haju. Ale parę piosenek im się udało.
    • osama.bin.lenin Picasso też sux. 07.08.08, 10:07
      I Jackie Stewart. I Pele. I J.F.Kennedy.
      Wszyscy sux.
      Jeden jedynie mózg pracuje jak należy - warhamster smile

(Jak tam wyniki badań?)
      • Gość: warhamster Re: Picasso też sux. IP: *.artnet.pl 07.08.08, 11:52
        > Jeden jedynie mózg pracuje jak należy - warhamster smile
        Biorąc pod uwagę twój nick,
        nie tylko mój smile
        salem alejkum towarzyszu

> (Jak tam wyniki badań?)
        twój przypadek jest cięzki aczkolwiek nie beznadziejny
    • Gość: Ozzy Re: Janis Joplin sux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:21
      Dzisiaj już nikt tak pięknie i dramatycznie nie śpiewa, chociaż wiele pań próbuje.
      Szacuneczek.
    • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.artnet.pl 07.08.08, 17:03
      Przyznam, że przesadziłem z nazwą 'wontka',
      ale "J.J. rox" też bym nie mógł napisać
      nie lubie jej i tyle
      a gitarowe intro z ST idealnie pasuje na wstęp do "Białago Misia"
      to nie żart! - zagrane, sprawdzone i był ubaw
      lepszy rodzaj zemsty niż to "sux" - przepraszam fanów
      • john_lennon Re: Janis Joplin sux 07.08.08, 20:27
        Ciekawe rzeczy wypisujesz,sprawdź, czy intro takiego Hendrixa
        w "Little Wings" nie pasuje aby do "Białego Misia"...czy to jest
        jakikolwiek argument? Druga rzecz, skoro tak nie cierpisz Beatles,
        Doors, Led Zeppelin, ogólnie klasyki, to skąd sie wziął Hendrix...
        • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.08.08, 20:54
          "Little Wings" - nieeee... jakoś nie pasuje.
          Led Zeppelin lubię - za energię, nie lubie "stairway"
          Z 70-tych kiedys podobały mi się (pierwsze płyty) Budgie.
        • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.08.08, 21:04
          zresztą Hendix nie jest dla mnie największy - podoba mi sie luz w jego grze, ale
          to za mało
          zdecydowanie - Steve Vai
        • caroli_ne_86 Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 19:49
          john_lennon napisał:
          pasuje aby do "Białego Misia"...

J.Lennon tez pasuje do Misia,??jhahasmile
          A co mi tam ,ja go uwielbiamsmile
          Był legendą jeszcze przed ..śmiercią.
          Nadal 'żyje" w muzyce, w historii i we wspomnieniach i tak będzie pewnie jeszcze przez wiele długich ..latsmile
          Pozdrawiamsmile
          pl.youtube.com/watch?v=6P91_H690z4
    • caroli_ne_86 Re: Janis Joplin sux 08.08.08, 16:58
      Ja uwielbiam słuchać Janis w tym utwowrze Bardzo kontrowersyjne wykonanie ale ...kiedy słucham mam ..dreszczesmile
      Pozdrawiamsmile
      pl.youtube.com/watch?v=mzNEgcqWDG4
      • meczywor Re: Janis Joplin sux 08.08.08, 18:19
        Masz racje Carolino- z wszystkich wykonań tego utowru jakie znam ,nie ma
        lepszego wykonania od Janis Pozdr
        • caroli_ne_86 Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 11:11
          meczywor napisał:

> Masz racje Carolino- z wszystkich wykonań tego utowru jakie znam ,nie ma
          > lepszego wykonania od Janis Pozdr

Janis należy do jednej z moich ulubionych ..wokalisteksmile
          Pozdrawiam
          • Gość: rkotJ Re: Janis Joplin sux IP: 83.168.79.* 09.08.08, 13:48
            oplin ,super wokalistka Szkoda ze tak wczesnie odeszla Wszyscy ci najlepsi
            umierali mlodo
            Eh te narkotyki
      • Gość: lol Re: Janis Joplin sux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:42
        Carola . Calkowicie sie z toba zgadzam dziewczyno!!!
        To wykonanie Janis J. jest bezkonkurencyjne!!
        • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 16:50
          Jainis jest super. Hendrix też. Nie porównujmy takiej legendy do bedusznej,
          plastikowej Mandarynki....Co ma piernik do wiatraka?
          • Gość: a Re: Janis Joplin sux IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:21
            a kto porownuje ten platyk z prawdziwymui wykonawcami??
            • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 17:27
              a no porównują! poczytaj, a poczujesz niesmak!
              • meczywor Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 21:48
                mama_ewelina napisała:

> a no porównują! poczytaj, a poczujesz niesmak!

a kto ci kaze sie zniesmaczac???smile
                • Gość: mama_ewelina Re: Janis Joplin sux IP: *.2-0.pl 09.08.08, 23:07
                  a czyż fakt nazwania Janis Mandaryną lat 60-tych nie zniesmacza Cię? Ktoś nie ma
                  pojęcia o wartościach w muzyce! Miesza mu sie plastik Mandarynki z klasą
                  Janis....ale kwas!
                  • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.08.08, 23:20
                    > plastik Mandarynki
                    Sa tu także fani urody Mandaryny... Oj, nie było to miłe.
                    • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 23:47
                      Napewno cierpią...oj!wyobraź sobie jej wystające kościska, sztuczne włosy(no bo
                      przecież jej takie nie wyrosły...)......no, niech ci jeszcze zaśpiewa! Tylko wyć
                      z zachwytu!
                      • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 09.08.08, 23:49
                        ide spac....mam nadzieję ,że mi się nie przyśni...smile) dobranoc, pchły na noc....
                        • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.08.08, 00:07
                          myślę że jesteś lepszą wokalistką od Mandaryny, a napewno przebijasz ja klasą i
                          inteligencją
                          • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 09:18
                            Kochany, wielkie dzięki! Cóż za komplement...Tak na marginesie, nie porównuję
                            się z tym beztalenciem, byłoby to upokarzające! Pozdrawiam
                            ps:skoro uważasz, że drzemie we mnie potencjał, powiedz o tym innym. smile
                            • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.08.08, 10:02
                              przestań się kompromitować,
                              po tym co napisałaś o chudych kobietach, hippisowko-kwiatowy wizerunek z klipu
                              zrobił się nieszczery
                              po tym jak odpowiadasz agresją na krytyke też
                              powodzenia życzę, wielu udanych (jak wasz klip) nagrań i nie szukania uznania na
                              siłę
                              • ponurak Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 11:48
                                Gość portalu: warhamster napisał(a):

> przestań się kompromitować,
                                > po tym co napisałaś o chudych kobietach, hippisowko-kwiatowy
                                wizerunek z klipu
                                > zrobił się nieszczery
                                > po tym jak odpowiadasz agresją na krytyke też
                                > powodzenia życzę, wielu udanych (jak wasz klip) nagrań i nie
                                szukania uznania n
                                > a
                                > siłę
                                Po tym, co i w jaki sposób pleciesz w tym wątku, miłych i
                                pozaforumowych sposobów rozładowania negatywnych emocji życzę,
                                choćby i biernych, jesli na inne sił już nie starcza - kajakarstwo,
                                kolarstwo kobiet w tivi? piwo, czipsy, drzemka? spacer po parku?
                                • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 12:00
                                  Dzięki Ponuraku! Obrońco stłamszonych kobietsmile
                              • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 11:55
                                Ty w ogóle widziałeś ten klip? zdaje sie, że nie.Hm....albo dużo piłeś, albo z
                                innych powodów sam nie wiesz, co piszesz.Po pierwsze:Mandaryna to zupełne
                                przeciwienstwo mnie, nie jestem ani chuda, włosy mam jak najbardziej prawdziwe,
                                śpiewać potrafię. Nie szukam uznania na siłę, ale konstruktywnych uwag, nie
                                takich jak Twoje pierwsze- pozbawione konkretów, którymi zapewne miałeś na celu
                                zdołowanie mnie, jednak nie udało ci się.....Moim zdaniem to Ty na siłę starasz
                                się prowokować forumowiczów poprzez "szokujące"wątki, które w gruncie rzeczy są
                                raczej próbą zwrócenia na siebie uwagi. Pewnie masz dużo kompleksów. Serdecznie
                                współczuję i pozdrawiam z uśmiechem. Słabszych należy kochać.
                                acha:uznanie już zdobyliśmy, poprzez 500 wejśc w ciągu dwóch dni i ponad
                                czterech gwiazdek na youtube. Twoje poparcie lub bluzganie ma niewielkie
                                znaczenie....nie przejmuję się tym kompletnie, bo znam swoją wartośc. Będę
                                odpierać każdy Twój atak
                                • Gość: warhamster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.08.08, 12:38
                                  Nie będę z tobą dyskutował bo mi ubliżasz.

Ale z jedną rzeczą z których napisałaś muszę się nie zgodzić.
                                  !!! Mandaryna jest piekną kobietą. !!!

>poprzez 500 wejśc
                                  ale z tego ok. 300 to ja wink
                                  (żartuję, ok. 5)

Myslę że powinnismy siebie unikać, zresztą jestem bardzo zajęty.
                                  żegnam
                                  • mama_ewelina Re: Janis Joplin sux 10.08.08, 23:13
                                    Oj, chłopie, wreszcie poczułeś jak to jest, kiedy w pierwszym poście o
                                    kompletnie nieznanej osobie piszesz : "miernota". To nie jest ubliżanie ?
                                    Zastanów się nad swoim zachowaniem.... Nie dziw się mojej reakcji, kiedy piszesz
                                    bzdury o Janis Joplin, wielki miłośniku Jimmy Hendrixa. Porównywanie jej do
                                    plastykowej Mandaryny, to tak jakbyś napisał, że King Crimson niczym się nie
                                    różnią od Papa Dance, albo porównywał Led Zeppelin do Kombi. Gdzie Rzym, gdzie
                                    Krym ? Lepiej wysłuchaj całej dyskografii Janis (szczególnie polecam "Pearl"),
                                    zanim zaczniesz głupotki o niej wypisywać. Qasi-barokowy wstęp do jej wersji
                                    "Summertime" jest świetnym, oryginalnym pomysłem, a jej interpretacja -
                                    porywająca. Zresztą, była jedyna w swoim rodzaju, szkoda, że tak przedwcześnie
                                    zgasła.
                                    Otwórz uszy na innych , wspaniałych wykonawców lat 60-tych i 70-tych (a było ich
                                    wielu). Zgadzam się, Hendrix był geniuszem, uwielbiam go, ale Janis też jest
                                    jedyna w swoim rodzaju.
                                    Też kończę tą wymianę zdań, bo szkoda mi czasu na pisanie oczywistości. Mam
                                    nadzieję, że coś do Ciebie dotrze i tego Ci życzę. Ewelina.
    • Gość: Anita autor wątku powinien się nieco zastanowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 10:47
      Prowokacja jednak powinna mieć swoje granice. Joplin zniszczyła
      utwór Gershwina, Hendrix pewnie sprofanował hymn USA a Doors to
      byli tylko ćpuni. Można tak strywializować całą historię muzyki i
      każdy może "suck". Beatlesi:szarpidruty bez polotu, Presley:
      beczący tandeciarz w stroju z cekinami. Dodatkowo Chopin może być
      przereklamowanym gruźlikiem a Bach nadętym dzieciorobem z
      pompatyczną muzyką. Wszystko według gustu. Tylko po co? Dyskusji
      muzycznej z tego nie będzie. Popisywanie się ignorancją to też nie
      najlepszy pomysł.
      • billy.the.kid Re: autor wątku powinien się nieco zastanowić 25.09.08, 20:51
        krzysiek krisstofferson- wymruczone me and bobby mc.gee. ten sam kawaółek-johnny
        cash podobnie, luzacko zagrany przez jerry lee leviSa.
        no OGIEń W WYKONANIU JANIS.
    • johnny-kalesony Re: Janis Joplin sux 25.09.08, 22:07
      Też jej nie lubię ... Jej "wielkość" będąca wypadkową modnych skandali i "mitu
      rozk'n'rollowych straceńców" zupełnie do mnie nie przemawia.
      I ten purchawowy głos ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • Gość: baret Re: Janis Joplin sux IP: *.chello.pl 30.09.08, 06:43
        johnny-kalesony napisał:

> Też jej nie lubię ... Jej "wielkość" będąca wypadkową modnych
        skandali i "mitu
        > rozk'n'rollowych straceńców" zupełnie do mnie nie przemawia.
        > I ten purchawowy głos ...

kurcze, dożyliśmy czasów gdy każdy moze wypisywać takie brednie i
        zakładać tak bzdurny wątek.
        Ludzie wy tak dla jaj? czy poważne?
        bo jesli poważnie - to wspólczuję slabego słuchu, wrażliwości nogi
        od stołu, braku wiedzy i osłuchania.

• Gość: wahmaster Re: Janis Joplin sux IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.09.08, 08:36
          > bo jesli poważnie - to wspólczuję slabego słuchu, wrażliwości nogi
          > od stołu, braku wiedzy i osłuchania.

także gratuluję - właśnie arogancją zbliżyłe(a)ś się do poziomu autora wątku smile

ja osobiście nie słyszę NIC poruszającego, budzącego szacunek lub
          zaciekawiającego w głosie JJ, być może nie znam sie a być moze mam rację,

np. kupiłbym płytę Melanie C a nie wziął płyty JJ za 5zł, może ja jestem
          muzycznym burakiem a może Ty muzycznym snobem i takich JJ to jest na pęczki
          wokoło (w co biedniejszych dzielnicach, bo tam mają lepsze "chrypki")

jej band - jak mozna być tak nieprzygotowanym na koncerty? to nie jest żaden luz
          czy spontan - to straszny WSTYD, tak publicznie fałszować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka