Dodaj do ulubionych

moje tegoroczne spostrzeżenia

IP: *.btc-net.bg 05.07.10, 18:57
dominują turyści z Rosji co drugi szezląg słyszymy język rosyjski , w
porównaniu do roku ubiegłego więcej Polaków
w telewizji bułgarskiej słuchałam dzisiaj narzekania na obsługę w hotelach
i restauracjach- może juz się znudzili nami - ja jeszcze nie mam zdania bo
jestem tu drugi dzień dopiero
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: moje tegoroczne spostrzeżenia 06.07.10, 07:40
      rosyjskich turystów w BG jest mnóstwo od wielu wielu lat
    • turx01 Re: i moje... :-) 06.07.10, 13:16
      Gość portalu: maranka napisał(a):

> dominują turyści z Rosji co drugi szezląg słyszymy język rosyjski

Moim zdaniem zmienia się profil przeciętnego turysty z Rosji.
      10 lat temu nawet 5 dominowali kulturalni, inteligentnie ludzie o doskonałych
      manierach. Zapewne przedstawiciele klasy średniej i inteligencji. Raczej nie
      nawiązywali kontaktów z obcymi.
      Obecnie jest inaczej. Są może bardziej otwarci i swobodniejsi niż kiedyś, ale za
      to częściej mają o coś pretensje, wykłócają się ze sprzedawcami i obsługą etc ..
      Prym wiodą kobiety, mężczyźni służą w zasadzie tylko do noszenia siatek z
      zakupami i nadmuchanych krokodyli. Towarzysko udzielają się głownie kobiety.
      - Jest sporo samotnych Rosjanek z jednym dzieckiem, przeważnie bardzo ładne i
      zgrabne kobiety. :-)

Za to niestety, coraz mniej solidnych turystów z Niemiec.
      Rozbijając się na plaży w ich pobliżu, można było spokojnie na dłuższy czas
      zostawić aparaty fotograficzne i inne co wartościowsze rzeczy bo była pewność że
      nic nie zniknie. Nawet bez specjalnej prośby o "rzucenie okiem".

(dodam tylko ze od 1976 roku byłem w różnych miejscach nad bułgarskim morzem
      kilkanaście razy, z tego co najmniej 10 w ostatnich 15 latach.)
      • Gość: Maranka Re: i moje... :-) IP: *.btc-net.bg 06.07.10, 19:21
        Następne dotyczy cen - podrożało od zeszlego roku np. happy hour owszem,
        ale drinki drozsze.
        • Gość: maranka Re: i moje... :-) IP: *.btc-net.bg 09.07.10, 22:10
          nie ma komarów , glony są i kiepska pogoda
          • turx01 Re: i moje... :-) 10.07.10, 00:00

> nie ma komarów , glony są i kiepska pogoda

W przyszłym roku pytajcie mnie kiedy jechać. :-)
            Ja bylem w połowie czerwca, wiec od razu padły rekordy temperatur
            czerwcowych, ustanowione w 1942 roku. Co prawda w Ruse i Pazardżiku,
            ale w Słonecznym Brzegu też było gorieszczo, po zbóju!
            • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.10, 01:07
              My też byliśmy w Słonecznym Brzegu w drugiej połowie czerwca 2 tyg,
              ale chyba byliśmy w dwóch różnych krajach. O jakich rekordach ty
              piszesz, czy chodzi ci o rekordy zimna ??????? W naszym Słonecznym
              Brzegu było chłodno, woda 18 stop, były dni że żywego ducha na plaży
              nie było, parę razy padał deszcz, a wiatr taki, że połamał żonie
              dwie parasolki, potwierdzam to co napisała pani "maranka". Chyba cię
              chłopie trochę poniosło, albo byłeś w innej Bułgarii
              • Gość: gosc Re: i moje... :-) IP: 193.219.126.* 10.07.10, 08:19
                e zulus,czy w tej nocy cos Ci nie wszło ze wylewasz wszedzie swoje
                żale????????????
                • pawel.slonecznybrzeg Re: i moje... :-) 10.07.10, 10:51
                  ale musi być zły ojoj, okropna Bułgaria, niedobra
                  • Gość: gtw Re: i moje... :-) IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 10.07.10, 11:55
                    czy ktokolwiek, kto napisze coś innego niż "Bułgaria jest the best",
                    jest z założenia niewiarygodny i pisze nieprawdę? Bułgarii

nie zamieniajmy forum w kółko wzajemnej adoracji bezkrytycznych
                    miłośników Bułgarii
                    • turx01 Re: i moje... :-) 10.07.10, 14:18
                      Gość portalu: gtw napisał(a):

> czy ktokolwiek, kto napisze coś innego niż "Bułgaria jest the
                      best",
                      > jest z założenia niewiarygodny i pisze nieprawdę?

Nie dlatego.
                      Jeżli ktoś pisze ze na Wyspach Kanaryjskich sa lepsze zabytki niż w
                      Bułgarii, natomiast z nostalgią wspomina(slusznie) egipskie plaże,
                      ale nic nie pisze o egipskich zabytkach, to mam mieszane uczucia.
                      Gdy ja pisze że byłem w połowie czerwca a on "tez byłem w drugiej
                      połowie czerwca, ale to chyba byly inne kraje" - mieszane uczucia sie
                      pogłębiają.
                    • ewwa-r57 Re: i moje... :-) 10.07.10, 15:56
                      w bulgarii jest bardzo ladnie, czyste morze, plaze, slonce wcale nie
                      zochodzi, jedzenie smaczne i tanie o piwie nie wspomne. Internet
                      wszedzie, a deszcz w ogole nie padal nigdy.
              • turx01 Re: i moje... :-) 10.07.10, 14:12
                Gość portalu: zulus napisał(a):

> My też byliśmy w Słonecznym Brzegu w drugiej połowie czerwca 2 tyg,
                > ale chyba byliśmy w dwóch różnych krajach.

Nie w róznych krajach lecz w róznych terminach, zapewne.
                Napisałem że byłem w połowie czerwca a nie w II połowie czerwca.
                Dokladnie tydzień w I połowie, tydzień w II połowie.
                Ciepło było już po przyjeździe, ale rzeczone upały gdzieś między 10 a
                a 13 czerwca, potem był borze w nocy, a potem znów ciepło ale znoście
                bo wiał fajny wiatr od morza. A potem zaczęła się pogoda psuć, to
                znaczy rano było zachmurzone a po 12 się wypogadzało.
                • Gość: maranka Re: i moje... :-) IP: *.btc-net.bg 10.07.10, 15:50
                  ja pisze realnie jak jest - pogoda kiepska - glony sa, wiec jakie kolko
                  wzajemnej adoracjii???
                  • ewwa-r57 Re: i moje... :-) 10.07.10, 16:02
                    wszystkie glony zjadly glodne koty. wiec juz ich nie ma(glonow, co do
                    kotow to czas pokaze)

• turx01 Re: i moje... :-) 13.07.10, 23:35

> ja pisze realnie jak jest - pogoda kiepska - glony sa, wiec jakie
                    kolko
                    > wzajemnej adoracjii???

Pogoda w Burgas w dniach od 2010-06-07 do 2010-06-21
                    o godzinie 3:00 PM EEST na podstawie Weather Yahoo
                    Burgas leży około 30 kilometrów na południe od Słonecznego Brzegu

w poszczególnych kolumnach:
                    data, temp. o 15:00 czasu lokalnego, przewidywane: temp. max, temp.
                    min, oraz stan nieba
                    Temperatury podane w stopniach Celsjusza

2010-06-07 - 25 23 16 Partly Cloudy
                    2010-06-08 - 23 24 17 Partly Cloudy
                    2010-06-09 - 24 23 18 Partly Cloudy
                    2010-06-10 - 29 27 17 Partly Cloudy
                    2010-06-11 - 30 28 18 Fair
                    2010-06-12 - 29 29 17 Fair
                    2010-06-13 - 30 29 19 Fair
                    2010-06-14 - 27 30 21 Fair
                    2010-06-15 - 30 32 21 Partly Cloudy
                    2010-06-16 - 23 27 21 Light Rain
                    2010-06-17 - 27 28 19 Fair
                    2010-06-18 - 24 24 17 Partly Cloudy
                    2010-06-19 - 24 27 18 Fair
                    2010-06-20 - 24 27 19 Thunder in the Vicinity
                    2010-06-21 - 26 27 19 Partly Cloudy

• Gość: ktos Re: i moje... :-) IP: *.cyberlex.pl 14.07.10, 00:27
                      widzę że znany obieżyświat Zulus vel Marco vel Jurek,
                      w tym wątku także sie udziela,czyli obraza wszystkich na lewo czy prawo,
                      w innym wątku takze to robi,robił to pod różnymi pseudo zulus,marco,jurek,ale go
                      tam przyłapali ze posty wychodzą z tego samego kompa i teraz zmienił
                      taktyke,znów występuje jako zulus,ale nadal robi to co umie najlepiej, obraża
                      wszystkich
                      • turx01 Re: i moje... :-) 14.07.10, 01:46
                        Gość portalu: ktos napisał(a):

> widzę że znany obieżyświat Zulus vel Marco vel Jurek,

W poprzednich latach produkował się tutaj na forum niejaki FIN.
                        Był zupełną odwrotnością zulusa. Wyzywał od głupków tych,
                        którzy woleli jechać do Rawdy, Primorska i innych mniejszych
                        miejscowości, zamiast do jego ulubionego Słonecznego Brzegu.
                        Być może to jest ten sam, po przedawkowaniu.
                • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.10, 18:27
                  Wyobraź sobie, że te twoje mieszane uczucia naprawdę niewiele mnie
                  interesują :)))
                  Jeżeli ty byłeś tydzień w II połowie czerwca, a ja byłem od 14
                  czerwca, to czy jest to ten sam termin czy też nie, bo już się
                  pogubiłem w twoim rozumowaniu ?????? W moim Słonecznym Brzegu upałów
                  żadnych nie było, tak samo zresztą jak nie było "bórz ????" (kto cię
                  uczył ortografii !!!). Coś cię chłopie ponosi w tych opowieściach
                  • Gość: gosc Re: i moje... :-) IP: 193.219.126.* 11.07.10, 08:46
                    e zulus daj sobie siana,jestes bardzo sfrustrowany ,daj sobie spokuj
                    bo wpadniesz w jakąs depresie,a przeciez czekają na Ciebie w Hiszpani
                    licza ze przyjedzie ten frajer z polski co ma gest,
                    ewa-rr57,widze ze znów jest ktos zaskoczony ze moga byc glony,
                    ze czasem gdzies sa koty,ja tam bywam specjalnie dla kotów
                    bo w naszym kraju ich nie ma,
                    natomiast nie rozumie dlaczego piszesz ze piwo jest beee????
                    nie smakowała Ci Zagorka????
                    jedzenie takze Ci nie smakowało ????????
                    moze miałas wyzywienie w cenie wakacji,osobiscie uważam ze
                    branie wczasów z wyzywieniem w Bułgari to NAJWIĘKSZA głupota,
                    mają pyszne i tanie jedzenie w knajpach,
                    no ale jesli ktos jest światowy jak zulus to potem mozna byc nie
                    zadowolony,teraz sa u nas upały trzeba było jechac nad Bałtyk
                    tam nie ma kotów,glonów ,żarcie bardzo tanie,może bardzo Ciepłe
                    ,plaze bardzo czyste,tylko te parawany ale co tam,
                  • turx01 Re: i moje... :-) 13.07.10, 22:19

> Wyobraź sobie, że te twoje mieszane uczucia naprawdę niewiele mnie
                    > interesują :)))

Szkoda, może byś zrozumiał jakim jesteś idiota.

> Jeżeli ty byłeś tydzień w II połowie czerwca, a ja byłem od 14
                    > czerwca, to czy jest to ten sam termin czy też nie, bo już się
                    > pogubiłem w twoim rozumowaniu ??????

Nie dziwię się, nie wyglądasz nawet na średnio bystrego faceta.

W moim Słonecznym Brzegu upałów
                    > żadnych nie było, tak samo zresztą jak nie było "bórz ????" (kto
                    cię uczył ortografii !!!).

Lepiej powiedz kto ciebie uczył łgać. W moim tekście nie ma słowa
                    "bórz".

A upały w Bułgarii były:
                    przewodnik.onet.pl/wiadomosci/rekordowe-upaly-w-
                    bulgarii,1,3275194,artykul.html

> Coś cię chłopie ponosi w tych opowieściach

O!!! Jaki troskliwy!
                    • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 17:04
                      turx01 napisał:
                      > Lepiej powiedz kto ciebie uczył łgać. W moim tekście nie ma słowa
                      > "bórz".

turx01 10.07.10, 14:12 napisał:
                      Ciepło było już po przyjeździe, ale rzeczone upały gdzieś między 10
                      a 13 czerwca, potem był borze w nocy, a potem znów ciepło ale znoście

Oprócz tego, że byliśmy w różnych Słonecznych Brzegach, to jak widać
                      znamy różne zasady ortografii :))) Tylko dlaczego nazywasz mnie
                      łgarzem ??? Mam nadzieję, że nie będziesz mi znowu zawile wyjaśniał
                      (tak jak to było odnośnie terminów naszego pobytu), że słowo "borz"
                      nie oznaczało słowa "bórz", bo to byłaby już trzecia wersja
                      słowa "burz". Coś cię chłopie ponosi :)))

• turx01 Re: i moje... :-) 14.07.10, 17:16

> turx01 napisał:
                        > > Lepiej powiedz kto ciebie uczył łgać. W moim tekście nie ma słowa
                        > > "bórz".

> Tylko dlaczego nazywasz mnie
                        > łgarzem ???

Bo w moim tekście nie ma słowa "bórz" jak kłamliwie insynuowałeś:

"tak samo zresztą jak nie było "bórz ????" (kto cię
                        uczył ortografii !!!).

• trypel Re: i moje... :-) 12.07.10, 17:04

> W naszym Słonecznym
                > Brzegu było chłodno, woda 18 stop,

chyba w lodówce. Na północ od Varny nie spada ponizej 25 stopni (woda w morzu
                oczywiscie)
                • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.07.10, 20:42
                  Jednak cały czas człowiek się dowiaduje czegoś nowego : teraz
                  właśnie ekspert tematu "trypel" ogłosił wszem i wobec, że Słoneczny
                  Brzeg został przeniesiony na północ od Varny. Szybko to załatwili,
                  kiedy wyjeżdżałem pod koniec czerwca, to Sł. Brzeg leżał na południe
                  od tego miasta. Ekspert "trypel" ma również lepsze informacje od
                  tych zawartych w encyklopedii : pouczył mnie właśnie, że temp. wody
                  nie spada tam poniżej 25 stopni (widocznie na tablicach
                  informacyjnych na plażach celowo umieszczali fałszywe dane, to
                  oszuści), natomiast w encyklopedii dane dotyczące temp. wody są
                  następujące :
                  sty 7, lut 3, mar 4, kwie 10, maj 15, czer 20, lip 23, sie 22, wrz
                  20, paz 18, lis 14, gru 10
                  Ale co tam tablice i encyklopedia, ja wierzę "tryplowi"
                  • Gość: Zara75 Re: i wszystko jasne!!! IP: *.leon.com.pl 13.07.10, 20:55
                    www.weatheronline.pl/cgi-app/watertemperature?LANG=pl&CONT=euro&GEBIET=0007
                  • okta-vio Re: i moje... :-) 13.07.10, 21:38
                    Kolego masz problem ze sobą. Czytam to forum i widze że obrażasz
                    wszystkich.Stary idz do psychologa. Co, kobieta cię bije czy może w
                    pracy się z ciebie naśmiewają? Znam takich chłopaczków jak ty
                    anonimowo bonzo a w rzeczywistości ciapa lapa. Stary daj sobie na
                    wstrzymanie bo niektórzy naprawdę chcą się czegoś dowiedzieć z tego
                    forum ale przez takich obieżyświatów jak ty aż nie chce się tego
                    czytać.
                  • turx01 Re: i moje... :-) 13.07.10, 22:33

> pouczył mnie właśnie, że temp. wody
                    > nie spada tam poniżej 25 stopni (widocznie na tablicach
                    > informacyjnych na plażach celowo umieszczali fałszywe dane, to
                    > oszuści), natomiast w encyklopedii dane dotyczące temp. wody są
                    > następujące :

No i się wyjaśniło dlaczego w Egipcie widziałeś tylko plaże, a na
                    Wyspach Kanaryjskich tylko zabytki.
                    W encyklopedii z której czerpałeś wiedzę były luźne kartki i ktoś je
                    poprzestawiał.
                    • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 00:27
                      turx01 ja naprawdę nie rozumiem dlaczego tak się pienisz, przecież
                      nareszcie wyjaśniło się czemu byliśmy w dwóch różnych Słonecznych
                      Brzegach. Przecież to oczywiste, że ty byłeś w tym położonym na
                      północ od Varny, gdzie temp. wody nie spada poniżej 25 stopni i
                      dlatego miałeś tam rekordy gorąca, o których tak barwnie
                      opowiadałeś :))))))
                      • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 00:31
                        A co do encyklopedii to proponuję ci, żebyś taką z luźnymi kartkami
                        zamienił na Wikipedię, jeśli cię to nie przerasta, chociaż
                        wątpię :))))
                        • turx01 Re: i moje... :-) 14.07.10, 01:39

> A co do encyklopedii to proponuję ci, żebyś taką z luźnymi kartkami
                          > zamienił na Wikipedię, jeśli cię to nie przerasta, chociaż
                          > wątpię :))))

Po co? Ja widziałem zabytki w Egipcie, a nie tylko plaże,
                          tak jak ty.
                          • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 16:07
                            Naprawdę jesteś wyjątkowo uparty, coś tam sobie wbiłeś do tego
                            pustego łba i tak bredzisz ciągle to samo, pisałem ci już, że
                            zabytków w Egipcie zwiedziłem z pewnością więcej od ciebie, byłem
                            tam pięciokrotnie, jeżeli masz ochotę to możemy sobie na ten temat
                            porozmawiać. Tylko po co ja ci piszę, widzę że należysz do tych
                            matołów, którym nikt nie wytłumaczy, że "białe jest białe, a czarne
                            jest czarne" :)))
                            • turx01 Re: i moje... :-) 14.07.10, 17:12

> Naprawdę jesteś wyjątkowo uparty, coś tam sobie wbiłeś do tego
                              > pustego łba i tak bredzisz ciągle to samo, pisałem ci już, że
                              > zabytków w Egipcie zwiedziłem z pewnością więcej od ciebie,

Żałosny pacanie, napisałeś tu już tyle łgarstw, narzucałeś tyle
                              inwektyw że więcej nie musisz.
                              Między innymi nałgałeś że Słonecznym Brzegu (bułgarskim) nie było
                              upałów w połowie czerwca.
                              pogoda.wp.pl/wid,12363266,wiadomosc.html?ticaid=1a858
                              Wiemy już czym jesteś, ale damy ci szanse.
                              Przyjmijmy, że ty byłeś w Słonecznym Brzegu w Egipcie, a my w
                              Bułgarii. Wiec idź sobie na form Egipt i tam podyskutuj na temat
                              zabytków, które zwiedzałeś nie widząc ich.
                              • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.07.10, 21:32
                                O jakich łgarstwach bredzisz kretynku, pokaż mi chociaż jedno. Tak
                                jak się spodziewałem niewiele masz do powiedzenia o Egipcie, a ja
                                jeszcze raz zachęcam cię kmiotku, żebyśmy porównali swoje
                                wspomnienia o zabytkach w Egipcie, o rejsie wzdłuż Nilu, pogadamy o
                                Kairze, o muzeum starożytności, piramidach w Gizie, seansie "światło
                                i dźwięk" przy nich, meczetach Alego czy Tuluna, świątyniach w
                                Karnaku i Luksorze, o świątyni Hatszepsut, opowiesz które z
                                grobowców w Dolinie Królów zwiedziłeś, o grobowcu Tutenchamona, o
                                schodkowej piramidzie w Sakkarze i wykopaliskach tam prowadzonych
                                przez moich znajomych polskich archeologów, opowiem ci o moich
                                przyjaciołach Koptach. Obawiam się tylko, żeby ten twój niewielki
                                móżdżek się nie przegrzał, bo już teraz bredzisz jak potłuczony, a
                                odrobina wiedzy mogłaby ci zdecydowanie zaszkodzić, zresztą jak
                                widzę już teraz masz wielką ochotę bić innych forumowiczów :))) Nie
                                ekscytuj się tak przygłupie
                                • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.07.10, 21:53
                                  Nastąpiła pomyłka, bić forumowiczów chciał ktoś inny,
                                  niejaki "roni", wprawdzie bardzo podobny do ciebie, ale to nie ty,
                                  więc zwracam honor :))) Ale moja rada pozostaje aktualna : nie
                                  ekscytuj się tak pajacu, bo cię mocno ponosi tak jak z tymi
                                  rekordami ciepła podczas mojego pobytu :)))
                      • turx01 Re: i moje... :-) 14.07.10, 01:36

> dlatego miałeś tam rekordy gorąca, o których tak barwnie
                        > opowiadałeś :))))))

pogoda.wp.pl/wid,12363266,wiadomosc.html?ticaid=1a849
                        Daj se luz Wytrawny Turysto.
                  • trypel Re: i moje... :-) 14.07.10, 07:54
                    ekspert Trypel wie że na północ od Varny jest chłodniej niż w SB (róznica wynosi
                    zawsze parę stopni) skoro więc na północy woda ma 25 stopni to w SB na pewno nie
                    ma mniej.
                    Nie korzystam z plaż z informacjami ale korzystam z termometrów na jachtach (2 w
                    czasie pobytu) - oczywiscie można załozyć że paskudni Niemcy na Bavarii
                    zamontowali złe termometry albo jeszcze paskudniejsi Bułgarzy całą ogrzaną wodę
                    przesyłają rurami na pólnoc ale to tylko założenia.
                    • Gość: ktos Re: i moje... :-) IP: *.cyberlex.pl 14.07.10, 13:42
                      zulusmarcojurek,
                      byłem rano w miescie,ale przeżycie,samochody,autobusy ,sklepy,waaawww!!
                      kupiłem wycieczke do BG ,troszke krzywo na mnie patrzyli bo mi słoma z butów
                      wystawała a i ten mocherowy beret im się nie podobał ,lece tam zrobic porządek
                      ,co prawda nie bede w SB ale tam sie wybiore ,bede sie starał aby tam przeniesli
                      te wspaniałe zabytki o których pisał zulusmarcojurek,więc koles badz dobrej
                      mysli,odezwe sie co i jak
                      jak wrócę,oczywiscie jesli nadal ten watek bedzie żywy,ale z Twoim
                      obrazaniem innych ,mysle ze z niepokojem będziesz czekał aż wrócę i zdam Ci relacje,
                      mam tylko obawy czy mnie tam przyjmą w tym berecie i z ta wystającą słoma z butów
                    • Gość: zulus Re: i moje... :-) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 16:28
                      Witam trypla :
                      Ty w Słonecznym Brzegu w tym terminie nie byłeś, ja byłem, ale to
                      oczywiście nie przeszkadza ci wiedzieć lepiej :))) Masz bardzo
                      interesujące teorie dotyczące ogrzewania wody w morzu, podobne do
                      tej o przeniesieniu Sł. Brzegu na północ od Varny. Jeżeli nie
                      wierzysz tym co tam byli, jeżeli nie wierzysz ratownikom robiącym
                      pomiary temp wody (to musi być jakiś spisek), jeżeli nie wierzysz
                      danym z Wikipedii, to może byś zajrzał na wątek na tym
                      forum "Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg" i poczytał sobie to co inni
                      turyści pisali o temp w czerwcu
                      • trypel Re: i moje... :-) 14.07.10, 16:35
                        najbardziej wierze sobie. A w Bułgarii jestem słuzbowo co najmniej raz w
                        miesiacu. Będę znów w sierpniu jakby co.
                        Ostatnie dwa tygodnie były chłodne co nie oznaczało że woda nagrzana
                        wczesniejszymi upałami spadła poniżej 25 stopni na pełnym morzu (no ok - 5 mil
                        od brzegu). Na plazy z której korzystałem była jeszcze cieplejsza ale to była
                        mała zatoka (500 m średnicy) osłonieta górami i z bardzo płytka wodą (góra 2 m).
                        A ZAWSZE (czyli odkąd robione są pomiary) temperatura na północnym wybrzezu jest
                        o 2-4 stopnie niższa niż na południowym. Ale skąd Ci do głowy przychodzi jakies
                        przeniesienie SB na północ to nie wiem.
                      • pawel.slonecznybrzeg o wikipedii 14.07.10, 16:39
                        Hasła w Wikipedii może tworzyć i redagować każdy internauta. Dlatego też
                        czytelnik często nie wie, czy ma do czynienia z rzetelną informacją opartą na
                        dogłębnych studiach, czy też zawierającą umyślne błędy lub napisaną w celu
                        autoreklamy.

Wikipedia od samego początku boryka się z problemem wiarygodności.
                        Internetową encyklopedię redagują bowiem dziesiątki tysięcy anonimowych osób, o
                        których wiedzy, wykształceniu czy motywach trudno przesądzać. Stąd też
                        wielokrotnie nauczyciele przestrzegają uczniów przed pokładaniem zbytniego
                        zaufania w Wikipedię. Sami twórcy encyklopedii zdają sobie sprawę z problemu i
                        próbują w różny sposób zwiększyć wiarygodność jednego z najpopularniejszych
                        serwisów w Sieci.
                        • Gość: Marcin Re: o wikipedii IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:24
                          Byłem od 2 do 14 lipca w Neseberze 3 dni było poprostu zimno chodzilismy w
                          bluzach i dzinsach
                          • turx01 Re: o wikipedii 16.07.10, 09:49
                            Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Byłem od 2 do 14 lipca w Neseberze 3 dni było poprostu zimno chodzilismy w
                            > bluzach i dzinsach

Czyli 9 dni było ciepło i chodziliście bez bluz i zinśow :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka