Dodaj do ulubionych

gdzie nocujecie po drodze?

IP: *.netpoint.pl 24.05.12, 21:40
Witam. Mam takie pytanie: gdzie nocujecie w drodze do Bułgarii? Ma ktoś sprawdzone miejsce? Jest tam ,,troszkę" daleko i nie chcę brać tego na raz. Tak myślę że w jedną stronę pojadę przez Serbię a powrót planuje przez Rumunię. Do naszej południowej granicy mam ok 500km
Obserwuj wątek
    • nioma Re: gdzie nocujecie po drodze? 24.05.12, 22:18
      przez Serbie nocowalismy w Starim Hrascie, blisko granicy z BG, przy drodze wiec nie trzeba szukac:
      www.booking.com/hotel/rs/motel-stari-hrast.pl.html
      z powrotem przez Rumunie w Oradea:
      hotels.dohop.com/Hotel/Iris_Hotel_Oradea.htm?languageCode=it
      wyjezdzalismy z Warszawy
      W obydwu hotelach bylismy w okolicach 22-23, koszt za trzy osoby wynosil nas po 50 euro
      Hotel w Oradea ma wyzszy standard niz ten w Serbii, nowy, duzy pokoj, ladna lazienka, klimatyzacja, wifi, reczniki, kosmetyki w lazience itp.
      W Serbii klimatyzacja, slabo dzialajace wifi, pokoje srednio ladne ale czysto.
      W jednym i drugim miejscu mila obsluga, wszyscy dobrze mowia po angielsku
      ...
      bridelle
      • Gość: asiok Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.netpoint.pl 24.05.12, 22:45
        szukam bardziej czegoś przy granicy węgiersko-serbskiej
        • mulines Re: gdzie nocujecie po drodze? 25.05.12, 08:38
          Zaraz za przejściem granicznym Węgry-Serbia zjazd w prawo na Suboticę. Miejscowość Palić.
          Jest tam kilka małych pensjonatów. Nazwy nie pamiętam (2 lata temu). Wiem, że nasz był po lewej stronie. Wiem, że dalej jest duże jezioro i wokół niego są kempingi.
        • nioma Re: gdzie nocujecie po drodze? 25.05.12, 09:39
          asiok> a to nie za blisko? po poludniu tam bedziecie a na drugi dzien zostanie wam strasznie dlugi odcinek do pokonania
          • Gość: asiok Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.netpoint.pl 25.05.12, 10:38
            do tego miejsca będziemy mieli ok 960 km w tym prawie 500 po polsce
            • nioma Re: gdzie nocujecie po drodze? 25.05.12, 12:01
              skad wyjezdzacie?
    • sanna2009 Re: gdzie nocujecie po drodze? 25.05.12, 10:35
      My jedziemy odwrotnie - najpierw przez Rumunię, a powrót przez Serbię. Znalazłam w necie polecane noclegi. Jedziemy pierwszy raz do Bułgarii, więc nie mam doświadczenia.
      Rumunia - ok. Cluj-Napoca
      www.vilagong.ro/en/index_en.html
      Serbia - Novi Sad
      www.veliki.rs
      Oba noclegi ok. 60 euro ze śniadaniem - 4-osobowa rodzina.
      -----
      www.wakacjezdzieckiem.pl
      blog.wakacjezdzieckiem.pl
    • Gość: MK Sibiu IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 12:01
      My spaliśmy tu:
      www.zanzi.ro/
      Super właścicielka - gdy zobaczyła, że idziemy na spacer dała nam swoje parasole bo lekko kropiło. Bez problemu dostaliśmy dodatkowe ręczniki.
      Koszt pobytu dla 4 osób (2+2) ze śniadaniem to 45 euro. Apartament dwupiętrowy (duża sypialnia na antresoli), śniadanie super - kawa, herbata w podgrzewanych czajniczkach na stoliku, wędliny, serki, płatki itp.

Warto zaplanować kolację w Sibiu - na klimatycznym rynku jest wiele dobrych knajpek. My jedliśmy pyszną pizzę, niestety nie pamiętam nazwy lokalu. Ceny jak w Polsce. Z pensjonatu do rynku jest 10 - 15 minut spacerkiem.
      • nioma Re: Sibiu 28.05.12, 12:51
        przypomnialo mi sie, ze raz wracajac nocowalismy w Budapeszcie.
        pensjonat na obrzezach miasta, sniadanie, bilety na tramwaj, przewodniki i przemila wlascicielka.
        • Gość: joa Re: novi sad IP: *.netpoint.pl 10.06.12, 20:32
          może ktoś poleci mi jakiś motel w okolicy novi sad, bardzo proszę :-)
          • Gość: e Re: novi sad IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.12, 21:18
            W 2011r. spaliśmy w Hostelu Podbara. Czysto, grzecznie, niedrogo. Jedzenia nie serwują, ale mają dużą, wyposażoną kuchnię.
    • Gość: gość Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:41
      jechałem w maju 2012 nocowałem w motelu w serbi przed niszem motel z macdonaldem 50 euro pokój 2-osob.wracając do polski nocowałem na wegrzech przed miszkolcem też w motelu,50 euro pokój 2 -osob
      • Gość: jan Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.netpoint.pl 10.06.12, 21:50
        ja też szukam w Nowym Sadzie, 50 euro to trochę drogi pokój 2 osobowy, drodze powrotnej w Rumuni mam zamówiony pokój za 25 euro
        • Gość: gal Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.wp.mil.pl 12.06.12, 08:39
          Jadąc w stronę BG można przenocować w motelu www.motel-mandic.rs/htm/lokacija.htm,
          łóżko kosztuje 15 euro (bez śniadania - raczej trzeba mieć swoje jedzenie, ponieważ jest tam tylko jakiś bar ale z hamburgerami, itp). Napisałem że jadąc do BG, ponieważ w drodze powrotnej już nie zjedziemy z autostrady do tego motelu). Standard motelu - to późny Gierek i czas się tam trochę zatrzymał, ale na jedną nockę nadaje się. Płacisz, śpisz, wstajesz i zapominasz o noclegu :)
          • Gość: tom Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.netpoint.pl 12.06.12, 15:57
            mi nie chce "wskoczyć" ta strona, a wam?
            • Gość: gal Re: gdzie nocujecie po drodze? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 16:49
              Może tak www.motel-mandic.rs/
              Jak potrzeba jeszcze coś opisać podpowiedzieć to proszę pisać na priv galerale@interia.pl
              • Gość: e-tam Dojazd+noclegi do BG & GR IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 20:43
                Nasze trasy i noclegi < zapraszamy

Pozdrawiamy,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka