Dodaj do ulubionych

Luca Helios Beach Obzor 2016

30.05.16, 12:44
Witam,
wybieram się z rodziną do tego hotelu 09.06.2016 na 2 tyg. z Katowic z Tui. Czy ktoś leci też w tym terminie?
A czy jest ktos juz na miejscu? Jak wygląda hotel? Czy jest po remoncie?
Jak pogoda aktualnie w Obzor?
Obserwuj wątek
    • Gość: promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.sebn.com 01.06.16, 12:57
      Hej, ja też wybieram się do tego hotelu z rodziną z TUI ale dopiero w sierpniu. Chętnie dowiedziałabym się jak te prace remontowe. Daj znać jak wrócicie :)Chętnie podpytam o szczegóły.
      Miłych wczasów.
      • circonspecte Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 11.06.16, 09:47
        Witam dotarliśmy do hotelu Helios beach. Jest pięknie. Wszystko wyremontowane. Zarówno hotel jął i pokoje pogoda cudna. Drinki juz się leją. Jest polska animacja Nie można się nudzić. Bardzo miła atmosfera. Najwięcej polaków trochę Niemców. I anglicy. Jest nowy plac zabaw dla dzieci. Wieczorem muzyka na żywo. Pozdrawiamy i życzę udanego wypoczynku
        • Gość: promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.sebn.com 14.06.16, 14:39
          Witam,

dziękuję za informacje:-) Już się nie mogę doczekać kiedy i my się tam pojawimy. Niestety muszę jeszcze trochę poczekać. Z chęcią obejrzałabym parę zdjęć jak wygląda hotel po remoncie, liczę na to że coś wstawicie na Tripadvisor albo cholidaycheck. Miłego wypoczynku!
        • aga1-71 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 02.10.16, 16:26
          Witam serdecznie. Mam pytanko: chodzi mi o pokoje w hotelu, Jak są rozmieszczone w hotelu? Słyszałam, że największe są na parterze, a im mniejsze to bardziej do góry. My mamy juz zarezerwowane wczasy na czerwiec 2017, mamy pokój DZM2 (widok na morze). Czy wiesz, gdzie ten rodzaj pokoi jest rozmieszczony? Skąd będę wiedziała, że nie dostaliśmy pokoju DZM1 (mniejszy). Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam - Tośka
          • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 02.10.16, 18:38
            My mieliśmy pokoje na 1 pietrze, i były różne (między nimi były dwa pokoje), jeden był troszkę większy i miał osobno toaletę. I nie były to narożnikowe pokoje, które są większe.
          • ines44 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 06.10.16, 14:48
            Tez jestem ciekawa, bo zarezerwowałam na przyszłe lato pokój DZm2. Podobno są większe o 6 m od DZM1.
            • aga1-71 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 05.11.16, 19:39
              Witaj :) Czy dowiedziałaś się czegoś więcej na temat pokoi, i samego hotelu? Ja wybieram się 18-30 czerwiec 2017 :) To może się spotkamy?? :)
              • aga1-71 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 05.11.16, 19:40
                Pytanko do Ines44 :D
                • ines44 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 07.11.16, 12:12
                  Hotel z tego co dowiedziałam się w biurze podróży ( sprzedająca pani oglądała ten hotel po remoncie) ma dobre opinie, jedzenie jest bardzo dobre, animacje też, położenie praktycznie na samej plaży, pokoje standardowe podobno są małe, dlatego sugerowano mi, żebym wybrała większy DZM2. O rozmieszczeniu - gdzie są te większe pokoje - parter czy na pietrze niestety nie udało mi się dowiedzieć.

Ja z rodzina dopiero 26 VI będę , wiec Ty pierwsza poznasz hotel.
                  • aga1-71 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 08.11.16, 17:35
                    Dziękuję za info ;) Ja tez mam zarezerwowany pokój DZM2, okaże się na miejscu co i jak? ;) Pozdrawiam serdecznie :)
    • martyna-balicka Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 06.06.16, 17:01
      Ja wybieram sie 22.06
    • Gość: Arek Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.radomsko.vectranet.pl 14.06.16, 20:33
      Lecę tam ale w sierpniu, byłem już w tym hotelu dwa razy, teraz jest generalnie wyremontowany, nowe zdjęcia można znaleźć na facebook-u po wpisaniu nazwy hotelu :-)
    • annys78 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 16.06.16, 15:39
      Hej,
      my jedziemy od 10.07. W zeszłym roku też tam byliśmy i było super :)
    • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 14.07.16, 13:08
      Witam,
      Czy są w pobliżu jakieś "rozrywki" wodne - spadochrony, banany itp?
      Czy w hotelu jest bankomat lub kantor?
      Czy w okolicy jest jakies biuro turystyczne czy kupic wycieczki w TUI?
      A może ktos był na rejsie statkiem do Nessebaru?
      • superslaw Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 17.07.16, 19:01
        Jest banan,sofa.Jest kantor ma bardzo dobry przelicznik.Karta można płacić w niektórych sklepach i markecie.Byłam z Tui w Nessebarze bez obiadu -ludzie narzekali że obiad niezbyt smaczny,mięso twarde.moim zdaniem można nawet samemu jechać do Nessebaru spod hotelu jeździ bus.W następnym roku tam się wybieram i na pewno sami pojedziemy...a Luca helios super hotel
        • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 19.07.16, 22:06
          Dziękuję bardzo!
          • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 07.08.16, 18:40
            Wróciliśmy. Fantastyczny hotel, bardzo nam się podobało.
            • Gość: Promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.16, 21:58
              A mogę zapytać jak z lezakami na plaży? Czy prawdą jest ze trzeba płacić nawet w pakiecie all?
              • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 11.08.16, 22:52
                Leżaki na plaży niestety są płatne. 7 lewów leżak + 7 lewów parasol.
                Ale leżaki na basenie są bezpłatne i dostępne bez problemu o każdej porze, basen jest zaraz przy plaży więc można też w ten sposób się zorganizować. Na basenie jest muzyka, ale nie jest bardzo głośna.
                • Gość: Promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.16, 10:07
                  Dzięki za info, nie jest ono zbyt dobre, powiem szczerze czytałam wszędzie ze serwis plazowy jest bezpłatny później usłyszałam ze od tego roku płatny na tydzień przed wyjazdem: -(. No bo jak sie ma 4 osobową rodzinę to koszt juz nie jest mały. 7 lewą za 1 lezak czy za komplet? Jak sie wykupi to na cały dzien są jakby "zarezerwowane" ? Mogę chodzić i wracac i zawsze będzie wolny? Dziwne to dla mnie... Do tej pory bywałam tylko w hotelach które maja swoją plaze. Mogłabyś opisać jak to funkcjonuje? Dzięki
                  • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 12.08.16, 10:23
                    Ja też zawsze byłam w hotelach z bezpłatnymi leżakami na plaży i jak rezerwowałam wakacje w listopadzie wydawało mi się, że były bezpłatne (ucieszyłam się bo w Bułgarii często trzeba płacić z tego co czytałam). Potem przed wyjazdem mignęła mi informacja, że są płatne, teraz nie widzę w ogóle żadnych informacji na stronie.
                    Ja nie korzystałam z leżaków na plaży, ale pytaliśmy w recepcji i taką dostaliśmy odpowiedź - że są płatne (komplet 2 leżaki + parasol kosztuje 21 lewów), jest rezerwacja na cały dzień.
                    Na teranie "leżakowym" nie można też rozkładać ręczników na piasku. Rano chodzą dwie dziewczyny, drukują rachunek i im się płaci w gotówce.
                    • Gość: gość Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.umt.tarnow.pl 12.08.16, 11:46
                      Miałam podobną sytuację z leżakami, a mianowicie kupując ofertę w grudniu wyraźnie pisało, że leżaki są w cenie i nie powiem ale też nam na tym bardzo zależało. Ponieważ wyjeżdżaliśmy w czerwcu dostaliśmy info z TUI, że leżaki są płatne. Po rozmowie z p. z biura podróży, powiedziała nam, że napisze maila do TUI, że nie zgadzamy się na to, bo w dniu podpisania oferty leżaki były bezpłatne. TUI odpowiedziało, że w takim razie proszę brać kwitki za leżaki a po powrocie przedłożyć je w BP - i tak też zrobiliśmy. TUI zwróciło nam wszystkie koszty za płatne leżaki. Pozdrawiam
                      • Gość: Promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.16, 14:16
                        Dzięki za wskazówke☺ tez będę domagała się zwrotu pieniędzy. Mam nadzieje ze poza tym incydentem reszta będzie w porządku. Martwi mnie tez wczesny przyjazd ( mamy być juz o 7-8 rano w hotelu. Myślicie ze pozwolą nam juz od ranka korzystać z kompleksu? Może ktoś tez miał przyjazd przed rozpoczęciem doby hotelowej?
                        • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 12.08.16, 14:32
                          My byliśmy ciut wcześniej (po 10), pokoje już na nas czekały i mogliśmy iść od razu się rozpakować.
                          Zaraz przy zameldowaniu założą Wam opaski i można korzystać z baru, restauracji, basenu. Przy recepcji jest pokój na bagaże. Po wymeldowaniu opaski zostają i nadal można korzystać z wszystkiego do odjazdu.
                      • Gość: promcia Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.opera-mini.net 12.08.16, 20:26
                        Hej a mam jedno dodatkowe pytanko. Czy mieliście gdzieś na piśmie że leżaki na plaży płatne? Bo ja nie mam na umowie żadnej informacji nt. leżaków, ale jestem pewna że na stronie czytałyśmy z córką że leżaki w cenie, czy Wy też tylko z oferty w internecie? Proszę o podpowiedz.
                        • loola_kr Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 13.08.16, 10:35
                          Nie mieliśmy na piśmie nic. Po prostu przyszliśmy na plażę, chcieli nas skasować i dopytaliśmy się w hotelu.
    • Gość: aaries Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.08.16, 10:07
      Witam ,

My lecimy we wrześniu . Jak robiliśmy rezerwacje to nie było juz pokoi z widokiem na morze . Czy jest możliwość za dodatkową opłatą załatwienia takiego pokoju na mejscu ? Oczywiście jeżeli będą wolne . Ktoś próbował ?
      • tosia-7 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 09.10.16, 11:46
        Witam! Czy miał ktoś z Was pokój oszczędnościowy w tym hotelu? Jeżeli tak to proszę napiszcie jak wyglądał, czy bardzo się różnił od standardowego?
        • tosia-7 Re: Luca Helios Beach Obzor 2016 27.06.17, 11:53
          Może ktoś korzystał z pokoju oszczędnościowego z TUI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka