Dodaj do ulubionych

bagaż Bulgarian Air Charter

IP: *.itcomp.pl 17.07.17, 10:58
Witam. Lecę w sierpniu z rodzina do Słonecznego Brzegu liniami Bulgarian air Charter. Na stronie touroperatora i w umowie mam podane tylko informacje o wadze bagażu -20 kg.
Skąd mogę się dowiedzieć, czy dopuszczalne jest np połączenie bagażu czyli zamiast dwóch walizek 20 kg to zabrania jednej np 35 kg? I wymiary bagażu podręcznego - waga i wymiary? Na stronie biura podróży nie ma takich info, na stronie przewoźnika tez nie...
Jeśli ktoś z was leciał tymi liniami to proszę o wszelkie porady.

I jeszcze jedno, czy przejdzie mi w bagażu podręcznym zestaw dla diabetyka - dziecka - glukometr z penem i paskami? czy ktoś może się przyczepić że pen to igły...? Nie chce dawać do rejestrowanego z obawy przed ewentualnym zagubieniem bagażu. Wolę mieć ze sobą
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: bagaż Bulgarian Air Charter IP: *.231.17.19.koba.pl 01.08.17, 08:17
      W biurze powiedziano mi ze maksymalna waga jednego
      bagazu nie może przekroczyć 32kg oraz ze nie zwracają za bardzo uwagi na wymiary.
      www.esky.pl/porady-dla-podroznych/loty/bagaz/co-mozna-zabrac-do-samolotu pod tym linkiem jest ze zestaw dla diabetyków jest dozwolony w jednym i drugim bagażu
    • kolpik124 Re: bagaż Bulgarian Air Charter 01.08.17, 08:53
      Wagę pojedynczej sztuki bagażu rejestrowanego regulują przepisy. Rzeczywiście jest to chyba 32 kg.

Z praktycznych powodów lepiej jednak mieć dwie mniejsze walizki niż jedna wielką. Łatwiej nimi manewrować, łatwiej mieszczą się potem do autobusu i np. w hotelowej szafie. Poza tym w przypadku zagubienia bagażu ryzyko się rozkłada, lepiej jak się zagubi cześć bagażu z mniejszą jedną walizką, niż wszystko w dużej.

Zresztą w przypadku Bulgarian Air Charter bardziej obawiałbym się usterki samolotu niż problemów z bagażem. Latają głównie mocno leciwymi MD-82 (ok. 30 lat).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka