IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 01.07.05, 10:39
Jadę w tym roku w lipcu z rodziną do Kraniewa do hotelu Bellevue. Czy ktoś go
widział i wie jakie są tam warunki.W ubiegłym roku byliśmy w Primorsku i było
super. Czy w Kraniewie nie będziemy się nudzić z 5 letnim dzieckiem
Obserwuj wątek
    • mmeva Re: Kraniewo 12.07.05, 19:43
      up
      • Gość: mini Re: Kraniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:02
        Belle wieu jest super. To nowy, bardzo ładny hotel. Kraniewo jest małe, więcej
        atrakcji jest w Alebnie, plażą spokojnie dojdziesz z pięciolatką
        • Gość: nusia Re: Kraniewo IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 14.07.05, 09:37
          Dzięki bardzo . Może wiesz jakie jest wyżywienie w hotelu.
          • Gość: Agusia Re: Kraniewo IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 14.07.05, 22:50
            Byłam w zeszłym roku w tym hotelu. Jeśli chodzi o wyżywienie: mąż zatruł sie tak
            że wzywaliśmy w nocy pogotowie. Zabrali go do szpitala w Varnie gdzie przeleżał
            7 dni z ostrymi bólami. Zaznaczam że stołowaliśmy się wyłacznie w hotelu.
            Dopiero w Polsce okazało się że przyczyną jest gronkowiec i paciorkowce.Nigdy w
            życiu już TAM nie pojadę. O brudzie na plaży nie wspominam. TO BYŁ KOSZMAR!
            • Gość: Nusia Re: Kraniewo IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 15.07.05, 09:06
              Ale co z resztą gości, z Tobą? Co na to organizatorzy? Nieżle mnie
              wystraszyłaś , tym bardziej , że jadę z dzieckiem 5 letnim. Może da się jakoś
              przeżyć?
              • Gość: Justyna Re: Kraniewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:30
                Nusia, nie martw się ! To pierwsza negatywna opinia jaka udało mi się
                przeczytać o Kraniewie a sledzę już ten temat od jakiegoś czasu :-))
                Rozmawiałam z ludźmi którzy już tam byli, wszyscy potwierdzają - piękna szeroka
                plaża, ładne miasteczko, w sam raz na wakacje z dzieckiem (ja jadę z córką 2
                letnią :-)) Napisz kiedy dokładnie się wybierasz do Kraniewa? Ja wylatuję z
                Katowic 17 sierpnia (hotel Sirena).
                Pozdrawiam!
                • Gość: boguś Re: Kraniewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:02
                  Nie byłaś a wiesz jak tam jest ... - taka twoja mądrość, byłem w zeszłym roku -
                  horror - plaża wygląda jak wysypisko śmieci, mówiąc wprost jest zasrana i
                  zaszczana - cała miejscowość to totalne nieporozumienie - wygląda jak bazar na
                  stadionie dziesięciolecia - ale mimo wszystko MIŁEGO WYPOCZYNKU ! - z pewnością
                  nie zapomnicie go tak szybko ...
                  • Gość: Elli Re: Kraniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:21
                    Niestety, zgadzam sie z poprzednikiem.Byłam tam co prawda 4 lata temu,ale już
                    wtedy ludzi było od groma. Plaza nie jest duża, biorąc pod uwage ilość
                    przebywających tam turystów. Na tzw. promenadzie - megabazar! W nocy hałas z
                    dyskotek (my mieszkaliśmy w hotelu tuż przy 2 dyskotekach, naprawdę nie dało
                    się tego wytrzymać przez 10 dni)
                    MOże tam i było ładnie jakieś 20 lat temu,ale teraz raczej to miejscowość na
                    obozy dla młodzieży - im odpowiadają takie klimaty.
                    W ubiegłym roku byliśmy na południu Bułgarii i było znaczniej lepiej, choć
                    coraz więcej ludzi wybiera urlop w tamtych stronach.
                    Co do zatruć, to w ubiegłym roku w sierpniu na całym wybrzeżu Morza Czarnego
                    (aż do Rumunii) był jakiś wirus i wszyscy mielki jakieś przypadłości żołądkowe.
                    To nie kwestia jedzenia, czy brudu. Zalecenie lekarza było jedno - ścisła
                    dieta, alhohol, a dzieci Colę.
                    Z naszej kilkunastoosobowej ekipy (z dziećmi w wieku 7-16 lat) tylko 2 osoby
                    ominęły te przyjemności.
                    Generalnie - jesli ktoś wybiera się z dziećmi, polecam serię lekarstw
                    uodparniających jeszcze przed wyjazdem, a dorosłym na miejscu - umilanie czasu
                    zdroworozsądkową dawką alkoholu. I moze być naprawde fajnie!
                  • Gość: Justyna Re: Kraniewo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:48
                    Boguś, gdybyś czytał dokładnie to wiedziałbyś, że powołuję się na opinie ludzi,
                    którzy tam BYLI :-)) Mimo wszystko nadal mam więcej opinii pozytywnych niż
                    negatywnych na temat Kraniewa, dlatego jestem dobrej myśli, a ludzi, którzy
                    krytykują wszystko i wszystkich jest wszędzie wielu. Sam więc rozumiesz, że
                    wolę polegać na opinii ludzi, których poznałam niż człowieka, którego nie znam
                    i nie wiem jakie są jego wymagania jeśli chodzi o spędzenie urlopu.
                    Pozdrawiam serdecznie!!
                    • Gość: sabina Re: Kraniewo IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 15.07.05, 17:36
                      Wróciłam przedwczoraj - jeszcze nie mogę ochłonąć. W skrócie: bród-smród, a
                      pewnie będzie jeszcze gorzej. Pytania ? - chętnie odpowiem.

pozdrawiam
                      • Gość: nusia Re: Kraniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:56
                        Aż sie boję jechać. Byłam w tamtym roku prywatnie w Primorsku i było
                        super.Owszem trochę bałaganu na ulicach, ale przy takiej ilości turystów i u
                        nas się zdarza. Plaża bardzo ładna, sprzątana. Najgorszym był brak toalet na
                        plaży i to uważam za skandal. Czyżby aż tak sie zmieniło. Sabina , czy mówisz
                        konkretnie o Kraniewie. Chcemy odopcząć, jedziemy tym razem z Łysogór do Hotelu
                        Bellevue. Przraziłaś mnie tym bródem i smrodem. Czy jechałaś samochodem, jaka
                        jest pogoda? Pozdrawiam. Napisz.Dziekuję
                        • Gość: mini Re: Kraniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:30
                          Ludzie o czym wy piszecie?? Jaki brud i smród?? Kraniewo to dziura fakt, deptak
                          to bazar to również fakt. Bułgaria jest jaka jest i jeśli się wie czego się
                          można spodziewać to nie ma się co bać i denerwować. My wróciliśmy we wtorek i
                          jesteśmy bardzo z wypoczynku zadowoleni. Byliśmy w Bałcziku a do Albeny i
                          Kraniewa wybraliśmy się na sentymentalny spacer (trzy lata temu byliśmy w
                          Kraniewie). Na plaży nie ma żadnych tłumów, zresztą plaża jest na tyle długa że
                          wszyscy się zmieszczą. Plaża na pewno nie jest brudniejsza niż te bałtyckie. A
                          tak na marginesie: kto niby zostawia te wszystkie śmieci, papierki itp.
                          Odpowiedź jest jedna: TURYŚCI. Nusia - hotel do którego jedziecie jest naprawdę
                          w porządku, nowiutki, ładny, schludny. Nasi znajomi właśnie w nim mieszkali
                          tego roku. Byli bardzo zadowoleni. Byli z 11-sto letnim chłopcem. Spotkaliśmy
                          się w autokarze w drodze powrotnej. Byli zrelaksowani i wypoczęci. Głowa do
                          góry. Bułgarii nie ma się co bać, chociaż nie ma co oczekiwać nie wiadomo
                          czego. Zresztą co ja ci będę pisać, sama już byłaś więc wiesz. Będzie super!
                          Życzę wam miłego wypoczynku :))))
                          mimi
    • Gość: Marta Re: Kraniewo IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:11
      Co wy wogole piszecie?!!!!Polecam z cala odpowiedzialnoscia Kranevo, odradzam
      Albene i Zlote Piaski jako m-sca noclegowe!!!Kranevo ma same plusy:dobry dojazd
      do Varny i tam proponuje zakupy!!!!przede wszystkim tanie torebki-sa to
      podrobki ale tak dobre,ze spokojnie mozna reklamowac jako oryginaly sama
      kupilam sobie Channela i Diorka rowniez to samo co do jeansow-spodnie
      DG,Diesla...i buty!!!!rewelacja!odradzam jakiekolwiek wycieczki fakultatywne
      proponowane przez biura podrozy na m-scu, gdyz wszystko to mozna zobaczyc
      osobiscie i za wiele mniejsze pieniazki np.wieczor bulgarski-smiech na
      sali!!!!!!oraz wycieczki do Turcji-masakra!!!jak chcecie zrobic zakupy to
      zrobicie je rowniez w Varnie w tych samych cenach-jak nie taniej(nawet zloto)a
      jesli chcecie cokolwiek poogladac to lepiej jechac bezposrednio na wycieczke do
      Turcji!!!Albena osobiscie wogole mi sie nie podobala!!!chyba,ze ktos chce sie
      pobawic!!ale i tu wole Zlote Piaski a taxa powrotna kosztuje niewiele wiecej
      niz z Albeny!!jesli wymieniac wieksze pieniazki to tylko w Varnie bo wtedy
      nawet zwroci sie wam bilet w obydwie strony gdyz tam kurs jest 1,95 a w
      Kranevie-1,90 natomiast w Albenie zdaza sie 1,87-1,89!!!!!w Zlotych Piaskach
      jest rowniez lepiej bo 1,92!!!!!!!!W Kranevie jadlam w knajpach za smieszne
      pieniadze i jest tam duzy wybor m-sc i kazdy znajdzie cos dla siebie-ja
      polecam"U Iwana"!!!!!pomimo,ze w hotelu mialam super sniadanko i obiadokolacje-
      tak,ze kazdy sie naje bez podjadania w knajpach!
      W Kranievie tez nie mam nic do zarzucenia plazy!!!!plaza jak plaza, rowniez i u
      nas zdarzaja sie smieci!!!!!!a ludzi w sezonie jest wszedzie pelno a jesli ktos
      sie wysili do znajdzie spokojny kawalek dla siebie!!!jesli wybieracie
      gdziekolwiek hotele to zwracajcie uwage glownie na to zeby plaza byla naprwde
      blisko tak jak u mnie bo gleboko wspolczulam tym co musieli przemierzac do niej
      kilometry bo tak nie wypoczniecie!tylko bedziecie sie wsciekac!!!!lepeij mniej
      gwiazdek a blisko plazy i w samym centrum m0sca, w ktorym bedziecie
      przebywac!!!!Rok temu bylam w Rawdzie,ktora tez polecam szczegolnie na dobry
      dojazd do Nesseberu,Slonecznego Brzegu gdzie sami mozecie dojechac oraz
      Burgas!!!!i tam oczywiscie zakupy:)!!!!
      Za rok jade swoim autkiem i jade do Varny gdzie planuje znalezc dobry hotel!!!i
      wypoczac!!!Pozdr.
      • Gość: Alicja Re: Kraniewo IP: 80.50.21.* 01.08.05, 21:44
        Znajomi własnie wrócili z Kranieva .Spali w hotelu przypominającym lepianę - w
        ciągu dnia brakowało nawet wody w kranach ! Wyobrażacie sobie po powrocie z
        plaży zero z prysznica!!! Na miejscu natarczywi Bułgarzy którzy jak dowiadywali
        się że są TYLKO Polakami olewali ich traktując jak zło konieczne. Ogólne ich
        wrażenie z Bułgarii-Kranieva barzo negatywne.
        • Gość: edyta Re: Kraniewo IP: 83.228.17.* 02.08.05, 18:50
          ja wlasnie jestem z zlotych piaskach. w kranevie wysiadala duza czesc naszej
          grupy sa zalamani. nie jezdzic tam!!!!! nasze wrazenia z pobytu 10 min tam
          straszne. dziura ze szkoda gadac za to zlote piaski super jeden minus to ze
          zaduzo tu kolonii i dzieciakow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka