Dodaj do ulubionych

OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na pytania

02.08.06, 14:01
jak w temacie
Obserwuj wątek
    • mag_kak Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 02.08.06, 15:21
      czy jadąc w "ciemno" z 4 letnim dzieckiem mamy szanse znaleźc godziwy nocleg??
      Jak długo trzeba szukac??
      • superkotka Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 02.08.06, 15:44
        My dojechaliśmy samochodem ok. 3 w nocy do Obzoru i wszystko było już
        pozamykane, więc czekaliśmy z szukaniem kwater do rana. W sumie w wielu
        kwaterach nie było już miejsca, ale poszukaliśmy i znależliśmy baardzo fajną
        kwaterę: pokój z łazienką (prysznic+ wc), czysty (pani codziennie sprząta)i
        ładny- cena 15 euro za dzień (cena za pokój). Znajomi mieli pokój z tarasem i
        klimatyzacją (cena 20 euro). Wiem,że były też troszke tańsze kwatery, ale nie
        jestem w stanie powiedzieć jaki był ich standard- z tym może być róznie, no ale
        wiadomo, każdy ma inne oczekiwania. Jeżeli jesteś zainteresowany/a adresem
        kwatery, to mogę poszukać mojej karty meldunkowej tam mam adres na 100%.
        Podsumowując: Uważam,że szanse na znalezienie kwatery są - były przynajmniej w
        2 połowie lipca;)
        Pozdrawiam
        • Gość: domic Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 02:17
          witaj
          własnie wybieram sie do Obzoru 10 sierpnia bede wdzieczny za namiary na
          kwatery oraz inne ciekawe informacje dominik310@poczta.onet.pl
          • superkotka Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 05.08.06, 13:31
            Odpowiedziałam na maila:)
            • Gość: domic Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:37
              dziękuje
        • Gość: gościówa Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.daminet.pl 07.08.06, 12:34
          Cześć. Jestem w szoku,że tak długo jechałeś do Obzoru. Ja też tam byłam niedawno i droga w tamtą stronę zajęła mi 36 godzin a z powrotem tylko 30.
          • Gość: zbyszek Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:59
            czesc napisz mi kolejno jak jechałeś z góry dziekuje.
    • pippin Superfajnie, ale 07.08.06, 21:18
      Czy jesteś w stanie coś dodać ponad to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=44150288

:-)
      Kolega mi tu poopowiadał i wiem w zasadzie wszystko.
      • superkotka Re: Superfajnie, ale 07.08.06, 21:39
        Chyba wszystkie najważniejsze info masz w tym wątku. Ja może tylko
        powstrzymałabym sie od achów i ochów na temat jedzenia- dla mnie, moich
        współtowarzyszy i 100% spotkanych Polaków jedzenie (poza kurczakami z grilla)
        było nie do przejścia- syf totalny i tyle. Nawet najwięksi twardziele odpadali
        w 4 dniu pobytu;)Polecam za to alkohol- tani i dobry (zwłaszcza driny na plaży
        i ich piwo):))
        No i na zaś, jakbyście w razie czegoś potrzebowali (czytaj problemy żołądkowe)-
        lekarz przyjmuje na rynku koło kawiarni Bed Rock- od 9.00 do 21.oo.
        Ogólnie wrażenia z Obzoru zależą od Waszego nastawienia- jak chcecie,żeby było
        fajnie, to będzie:))
        miłego wypoczynku:)
        • pippin Re: Superfajnie, ale 07.08.06, 21:47
          No toś mi zbudowała nastawienie ;-)
          A o jakim jedzeniu mówisz? Bo ja raczej kurczaka z grilla bym się nie dotknął.
          • superkotka Re: Superfajnie, ale 08.08.06, 12:02
            Jak kilka dni będziesz jadł ich jedzenie (bez znaczenia czy kupowane w sklepie-
            w Obzorze nie ma rzadnego porządnego marketu i ciężko jest zrobić coś dobrego
            do jedzenia samemu, bo wszędzie sprzedają "przysmaki"bułgarskie- czy w knajpach-
            moje subiektywne zdanie jest takie,że tylko frytki, owoce, warzywa i alkohol
            są u nich smaczne,chociaż było i tak,że frytki były niedopieczone) to nawet ich
            kurczaki z grilla będą Ci smakowały. Ale one na serio były najlepszą rzeczą do
            jedzenia ich produkcji. Nikt nie przekona mnie,że w Obzorze można zjeść dobrze
            i smacznie-mówię tylko o Obzorze i w sumie też o Nessebarze, bo tylko tu jadłam
            posiłki. Jeżeli ktoś lubi tłuste, pozbawione przypraw i niezbyt ładnie pachnące
            dania i sinego"kotleta schabowego" bez panierki, to w Bułgarii poczuje się jak
            w raju. Ja mam dla wszystkich jadących jedna podstawową wskazówkę: ZABIERZCIE
            ZE SOBĄ POLSKIE JEDZENIE!!!
            To tyle.
            Wujek (a raczej ciocia) Dobra Rada;))
            • trypel Re: Superfajnie, ale 08.08.06, 13:11
              Ty widzisz i nie grzmisz.....
              Trafiłas do kraju o tak rewelacyjnej kuchni... o kuchni do której wracam od paru
              lat min raz w roku i mówisz żeby zabierać polskie jedzenie????????????
              Chociażby Palma w Obzorze - wpaniałe zapiekanki mięsno/warzywne, rewelacyjne
              grilowane warzywa, ryby, tradycyjne kebabczeta, ayran, karta win z 50 pozycji.
              Ale oczywiscie mozna kanapki na drogę i kabanosy... i na działkę!
              pzdr
              • leon1406 Re: Superfajnie, ale 08.08.06, 15:33
                Bylem 3 tygodnie w Balcziku jedzenie bylo doskonale bo wiedzialem gdzie
                jem.Wszystko bylo swieze bo u Stewcza jest tylko swieze.Jadlem tez w Varnie i
                bez problemow, tabletki przywiozlem nienaruszone.
                • superkotka Re: Superfajnie, ale 08.08.06, 17:01
                  Ja piszę w swoim imieniu- wg mnie w knajpach w Obzorze jedzenie jest po prostu
                  wstętne. Nie mam zamiaru na siłę przekonywać kogoś o tym,że mam rację, w końcu
                  kto pojedzie to spróbuje i się przekona.
              • pippin Re: Superfajnie, ale 08.08.06, 23:09
                Trypel to mnie uspokajasz. Koleżanka w sumie również mnie uspokoiła :-)
                50 win, ryby! grilowane warzywa! W życiu nie wywiózłbym z polski jedzenia.
                Niech je zjedzą ci, którzy muszą zostać.
                Z tymi kulinariami to tak bywa, że nie każdemu smakuje nieznane. To tak jak z
                piosenkami "słucham tylko tych, które znam".
                Jeszcze nie wyjechałem ale jak wrócę opiszę.
            • Gość: Ewa Re: Superfajnie, ale IP: 195.190.150.* 09.08.06, 11:33
              "Ja mam dla wszystkich jadących jedna podstawową wskazówkę: ZABIERZCIE
              > ZE SOBĄ POLSKIE JEDZENIE!!!"

coż za bzdura! wiele bułgarskich potrwa mi nie smakuje, ale bez przesady! Każdy
              znajdzie coś dla siebie. Pyszne ryby, owoce morza, warzywa grilowane i inne.
              Mieso bułgarskie specyficzne, ale i w nim mozna sie rozsmakować
    • superkotka Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 09.08.06, 13:35
      Jeżeli smakowało Wam jedzenie w Obzorze, to cóż ja mogę powiedzieć...rózne są
      gusta kulinarne- niektórzy lubią spaghettii przyrządzone z makaronu do rosołu,
      polane sosem niby grzybowym i z pokrojoną w kostkę szynką (takie danie podawano
      nam w 5 różnych knajpach jako spaghetii). Koleżanka pisze,że można się w mięsie
      bułgarskim rozsmakować- no cóż pewnie można, ale chyba jak się od roku nic nie
      jadło. Nie będę na siłę nikogo przekonywała do brania jedzenia z Polski- nie
      chcecie to ni bierzcie, tylko życzę Wam,żebyście nie musieli wspominać z
      nostalgią gorących kubków Knorra...
      Pozdrawiam
      • trypel Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 09.08.06, 14:34
        Przypomniały mi się w tym momencie wakacje sprzed paru lat. Turcja, Kemer, hotel
        Solim. 5-6 lat temu. Byłem w różnych hotelach ale tak wspaniałej kuchni
        REGIONALNEJ nigdzie nie miałem. Dość powiedzieć że śniadanie to były ze 3-4
        gatunki lokalnych serów (głównie owczych), z 10 gatunków oliwek (w tym kiszone),
        chleb, miód, konfitura.... Po roku hotel wypadł z oferty Pegasa - główny powód -
        klienci skarżyli się na kuchnię, że nie ma niczego NORMALNEGO. Ze przez tydzień
        nie było schabowego :):):)
        Tak to bywa w życiu :)
        PS żeby jechać do Bułgarii i zamawiać włoskie dania? To tak jakby powiedzieć że
        w Stegnie przyrządzają kiepskie sushi... nic nowego. Skoro mają pyszną kuchnię
        lokalną to po co na siłę się wygłupiać.
        Polecam na sniadanie w Obzorze zajść do jednej z wielu piekarni z kawą i zakup
        pysznych bułek z francuskiego ciasta nadziewanych słonym owczym serem :)
        • Gość: Ewa Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: 195.190.150.* 09.08.06, 16:08
          "francuskiego ciasta nadziewanych słonym owczym serem :)"

tak ! banica pyszna! podobnie jak mekiczki (choć ie wiem czy to podają w
          restauracjach!
      • Gość: Ewa Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: 195.190.150.* 09.08.06, 16:05
        W Obzor nie byłam, ale jadłam w Bułgarii w róznych miejscach i wydaje mi sie,
        ze przesadzasz. Maja niektóre obrzydliwe rzeczy np. łukanka, pasterma czy
        sadżuk, ale ich obrzydliwośc porównalabym z kubkiem Knorra:)
        Nie uwierzę, że w Obzor nie było niczego co nadawąło się do jedzenia.
        • Gość: gość Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.daminet.pl 09.08.06, 18:00
          Dopiero co wruciłam z Obzoru. I jedzenie jest dobre - zwłaszcza w chińskiej restałracji. Super sałatka szopska, sałatka owocowa, oraz cały szereg dań objadowych. Na każdym kroku coś dobrego do zjedzenia, każdy może coś wybrać, zwłaszcza przepyszne sery.
          • Gość: viki Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.streamcn.pl 12.08.06, 15:40
            Ja również wróciłem około dwa tygodnie temu z Obzoru. Jadłem w wielu krajach i
            uważam, że Bułgarzy mają naprawdę bardzo dobrą kuchnię. Nie wierz tym bzdurom,
            że się tam nie da niczego zjeść i trzeba zabrać jedzenie z Polski. No chyba że
            ktoś nie wie co można tam dobrego zjeść i może nie umie czytać. Nadmieniam, że
            dla "leniuchów językowych" w większości tamtejszych lokali gastronomicznych
            (szumna nazwa)znajduje się meni w języku polskim. Osobiście polecam
            knajpę "Raj" prowadzoną rzekomo przez słowaków. Po drugie nie opłaca się tam
            przywozić praktycznie żadnych artykułów spożywczych, gdyż większość z nich jest
            tańsza niż u nas. Prawdą jest, że w Obzorze nie ma żadnego suepr marketu. Jest
            jednak wystarczająca liczba małych sklepów w których jest dość duży wybór.
            artykułów.
            • superkotka Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py 12.08.06, 18:19
              Po pierwsze- jestem filologiem i zapewniam Cię szanowna/y?? Viki,że z czytaniem
              po polsku, czy w innym języku poblemów nie mam.
              Po drugie- nie sądzę,żeby to, co napisałam było bzdurami- podkreślałam
              wielokrotnie,że opinia na temat kuchni jest moim subiektywnym zdaniem i na siłę
              nikogo nie namawiam do brania pakunków z jedzeniem.
              Poza tym,jeśli ktoś nie zauważył to jest wątek na temat Obzoru, więc może
              skończymy tą głupią licytację w stylu: mięso w Obzorze jest super; nie jest
              okropne- i napiszemy coś o samej miejscowości??!!
              • Gość: darek Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:48
                jak plaża i miasto?ile płaci sie za kwatere....{jade z zona i dwiema córkami}
                może mi coś polecisz.jade własnym autkiem.jak możesz to napisz coś o tym
                miejscu.moj email wachnik75@o2.pl ,,,,,,,,,,,,z góry wielkie dzięki
              • Gość: wito Re: OBZOR- byłam, wróciłam,chętnie odpowiem na py IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:29
                napisz jak najlepiej dojechać do obzoru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka