Dodaj do ulubionych

TRAMP TRAVEL???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:54
MAM PYTANIE CZY KTOS BYL MOZE Z BIUREM PODROZY TRAMP TRAVEL W BULGARII W
HOTEL ELWIRA *** RAWDA....DAJCE PROSZE ZNAC BO SIE ZASTANAWIAM CZY TAM JECHAC
Z RODZINKA NA WCZASU W LIPCU!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MARZENA Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.toya.net.pl 12.01.07, 21:32
      Biuro wywiązało się ze swojej usługi,hotel sprawił nam ogromnie pozytywną
      niespodziankę.Do plaży daleko choć morze widać z okien hotelu.Byłam z cztero
      osobową rodzinką w 2006 lipcu.Jedynie podróż wspominam nie najlepiej 36h!!!!!!
      • kasia_07 Re: TRAMP TRAVEL??? 15.01.07, 20:50
        NIGDY W ŻYCIU TRAMP TRAVEL!!!Byliśmy w tamtym roku w Słonecznym Brzegu,biuro
        pomyliło się z datą ponieważ wyjazd był w nocy i o 3nad ranem dostaliśmy tel.
        czemu nas nie ma, musieliśmy dojechać na własny koszt do Katowic, bo autokar
        nie mógł na nas poczekac. Na miejscu w Katowicach okazało się, że jedziemy bez
        pilota więc w razie kontroli byłaby duża wpada, bo to łamanie prawa. W Bułgarii
        wsiadła pani rezydentka, która niektórym osobom oznajmiła, że muszą zmienic
        hotele w jakich mieli być, bo niby kończą sezon to po co katalog???Godzina
        odjazdy była przesuwana non stop, a jak już wszyscy zebrali się pod hotelem w
        oczekiwaniu na autokar to przyjechał za dobrą godzinę. Zero informacji i
        poszanowania dla osób które płacą za impreze! Z postów na tym forum wynika, że
        to stałe zagrania tego biura, mamią niskimi cenami, oszukując ludzi, teraz wiem
        że lepiej zainwestować trochę więcej a mieć spokojną głowę!!!
        • Gość: rafal25 Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:56
          Mozesz kasiu cos polecić bo tez chcialem sie wybrać do Bulgari a nigdy nie
          bylem Bardzo prosze o jakas porade
          • kasia_07 Re: TRAMP TRAVEL??? 15.01.07, 21:00
            tzn. co konkretnie polecić? skonkretyzuj pytanie:-)jak masz jakieś pytanie
            chętnie odpowiem, na ile będę mogła pomóc
        • Gość: rafal25 Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:07
          Moze wiecie w ktory region Bułgari najlepiej sie wybrac zalerzy mi na czystej
          plazy i cieplej wodzie w mozu.W miare jak naj taniej tak na studencka kieszeń
          dla dwoch osób wystarczy jakis hotelik ** lub ***
          • kasia_07 Re: TRAMP TRAVEL??? 15.01.07, 21:12
            aż tak dużego pojęcia nie mam:-), w Bułgarii byliśmy raz z Trampem w Słonecznym
            Brzegu, wydaje mi się że to najlepsza lokalizacja, jeśli jesteś studentem, ze
            względu na obecność deptaka z dużą ilością knajp i dyskotek, w pobliżu śliczny
            Nesseber dobre miejsce na wycieczkę, a Rawda i inne malutkie miejscowości to
            raczej dla rodzin z dziećmi, na Złotych piaskach już dużo drożej My byliśmy w
            hotelu Kokiche/Jasmin w Słonecznym
            • Gość: rafal25 Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:18
              Sądząc po tym co pisalaś raczej nie polecasz TRAMPA a mogla byś polecic cos
              pewniejszego
              • kasia_07 Re: TRAMP TRAVEL??? 15.01.07, 21:24
                masz rację nie polecam:-) poczytaj posty na forum, lub o biurach podróży na
                pewno coś znajdziesz:-) ja w tym roku wybieram się z ecco holiday do tunezji,
                ale dopiero we wrześniu pozdrawiam!
          • Gość: yoyo Re: TRAMP TRAVEL??? IP: 217.153.210.* 04.05.08, 01:52
            ja byłem w zeszłym roku w bułgarii w słonecznym brzegu hotel kokkiche jasmine a
            dokładniej jasmine było zaj.... hotel 1 klasa wszystko nowe i przede wszystkim
            czysto, opieka rezydenta była ok miejsce ładne duze dyskotek kawiarni itd itp
            jednym słowem wczasy z tramp travel są ok
        • agi7771 Re: TRAMP TRAVEL??? 10.05.07, 18:21
          Jak to biuro pomyliło datę wyjazdu???Cała grupa miała dobrze wpisaną date tylko
          nie Ty???Autokar nie musi jechac z pilotem i masz to wpisane w umowie,i to wcale
          nie jest łamanie prawa!! Co Ty za bzdury piszesz???
    • Gość: gosia Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.softpro2.pl 28.01.07, 22:23
      jednym słowem....odradzam
    • Gość: Prezes ELWIRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:47
      Ja Bylem !!! Jest tam super bilard,super szejki itp. !!!--->JEDŹ !!!
    • Gość: miki Re: TRAMP TRAVEL??? IP: 62.29.136.* 21.04.07, 11:52
      bylam z tym biurem w ubieglym roku w Grecji-tragedia nic sie nie zgadzalo z ich
      oferta,kierowca i pilot opryskliwi,hotel zdewastowany,naciagaja juz w autokarze
      na wycieczki ktore na miejscu sa tansze o 30%-40% rezydentka beznadziejna NIE
      POLECAM NIKOMU!!!!wszystkie inne tylko nie TRAVEL TRAMP
      • Gość: lang Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:13
        To i ja coś dorzucę o TT. Byłam z nimi trzy razy dwa pierwsze byŁo całkim
        nieżle jak za te pieniądzE (Grecja i Bułgaria, ale za trzecim (znów Grecja)dali
        mi popalic bo 3 osobową rodzinę zakwaterowali w 2 osobowym pokoju z dwoma
        pojedyńczymi łóżkami :( i nic sie nie dalo zrobić, pozostaliśmy tak do końca z
        dostawioną jakąś pryczą bez materaca. Nie byŁo z kim rozmawiać, rezydentki
        beznadzieja a po powrocie napisaliśmy skargę, której nie uznali. Został mi
        tylko sąd nawet już miałam pozew ale stwierdziłam że mam już ich odsyć i szkoda
        mi nerwów. Tak więc UWAŻAJCIE NA TRAMP TRAVEL !!!!!!!!!
    • agi7771 Re: TRAMP TRAVEL??? 10.05.07, 18:27
      Osobiście polecam bardzo ładne apartamenty w Rawdzie, Maria/Ivan. Byłam
      widziałam, jestem bardzo zadowolona, a i ceny niższe niż Słonecznym Brzegu!
      • Gość: Asia Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.lodz.mm.pl 11.05.07, 12:27
        Ja byłam z nimi 3 razy i nie miałam zastrzeżeń, wszystko było ok a tym bardziej
        godziny odjazdu a co do wyjazdu to oni sami mnie wiedzą do póty dopóki autokar
        nie dojedzie na miejsce i bite 8 godz musi odpocząć maszyna i kierowca, to
        normalka w każdym biurze które organizuje wycieczki autokarowe. Byłam z raz z
        Gandalfem i osobiście wole trampa no i mamy zamiar jechać z nimi właśnie do
        Bułgarii. Za tą kasę to cudów się nie wymaga...
        • Gość: kasiunia_wawa Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:21
          witam
          z Tram Travel bylam trzy razy na wakacjach (Chorwacja, Bulgaria i Grecja)
          Bylam zadowolona, mimo paru wpadek (ale zlapanie gumy czy awaria autokaru. cena
          bardzo przystepna, raczej dla osob malo wymagajacych.
          w tym roku wybieram sie 4 raz z tym biurem i mam nadzieje ze sie nie zawiode.
          wieksze wpadki i gorsza opinie mam o innych biurach np ecco holiday.

pozdrawiam i zycze danych wakacji
          • Gość: tesa Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.waw.sa.gov.pl 25.05.07, 15:35
            Byłam trzy razy z TT co prawda w Grecji ale za każym razem wracałam zadowolona.
            Co prawda były jakieś wpadki typu awaria autokaru na trasie ale w innych
            biurach za większe pieniądze też zdarzają się takie przypadki. w tym roku
            wybieram się z nimi do Bułgarii
            • pavvel1 Re: TRAMP TRAVEL??? 25.05.07, 22:43
              W tamtym roku bylem z TT w Ravdzie i wszystko było w porządku. Mieszkałem z
              Narzeczoną w Maria/Ivan. Ladnie schludnie. Do deptaka ze sklepami 50m a do morza
              trochę więcej ale daleko wcale nie jest.

Każdy ma inną kategorię oceny ja zbyt wymagający nie jestem byle było czysto i
              przyjemnie. Ja w pokoju tylko spałem reszta czasu to wypady we własnym zakresie
              i Było super!!!!

A jak ktoś mówi ze w Słonecznym brzegu jest tanio to ma gruby portfel. dla
              porównania cena kebaba :) w Ravdzie 2.5-3 lewa a w Słonecznym brzegu 5 lewa -
              wiec sam kebab mówi za siebie.
              Uważajcie na kantory - niektóre lubią robić w bambuko (czyt. pobierać dziwną
              prowizje)
              • Gość: Asia do pawel1 IP: *.lodz.mm.pl 28.05.07, 17:47
                jadę do Rawdy 20 czerwca z Tramp Travel. jeśli możesz to proszę opisz coś więcej
                na temat tej miejscowości, naczytałam się że tam jest okropna plaża czy to prawda?
                gdzie jeździłeś co zwiedzałeś bo my też zawsze zwiedzamy sami. czy byłeś może w
                Istambule? pozdrawiam
                • becias0 Re: do pawel1 01.09.07, 12:31
                  Byliśmy w Ravdzie w tamtym roku właśnie z Tramp Travel. Wyjazd
                  ogólnie udany. Ravda to mała miejscowość a na obrzeżach same budowy
                  nowych hoteli. Plaża w centrum mała ale niedaleko jast większa i
                  ładniejsza- tyle że płatna ( parasol chyba ok. 8 zł )-juz nie
                  pamiętam dobrze.
                  Byliśmy w hotelu Dolphin. Bardzo ładny i czysty hotelik. Wyzywienie
                  nie najgorsze. My mieliśmy tylko ze śniadaniem. W Ravdzie ceny
                  bardzo przystępne, bo wiele rzeczy jest tańszych niż u nas.Za to
                  mniej atrakcji. Słoneczny Brzeg i Złote Piaski mają lepsze zaplecze
                  turystyczne ale niestety za to się płaci. Myslę jednak, że warto
                  mieszkać w Ravdzie a do Słonecznego lub Neseberu dojeżdżać autobusem
                  za grosze.
                  Co do biura to w naszym przypadku było wszystko OK.Żadnych większych
                  wpadek. Byliśmy tez na wycieczce 1 dniowej w Istambule. Polecam choć
                  troche męcząca, ale warto zobaczeć. To inna kultura. Ogólnie wakacje
                  były bardzo udane. Ale na dalsze wyjazdy wybieramy raczej inne
                  biura -bardziej solidne.
            • Gość: Justyna Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.clubnet.pl 29.03.08, 23:36
              tez w tym roku wybieram sie do Bulgarii z Tramp Travel i mam nadzieje, ze sie
              nie zawiode...mysle, ze za taka kase, nie mozna oczekiwac cudow...dla mnie to
              warunku akurat, jak na studencka kieszen...chce tylko odpoczac, pozwiedzac i
              wygrzac sie na slonku;)
    • Gość: Madzik:) Re: TRAMP TRAVEL??? IP: 217.76.115.* 28.05.07, 13:52
      NAPRAWDE WARTO :):) MNIE OSOBIŚCIE BARDZO SIĘ PODOBAŁO W BUŁGARI :) W HOTELU ZRESZTA TEZ :) POZDRAWIAM :)
      • Gość: D_DIESEL Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 21:29
        Ile ludzi tyle różnych opinii na temat biura podróży. Jadę 12 września to
        zobaczę jak z nimi jest. To będzie mój pierwszy raz :P
        • Gość: kasia Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 20:57
          do jakiego hotelu jedzeiesz? jade w tym samym czasie do rezydencji jasmin:)
          • Gość: D_DIESEL Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 23:36
            Jadę do Hotelu L&B. Nowo powstały budynek oddany w tym roku:
            www.wakacje.pl/hotele/bulgaria/hotel-lb-13563.html Skoro jedziesz w tym
            samym terminie, tym samym biurem podróży to pewno pojedziemy tym samym
            autokarem:) Heh...coraz większe grono znajomych się szykuje :) jak znajdziesz
            czas i ochotę to odezwij się na gg: 7953457 pozdROWienia z Rybnika !
    • Gość: chriscom@o2pl Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.e-wro.net.pl 19.09.07, 13:33
      Powiem tyle.. ODRADZAM !!. Wlasnie wrocilem ze Slonecznego Brzegu (rezydencja
      Jasmine). Przed wyjazdem czytalem troche opini na temat TRAMP TRAVEL, opinie
      byly rozne.. niektorzy nie mieli zastrzezen a inni stanowczo odradzali. Mimo
      tego skusila mnie przyzwoita cena wycieczki oraz myslalem, ze mi akurat nic
      zlego sie nie przytrafi... mylilem sie. Tuz po przyjezdzie spotkala sie z nami
      rezydentka i poinformowala nas, ze zakwaterowanie jest od 13 i do tej godziny
      musimy czekac na odbior kluczy (normalna rzecz). Po czym pani rezydentka sobie
      gdzies pojechala. Mija godzina 13 - w recepcji nie chca nam wydac kluczy, a na
      pytanie "dlaczego - przeciez zaplacilismy za wszystko itp" odpowiadali lamanym
      angielskim "nie bo nie.. i nie wiedza dlaczego". Na szczescie ktos wykombinowal
      telefon do rezydentki... pani przyjezdza i informuje nas , ze sa problemy na
      lini TRAMP TRAVEL i hotelu w ktorym mielismy zamieszkac i chodzi o pieniadze. I
      , ze ona sie w to nie miesza bo ona pracuje dla innego biura i , ze mamy na
      wlasna reke dzwonic do Polski i wyjasniac sprawe bo ona nam niestety nie moze
      pomoc !!. Masakra, jedyna osoba ktora na miejscu miala nami sie opiekowac wypina
      sie na nas mowiac, ze to nie jej sprawa. Dopiero po telefonach do Polski do
      centrali TT.. godzinach czekania w recepcji wyjasnila sie sprawa i zostalismy
      wpuszczeni do naszych pokoji. Sam pobyt minal bez wiekszych problemow.. nie
      liczac razacej nieuprzejmosci "pracownikow" hotelowych. Nadchodzi dzien wyjazdu,
      wszyscy spakowani czekaja przed hotelem na autokar ktory (ok 7 rano) do Ravdy
      przywiozl turystow na kolejny turnus i o 16 mial juz jechac do Polski zabierajac
      nas po drodze. Mija godzina 16.. dostajemy telefon , ze autokar sie spozni.. nie
      wiadomo ile. No nic.. czekamy dalej.. mila kolejna godzina i kolejny telefon..
      opoznienie moze sie przedluzyc poniewaz turysci ktorzy przyjechali rano do Ravdy
      blokuja autokar i nie chca wpuscic do niego kierowcow poniewaz w ich wypadku
      powtorzyla sie sytuacja taka jak u mnie. Nie chceili ich wpuscic do hotelu
      (znowu TT nie zaplacilo)!! Dopiero po jakims czasie sytuacja sie wyjasnila i
      autokar przyjechal po nas. Ostatnia rzecz ktora mnie wkurzyla to powrot. Jak
      wiadomo kazdy(wiekszosc) wracajacy z bulgarii chce zrobic zakupy na strefie
      bezclowej (5euro (20zl) za wagon fajek kusi kazdego). Mijamy granice.. kierowcy
      z pilotka wychodza swoimi drzwiami do sklepow bezclowych... nie wypuszczajac
      przy tym reszty autokaru. Pojakims czasie wracaja niosac pelne reklamowki fajek,
      podchodze do nich z kolega i pytam sie czy mozemy tez wyskoczyc do tego sklepu
      po fajki. Wtedy wydziera sie na nas kierowca , ze nie ma czasu na takie rzeczy
      bo gdyby kazdy chcial wychodzic to bysmy mieli za duze opoznienie ! (poprostu
      brak slow ! bo kierowcy robii sobie przerwy kiedy tylko chcieli - bylo o wiele
      za duzo tych przerw (i to z winy nowych przepisow drogowych). Po chwili
      podjezdzamy jeszcze do granicy serbskiej i zaczyna sie kontrola. Wpadaja celnicy
      i zaczynaja przeszukiwac autokar.. za nimi wpada pilotka i wola do nas, "ze
      jakby co to niech kazdy powie, ze ma ze soba karton fajek !!!" myslalem, ze mnie
      jasna cholera trafi !! na nasz "koszt" przewozili sobie ponad 40 kartonow fajek
      nie pozwalajac nam przy tym kupic sobie ani paczki !. AAAAA... juz nie mam sily
      dalej pisac .. Poprostu ODRADZAM !!!!!!
      • Gość: D_DIESEL Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 21:15
        Od 12 do 23 września byłem na Słonecznym Brzegu z Trampem. W sumie to większych
        zastrzeżeń nie mam, ale jedna ich wpadka była. Po kolei: Wyjazd był zaplanowany
        na godzinę 5:00 rano z Rybnika. Ku naszej uciesze autobus przyjechał 20 minut
        wcześniej. Na trasie nie było najmniejszych problemów. Postoje co 4 godzinki
        praktycznie. Dwa dłuższe, reszta takie na fajeczkę. Dojechaliśmy na miejsce w
        25.5 godziny co też nas ucieszyło, bo wcale nie było długo. Jechaliśmy do Hotelu
        L&B, który polecam wszystkim, bo na prawdę zajebisty! Standardowo musieliśmy też
        do 13 czekać na klucze z pokojów. Nie było źle, bo o 8:30 tamtego czasu
        przyjechalismy, zostawiliśmy bagaże i od razu na miasto na piwko:D więc czas
        zleciał. Czyli trzeba powiedzieć że Tramp się spisał. Troszkę inaczej było z
        droga powrotną. Wyjechaliśmy w sumie z małym opóźnieniem,ale OK. W autobusie
        dowiedzieliśmy się, że za polską granica będzie rotacja turystów. Polegało to na
        tym, że: jechały dwa autobusy- jeden z bułgarii, a drugi z grecji. Za polska
        granica miały sie oba spotkać w celu przesadki. Ci którzy jechali na północ
        polski do jednego busa, ci co w stronę krakowa do drugiego. Do przewidzenia było
        to, że nie zgrają se te autobusy. My dojechaliśmy do Skoczowa, gdzie dostaliśmy
        informację od pilotki: Mamy dłuższy postój, bo będziemy czekac na turystów
        wracających z grecji. Na dodatek nasz autobus stracił z nimi kontakt (nikt nie
        odbierał tel). Dostaliśmy tez info że jeśli ktoś mieszka nie daleko, a spieszy
        mu się to może na własną rękę dojechać. I tak bym tez zrobił, gdyby nie to że
        zamiast postoju na PKS w Skoczowie to zatrzymaliśmy sie na wylotowej drodze, na
        jakimś zadupiu, skąd nie było się jak dostać do jakiś innych środków
        komunikacji. Na autobus z grecji czekaliśmy w sumie 3 godziny. Szybka rotacja
        wczasowiczów, która tez nie obyła się bez jakiś tam pretensji i pojechaliśmy
        dalej do Rybnika. Praktycznie mogliśmy być w domu po 23 godzinach jazdy. Kilka
        osób z naszego autobusu jakoś na własną rękę dojechało do domu. Pilotka nie
        potrafiła nad tym zapanować ile osób zostało, ile pojechało i kto w którą stronę
        jedzie. Bajzel się zrobił.Dobrze, że miałem piwko, bo nie działało na mnie to
        tak bardzo :P Podsumowując: jestem zadowolony w 90% z wyjazdu z Trampem. Inni
        nie mieli tyle szczęścia co my, bo mieli problemy właśnie z zakwaterowaniem w
        hotelu, do którego nie wpłynęła kasa. Tez długa i ciekawa historia, ale to na
        kolejny raz. Z tego co wiem, to jest to ostatni sezon tego biura podróży na
        polskim rynku. A najlepsze jest to, że takie informacje można się dowiedzieć od
        rezydentów tam na bułgari z ALMA HOLIDAYS, a w polsce nic o tym nie wiedzą :P No
        zobaczymy co z nimi będzie za rok. Bacznie będę obserwował ich losy, bo co tu
        dużo mówić: są najtańsi na rynku :)
      • Gość: dzanetka Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 19:12
        Też mam nie za ciekawe wspomnien ia z tramp travel, wygląa na to, że
        byliśmy w tym samym czasie i hotelu w bułgarii. Przyjechaliśmy o 9
        rano, o 14 mieliśmy dostać pokoje, dostaliśmy je po 18... dużo
        strachu niepotrzebnym nerwów, tylko dlatego że TT nie zapłaciło już
        za wcześniejsze 3 turnusy!!! I na nas sie to odbiło, cierpliwość
        kierownika obiektu sie skończyła, nie chceli udostępnić nam pokoi...
        Początek paskudny, potem już z górki!
        Polecam słoneczny brzeg, impreza 24h/dobę!! W Rawdzie taniej, ale
        nie ma nic do roboty.
        Bułgaria jak najbardziej! Ale nie z Tramp Travel!
        • Gość: gość Re: TRAMP TRAVEL??? IP: 193.84.246.* 18.08.08, 12:23
          Ja wróciłem z wczasów z Rawda/Nesebar- hotel copacabana parę dni
          temy i wszystko byo w porządku:
          -transport, ok, jechaliśmy tam 27 a z powrotem ~24 godzinki; żadnych
          złych wspomnień;
          -pobyt, w hotelu Copacabana(nie wiem jak w innych)ok, wszystko jak
          należy, zakwaterowanie już ~11, zaraz po przyjeździe, pokoje:
          czyste, estetyczne ok;
          Ja polecam wczasy z OkSerwices
    • lukaszweglarz Re: TRAMP TRAVEL??? 06.10.07, 11:05
      polisch drinkers byli zadowoleni nie zawiedli nawet bylo lepeij niz
      oferowali
      podziekowal im za to
    • Gość: Maciej G Re: TRAMP TRAVEL??? IP: 217.98.127.* 09.01.08, 13:02
      to biuro to totalka kupa, nie jedź tam albo dopłać albo zostań w
      domu, rezedenci to debile klima nie działa szit!
    • Gość: aga Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:58
      byłam z Tramp Travel w 2006 roku w Grecji - w Parali.
      Nikomu nie polecam takich wakacji!!!
      Kompletne zdezorientowanie, o wycieszkach fakultatywnych dowidziałam
      się na ostatnim przystanku w autokkarze. Nie było w ogóle list
      pasażerów, ani potwierdzenia , że zapłaciliśmy za wyjazd. Klienci
      byli wyrzucani z autokaru. No właśnie w obie strony jechaliśmy bez
      klimatyzacji!! Koczmar!!!

Polecam inne biura takie jak: Oasis tours, Exsim tours, Euro 90
      Travel, Triada, GTI, Rainbowtours
    • Gość: aga 33 Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 20:11
      HOTEL ELWIRA JEST W PORZADKU,JEST CZYSTO I SCHLUDIE,OBSŁUGA JEST
      UPRZEJMA I MÓWI PO POSLKU.POLECAM POSIŁKI NA MIEŚCIE SA BARDZIEJ
      BUGARSKIE, NIE JEST TO TYPOWY KURORT JAK SŁONECZNY BRZEG ,JEST
      SPOKÓJ I CISZA
      • Gość: Paweł Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.azoty.tarnow.pl 06.02.08, 07:29
        Cisza i spokój????? Owszem, bo to dziura do kwadratu!!! Ceny takie
        jak w SB a atmosfera do kitu!!!! nie dziwię się że wiara po
        pierwszych dniach na imprezki przyjeżdżała z Rawdy do SB...
        • izabellinda Re: TRAMP TRAVEL??? 26.02.08, 17:38
          Nie chcę w swojej wypowiedzi chwalić B.P. Tramp Travel ale nam
          sprawiło miłą niespodziankę. Wprawdzie tuż przed wjazdem do Ravdy
          popsuło się koło i jechaliśmy dużo wolniej, ale było już niedaleko.
          Otórz mieliśmy być zakwaterowani w jakichś tam tanich apartamentach
          w Ravdzie, sami sobie sprzątać, tymczasem na miejscu okazało się, że
          będziemy mieszkać w hotelu Elvira w Ravdzie. Dostaliśmy pokoje w
          nowej części, były codziennie sprzątane. Plaża w Ravdzie
          beznadziejna. Jeździliśmy do Nesseberu i Słonecznego Brzegu. Posiłki
          na mieście bardzo tanie. Ale imprezy?? Szkoda gadać. Co noc
          jeździliśmy do Słonecznego, niestety pierwszy autobus miałyśmy o 6
          rano.
          Miesiąc później znowu byłam z Trampem i tym raze w Słonecznym Brzegu
          w hotelu Kokiche. Żadnych wpadek. Jak wracaliśmy złapaliśmy gumę na
          Słowacji, ale kierowcy to nadrobili.
          Za takie pieniądze się opłacało.
    • Gość: Justyna Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.clubnet.pl 29.03.08, 23:26
      Ja rowniez jade do Rawdy, w sierpniu i tez biore Elwire pod uwage, ale nie
      jestem do konca pewna...ktos ma jakies info???;)
      • izabellinda Re: TRAMP TRAVEL??? 31.03.08, 23:58
        U Elwiry nie można wariować, bo następnego dnia rano w recepcji na
        lustrze pojawi się kartka o ciszy nocnej. Ponadto nie polecam brać
        opcji z wyżywieniem. Lepiej zjeść na mieście. Pokoje brać w części
        odremontowanej(ale nie te na końcu korytarza, bo są malutkie).
        Minusem jest również brak klimatyzacji.
    • Gość: Piotrek Re: TRAMP TRAVEL??? IP: *.bas.roche.com 16.06.08, 13:59
      hej. Bylem w Elwirze. Sam Hotel OK, ale wycieczke z TrampTravel ODRADZAM!!!!!

Tresc czesci reklamacji zlozonej do biura wklejam ponizej. Biuro zaproponowalo
      rekompensate 10% znizki na nastepny wyjazd, ale chyba zdając sobie sprawe, ze
      juz nigdy z nimi nie pojade.

Droga do Bułgarii:

1. Awarie autobusów: autokar dowożący nas do Bielska popsuł się za Łodzią –
      postój trwał 1h, a kierowca sam musiał naprawiać usterkę. Ponadto nie miał
      zielonego pojęcia, gdzie ma nas wysadzić w celu przesiadki. Doszedł do wniosku,
      że będzie to Bielsko Biała. Dojeżdżając do Bielska poinformował nas, że
      właściwie powinniśmy byli wysiąść w Częstochowie, co spowodowało zamieszanie.
      Autokar, który miał nas odebrać z Bielska nie przyjeżdżał przez ok. 5 godzin z
      powodu poważnej awarii na trasie. W końcu został zamieniony na inny.
      2. Nieplanowane opóźnienie i brak informacji: ze względu na brak pilota
      wycieczki oraz poranne godziny przez dłuższy czas nie było żadnej informacji ile
      czasu będziemy czekali (pomimo, iż w tym właśnie mieście jest siedziba Biura
      nikt nie pofatygował się poinformować nas o tym, co się dzieje). Te kilka godzin
      zmuszeni byliśmy spędzić na dworcu PKS w Bielsku w fatalnych warunkach
      (konieczność ciągłego pilnowania bagażu, siedzenie na powietrzu, narażenie na
      obecność bezdomnych pijących alkohol)

Droga powrotna do Polski:

1. Informacje przed odjazdem (od rezydenta, Pana Darka) mówiły, że będziemy
      mieli przesiadkę w Częstochowie. Odebrać nas miał bus jadący bezpośrednio do
      Warszawy. Miał on już na nas czekać, żeby nie było sytuacji podobnych do drogi
      do Bułgarii. Trasa i postoje w Polsce była wyznaczona następująco: Rybnik –
      Gliwice – Częstochowa i potem Warszawa, Łódź.
      2. Nieplanowane postoje na trasie: jak się okazało niektórzy wczasowicze
      (kolonia szkolna) byli uprzywilejowani. Na trasie między Gliwicami a Częstochową
      kierowca stopniowo ich wysadzał. Za każdym razem traciliśmy cenny czas na postój
      i wypakowanie bagażu. Już wtedy mieliśmy kilka godzin spóźnienia. Na jednym z
      takich NIEPLANOWANYCH postojów, po jedno dziecko spóźnili się rodzice, co znów
      skutkowało kolejnym opóźnieniem. Nie mieliśmy nawet możliwości interwencji, bo w
      autokarze znów nie było pilota. Nie rozumiemy, dlaczego jedni wczasowicze są
      uprzywilejowani, a inni nie. Też chcielibyśmy, żeby ktoś nas podwiózł pod sam dom.
      3. Niesprawny autokar: autobus nie posiadał oświetlenia wewnątrz oraz miał
      zepsuty telewizor.
      4. Opóźnienie spowodowane kolejną awarią: dojechaliśmy do Częstochowy o godzinie
      22.20. Kierowca wskazał nam busa, który miał nas zawieźć do Warszawy. Po
      odjeździe autokaru okazało się, że musimy poczekać na innego busa, którym mają
      dojechać turyści z Grecji. Początkowo miało to być 30min. Później okazało się,
      że bus ten popsuł się z drodze z Gliwic. Turyści z Grecji dojechali około 3 w
      nocy! Przez cały czas oczekiwania w Częstochowie padał siarczysty deszcz. Do
      godz. 24 ratowaliśmy się pobliskim McDonaldem. Po zamknięciu McDonalda
      musieliśmy spędzić 3h w busie stojącym na parkingu. 10 osób w busie z 9-cioma
      miejscami dusiło się przy zamkniętych drzwiach, a wietrzenie busa wiązało się ze
      znacznym obniżeniem temperatury. Po kilku chwilach zaczęło się kichanie. Nie
      było możliwości skorzystania z toalety. Do najbliższej stacji BP było około
      150m, ale nie było możliwości dojścia tam z uwagi na deszcz. Warunki te również
      uznajemy za poważną niedogodność.
      5. Do Warszawy dojechaliśmy o godzinie 5.30 rano dnia 13.08! Przypominam, że w
      umowie było jasno napisane, że wycieczka kończy się 12.08. Dzień 13.08 jest już
      dniem pracującym. Ludzie zaczynają dzień pracy o godzinie 8 lub 9, więc nie mają
      możliwości odpoczęcia po wycieńczającej podróży.

Mozna by pisac jeszcze wiecej, ale szkoda czasu i nerwow!!!
      pozdrawiam,
      Piotrek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka