Gość: WO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:10 czy ktoś wie jaka plaża jest w Primorsku (szerokość, czystość, zejście do morza itp)dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:45 W Primorsku byłam w 2005 roku, było super, czyściutka woda, plaża ekstra. Są dwie plaże, plaża po lewej stronie centrum jest plażą spokojną bez atrakcji , ogólnie spokój, spokój, plaża po prawej stronie dosyć szeroka, dobre dojście blisko do centrum, fajne knajpki, super jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~wojt555 Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:11 dzięki za odpowiedź, poszukuję właśnie plaży dla małego dziecka, więc to cenna informacja bo plaża jest ważna, a masz pozytywne wrażenia z Primorska?, pytam rownież pod katem atrakcji dla małego dziecka, zamierzam tam wynając kwaterę na miejscu bo jestem zmuszony jechać samochodem w sierpniu b.r?, dzięki za odpowiedź. W. Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: PLAŻA w Primorsku? 02.07.07, 19:06 Jeśli dla małego dziecka, to plaża południowa. Mniejsze fale, osłonięta od wiatru i co najważniejsze - długie, płytkie wejście do morza. Jest mniejsza niż ta północna, ale tam często powiewa czerwona flaga a fale są b.duze. Szukając kwatery pytaj w nowej części, omijaj główną ulicę, bo tam gwar do nocy. Żeby było bliżej do plaży - ulice: Ropotamo, Trakija, Edelwaiss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:09 dzieki za odpowiedź, jedno pytanko, jaka jest orientacyjna cena za osobę dorosłą na tych kwaterach w Primorsku lub jak wygląda cenowo sytuacja w pensjonatach (zależy mi na dostępie do lodówki i kuchni ze względu na córkę)?. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:20 My wynajelismy apartament 4 osobowy (z kuchnia i łazienka)w terminie 12-22 07 za 1000zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietka Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.07.07, 23:54 Hej Olka. Mozesz dac namiary na te kwatery.Bo ja mam pokoj + dwie dostawki za 15l od osoby . Dzieki z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria244 Re: PLAŻA w Primorsku? 07.07.07, 00:05 Pietka!W poniedzialek postaram sie podac namiary,zalatwial nam to kolega gdzies przez allegro(ja widzialam tylko fotki i orientuje sie co i jak).Jesli mozna wiedziec to jedziecie w tym samym terminie co my?(12-22)? Mam jeszcze pytanie jak wygladaja plaze?czy sa tam lokale gastronomiczne,wc,wypozyczalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: PLAŻA w Primorsku? 07.07.07, 00:18 Na północnej lokali jest sporo, mniej więcej co 50 metrów. Na południowej trochę mniej, ale też nie ma na co narzekać. WC dostępne, płatne 1 lewa. (Rok temu) Wypożyczalnie - zależy, co Cię interesuje. Skutery, banan, pontony, masaże - bez problemu. Materace raczej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: PLAŻA w Primorsku? 03.07.07, 23:41 Ceny kwater z zeszłym roku w nowej części miasta oscylowały od 8 do 15 lewa za osobę. I niekoniecznie wyznacznikiem był standard pokoi. Warto obejrzeć to, co proponują zanim się zdecydujecie. Dotyczy to zarówno pokoi w pensjonatach jak i prywatnych domach. Często granica jest tu bardzo płynna, bo pensjonatem nazywa się też dużą willę, gdzie gospodarze zajmują mieszkanie na niższych piętrach. Lodówka jest raczej w każdym pokoju - przynajmniej w tych nowszych budynkach, ale z tego co wiem, właściciele starszych juz ponad 2 lata temu doposażali w nie swoje oferowane pokoje. Wystarczy spytać. Z kuchnią jest gorzej. W pokojach raczej czajnik elektryczny, w pensjonatach kuchnia tylko w apartamentach. I to dośc skromna - parę naczyń i najczęściej kuchenka elektryczna. W wielu nie ma w ogóle możliwości gotowania. Nam to w ogóle nie przeszkadzało, bo nawet nie zamierzałam bawić się w gotowanie mając do wyboru bałkańską kuchnię, ale jeśli chodzi o dziecko, to może to być problemem. Ale tak jest w większości bułgarskich kwater Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: PLAŻA w Primorsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:10 Pierwszy raz jedziemy do bulgarii,.Myslisz ze 1000 zl za 4 osoby za 10 dni pobytu to duzo?(2 pokoje+kuchnia +lazienka,klimatyzacja i takie tam bajery).Jedziemy bez dzieci wiec moze warto pojechac w ciemno?Jak uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: PLAŻA w Primorsku? 04.07.07, 00:38 Myślę, że należy się zastanawiać, dlaczego tak tanio :) A poważniej - wychodzi ok. 12 lewa za dzień, więc to znaczy, że ceny nie skoczyły tak bardzo, jak wielu się obawiało. W tym przypadku nie ma sensu jechać w ciemno. Gdzie te kwatery? Pytam z ciekawości, bo zastanawiam się, która część Primorska będzie w tym roku bardziej oblegana. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 jak dla mnie to najpiekniejsza 03.07.07, 23:17 plaza w BG w zasadzie są 2 z falami i bez i są dłuuuuuuuuuuuugie Odpowiedz Link Zgłoś