GoĹÄ: Pimo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:50 Czy ktoś już był w tym roku w którejś z tych miejscowości ??? Wybieram się do Białej we wrześniu ale zastanawiam się nad zmianą miejscowości na Bałczik. Jakieś sugestie ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pimo Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 19:21 Biała czy Bałczik ??? Może ktoś coś doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beata Re: 2008 Biała i Bałczik IP: 193.108.194.* 13.06.08, 14:43 W Białej nie byłam ale Bałczik odradzam jeśli chodzi o wypoczynek. jedyny szerszy kawałek piaszczystej plaży znajduje się w pobliżu portu, woda więc nie jest zbyt czysta...W innych miejscach plaży praktycznie nie ma, tylko wąski pas kamieni tuż przy ulicy. Warto natmiast przyjechać na jednodniową wycieczkę do Bałczika i zwiedzić ogrody Królowej Marii Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: 2008 Biała i Bałczik 17.06.08, 01:14 Byłem w 2007 zarówno w Białej jak i w Balcziku. O Białej trochę moich wrażeń znajdziesz na stronie krupnik.pl/galeria/kurort.bjala z kolei o Balchiku mniej tutaj krupnik.pl/galeria/ceny.w.bulgarii Biała jest mniejszym kurortem, jeśli chodzi o jakość plaży to BIałą i Balchik dzieli przepaść na korzyść Białej. W Białej woda jest super czysta, nie ma żadnego zielska, plaża jest czysta. Plaża w Balcziku jest gorsza i niefajne zielsko pływa. Jeśli chodzi o sam kurort to w Balcziku jest więcej hoteli i miejsc gdzie można np zjeść pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pimo Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:01 Bardzo Wam dziękuję za informacje. Jednak jedziemy do Białej. Zawsze można gdzieś podjechać albo dojść (OBZOR). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pimo Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:06 Hipciooo a powiedz mi jeszcze jak wygląda zejście na plażę. Słyszałem że jest okrutnie strome. Czy jest to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: 2008 Biała i Bałczik 17.06.08, 09:01 Nie pamiętam. W kazdym razie ani tu a ni tam nie jest tak jak w Chorwacji ze wchodzisz a tam 2m. Ale nie jest tez tak jak na Balatonie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pimo Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:02 Hipciooo nie chodziło mi o to czy szybko jest głęboko tylko o to jakie jest zejście na plażę. Czy są schodki czy piach i czy jest stromo. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: 2008 Biała i Bałczik 17.06.08, 20:27 W Balcziku jest piach. W Białej jest taka droga stroma betonowa - mozna zjechac samochodem a potem sie schodzi pieszo. Nie ma schodków - ale to tam gdzie byyłem w białej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pimo Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 13:37 Ok. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Myślę że spokojnie odpoczniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: novaart Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 12:10 Witam czy możesz mi podac jaka trasą jechaliście do Bialej, my wyjeżdżamy z w-wy? Co koniecznie trzeba zobaczyć w okolicach? Ile kosztuje podróż? pozdrawiam i dziekuje za info m.kowalska@hunterdouglas.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: 2008 Biała i Bałczik 07.08.08, 18:53 Do Białej jechaliśmy może niezbyt optymalnie bo przez Konstantę. Ale też po drodze odwiedziliśmy Bałczik Nie skupialiśmy sie na odwiedzaniu miejsc po drodze (to robiliśmy w zeszłym roku). Z całą pewnością warto jednak w Rumunii przejechać przez Trasę Transfogarską Z Warszawy do Białej droga wynosi około 1700km Trochę o jezdzie samochodem: krupnik.pl/galeria/bulgaria.rumunia.samochodem.bezpieczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kindzior99 Re: 2008 Biała i Bałczik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:56 W Balcziku są 3 plaże. Jedna przy porcie i 2 przy deptaku. Można na nich wypożyczyć parasole i leżaki po 5 lewa. Zejście jest łagodniutkie, czasami jak przyjdzie większa falka to naniesie kamieni ale spokojnie można wejść. Zielone zielsko jest sprzątane przez najemców plaż. Uważam, że Balczik jest fajnym, starym miasteczkiem, w którym napewno można wypocząć. Tutaj pare fotek z Balcziku k-b-k1.fotosik.pl/albumy/467479.html#e Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: 2008 Biała i Bałczik 10.08.08, 00:22 Te przy deptaku to ogólnie raczej małe są i troche takie "prywatne" - z nich nie korzystaliśmy. Wydaje mi sie ze najwieksza jest ta przy porcie i gdyby nie zielsko byłaby bardzo fajna. Zielsko niestety już widzimy drugi rok W Balcziku byliśmy już po raz drugi i tez uważamy że to bardzo fajne miejsce. Nie jest jeszcze tak popularne (być może ze względu na odległość od lotniska) Lubimy Bałczik, mamy tam miejsce w którym można smacznie zjeść PUB Irish Rover, ceny w hotelach nie są wygórowane. Niestety rzegapiliśmy i nie zobaczyliśmy Ogrodu botanicznego:( Odpowiedz Link Zgłoś