mohyl 20.07.08, 12:49 jak wrażenia z apartamentu Siana, opowiedz cos o nich jesli znajdziesz czas i chęci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agama1971 Re: do agama 1971 20.07.08, 13:25 Taką opinię umieściłam na stronie wakacje. pl - u nich wykupiłam pobyt. Pokoje i hotel zgodne z opisem zamieszczonym przez wakacje.pl. Duże, czyste i dobrze wyposażone pokoje - pełna zastawa stołowa, garnki, expres do kawy, czajnik, toster, kuchenka, elektryczna, lodówka,żelazko i deska do prasowania, odkurzacz, TV SAT, DVD, suszarka do włosów. W pokoju z aneksem kuchennym duży stół i cztery krzesła. Duży balkon ze stolikiem i krzesłami z widokiem na ładny, czysty, średniej wielkości basen z leżakami. Sypialnia z dużym łóżkiem i co bardzo ważne z bardzo wygodnym, grubym materacem. Codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki, pościel czyściutka codziennie układana w różne kształty - łabędzie, wachlarze itp (szczególnie cieszyło to dzieci). Niestety nie widziałam rezydenta dlatego z wycieczek fakultatywnych korzystałam w innym hotelu-nie było też żadnego wspólnego spotkania-może opieka rezydenta nie dotyczy opcji z dojazdem własnym. Na dole hotelu fajna restauracja z smacznym jedzeniem ale droższa od tych w mieście- sąsiedztwo restauracji dość uciążliwe ze względu na głośne zachowanie pijanych POLAKÓW. W hotelu jest również sklep w którym można nabyć najpotrzebniejsze rzeczy- świeże owoce, pieczywo, słodycze, napoje, art. higieniczne itp. Do morza ok. 200 m od hotelu ale zejście na plażę ok. 350-400 m. Dookoła sporo rozpoczętych budów - w okresie letnim wstrzymanych. Nie ma ogrodu ani placu zabaw dla dzieci, jest sporo miejsca na zaparkowanie samochodu przed hotelem. Ale rezydent jak yeti - może istnieje ale ja go nie widziałam - a szkoda- wycieczki wykupiliśmy u innego rezydenta. Wyjazd z dziećmi 10 lat i 15 lat również bardzo zadowolonymi z wyjazdu. Miasteczko takie sobie i niezbyt ładne dlatego dużo jeździliśmy.Jeśli masz jakieś pytania pisz-odpowiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohyl Re: do agama 1971-Siana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:57 dzieki serdeczne, w zasadzie wystarczy, ale nie.jeszcze coś zapytam. Czy w apartamentach majż leżaki takie do wynisienia na plaże, jak dojechać do Aqua Parku, co masz na mysli że w tej knajpce droższe jedzenie ?, mozesz podac jakiś przykład ( najlepiej zupy !), Odpowiedz Link Zgłoś
agama1971 Re: do agama 1971-Siana 20.07.08, 20:04 Niestety leżaki są tylko przy basenie hotelowym, na plaży można wypożyczyć -ale nie wiem za ile? Ja kupiłam parasol - taki na grubej rurce i mocniejszy ( ok.13 euro)- te cienkie bardzo szybko się łamały, wystarczył mocniejszy podmuch wiatru. W restauracji w hotelu jadłam trzy razy - naprawdę bardzo smaczne i duże porcje - każda osoba z rodziny brała co innego dlatego miałam okazję spróbować wielu dań. Zupy nie jadłam. Sałatka szopska lepsza niż w innych miejscach za obiad z napojami bez deseru trzeba liczyć ok. 50-55- lewa mała coca cola 0,2 kosztowała 1,5 lewa, polecam danie szisz drobiowy podawane na żeliwnej patelni ( ziemiaczki opiekane z mięskiem grilowanym i duszonymi warzywami przykryte zapiekanym żółtym serem - porcja dla dwóch osób 14-15 lewa , syn jadł pierś z kurczaka w sezamie - sporo i smaczne ok. 9 lewa, spaghetti ok. 7 lewa. Zupę jadłam tylko w restauracji Rusina - restaurację gorąco polecam - ale bez zup - bułgarska zupa tupczeta była bardzo kiepska i mdła kosztowała ok. 2 lewa. Bardzo często jedliśmy w barze w Rawdzie u Braci Serbów za dobry obiad z napojami i dwoma kawałkami ciasta płaciliśmy ok. 30 lewa - kotlet , frytki i warzywa ok. 5,50 lewa, kawałki sera panierowane z frytkami i warzywami ok. 5,50 lewa. Do aqua parku jeżdżą co 15 minut darmowe mała busy dobrze oznakowane - przystanek powrotny jest bardzo blisko hotelu ale wyjazdowy ok. 400 m w kierunku miasteczka. My w ŚW. vlas spędzaliśmy mało czasu , jeżdziliśmy do Neseberu i Rawdy - syn lubi dziecięce nurkowanie i skałki - i tam mu się najbardziej podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohyl Re: do agama 1971-Siana IP: 80.50.13.* 21.07.08, 11:55 dzięki serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś