Dodaj do ulubionych

do agama 1971

20.07.08, 12:49
jak wrażenia z apartamentu Siana, opowiedz cos o nich jesli
znajdziesz czas i chęci
Obserwuj wątek
    • agama1971 Re: do agama 1971 20.07.08, 13:25
      Taką opinię umieściłam na stronie wakacje. pl - u nich wykupiłam pobyt.
      Pokoje i hotel zgodne z opisem zamieszczonym przez wakacje.pl. Duże, czyste i
      dobrze wyposażone pokoje - pełna zastawa stołowa, garnki, expres do kawy,
      czajnik, toster, kuchenka, elektryczna, lodówka,żelazko i deska do prasowania,
      odkurzacz, TV SAT, DVD, suszarka do włosów. W pokoju z aneksem kuchennym duży
      stół i cztery krzesła. Duży balkon ze stolikiem i krzesłami z widokiem na ładny,
      czysty, średniej wielkości basen z leżakami. Sypialnia z dużym łóżkiem i co
      bardzo ważne z bardzo wygodnym, grubym materacem. Codziennie sprzątane i
      wymieniane ręczniki, pościel czyściutka codziennie układana w różne kształty -
      łabędzie, wachlarze itp (szczególnie cieszyło to dzieci). Niestety nie widziałam
      rezydenta dlatego z wycieczek fakultatywnych korzystałam w innym hotelu-nie było
      też żadnego wspólnego spotkania-może opieka rezydenta nie dotyczy opcji z
      dojazdem własnym. Na dole hotelu fajna restauracja z smacznym jedzeniem ale
      droższa od tych w mieście- sąsiedztwo restauracji dość uciążliwe ze względu na
      głośne zachowanie pijanych POLAKÓW. W hotelu jest również sklep w którym można
      nabyć najpotrzebniejsze rzeczy- świeże owoce, pieczywo, słodycze, napoje, art.
      higieniczne itp. Do morza ok. 200 m od hotelu ale zejście na plażę ok. 350-400
      m. Dookoła sporo rozpoczętych budów - w okresie letnim wstrzymanych. Nie ma
      ogrodu ani placu zabaw dla dzieci, jest sporo miejsca na zaparkowanie samochodu
      przed hotelem. Ale rezydent jak yeti - może istnieje ale ja go nie widziałam -
      a szkoda- wycieczki wykupiliśmy u innego rezydenta. Wyjazd z dziećmi 10 lat i 15
      lat również bardzo zadowolonymi z wyjazdu.
      Miasteczko takie sobie i niezbyt ładne dlatego dużo jeździliśmy.Jeśli masz
      jakieś pytania pisz-odpowiem .
      • Gość: mohyl Re: do agama 1971-Siana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:57
        dzieki serdeczne, w zasadzie wystarczy, ale nie.jeszcze coś zapytam.
        Czy w apartamentach majż leżaki takie do wynisienia na plaże, jak
        dojechać do Aqua Parku, co masz na mysli że w tej knajpce droższe
        jedzenie ?, mozesz podac jakiś przykład ( najlepiej zupy !),
        • agama1971 Re: do agama 1971-Siana 20.07.08, 20:04
          Niestety leżaki są tylko przy basenie hotelowym, na plaży można wypożyczyć -ale
          nie wiem za ile? Ja kupiłam parasol - taki na grubej rurce i mocniejszy ( ok.13
          euro)- te cienkie bardzo szybko się łamały, wystarczył mocniejszy podmuch
          wiatru. W restauracji w hotelu jadłam trzy razy - naprawdę bardzo smaczne i duże
          porcje - każda osoba z rodziny brała co innego dlatego miałam okazję spróbować
          wielu dań. Zupy nie jadłam. Sałatka szopska lepsza niż w innych miejscach za
          obiad z napojami bez deseru trzeba liczyć ok. 50-55- lewa mała coca cola 0,2
          kosztowała 1,5 lewa, polecam danie szisz drobiowy podawane na żeliwnej patelni (
          ziemiaczki opiekane z mięskiem grilowanym i duszonymi warzywami przykryte
          zapiekanym żółtym serem - porcja dla dwóch osób 14-15 lewa , syn jadł pierś z
          kurczaka w sezamie - sporo i smaczne ok. 9 lewa, spaghetti ok. 7 lewa. Zupę
          jadłam tylko w restauracji Rusina - restaurację gorąco polecam - ale bez zup -
          bułgarska zupa tupczeta była bardzo kiepska i mdła kosztowała ok. 2 lewa. Bardzo
          często jedliśmy w barze w Rawdzie u Braci Serbów za dobry obiad z napojami i
          dwoma kawałkami ciasta płaciliśmy ok. 30 lewa - kotlet , frytki i warzywa ok.
          5,50 lewa, kawałki sera panierowane z frytkami i warzywami ok. 5,50 lewa. Do
          aqua parku jeżdżą co 15 minut darmowe mała busy dobrze oznakowane - przystanek
          powrotny jest bardzo blisko hotelu ale wyjazdowy ok. 400 m w kierunku
          miasteczka. My w ŚW. vlas spędzaliśmy mało czasu , jeżdziliśmy do Neseberu i
          Rawdy - syn lubi dziecięce nurkowanie i skałki - i tam mu się najbardziej podobało.
          • Gość: mohyl Re: do agama 1971-Siana IP: 80.50.13.* 21.07.08, 11:55
            dzięki serdeczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka