Gość: maskart IP: *.chello.pl 13.08.08, 22:45 czy zwykła karta maestro wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turx01 Re: karta maestro 13.08.08, 23:49 Gość portalu: maskart napisał(a): > czy zwykła karta maestro wystarczy? Wystarczy. Dobrze jest mieć więcej - VISA i Master Card, ale jak nie masz to trudno .... Upewnij się tylko przed wyjazdem czy karta "czyta się "w różnych bankomatach, a nie tylko w jednym i tym samym, żeby mieć pewność. Przykładowe kursy po jakich w ubiegłym roku przeliczali wypłaty z bankomatu: First Investment Bank Sł. Brzeg - 200 Lv - 385.13 zł Unicredit Bank Burgas - 100 Lv - 192.16 zł DSK Banka Sł. Brzeg - 200 Lv - 386.39 zł Jak widac kursy w granicach 1.92 - 1.93 nie do uzyskania w żadnym kantorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: karta maestro IP: *.ostnet.pl 14.08.08, 07:51 akurat w bankomacie pieniędzy nie wybierałam, natomiast w sklepach, restauracjach i stacjach benzynowych płaciłam karta maestro konto mam w banku PKO SA i po przeliczeniu po przyjeżdzie 1LEWA = 1,60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly Re: karta maestro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 18:36 ulzyło:) jutro wyjeżdzam, jak zwykle przygotowania na ostatnia chwilkę... ale maestro w kieszeni:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: karta maestro IP: *.aster.pl 16.08.08, 23:53 Wczoraj wróciłam z SB-karta chodziła bez problemu i zdecydowanie korzystniej niż wymiana w kantorach:-) Odpowiedz Link Zgłoś