Dodaj do ulubionych

Pytanie o droge/dojazd

IP: *.ostnet.pl 15.05.09, 23:59
Witam

Wybieram sie w tym roku do Bułgari - prawdopodobnie złote piaski.

Interesuja mnie informacje na temat dojazdu - a raczej dróg - ich stanu. I druga rzecz to dostępność gazu(LPG) bo pamiętam ze jak jechalem na węgry rok temu to taka stacja trafiała się raz na 200 km -.-'..
noi ogólnie czy warto się tam wybrac:)

Obserwuj wątek
    • Gość: a.g9910 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:10
      Co do samego wyjazdu to oczywiście że warto jechać. Tam jest bardzo fajnie,
      fajny klimat, nie jest drogo, no mojej rodzince się podobało, mnie również, i
      powiem szczerze że gdybym tylko mogła lecieć samolotem to znów bym się tam
      wybrała, bo jazda samochodem to już mi się nie uśmiecha mimo ładnych widoków. My
      jechaliśmy przez Rumunię min. to był koszmar!!!! jazda jak spacer pieszo,
      wszędzie policji pełno. Drogi to tylko w Rumuni nie specjalne, na Słowacji
      autostrady, Węgry też a w Bułgari nawet nie są takie złe.
    • Gość: a.g9910 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:12
      Zapomniałam dodać iż z gazem to tam w zeszłym roku było kiepsko, musieliśmy się
      nieźle nagłówkować żeby tankować, żeby wystarczyło do następnego tankowania, bo
      stacje są od siebie daaaleko.
      • Gość: Mateusz88 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.ostnet.pl 17.05.09, 00:37
        tak jak sądziłem co do gazu...no cóż trzeba będzie szukac... a jak nie to benzynka^^
        • Gość: Jarek Re: Pytanie o droge/dojazd IP: 83.15.115.* 17.05.09, 12:42
          Z gazem możesz mieć mały problem jedynie w Rumunii. Po prostu nie
          każda stacja gaz posiada. Pozostałe kraje bez najmniejszego
          problemu. W Rumuni drogi tranzytowe są dobrej jakości, kiepsko jest
          jedynie w miastach. Nie słuchaj pseudo znawców. Jeżeli chcesz
          przyspieszyć przejazd przez Rumunię, zaplanuj podróż przez ten kraj
          w weekend, najlepiej żeby to była niedziela. Ja do tego dokładam
          jeszcze jazdę w nocy, ale to już zależy od indywidualnych
          preferencji.Nie każdy lubi podróżować nocą.
          • Gość: Mateusz88 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.ostnet.pl 17.05.09, 23:49
            Hm zaplanowac tak zeby w rumini byc w niedziele przed zmierzchem najlepiej?

Jade z 3 kolegami- jedziemy caly czas bez postoju -4 kierowcow wiec nie bedzie potrzeby wiec i w nocy takze bedziemy jechac.
    • niemamweny2 Re: Pytanie o droge/dojazd 18.05.09, 09:54
      Z gazem w Rumunii nie ma problemów, choć nie jest na każdej
      stacji.Czasami kombinacja gaz+płatność kartą wymaga wiekszego
      zachodu.Drogi międzynarodowe- tak jak w Polsce- remonty i duży
      ruch.Drogi główne- alternatywne- często mniej zatłoczone, choć i tam
      zdrzają się remonty i ruch wachadłowy.Drogi boczne bywają w złym
      stanie.Nie ma co się spieszyć do Bułgarii.Pod względem zabytków
      Rumunia jest ciekawsza (dla mnie), a i krajobrazy są niesamowite.
      • Gość: Mateusz88 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.ostnet.pl 19.05.09, 13:14
        Dziękuje wszystkim za nieocenioną pomoc, do zobaczenia w Bułgari :P
    • Gość: a.g9910 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:33
      Mateusz, pochwal się gdzie jedziesz? w jakie rejony? hotel??
      • Gość: Mateusz88 Re: Pytanie o droge/dojazd IP: *.ostnet.pl 19.05.09, 14:37
        heh to będzie pełen spontan ... ale przypuszczam ze zlote piaski ( bo tylko o tym miejsciu slyszalem sporo ) a co do hotelu to tak jak napisalem - spontan na miejscu będziemy szukać xD ... zresztą tak jak zawsze :)
    • Gość: callgirl Re: Pytanie o droge/dojazd IP: 217.17.32.* 13.07.09, 14:18
      map24.interia.pl/
      lub viamichelin.pl
    • Gość: jolka Re: Pytanie o droge/dojazd IP: 195.72.148.* 13.07.09, 22:23
      Wróciłam z Bułgarii i ostrzegam wszystkich którzy chcą jechać przez
      Serbie na granicy z Bułgarią 8 godz.w niedziele o godz.23.Chyba
      wszyscy Turcy z calej Europy jadą do siebie.Horror to malo
      powiedziane.Są 4 bramki a oni stoją w 8 kolejkach i wszyscy chcą być
      nagle pierwsi.To sie nie da opisac.Natomiast wracałam przez Rumunie
      i drogi są dobre mimo że nie ma autostrad a co najważniejsze można
      spać w motelach które są co chwila na trasie w bardzo dobrych
      warunkach i oczywiście bezpiecznie.A poza tym widoki piękne.
    • Gość: Bgbg Do Bg przez Rumunię, z powrotem przez Serbię IP: 193.238.72.* 14.07.09, 10:20
      Kilka dni temu wróciliśmy ze Słonecznego Brzegu. Tam jechaliśmy
      (w WEEKEND)przez Rumunię: Kraków-Niedzica(granica ze Słowacją)- Stara Lubovna-Presov-Miskolc-Debrecen(autostrada)-Oradea- Cluj Napoca-Sibiu (nocleg "Dracula")-Pitesti-Bukareszt-Ruse-Varna itd. Trasa bardzo dobra, mały ruch, znikoma ilość TIRów, granice szybko i bez problemów, ale podkreślam - jechaliśmy w sobotę i niedzielę, w tygodniu sytuacja jest diametralnie inna!
      Wracaliśy przez Serbię, granicę w Kalotinie i w Horgos przekraczaliśmy we wtorek, nie było żadnych problemów ani kolejek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka