Gość: Patrycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 07:36 Poszukuję informacji o hotelu Madara w Złotych Piaskach. Czy może ktoś tam był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 13:52 Podbijam wyżej, bo sama jestem zainteresowana. Jadę na przełomie lipca i sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:07 Jadę do hotelu Madara 6 czerwca, po powrocie opiszę wrażenia. Mam nadzieję, że pozytywne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:09 Czekam niecierpliwie. Z jakiego biura jedziesz? Udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:03 Dzęki! Jedziemy z Neckermanna na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:31 Ja też z Neckermanna - no to już nie mogę doczekać się wiadomości. Mam nadzieję, że dobrze się bawisz. Hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
sucham Re: Hotel Madara Złote Piaski 13.07.09, 17:12 Właśnie wróciliśmy. Hotel - polecam (czysto, schludnie), gorzej z usługami pozahotelowymi: RESTAURACJA - po dwóch tygodniach cieszyliśmy się że będzie można zjeść coś innego (tu potrawy mają ciągle podobny smak, co nie zejdzie na obiad na kolację podają np. z innym sosem); warto zarezerwować kolację a`la karta - tylko tuż po przyjeździe, bo potem inni się dowiedzą i nie będzie wolnych miejsc; SECJALNOŚĆ: napoje chłodzące i drinki w gorących (przed chwilą wyjętych ze zmywarki) szklankach LEŻAKI dla tych co wstają bardzo wcześnie (o 6.30 ciężko zarezerwować); PARKING - nie liczcie że bądzie można zaparkować auto przy hotelu, oferują daleko i płatny 5L za dobę, źle zaparkowane samochody są odholowywane (szkoda, że przede wszystkim polskie, bułgarskie stoją obok i nie przeszkadzają) KASA - my mieliśmy wersję All Inclusive, więc nie porzebowaliśmy wydawać pieniędzy "na mieście", lody, gofry (raczej naleśniki - ale dobre), pizza (krócej niż w ofercie), w hotelu wyjazd do delfinarium dla 2+2 kosztował łącznie 100L (z dojazdem taksówką bo autobus kosztuje podobnie), aqua park 24L od osoby (dzieci pow 120 cm w tej samej cenie). Mimo wszystko polecam za tę cenę można przymknąć oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRISI30 Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 16:05 Byłam w Madarze w zeszłym roku również z Neckermanna.Hotel jest super troche kawałek od morza .Pokoje czyściutkie codziennie sprzatane.Codziennie nowe ręczniki.Jedzonko również dobre.Jedzcie spokojnie na pewno będziecie zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:46 Co rozumiesz po pojęciem - trochę kawałek od morza. 10 minut na piechotę, pół godziny? Hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisi30 Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 18:00 Spacerkiem ok. 20min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 13:50 A kto jedzie we wrześniu a dokłanie od 11-09-2009 na dwa tygodnie. z Neckermann z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 83.1.64.* 27.06.09, 21:00 Właśnie wróciliśmy ze Złotych Piasków (hotel Madara). Hotel jest rzeczywiście super, pokoje duże i codziennie sprzątane, obsługa rewelacja. Jedzenia dużo, trochę się powtarza (np na kolacje jest praktycznie to co na obiad tylko kilka rzeczy nowych), ale zawsze dobra zupa :) Do morza jest kawałek (gdzieś 20 min), też można na skróty (około 10 min) tylko niezbyt wygodnie dla rodzin z małymi dziećmi w wózku, bo to droga schodami. Nam się bardzo spodobało, jak masz jakieś pytania pisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 21:39 Witam Patrycjo! Cieszę, że wyjazd się udał. Mam kilka pytań i myślę, że inni też będą mieli pytania. Jaki pokój miałaś? pojedynczy z dostawką, czy jakiś inny. Jak jest z animacją i zabawami dla dzieci, czy rzeczywiście jest ona po polsku? Jeździliście gdzieś dodatowo, czy tylko pobyt stacjonarny w złotych piaskach? Wydaliście jakieś dodatkowe pieniądze? jak mi coś przyjdzie do głowy to będe pytać. Pozdrawiam serdecznie. Magdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:07 Witam! Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania. Pokój mialam bez dostawki, ale z postawionym łóżeczkiem dla prawie dwuletniego dziecka (leciał zadarmo). Pokoje są dość duże, tak że powiem nawet z dostawką było by gdzie się odwrócić :) Animacje są w językach mieszanych (niemiecki, polski, angielski). Są dwie dziewczyny niemieckojęzyczne i dwie osoby z Polski. Dodatkowo byliśmy w Warnie w delfinarium (sami nie z biura). Nasi znajomi byli w Aquaparku i na wycieczce "Piraci", ale to dla większych dzieci, my nie zdecydowaliśmy się na te atracje. Pieniądze wydawaliśmy dodatkowo na lody na mieście i atrakcje typu ciuchcia dla dzieci. Jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:01 Dziękuje bardzo za te informacje. jak na razie nie przychodzi mi nic do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:16 No to jeszcze wymysliła. Jakie są suszarki w pokojach? - nie umiem suszyc sie suszarkami hotelowymi. Lepiej wziąć swoją? Czy w pokojach są jakies asortymenty plażowe? Pozdrawiam. Magdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 83.1.64.* 02.07.09, 21:08 Odnośnie suszarek to ci nie odpowiem, bo rzadko używam to dobrodziejstwo i chyba parę razy suszyłam włosy dziecku, ale wydaje mi się, że jest taka bardzo prosta. Jeżeli chodzi o asortymenty plażowe to w pokojach takich brak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:02 Witaj Patrycjo! Im bliżej wyjazdu, tym bardziej jestem zestresowana. Praca trochę już denerwuje. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy hotel ma jakiś wydzielony kawałek plaży? Czy chodzi się na ogólnodostępną? Jakie wtedy są opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 09:20 Niestety ten hotel nie ma wydzielonej prywatnej plaży, chodzi się na ogólnodostępną. Koszt wynajęcie parasola to 7 Lv, leżaka 5 Lv. Widziałam sporo ludzi chodzi na plaże ze swoim parasolem, najczęściej kupownym na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:17 Jaką sumę trzeba zapłacic za sejf na 2 tygodnie? Korzystałaś? Gdzieś trzeba schować dokumenty, klucze domowe, samochodowe ufff Zanim wyjadę to chyba naprawdę zbzikuję. A kiedyś po porostu się jechało i już. A teraz przygotowania, cuda wianki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 83.1.64.* 09.07.09, 21:15 Sejf na 2 tygodnie kosztował 60 Lv, to jest koszt wynajęcia sejfu w pokoju. Niektóre pokoje nie miały sejfów, więc korzystali z tych na recepcji. Jaka jest cena nie powiem ci niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.09, 10:25 Ja jadę 11.09 z chłopakiem, wylot właśnie z Warszawy ? Zamawiał ktoś przez internet? Kiedy powinnam otrzymać dokumenty ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdam Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 17:04 Wróciliśmy i jesteśmy strasznie zadowoleni. 2 tygodnie błogiego lenistwa. Hotel jest czysty, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane codziennie. Obsługa miła, serdeczna, można porozumieć się w kilku językach. Basen co prawda mały, ale chyba w całych Złotych Piaskach takie małe baseny przyhotelowe. Dzieciom to nie przeszkadzało. Tylko brak nieco nadzoru ratownika, który teoretycznie powinien być cały czas - mógłby zabrać z basenu dzieciaki na pontonie. Jedną niedogodnością jest mała ilość leżaków. Niektórzy wstają chyba rano po to, by tylko zarezerwować leżak. No i moim zdaniem w hotelu 4 gwiazdkowym na każdym leżaku powinien być materac, a tego nie ma. Jedzenie smaczne, w formie szwedzkiego bufetu, moim zdaniem urozmaicone, dużo warzyw (gotowanych i surowych) - można było skomponować dowolną surówkę, ciastka - duży wybór, napoje to samo. Brakowało mi do obiadu i kolacji ciepłych napojów na sali restauracyjnej, ale wystarczyło przejść się do baru i tam jest maszyna do kawy i z gorącą wodą, herbata i cukier. No i to co lubię do obiadu i kolacji jest arbuz, mniam, mniam. Poza tym od rana do 18:00 przy basenia otwarty jest bar z napojami gazowanymi i wyskokowymi oraz Kirił robi dla dzieciaków gofry. Od 12:00 do 15:00 także można zjeść pizzę, frytki lub hamburgera. W barze wystawione ciastka, owoce. Do plaży niestety jest kawałek, idzie sie w dół. Można dłuższą lub krótszą drogą. Co kto woli. Niestety z powrotem do hotelu pod górkę - no ale spacer też dobra rzecz. Plaża założona leżakami płatnymi, ale jak się trochę poszuka to znajdzie się miejsce do rozłożenia ręcznika. W hotelu dużo różnych narodowości. Przez pierwszy tydzień dominowali Niemcy, jak zawsze hałaśliwi, przede wszystkim młodzież („panowie świata”), ale jak po 22:00 powie się im, że już czas na trochę ciszy to rozumieli i był spokój. Sporo Rumunów, niektórzy niereformowalni. Kobiety w mokrych kostiumach kąpielowych wchodzące na stołówkę, dzieci w mokrych pampersach sadzanych na krzesła. Trzeba zanim usiądzie się na krześle je sprawdzić, czy nie jest mokre. Sporo Skandynawów, była rodzina z Ukrainy, Węgrzy, no i Polacy. Animacja dla dzieci prowadzona przez Bułgarki, jedna z nich stara się nawet porozumiewać się z dziećmi po polsku (myli słowa, ale jest strasznie dla dzieci miła). Organizowały wiele zabaw, dyskoteki dla dzieci, niestety większość piosenek na dyskotece dla dzieci po niemiecku, nie tylko dzieci polskie gubiły się. (to rzecz którą hotel mógłby zmienić i wprowadzić trochę innych, nie tylko polskich piosenek dziecięcych). Bardzo dużą pomocą służyli Dominika i Jacek, polscy animatorzy. Aerobik z Dominiką, strzelanie z łuku, dart, można było pograć w siatkówkę, kosza, tenis stołowy lub w nogę z Jackiem. Wielkie dzięki jeszcze raz dla Was. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:29 Dzięki za szczegółowy opis hotelu. Ja i cała moja rodzina wybiera sie we wrzesniu na dwa tygodnie, ostatni turnus i tez się obowiam warunków bo jade z małym dzieckiem (1,8m-cy), Pozdrawiam cie i mam nadzieje że też będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 83.1.64.* 20.08.09, 22:17 Magda cieszę się, ze się Wam podobało i wróciliście opaleni i zadowoleni :) Sylwia nie martw się o małe dziecko, moje w czasie naszego pobytu miało rok i 3 miesiące i problemów z nim nie miałam żadnych. Jadło prawie wszystko z restauracji, spało we własnym łóżeczku no i oczywiście odpoczywało z nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarK Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 217.168.133.* 24.08.09, 16:20 Hotel jak najbardziej godny polecenia. Pokoje są bardzo czyste- codzienne sprzątanie i wymiana ręczników. Wyżywienie także bez zarzutu-całkiem spory wybór potraw i napojów. Duży plus za jakość alkoholi, czego obawiałem się najbardziej;)-z jakością przy all inclusive bywa różnie. Szczególnie polecić można białe wino. Piwko jak najbardziej markowe (jedno z dwóch, które "występują" praktycznie w każdej knajpce w mieście). Obsługa bardzo miała i kompetentna. Do minusów można zaliczyć niezbyt duży basen-my osobiście z niego nie korzystaliśmy, bo piaski nad morzem faktycznie są złote:) Kolejnym (niewielkim w mojej ocenie) minusem jest odległość do plaży-ok. 500 m (powrót w części pod górę). Jeżeli chodzi o detale, to polecam dobrze się zastanowić czy korzystać z możliwości wyboru potrawy z karty (raz na tydzień), bo moim zdaniem szwedzki stół jest ciekawszy i można później "żałować"-warto wcześniej poprosić o kartę i spokojnie się zastanowić. Ogólnie jednak pobyt zaliczamy do udanych-wróciliśmy naprawdę zadowoleni i wypoczęci. Może jeszcze jedno zastrzeżenie, tak dla porządku: Madara jest przyzwoitym hotelem, ale nie jest to w żadnym stopniu hotel "luksusowy". Z mojego doświadczenia wynika, że 4 gwiadki chociażby w Hiszpanii znaczą odrobinę więcej (chociaż przecież 4 gwiazdki nie sytuują hotelu w gronie luksusowych), ale i też więcej kosztują. Reasumując jednak - bardzo przyzwoity, czysty i wygodny hotel w którym można miło spędzić urlop:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 17:46 Witam, my w tym roku wybieramy się to tego hotelu, dokładnie 25.09.2010, mam nadzieję, że pogoda nam dopisze. Jaka była pogoda we wrześniu ?? Mam pytanie, czy ktoś z was brał napoje z hotelu i szedł z nimi na plażę? My mamy opcje AL. Pytam bo jedziemy wraz ze znajomymi i chcemy poszaleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasek Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:01 My jedziemy na początku września i też mam nadzieję, że pogoda dopisze. Czytałam różne opinie, ale podobno jeśli się jedzie na 2 tygodnie, to na pogodę na pewno się trafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: 109.207.53.* 08.03.10, 14:00 Zimne napoje w Madarze nalewane są przez barmanów w budynku i przy basenie najczęściej do plastikowych kubków lub gorących szklanek( to nie jest żart).Można też samodzielnie nalać sobie wodę,bardzo słodki napój lub kawę z automatu w barze lub przy basenie (do małej buteleczki bo tylko taką można bezpośrednio podstawić pod automat).Widziałam rano kilka osób, które nalewały w ten sposób wodę i brały na plażę ale na dłuższą metę jest to męczące.Napoje butelkowe można sobie kupić w sklepiku hotelowym lub drink barze.Życzę udanego wypoczynku.Mila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:10 A ja sie wybieram do tego hotelu na poczatku czerwca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.tktelekom.pl 09.03.10, 22:15 Czy aby nie jedziemy razem.Wyjazd 28.05.2010 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 16:37 niestety my wyruszamy 2-3.06 bo od 4 mamy hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.tktelekom.pl 10.03.10, 18:44 Widocznie jade z innym Piterem.W takim razie do zobaczenia w hotelu.Jedzie nas kilka rodzin i będziemy do 12.06. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 19:45 jada Panstwo autem? jaka trasa juz Wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:51 Jedziemy własnymi autami,6 rodzin ,większośc z dziecmi.Startujemy z okolic Rzeszowa.Trasa przez nas już sprawdzona wyglada tak; Barwinek- Svidnik-Vranov nad Toplou-Slovenske Nove Mesto-Tokaj-Nyiregyhaza- Debreczyn-Oradea-Cluj Napoca-Turda-Alba lulia-Sebes-nocleg w motelu Comfort- Sibiu-Pitesti-Bukareszt(obwodnica)-Giurgiu-Ruse-Szumen- Varna-Złote Piaski. Teraz zaczyna sie najlepsze-czyli 2 tygodnie beztroski bo mamy wszystko w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:49 hmm dziekuje za trase, moze jakies rady, chetnie poczytam bo wybieramy sie pierwszy raz do bułgarii..mail: rmgrizzly@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:51 np jak wyglada przejazd miedzy giuru i ruse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.tktelekom.pl 12.03.10, 08:15 Przejazd przez most odbywa sie bezproblemowo.Koszt przejazdu w jedną strone to ok.6-8 EURO płatne gotówka u jakiegoś straznika w budce przed wjazem na most.Wołaj pokwitowanie Nieprzebraną skarbnicą wiedzy na temat Bułgarii jest forum bulgaricusa. Tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie chyba pytania dotyczace tego wspaniałego kraju.Paliwo tankuj w Rumunii /dobra jakośc i cena/ najlepiej w sieciowych stacjach. Ja zawsze tankuje na Petromie.Przy trasie podanej przezemnie winety kupujesz tylko na Rumunii.ok.7 euro za 30 dni i Bułgarii- 13 euro za 30 dni.Rzecz najważniejsza -trzymaj rachunki za winety bo przy kontroli posiadanie winety to mało znaczacy szczegół. Najważniejszy jest rachunek, jak go nie masz to masz lzejszy portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augusto Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 12:41 to ja odswiezam temat, moze jakies najnowsze info od osob ktore sie wybieraja do madary:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 15:07 ponoc hotel przyjemny, wybieramy sie juz w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Hotel Madara Złote Piaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 17:29 Wróciłem własnie z Madary zadowolony.Słuze info w miare wolnego czasu i swojej wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś