Gość: Dominik IP: 93.123.40.* 16.07.09, 21:56 W Polsce nie wiem czemu przereklamowany jest ten kurort. Byłem i nie polecam. Jest wiele miejsc w Bułgarii, gdzie są czystsze plaże, lepszy klimat i przystępne ceny. Choćby Sozopol. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.slonecznybrzeg Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 16.07.09, 22:15 dla mnie osobiscie też nie warto - drożyzna, tłumy, itd, ale zauważ że dla wielu warto i masa ludzi nadal tutaj przyjeżdża, wynika że wlaśnie tego oczekują no i chyba dobrze sie bawią, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bell9 Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.toya.net.pl 16.07.09, 23:19 ja wybrałam SB tylko i wyłącznie dlatego,że tam nas wyszedł najtaniej nocleg ( nie policzyli za 6letnie dziecko).I traktuję SB tylko jako sypialnię, zamierzam zwiedzać wybrzeże Bułgarii(miasta, zabytki,ciekawostki) i plażować tam gdzie wyląduję. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 17.07.09, 09:08 słusznie i naukowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: 93.123.40.* 17.07.09, 18:27 Słoneczny Brzeg to nie jest dobry wybór. W naszym kraju pokutyje jeszcze ta nazwa podobnie jak Złote Piaski. Ludzie tam jadą, bo słyszeli o tych miastach wcześniej. Ja tam się więcej nie pokarze. Co do tanich i wolnych miejsc to nie jest z tym problem. Wszędzie są wolne pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 17.07.09, 19:02 SB to najwiekszy kurort w BG a moze i nad morzem Czarnym. Najwiecej hoteli -przewaznie nowych kolorowych o ciekawej architekturze. SB wybiera najwiecej turystow nie ma sie co czarowac lubiących zgielk, gwar ,zycie nocne ,imprezy a nie odludzie i spokój wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panika Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.chello.pl 19.07.09, 09:36 ciekawej architekturze? gold palace i majestic są tego przykładem? BG mogą być, ale architektura hoteli jest tragiczna, takie ogromne gargamele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 19.07.09, 10:00 Jak sie komus nie podoba to jego sprawa Mi sie te hotele podobają jak i wielu ludziom. O popularnosci SB świadczy ilosc turystow jak i chociazby to forum - o zadnym innym miejscu nie ma tyle wpisow co oSB, nawet nie ma co porównywac. Chyba nie brzydkie hotele to powodują? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 19.07.09, 10:44 moim zdaniem o "popularnośći" SB i okolic świadczy raczej fakt , żę BG to jedna z najtańszych ofert wszystkich biur podróży,do tego oferty te są zlokalizowane najczęściej w SB lub w Złotych Piaskach, wpisy na forum wynikają z tego samego, SB i hotele to paskuda (moim zdaniem), chaos budowlany,niedkonczone drogi, gruz, piach, brak zieleni,hotele powciskane na siłę, nawet Bułgarzy są źli z powodu tego co stało sie ze Słonecznym (kiedyś był pełen zieleni), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 19.07.09, 14:20 na wyszukiwarkach ofert np thomascook.co.uk jest mnostwo tanszych ofert( np w Turcji i Grecji ) niz w BG zatem to nie ceny powodują ze tylu turystow jest w SB nawt takich ktorzy powracają i chyba nie dlatego ze im sie nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 19.07.09, 14:44 SB, podobnie jak ZP to mekka stadnej biedaturystyki masowej...kicz, plastik, hotelowy kombinat nie rózniący się niczym innym od dziesiątek podobnych miejsc w południowej Europie, podejrzewam, że ci co tam jadą nie zauważyliby roznicy gdyby wylądowali np. w kurorcie na Costa del Sol...ten samo obciach i ten samo tłum... kto chce poczuć Bałkany powinien unikać takich miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 19.07.09, 15:30 Widac czlowiek to zwierze stadne i dobrze sie czuje w masie kiczu jak by tu tym milionom bezrozumnych bezmózgich istot wytłumaczyc jak bardzo są głupi ze sie pchają w te paskudne plastikowe biedahotele. oto jet prawdziwe wyzwanie dla mądrali na forach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum gtw / artur IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 15:43 gtw- jesli nie dostrzegasz różnicy między ZP a kurortami hiszpańskimi to znaczy że chyba nigdy nie byłes w Hiszpanii artur- jeśli uwżasz że całościowy koszt pobytu np. w Grecji może być porównywalny z pobytem w Bułgarii to chyba nigdy nie byłeś w Grecji ( np.butelka wody mineralnej w sklepie = 7 zł, piwo na plaży = 27 zł ) dlaczego wszyscy jada (lecą )do SB i ZP a nie np. Primorska ?? ano dla tego że 95% ofert w polskich biurach turystycznych przynajmniej jesli chodzi o oferty samolotowe dotyczy SB i ZP....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: gtw / artur IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 19.07.09, 18:28 chodzło mi o ceny ofert pobytowych- Bulgaria nie jest najtańsza a biura chyba nalepiej wiedzą dokąd turysci chcą jechać zadne biuro nie bedzie sprzedawać niechodliwego towaru bo pójdzie z torbami nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: gtw / artur IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 19.07.09, 18:45 jak dla mnie hotelowe blokowisko w Hiszpanii nie rożmi się od hotelowego blokowiska w Bułgarii poza detalami...i to i tu mama umpa- umpa i plastik... Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: gtw / artur 19.07.09, 21:14 Gość portalu: gtw napisał(a): > jak dla mnie hotelowe blokowisko w Hiszpanii nie rożmi się od > hotelowego blokowiska w Bułgarii poza detalami...i to i tu mama umpa- > umpa i plastik... Oczywiście, poza ceną, bo w Bułgarii jest taniej niż w Hiszpanii czy Grecji. Porównywanie najtańszych ofert w Hiszpanii z najdroższymi w SB jest bez sensu. Nie kupisz Mojito w lepszych knajpach na Majorce czy Torremolinos za 14 zł a w SB kupisz. Nawet przy samiutkiej plaży. Po to sa hotele czyli Słoneczny Brzeg by cała rodzina przyjeżdżająca na urlop odpoczywała i bawiła się. W apartamentach, pensjonatach i na kwaterach owszem jest taniej, ale przeważnie trzeba sobie samemu sprzątac robić zakupy i gotować. Facetom to sie może i podoba, bo w domu tego nie robią a na urlopie tym bardziej. Kobietom mniej. Po to sa hotele żebyśmy mielić codzienne posprzątane, świeżą pościel i ręczniki, ugotowane, podane. Byśmy po południu mogli spokojnie strzelic se kilka piwek lub drinków gdy animator zajmuje się naszymi dziecmi w kindegartenie. By siedząc przy drinku obrabiać tyłki Niemcom, Anglikom, Szwedom i Polakom (oczywiście z innych miast niż nasze), którzy piją drinki obok i robią dokładnie to samo. Tak jest w Torremolinos, Arenal, Marmaris ... i Słonecznym Brzegu bo są ludzie którym taki model wypoczynku odpowiada. PS Co do bazarów i tandety: W Neseberze na przykład nie widuje się Polaków w zabytkowych kościółkach, za to pełno ich przy tych właśnie sklepikach. :-) Innych, mniej katolickich nacji zresztą tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Navona Re: gtw / artur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:55 Wróciłam z kwatery w Sozopolu. Pokój sprzątany codziennie,nie gotowałam, bo szkoda nie poznać lokalnych smaków - najlepiej codziennie w innej knajpce. Dlatego nie widzę sensu gnieżdżenia się w hotelach-koszmarkach, skoro mogę za oknem mieć widok na Wyspę św, Iwana, a urokliwe uliczki witają mnie po otwarciu drzwi wejściowych do pensjonatu. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: gtw / artur 21.07.09, 14:52 Gość portalu: Navona napisał(a): > Dlatego nie widzę sensu gnieżdżenia się > w hotelach-koszmarkach, A byłaś wogóle. A miałaś htoel z widokiem na Zatokę Neseberska i na Stara Płaninę: bulgaria.absoft.ys.pl/index.php?zdjecie=23 bulgaria.absoft.ys.pl/index.php?zdjecie=34 bulgaria.absoft.ys.pl/index.php?zdjecie=31 bulgaria.absoft.ys.pl/index.php?zdjecie=04 Jak nie byłaś to daj cynk w przyszłym roku gdy bedziesz w Sozopolu i wpadnij do mnie na dzień, dwa do Słonecznego na Mojito, albo Zagorkę z widokiem! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki405 Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.net.inotel.pl 19.07.09, 19:59 Dlaczego jak ktoś lubi kurorty to inni muszą zaraz to krytykować?Od wielu lat jeżdżę do SB bo preferuję taki a nie inny rodzaj wypoczynku.Uwielbiam miejsca gdzie jest mnóstwo ludzi można poimprezować itp.Nie znoszę ciszy i spokoju i dlatego nie wybieram się do spokojniejszych miejscowości.A zwiedzanie kraju zostawiam na mniej upalne miesiące.Czyli o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Warto, chociażby po to by sprawdzić czy warto. 19.07.09, 20:26 Gość portalu: Dominik napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Warto, chociażby po to by sprawdzić czy warto 19.07.09, 20:49 artur tak są tańsze oferty (jezeli chodzi o sam koszt wycieczki) - ale jak napisalem - to są jedne z najtańszych ofert i jest ich duży wybór (podobne cenowo wlasnie np do Grecji Turcji czy Tunezji), różnice w cenach są niewielkie,chociaż jak zauważył bum jak doliczysz koszty na miejscu to wyjdzie że jednak BG jest najtańsza,SB jest tak popularne ponieważ to jest głowny target biur podrózy ( na bulgarskiej destynacji), patrząc na tym forum na zależność ilość wpisów/cena ma to jakieś odzwierciedlenie : forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4083031.html?x=1315878 zresztą jest to nieistotne, każdy widzi jak jest i jak mu sie spodoba to tutaj wróci, tak samo jak masa ludzi jeździ wlasnie do Tunezji czy na inne popularne kierunki, innego zachwyci antarktyda i też tam wróci, dla mnie turysytka pt leżakowanie, kąpanie, kupowanie pamiątek jest jakąś pomyłką , jest to moje zdanie i o gustach i sposobach jak lto wypoczywa nie ma sensu dysputować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Warto, chociażby po to by sprawdzić czy warto IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 19.07.09, 21:36 wiadomo ze jeden woli pipki a drugi rybki jednak nie powinienes sugerowac ze gdy ktos lubi plazowanie jest pomylony ,bez tego nie istnialyby takie kurorty Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Warto, chociażby po to by sprawdzić czy warto 19.07.09, 22:17 dokladnie tak jak piszesz, każdy robi to co lubi i już (ja czegos nie lubie a ty to kochasz i luz), fakt że Sb jest taki jaki jest świadczy o tym że masa ludzi tutaj przyjezdza i bedzie przyjezdzać, jednakże nie sugeruje wcale ze ktos kto plażuje jest pomylony - to pomówienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
robex4 Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 19.07.09, 21:53 a nja zakoncze to tak. Jeden lubi schab,drugi woli boczek,a ja lubie ci.ke bo tam niema kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obieżyświat Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.media4.pl 20.07.09, 22:38 Nie warto. Zgadzam się. Lepszy jest np. Sozopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:04 Byłam i moja opinia jest troszeczkę inna.Słoneczny Brzeg jest jak każdy inny kurort jest miejscem napewno trochę droższym niż inne spokojniejsze mieściny ,ale za to rozrywki tu nie brakuje.Plaża jest szeroka i czysta hotele wygodne i kompfortowe( chodzi oczywiści o co najmniej **** )Każdy wybierając miejsce na spędzenie urlopu powinien wcześniej zrobić rozeznanie i znależć odpowiednie miejsce dla siebie.Ja akurat należe do ludzi ,którzy lubią w ciągu dnia odpocząć na ładnej plaży a wieczory w towarzystwie moich przyjaciół lubię spędzić w knajpkach gdzie gra muzyka i są inni ludzie.Także każdy z nas wybiera to co lubi i nigdy nie należy określać jednoznacznie "polecam lub nie". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 22.07.09, 22:07 A w mojej opinii Słoneczny Brzeg jest najlepszym kurortem w Bułgarii: - najwiekszy wybór hoteli - ceny hoteli nie wyższe niż w innych małych kurortach - mnóstwo knajp niedrogich, restauracyjki z dobrym jedzeniem - najlepsza plaża w bułgarii, najlepsze warunki do plażowania/opalania się(szeroka i głęboka plaża, fantastyczny piasek) i do pływania (łagodne zejście do morza, woda stosunkowo najczystsza z pozostałych kurortów) krupnik.pl/galeria/sloneczny.brzegpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:47 Wróciłam właśnie z SB. Więcej tam nie pojadę. Drogo, króluje komercja. Nie ma atmosfery takiej jak np. w Sozopolu lub Nessebarze (choć w tym ostatnim jest zatłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: 212.59.224.* 31.07.09, 12:13 Witam !Komercja króluje niestety w wszystkich kurortach ,pokaz mi taki w którym jej brak?.Jak chce się być oryginalnym to wyjeżdza sie nie na masowy spędzik biur podróży.Czasami warto spędzic wakacje w bardziej oryginalny sposób, ale każdy lubi co innego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2wespazjan Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. 31.07.09, 13:31 Zgadzam się z autorem.Byłem w Sveti Vlas perzez 2 tygodnie ( cisza,spokój-można rzeczywiście odpocząć), natomiast SB i Neseber traktowałem jako miejsca na wypady popołudniowo-wieczorne. Ludzisków faktycznie mnóstwo,ceny o wiele wyższe jak chocby w Sveti V.Jeśli ktoś byłby zainteresowany wskazówkami nt.podróży samochodem z Polski przez Ukarainę-Rumunię do Bułgarii służę pomocą. Samochodem byłem już drugi raz i jestem w stanie obalic kilka mitów nt. podrózy przez Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryśka Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.radom.vectranet.pl 31.07.09, 14:48 Południowa jego część super i do Nesseberu blisko i nie ma takich tłumów na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: Słoneczny Brzeg - nie warto. IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.09, 15:27 na szczescie Bulgaria to nie tylko SB i myslę tze kazdy znalazł by cos tam dla siebie, to prawda że jest to betonowa, halasliwa wioska, ale taka wlasnie ma byc, dla spokojnego rodzinnego wypoczynku moze nie jest idealna, ale dla tych co sie chca wyszalec, Ci wrócą w 100% zadowoleni, a w prtfelach zostanie im wiecej niz po balach nad Bałtykiem Odpowiedz Link Zgłoś