Dodaj do ulubionych

ginące artykuły w Jelonce

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.10, 07:27
może ktoś wytłumaczyć dlaczego sa kasowane wypowiedzi ,dyskusje na
Jelonce jak pojawia się sprawa kandydata na prezydenta z ramienia
SLD Pana S.Urbańskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Znawca Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.10, 21:54
      Owszem. Ponieważ jest tam cenzura i jeśli coś nie idzie po myśli Sz. P. wydawcy
      i jego kompanów, jest z miejsca usuwane. Jelonka to taki lokalny tabloid, gdzie
      co drugi artykuł budowany jest na podstawie artykułów konkurencji: Nowin
      Jeleniogórskich, Gazety Wrocławskiej, Muzycznego Radia, Portalu jg24.pl, Radia
      Wrocław. Wszystko bez podania źródła. Potem zażaleń jest mnóstwo i komentarzy
      więc cenzorzy mają kupę roboty. Dodatkowo warto zaznaczyć, że większość
      komentarzy to są pracownicy Jelonki oraz jej redaktor naczelny, który prywatne
      wojenki prowadzi z anonimowych kont.

Ale nie bój się. Zawsze możesz się do nich udać, powiedzieć co Cię boli, a za
      odpowiednią opłatą będziesz mógł pisać co Ci się podoba. Powód? Wydawcom chodzi
      tylko o pieniądze. Tam rządzą banknoty NBP. Zero honoru.
    • Gość: socjał Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.10, 06:47
      To by się zgadzało, naczelny chce kandydować na prezydenta i już
      teraz kontroluje kandydatów.
      • Gość: Wiara Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.10, 22:30
        Naczelny? Człowieku, wyciągnięto by takie brudy, że od samego ich czytania
        utytłalibyśmy sobie ciuchy.
    • fleur1 Re: ginące artykuły w Jelonce 18.08.10, 09:51
      Wypowiadają się piszący anonimowo, to już coraz bardziej częsta
      praktyka.
      • Gość: he he Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.10, 16:24
        tak czy owak, np. niedawny artykul www.jelonka.com/news,single,init,article,29221 i jego temat na pewno jest najwyzszym poziomie. Smiech na sali :)
        • Gość: ciekawy Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.10, 19:42
          Jest ciekawe zjawisko,wiadomościo pie...ch i komentzrze
          utrzymuja się b. długo.Jeżeli się pojawi problem dotyczący ,np.
          młodzieży ,mieszkań ,itp.itd.a internauci podejmuja dyskusje i się
          domagają wyjaśnień /krytyka władz miasta/ to wątek ginie .Ginie też
          jak mieszkańcy / starsi/ wspominają TAMTE lata.Krótko też są jak
          mowa jest o lewicy ,czyli nas robolach ,ale to ma związek chyba z
          firmą szwa, chyba winno być szefa.Wolność, Równość , Braterstwo.
        • Gość: poiu Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.10, 22:30
          Przeczytałem ten "artykuł".
          Obejrzałem zdjęcia. Dawno nie widziałem takiego kiczu.
    • Gość: Poczytny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 16:13
      No to masz odpowiedź. Miasto wydało 25 tysięcy na to ścierwo - czytaj, kupili
      sobie kampanię. Dzisiaj jest artykuł na ten temat w Nowinach. Podejrzewam, że o
      innych kandydatach rzetelnie nie przeczytasz.
      • Gość: jeleń Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.10, 22:54
        a na tym forum wypowiadają się dziennikarze nowin i nj24, którzy nie mogą zdzierżyć, że wpływy z reklam spadają im kosztem jelonki i muszą się poskarżyć nawet na gazecie.pl
    • Gość: za nowinami i nj24 Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.10, 10:17
      - kampania promocyjna miasta JG w tygodniku Jelonka: 24.400 zł
      • Gość: He, he Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.mia.three.co.uk 29.08.10, 15:22
        Rzeczywiście tekst o weselu zasługuje na uznanie. Zdjęcia także, szczególnie to przedstawiające otwarte drzwi teatru.

--
        rykowisko
        • dolno-slazak Re: ginące artykuły w Jelonce 29.08.10, 17:06
          Prawdą jest, że publikacje w "Jelonce" znikają wraz z postami i komentarzami forumowiczów. Dla redakcj tygodnika niewygodne są teksty, ukazujące prawdziwe oblicze PiS i współczesnej "Solidarności". Np. 28.8.2010 r. ukazał się artukuł n.t. jeleniogórskich żłobków. Rozwinęła się dyskusja, nawiązująca do czasów z przełomu 1989/90. Całość matariału usunięto. Teksty forumowiczów nie były wulgarne i nie zawierały treści ubliżających czyjejś godności, bądź naruszenia dóbr osobistych. Uznałem, że redakcja ma ukształtowany kręgosłup ideolo. Nie zamierzam tego zmieniać. Ośmieszają się. Zamieszczając posty świetnie się bawię. Wielokrotnie zauważyłem,że polemizuję z którymś z redaktorów, pracującym na 2 compy.
          • Gość: Rudebwoy Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 18:00
            Proponuję spamować w tej gazetce w okienku do komentarzy. Skoro redakcja robi takie nieczyste zagrywki wobec czytelników, warto jej odpłacić tym samym. W ten sposób też dużo ludzi przeczyta, a redaktor naczelny jak będzie miał pełne ręce roboty przy usuwaniu komentarzy, to w końcu oduczy się takich zachowań.
            • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 29.08.10, 18:22
              Tylko czy to usuwa redaktor naczelny czy ktoś inny? Z tego co słyszałem od
              zorientowanej osoby hasła do jelonki ma bardzo wiele osób w Jeleniej i
              Cieplicach. Najlepiej w ogóle nie czytać tego badziewia.
          • Gość: do dolnoślązak Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.10, 15:34
            dolnoślązak wypisujesz bzdury - tekst o żłobkach cały czas jest na portalu razem z komentarzami, również twoimi...www.jelonka.com/news,single,init,article,29357 Pewnie po prostu spadł z 10 głównych tekstów i tyle
          • Gość: piot Re: ginące artykuły w Jelonce IP: 78.142.140.* 30.08.10, 17:12
            Oni nie mają żadnych poglądów politycznych i w ogóle żadnych a teksty ściągają
            jak im każą.
            • Gość: Malleus Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 30.08.10, 19:05
              Do opinii wyrażanych przez Dolnoślązaka dodam własne spostrzeżenia dotyczące
              tekstów w jelonce.com o tematyce religijnej. Naczelny cenzor portalu Konrad
              Przezdzięk (TEJO), zapewne na skutek głębokiego zaindoktrynowania katolicyzmem w
              dzieciństwie,systematycznie usuwa posty zawierające opinie,z którymi się nie
              zgadza, i które, jego zdaniem, nie wyrażają należytego szacunku wobec KrK i jego
              hierarchów,lokalnych i ogólnopolskich.Naczelny jest szczególnie uczulony na
              sytuacje, kiedy zamiast oczekiwanych przez niego słów "ksiądz,
              biskup,arcybiskup" etc. pada słowo "pan".Co zabawne, pan TEJO niejednokrotnie
              oświadczał na forum,że posty na jelonce.com nie są cenzurowane. Chyba już wiecie
              z kim macie do czynienia i kim jest ten osobnik.
              • Gość: ru Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 30.08.10, 19:41
                zgodzę się z Malleus. wielokrotnie mnie cenzurowano gdy pisałem niepochlebnie o
                KK. przepuszczane są wypowiedzi obrażające innych forumowiczów a o KK nie wolno
                krytycznego słowa powiedzieć. no ale jak się ZAPŁACI to wszystko przejdzie!
                pamiętacie sławną reklamę salonu wystroju łazienek z rzucającym się w oczy
                hasłem "Zaje...te łazienki"?
                • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 01:54
                  do ru - ocenzurowano Cie bo napisałeś, że Malczukowa to "stara ku...",
                  weź cwaniaczku najpierw napisz sobie na swojej elewacji o ile ja masz to co w
                  cudzysłowie i się podpisz z imienia i nazwiska to ja ci załatwię na Jelonce, że
                  taki sam wpis pojawi się pod każdym artykułem dot. KK
                  • Gość: ru Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 31.08.10, 16:05
                    trafiłem w czuły punkt? spłuczka zabolała? a może płytka ze ściany odpadła?
                    • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 18:23
                      > trafiłem w czuły punkt? spłuczka zabolała? a może płytka ze ściany odpadła?

tak trafiłeś, ale boli, chyba z bólu z 4 noce spać nie będę....

jak się nie ma argumentów to zaczyna się o spłuczkach i płytkach, żałosne,
                      pociesze cie, ten stan to już tak do końca, a świadomy go raczej nigdy nie
                      będziesz, dlatego wszyscy kiwają z politowania a ty i tak będziesz myślał ze ci
                      przytakują, zresztą moje pierwsze zdanie to też "przytakiwanie"
                      • Gość: ru Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 01.09.10, 21:28
                        odnośnie Twojej pierwszej wypowiedzi to nigdy bym nie napisał o kimś tak jak ty
                        to robisz, że jest "stara ku..." (cytat). wymieniasz tutaj nazwisko konkretnej
                        osoby i inwektywę pod jej adresem, za to możesz zostać pozwany. to tylko
                        świadczy o Tobie i o braku kultury. poza tym jak taki jesteś mocny w gębie to
                        sam się podpisz własnym imieniem i nazwiskiem. ja piszę o faktach a ty
                        zwymyślasz ludzi. reklama łazienek z tym hasłem była widoczna na stronie jelonki
                        przez wiele tygodni, to jest fakt. moje wypowiedzi odnośnie KK były cenzurowane,
                        to również jest fakt. w swoich postach na jelonce nie używałem obraźliwych słów,
                        tak jak ty to robisz. zadałem tylko proste pytanie, widocznie ideologicznie
                        niesłuszne ale to już historia. widocznie ten kto mnie cenzurował jest mocno
                        kościelny. nie wiem kim ty jesteś i nie interesuje mnie to, możesz być samym
                        naczelnym jelonki, może też jakimś księdzem. nie interesuje mnie to. niski
                        poziom twoich wypowiedzi świadczy tylko o Tobie i o twoim wychowaniu. z bogiem
                        towarzyszu.
                        • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:52
                          Człowieku czytaj ze zrozumieniem, zacytowałem co napisałeś kiedyś i dlatego
                          poleciał Twój komentarz i to nie jeden, atakowałeś nie tylko Malczukową ale i
                          innych, jaj oczywiście brak i się nie podpiszesz, ale Malczukowa i reszta wie
                          kim jesteś. Biedactwo, chrzanić jakiś to pokrzywdzony i biedny i robić z siebie
                          beksę to potrafisz, o kulturze piszesz? KK miało Cie ścigać ale po ściągnięciu
                          komentarzy dali sobie siana, jednym słowem jelonka ci dupę uratowała a ty mi tu
                          o swojej pseudo kulturze piszesz?, cwaniak, tak jak pisałem wcześniej.
                          • Gość: ru Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 06:16
                            ja atakowałem Malczukową? gdzie, w którym miejscu? masz jakieś urojenia człowieku.
          • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.formlessnetworking.net 31.08.10, 13:58
            >Wielokrotnie zauważyłem,że polemizuję z którymś z redaktorów, pracującym na 2 compy

Na pewno teesi jest z redakcji. Niektóre artykuły również są przez nią pisane.
            • Gość: greg Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 16:21
              No proszę, ona też? Które artykuły na przykład?
            • Gość: gość portalu Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 17:53
              teessi nie jest z redakcji, jakbyście wiedzieli skąd ona jest naprawdę, to bym wam szczęka opadła;-)
              • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.uk2net.com 03.09.10, 20:17
                daj podpowiedź
              • Gość: ciepliczanka Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 20:19
                Więc uwiarygodnij swoje słowa i napisz, kim jest, bo takie rzeczy bez pokrycia każdy może sobie wypisywać w internecie. W przeciwnym wypadku Twoje komentarze można nazwać zwykłym trollowaniem ;)
                • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.formlessnetworking.net 03.09.10, 20:30
                  Nie badz smieszna przeciez oni rozpowiadaja na lewo i prawo kim jest teessi. Od
                  kilku lat wie o tym polowa jeleniej.
                  • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.printf.net 03.09.10, 20:44
                    Ja nie pisałem tego komentarza. Ktoś się pode mnie podszywa.
                  • Gość: ciepliczanka Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 20:46
                    Jacy "oni" i co takiego rozpowiadają? Ja słyszę różne rzeczy na temat teessi, ale co konkretnie "połowa jeleniej" o niej wie, to nie wiem ;)
            • Gość: gość Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:30
              A które artykuły były pisane przez teessi? Możesz wskazać chociaż jeden konkretny przykład?
              • Gość: ciepliczanka Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 20:15
                Nie ściemniaj, proszę! Bardzo łatwo poznać, że teessi jest z redakcji (tak jak jeszcze kilka innych osób), świadczy o tym stosunek redakcji do niej, to że zawsze usuwane są krytyczne komentarze na jej temat itp. Jak ktoś dłużej czyta "Jelonkę", bez trudu to zauważy. Artykuły też mogłabym wskazać, ale myślę, że nie ma sensu zaśmiecać forum takimi bzdurami. Jak Ty nie widzisz, jaką rolę pełni teessi na "Jelonce", to jest to niestety tylko Twój problem ;).
      • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 01:43
        > - kampania promocyjna miasta JG w tygodniku Jelonka: 24.400 zł

Ciekawe że nie ma nic o Dami i Muzycznym Radiu (a kasę doją z miasta znacznie
        większa niż Jelonka) - Błażejczyk (TV DAMI), Buda (Nowiny) Sadowski(Nowiny),
        Pragłowski (Muzyczne Radio), Malik (Muzyczne Radio) - kolesie w swoje wspólne
        gniazdo sr... nie będą to i Koczubaj napisał tak jak mu kazali.
      • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: 174.138.169.* 31.08.10, 08:08
        z pewnością dostają więcej skoro na jakąś broszurkę Ratusz wydaje kilkaset tys.
        i o to chodzi aby te lokalne portale nj24/jg24, jelonka, Muzyczne Radio i Dami,
        były na garnuszku u polityków i biznsmenów.
    • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 29.08.10, 17:25
      wszystkie te gazety i portale są do bani. Na jelonce panuje reżim usuwają
      komentarze z byle powodu, artykuły i zdjęcia jak w szkolnej gazetce na poziomie
      gimnazjum, poza tym informacje ukazują się z dużym opóźnieniem lub wcale.
      Nj24/jg24 mają zero wiarygodności, jedno ubeckie drugie sklepikowe, mogą o czymś
      napisać ale równie dobrze mogą przemilczeć jak komuś będzie niewygodne lub
      będzie psuło interesy.
      • Gość: mhm Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.10, 19:29
        Nie zgodzę się co do nj24/jg24.pl - wole ich wersje, bo są wyważone, nie są po
        jednej strony mocy, a to chyba dobrze.
        • Gość: ciekawy Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.10, 02:35
          mnie chodzi o artykuły a nie wypowiedzi,jeżeli są duro-obraźliwe to
          powinny być usuwane ,
    • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 01:23
      > może ktoś wytłumaczyć dlaczego sa kasowane wypowiedzi ,dyskusje na
      > Jelonce jak pojawia się sprawa kandydata na prezydenta z ramienia
      > SLD Pana S.Urbańskiego.

Jeśli pan Urbański straszy sadem i ma do tego podstawy bo forumowicze piszą
      głupoty na jego temat to wiadomo ze redakcja możne wyłączyć komentarze, chyba
      nikt nie chce mieć problemy bez bandę oszołomów internetowych lub konkurentów
      Urbańskiego itd
    • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.formlessnetworking.net 31.08.10, 18:35
      chszonszcz zapytał skąd jelonka wie, że poprzednio bankomatu nie udało się
      obrabować bo według niego zabrano z niego kasetkę. Komentarz szybko wykasowano.
      Dlaczego? Przecież to tylko informacja, która mogłaby coś wnieść do sprawy.
      Komentowanie i czytanie jelonki to chyba jakiś rodzaj masochizmu. Nie ma tam
      informacji, których nie można byłoby znaleść gdzie indziej a czytelników
      traktują jak tępe bydło, które nie wie co pisze.
      • Gość: sam sprawdzilem Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 23:25
        co ty koles wypisujesz? komentarz chszonszcza jest
        • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.formlessnetworking.net 01.09.10, 08:02
          To proste, wstawiono go ponownie po moim poście. Dowodzi to tego, że watek ten
          czytany jest przez redakcje jelonki. Co do komentarza chszonszcza widac, ze nie
          zawiera zadnych wulgaryzmow poza stwierdzeniem, ze artykul zawiera bzdury.
          • Gość: antos Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 10:24
            jasne i pod twoja presja wlaczyli komentarz, hahahaha
            • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ph.ph.cox.net 01.09.10, 10:53
              sekwencja byla nastepujaca: jelonka usuwa komentarz chrzonszcza - moj post tutaj
              na forum - komentarz na jelonce przywracaja. Ludzie ktorzy tam pracuja musza byc
              na poziomie gimnazjalistow skoro tak sie zabawiaja.
              • Gość: antos Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:49
                moze odrazu film z tych "sekwencji" stworzysz? to bylo by cos, wymyslanie twoja
                mocna strona, nic tylko sekwencje filmow sf tworzyc - niezle ci idzie: masz juz
                super sekwencyjny scenariusz, pardon, jedna super sekwencje, jeszcze kilka i
                kariera w Boliwood gwarantowana
                • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.018-11-73746f7.cust.bredbandsbolaget.se 01.09.10, 13:18
                  co ci tak zalezy na wykazaniu, ze prawda jest klamstwem? Ten kto usunal i
                  przywrocil komentarz na jelonce wie jak bylo, zostalo to rowniez odnotowane w
                  logach.
                  • Gość: flow Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 01.09.10, 14:05
                    qqq ma rację. Było tak, jak pisze.
                  • Gość: sam sprawdzilem Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 16:49
                    ? - napisane ze nie było komenta, wchodzę na jelonkę i jest, wiec co jest
                    kłamstwem a co nie? komu zależny na sianiu kłamstwa? a nawet jeśli było tak jak
                    ktoś napisał to ktoś z jelonki wykazał poprawę, "niechaj rzuci kamieniem ten kto
                    bez winy",
                    oskarżać łatwo, ale konkretów jak zwykle brak, polska rzeczywistość
                    • Gość: Matylda Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.opera-mini.net 01.09.10, 20:15
                      Ty chyba jesteś z "Jelonki", bo widzę, że lubisz siać zamęt i robić ludziom wodę z mózgu. Dobra mi poprawa, skoro ktoś usunął komentarz, a później przywrócił, bo mi to wygląda na zwykłą, prostacką manipulację wypowiedziami czytelników. Ten komentarz nam się podoba, to zostawiamy, a ten nie, to usuwamy. Co stawia "Jelonkę" w jeszcze gorszym świetle. Nie zarzucaj też innym braku konkretów, bo sam takich konkretów nie podajesz. Jak stać Cię tylko na personalne wycieczki wobec rozmówców, to wracaj do "Jelonki" - tam będziesz się czuł jak ryba w wodzie.
                      • Gość: antyMatylda Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:44
                        jak cie ta sprawa z usuwaniem komentarzy tak prześladuje to po prostu napisz do
                        redakcji co cie boli może łaskawie ci odpiszą, zawsze możesz oprawiać
                        partyzantkę taka jaką właśnie robisz, ewentualnie iść do sądu lub stworzyć swoją
                        Jelonkę

to ze próbuje dociec prawdy i nie skazuje nikogo od razu pod pluton egzekucyjny
                        to już mam łatkę że jestem z Jelonki i że robię ludziom wodę z mózgu - a ty co
                        robisz? święty i nieśmiertelny? cwaniaczek się znalazł
                        • Gość: fla Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:54
                          Ech, za dużo osób z "Jelonki" zaczelo zabierać głos na tym forum.I dyskusja sięgneła bruku....
                          • Gość: Zdziwiony Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:57
                            Od samego początku ta dyskusja jest na poziomie zero, wiec jak mogla sięgnąć bruku?
                            • Gość: rozsądny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:50
                              Wystarczyło, że ty zabrałeś głos.
                • Gość: greg Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 15:37
                  Ty musisz być z "Jelonki", prawda? Pracujesz tam czy cię nasłali? Zmiataj stąd trollu, bo śmierdzi od ciebie na kilometr tym tandetnym tabloidem Kudłatego Inkwizytora.
                  • Gość: czytacz Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.10, 17:06
                    o i to jest poziom na jakim powinny odbywać się dyskusje...gratuluję, twojej wypowiedzi nie powstydziłyby się największe tabloidy
                    • Gość: Matylda Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.opera-mini.net 01.09.10, 20:09
                      Greg ma rację - "Jelonka" to szmatławy tabloid i nic więcej. Każdy, kto ma choć odrobinę inteligencji, bez trudu zauważy, jaki tam jest poziom tekstów. Nie dziwię się, że Greg się zdenerwował - każdy ma prawo do ludzkich emocji, gdy ktoś stosuje chwyty poniżej pasa. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych i myślących.
                      • Gość: czytacz Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.10, 20:32
                        "Ty musisz być z "Jelonki", prawda? Pracujesz tam czy cię nasłali? Zmiataj stąd trollu, bo śmierdzi od ciebie na kilometr tym tandetnym tabloidem Kudłatego Inkwizytora" - wspaniały przykład rozsądku i jaka myśl głęboka... no ale przecież miał prawo się zdenerwować...
                      • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.fabiankeil.de 01.09.10, 20:40
                        akurat w byciu tabloidem nie ma niczego zlego. Za to manipulacje, widoczne od
                        jakiegos czasu uwiklanie i zaleznosc od lokalnych ukladzikow i traktowanie
                        czytelnikow jak glupiego bydla na ktorym mozna zarobic, stawia jelonke na rowni
                        z nj24.
                        • Gość: Darek Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:51
                          Napisz dokładnie jakie układziki, co? gdzie? jak? chyba, że to kolejna
                          manipulacja wtenczas zamilknij na wieki
                          • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: 89.248.169.* 01.09.10, 21:51
                            Jaki miało by to cel? Nie jestem sedzia w niczyjej sprawie, pisze o wlasnych
                            odczuciach. Tym ktorzy wiedza nie trzeba niczego udowadniac.
                        • Gość: fla Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:57
                          Jelonka do piet nie dorasta nowinom i obserwując polityke redakcji nigdy nie dorośnie....
                          • Gość: Rumcajs Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:06
                            > Jelonka do piet nie dorasta nowinom i obserwując polityke redakcji nigdy nie do
                            > rośnie....

Taaa, takie dziedzictwo PRL`u jest nie do przebicia. Zdecydowanie zgadzam się!

PS. A co Ciebie FLA tak męczy ta polityka redakcji? Własnych problemów brak? Czy
                            w Nowinach już tak źle?
                            • Gość: rozsądny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:54
                              Odezwali się wielbiciele "Jelonki". Szkoda, że nie widzą, że w ten sposób sami tylko dowodzą swojego wyjątkowo niskiego poziomu intelektualnego. Jak to ktoś kiedyś mądrze zauważył: powiedz mi, co czytasz, a powiem ci, kim jesteś...
                          • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 08:34
                            Pod względem grafomanii i objętości redakcyjnych wypocin ten relikt PRL'u nie ma
                            sobie równych.
            • Gość: Jelonka Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.10, 10:53
              ..a ta głupia piipi jest z "nowin",a moze z "Jelonki" ?
    • Gość: flow Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 01.09.10, 20:43
      A oto komentarz, którego naczelny cenzor jelonki.com nie był łaskaw zamieścić na
      forum: "Angela nie została dotychczas wyrzucona z pracy, chociaż od dawna
      wypisuje tu bzdury. Może ktoś zgadnie, kim ona jest dla swoich pracodawców."
      Pozdrawiam miłośników poprawnej polszczyzny.
      • Gość: madryflow Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:55
        no coz, obrazasz dziennikarza, mnie nie dziwi ze takie rzeczy sa usowane,
        natomiast jesli Angela pisze bzdury mozesz zawsze isc do sadu z tego co wiem nie
        ma zadnego procesu w tej chwili toczonego przeciwko niej ani nigdy zadnej nie
        przegrala,
        wiec przestan manipulowac i kombinowac, bo oskarazac jest latwo i ublizac ale
        konkretow jak zwykle brak
      • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.formlessnetworking.net 01.09.10, 21:42
        Z takimi sugestiami lepiej uwazaj, bo moga wytoczyc ci sprawe z pozwu cywilnego,
        a widze ze nie uzywasz proxy.
        • Gość: rozsądny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:00
          Bez przesady, gdyby ludzie się sądzili za coś takiego, to by połowa internautów miała procesy. A określenie "bzdury" na to, co wypisują "dziennikarze" "Jelonki" to często i tak eufemizm. Bo te tekściki na poziomie szkoły podstawowej, w których aż roi się od błędów, z dziennikarstwem nie mają nic wspólnego. Wielokrotnie prostowałem te błędy w komentarzach, ale niestety, moje wypowiedzi prawie zawsze były usuwane. Jest to wprowadzanie z premedytacją w błąd czytelników przez redakcję "Jelonki", za co grożą dużo gorsze konsekwencje karne.
          • Gość: normalny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:38
            jesli to sa bzdury to po co czytasz? mi by bylo szkoda czasu, to tylko swiadczy
            o tym ze jestes konkurentem Jelonki, pluc mozesz ile chcesz ale wiesz ze malo
            osob tu wchodzi zapewne dlatego ze poziom jest za wysoki, inaczej niz na Jelonce
            • Gość: rozsądny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 00:00
              Już nie czytam. Zraziłem się do "Jelonki" dawno, dawno temu, podobnie jak wielu moich znajomych. Wiem natomiast, że "Jelonkę" czyta sam plebs, którego ty jesteś najlepszym przykładem. Widać to po twoich grafomańskich wypowiedziach i nieumiejętności rzeczowej argumentacji.
              • Gość: pokorny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:24
                Inteligent który uważa się za nadczłowieka - już taki jeden był i marnie
                skończył w `45.
                Brak Ci pokory. a dla mnie to jest miarą mądrości.
                • Gość: rozsądny Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 17:56
                  Gdybyś miał choć odrobinę mądrości i pokory to, po pierwsze, czytałbyś uważniej, co się do ciebie pisze i nie wyprowadzał wniosków, o których nie napisałem, po drugie - nie odpowiadałbyś na post dotyczący tematu wątku stekiem obraźliwych inwektyw pod adresem rozmówcy. Sam w ten sposób pokazujesz, jakich czytelników ma "Jelonka". Wstyd!
    • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 00:32
      dałem przed chwilą komentarz do art o Pagiele, zgodnie z polityką
      jelonki odnoście KK nie powinien on być puszczony, na razie wisi, no
      zobaczymy czy się ukaże, czy jednak istnieje tam katolicka cenzura
      • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 10:33
        Chodzi ci o komentarz podpisany "edzia"? On nie jest krytyczny więc dlaczego
        mieliby go usuwać?
        • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 11:15
          nie, komentarz był podpisany ed, wczoraj wieczorem jeszcze "czekał na publikację" a dzisiaj już go nie ma. nie był
          obraźliwy ani wulgarny, przytaczał tylko fakt bycia na mszy w Dąbrowicy i wypowiedzi księdza rodem z radia
          maryja, czyli politykowanie i negatywne odniesienia do narodu żydowskiego, byłem tego świadkiem.
          • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:31
            z tego co pamietam twoj komentarz byl zupelnie nie na temat, ze byles w kosciele
            kiedys tam i ze ktos politykowal czy bawil sie w ojca rydzyka, ni jak mial sie
            do tematu, regulamin poczytaj na jelonce a potem sie wynurzaj
            • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 11:49
              a więc jednak redaktorzy jelonki tu piszą bo inaczej skąd byś znał jego treść skoro nie ukazał się on, eh co za
              gazeta żałosne. cenzura właśnie na tym polega że ktoś arbitralnie uznaje jakąś treść za niewłaściwą,
              argumentacja ma tutaj mniejsze znaczenie, czasem sie mówi że nie na temat. post wbrew laurkom wystawianym
              temu księdzu opisywał tylko fakt politykowania i antysemityzmu na kazaniu w dąbrowicy, nie wiem czy to był ksiądz
              Pagieła czy jakiś inny zaproszony ksiądz, bo nie znam ich wszystkich, wiem tylko że ksiądz zwracał się do ludzi po
              nazwisku a więc musiał ich znać. Jeśli przytoczenie wspomnień o zmarłym pod artykułem o śmierci tego człowieka
              jest postem nie na temat to ne wiec co może być na temat. Chyba tylko to co redaktorek uzna za zgodne ze swoim
              światopoglądem.
              • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 12:10
                Jednak usunęli, co było do przewidzenia. Jest to reżimowy portal, chociaż nie
                jest to jeszcze takie dnoi jak nj24/nowiny. Pocieszające jest to, że informacje
                z Jeleniej i regionu dostępne są w innych mediach i to nawet szybciej.
              • Gość: wkurzony Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:06
                czlowieku co ty bredzisz? umarl wybitny ksiadz a ktos wali o radiu maryja
                rydzyku i polityce - bardzo dobrze ze komentarz usunieto, nie wolno pozwalac na
                macnie i zaczepki, niezaleznie kto jak uwaza czlowiek odszedl i nalezy sie
                spokoj i czesc pamieci, pie... maksymakna, zygasz i zygasz
                • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 15:02
                  Sugerujesz, że ksiądz wstydził się swoich poglądów? Skoro wyrażał je publicznie,
                  podczas mszy to powinna być o tym wzmianka w artykule. Zapewne by tego sobie
                  życzył. Czy te poglądy były słuszne czy godne potępienia to każdy sam może sobie
                  ocenić tzn. mógłby gdyby jelonka była bezstronna.
                  • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 15:53
                    czy ty masz chociaz odrobine szacunku do zmarchych? KIM wogole jestes ze smiesz
                    mowic co ktos po smierci by sobie zyczyll a co nie? brak ci pokory i szacunku do
                    innych
                    • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 16:12
                      Wzmianka w komentarzach o poglądach księdza jest brakiem szacunku do niego?
                      Skoro wyrażał swoje poglądy publicznie to znaczy, że uważał je za ważne i nie
                      życzył by sobie aby go cenzurowano.
                • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 22:47
                  dla jednych wybitny dla innych mniej wybitny, dla jednych rydzyk jest autorytetem dla innych
                  belzebubem. jeśli uważasz że napisanie, że ks Pagieła wyznawał poglądy prezentowane w RM jest
                  obrażaniem księdza to znaczy że wcale nie uważasz go za wybitnego, jeśli naprawde takie poglądy
                  wyznawał. żeby było prościej ci zrozumieć to inaczej mówiąc uważasz za wybitnego księdza, który
                  wyrażał poglądy uznawane przez ciebie za obraźliwe. a więc był wg ciebie wybitny czy nie. czy
                  może był tak trochę wybitny a trochę mniej ?
                  • Gość: qqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 23:30
                    ed - napisz dokladnie to co napisales na jelonce co do kropki
                    • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.10, 10:21
                      co do kropki nie napisze, bo nie uczę się swoich postów na pamięć przed wysłaniem ich, natomiast
                      sens wypowiedzi zamieścilem już w tym wątku wyżej. podkreślam tylko że nie jestem w 100%
                      pewny czy mszę na której byłem odprawiał ks Pagieła, bo nie znałem tego księdza, natomiast
                      sądząc po zachowaniu na mszy tzn chodzenie między ławkami, zwracanie się do ludzi po nazwisku
                      przy rozdawaniu jakiś tam broszur, świadczy że byl to ksiądz miejscowy. może ktoś kto go znał i był
                      dla niego wybitny napisze wprost czy politykowanie na kazaniach, przywoływanie radia maryja i
                      poglądów głoszonych na antenie to była normalna praktyka tego księdza czy incydent. nie ma
                      czego się wstydzić, skoro tak szanujecie zmarłego to szanujcie też jego poglądy i nie odbierajcie mu
                      ich po śmierci.
    • Gość: ed Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 11:57
      artykul o poszukiwaniu misia - hit tygodnia :-))))
      a za tydzień " dwuletni pawełek zgubił smoczek - na znalazcę czeka nagroda"
      • Gość: miś Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 11:59
        cytuję : "Miś zaginął wczoraj. Najprawdopodobniej wypadł z wózka dziecka w okolicach Zabobrza, nieopodal
        Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Dziecko jest po zabawki jest zrozpaczone i wraz z rodzicami prosi o zwrot
        pluszaka. Na uczciwego znalazcę czeka nagroda. Osoba, która znalazła pluszowego misia proszona jest o kontakt z
        właścicielem pod jego numerem telefonu 78 23 46 969."
        Żródło: Jelonka.com

Polska języka trudna języka.
        Ciekawe czy ukaże się to w wydaniu papierowym :-)))
        • Gość: qqqq Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:16
          kto nic nie robi ten nie popelnia bledow, ale jak sie nie ma co robic w zyciu to
          sie szuka bledow innych, zal mi ciebie

ps. nawet maradona i ronaldo przestrzelili karnego a to gawiazdy za miliony dolarow
          ps2. wysmiewac to kazdy z kazdego sie potrafi, to szutka dla ludzi malutkich i
          zakompleksionych
          • Gość: da Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.10, 15:47
            Jak się za coś bierze i robi, to należy to robić solidnie i brać za to
            odpowiedzialność. Takie bawienie się w dziennikarza czy portal informacyjny może
            narobić więcej szkody niż pożytku. Jelonka chce być traktowana poważnie, to musi
            być na wysokim poziomie pod każdym względem, a jak na razie jest portalem
            celującym w target wieśniaków, dzieci neostrady i innych półgłówków. Teraz
            pytanie, czy redakcja Jelonki sama należy do takiej grupy ludzi, czy po prostu
            znalazła większość odbiorców właśnie na tak niskim poziomie i robi im dobrze?
            • Gość: gość portalu Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.mia.three.co.uk 02.09.10, 18:12
              Jelonka.com to taka prowincjonalna bulwarówka...
              • Gość: strwag Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.tvk3.pl 02.09.10, 22:07
                ale nie spełnia cech typowej bulwarówki

1. Target bulwarówki: szerokie masy, mało wykształcona ludność.

Dają wiele o teatrze. To chyba wynika z zainteresowań rednacza? Poza tym nie
                omijają prawie żadnego wydarzenia artystycznego np. konkurs fotograficzny albo
                kiedyś o postawieniu tego pudła obok Kościoła PK.

2. Informacje przesycone tanią sensacją

Tylko wypadki pod to podpadają.

3. Tytuły populistyczne i dosadne.

Rzadko.

4. Bulwarówka zawiera dużo zdjęć, mało tekstu.

Zdjęć jest sporo ale teksty również są obszerne.

5. zdjęcia zawierają szokujące sceny, nierzadko przesycone są erotyką.

Nie.

6. W tabloidach dużo uwagi poświęca się tematyce sportowej.

W porównaniu do jg24 niewiele jest sportu.

7. Bulwarówka stara się prowokować, często przekracza normy dziennikarskie.

Zero afer i krytyki. Jest poprawna pod każdym względem np. usuwanie komentarzy
                krytykujących kościół i tych, które moga narazić ich na proces.

8. Zdarza się, że opisują fikcyjne historie.

Nieścisłoci i pomyłki pod to nie podchodzą czyli nie.
                • Gość: Janusz Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:40
                  Trafiłeś w sedno. "Jelonka" nie jest typową bulwarówką - jest wyjątkowo tandetną bulwarówką!
                  • Gość: UBAWIONY Buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:52
                    ALE SIE UBAWILEM, BOLI WAS TA JELONKA ZE JAKBYSCIE MOGLI TOBYSCIE W
                    MONITOR WLEZLI HAHAHAHA CIENIASY, NIC NIE POTRAFICIE TYLKO NARZEKAC I UBOLEWAC,
                    A I TAK WASZE GADANIE 99,9999999% MA GLEBOKO HAHAHAHA NIECH BOLI WAS TA JELONKA,
                    MILO SIE CZYTA WASZEGO LAMENTU I SZCZEKANIA, MIODZIO, A BEDZIE JESZCZE GORZEJ
                    HAHAHAHA
                    • Gość: ZAŻENOWANA Wynoś się BURAKU z tego forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 00:26
                      OD RAZU WIDAĆ, ŻE JESTEŚ CZYTELNIKIEM "JELONKI", BO PROSTACTWO I GŁUPOTA PRZEBIJA Z KAŻDEGO TWOJEGO SŁOWA. NA MIEJSCU REDAKCJI "JELONKI" WSTYDZIŁABYM SIĘ, ŻE PRACUJĘ DLA TAKICH BURAKÓW JAK TY!
                      • Gość: UBAWIONY Buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 00:38
                        BUHAHAHAHA - NIE SPODZIEWALEM SIE LEPSZEJ ODPOWIEDZI - UBAW PO PACHY -
                        BUHAAHAHA

MOZESZ MI UBLIZAC DO WOLI - MAM TO GLEBOKO - BUHAHAHAHA
                        JUZ WIDZE JAK SIE SLINISZ PRZED MONITOREM BUHAHAHA
                        • Gość: Matylda Re: Buhahahaha IP: *.opera-mini.net 03.09.10, 01:28
                          Kto jak kto, ale ty na pewno musisz być z redakcji "Jelonki"... :-((
                          • Gość: czterech artykuły w jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.10, 03:13
                            Stop,stop tu nie chodzi o obrażanie się i innych czytaczy.Mnie chodzi oto dlaczego usuwają
                            wiadomości +komentarze nasze .Nasze opinie o danej sprawie,dyć mogą tylko sprośne wypowiedzi.
                            A dlaczegusz to nie wolno krytykować kościoła kato-watykańskiego?Przecięż ta instytuca nie jest
                            święta .Za czasów Galileusza ,Husa ,Lutra też działała cenzura ipłonęły stosy ,nie ma się co bać.
                            • Gość: ru Re: artykuły w jelonce IP: *.tvk3.pl 03.09.10, 19:53
                              a czego go się dziwisz? katocenzura była, jest i będzie. na moherjelonce nie
                              można powiedzieć złego słowa o jedynej słusznej wierze.
                              • Gość: gość Re: artykuły w jelonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 08:41
                                Nie tylko o kościele, ale i o mniejszościach różnego rodzaju, nie tylko narodowych, nie można tam
                                pisać, bo wyłączają możliwość ich dodawania komentarzy. Ale to jest dlatego, że inni domagają się
                                od Jelonki poprawności politycznej, chociaż jest to dla mnie niezrozumiałe, bo jeśli czytelnicy dodają
                                te komentarze, to trudno winić za to Jelonkę. Pamiętam, jak ukazał się artykuł o Steciu, wtedy
                                ludzie pisali to, co uważali na temat mniejszośći, obecnie już dawno nie było takiego tematu, a
                                jeśliby się ukazał, to na pewno byłaby wyłączona możliwość dodawania do niego komentarzy.
                                Jeśli wyłączą komentarze, to nikt nie będzie chciał ich czytać, bo to komentarze są najciekawsze, a
                                nie artykuły.
                                Swoją drogą ciekawe, dlaczego odeszli z Jelonki.com redaktorzy Komorowski i Literacki. Ten ostatni
                                dodawał do artykułów świetne zdjęcia przyrodnicze. Teraz tego tam brakuje.
                                • Gość: strwag Re: artykuły w jelonce IP: *.tvk3.pl 04.09.10, 10:32
                                  Faktycznie, najwięcej ciekawych informacji jest w komentarzach. Jedyny powód
                                  zaglądania na jelonkę. To co istotne w artykułach zazwyczaj dało by się streścić
                                  w 2-3 zdaniach.
                            • Gość: bo... Re: artykuły w jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.10, 16:00
                              ..bo to Polska...
    • Gość: ciekawy Re: ginące artykuły w Jelonce IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 01:55
      I znów cenzura zadziałała,zniknęła spora część artukułów odnosząca się krytycznie do kandydata PO p.Zawiły.czy właściciel Jelonki chce być II Berluskonim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka