IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 14.01.11, 17:39
Czy ktoś może wie co robi pan Zawiła w sprawie zasranych przez psy jeleniogórskich chodników i trawników?
Obserwuj wątek
    • fleur1 Re: Shite 17.01.11, 11:25
      Jelenia Góra ma administracje, spółdzielnie, wspólnoty i to one zarządzają budynkami i przynależnymi gruntami, chodnikami. Najgorzej jest na Zabobrzu, tragedia, na kawałku chodnika między ul.Moniuszki i Karłowicza jest strasznie, o trawnikach nie wspomnę.
      No i te gołębie siadające wszędzie, na naszych balkonach, na chodnikach, na trawnikach.
      Siedlisko chorób, jest wstrętnie.
      • Gość: ona Re: Shite IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.11, 20:43
        Droga Fleur,
        spółdzielnie, wspólnty, administracje wg Ciebie maja sprzatac wszystkie psie gówna, a właściciele psów nadal maja miec w nosie obowiazek sprzatania po swoich pupilach tak?
        To nie jest rozwiazanie.
        Niestety nikt nie umie nałożyc na takiego włascciela, dupka, porzadnej kary za to ,że nie sprzata i tyle.
        • fleur1 Re: Shite 18.01.11, 21:47
          Ja nie napisałam, że maja sprzątać zarządcy psie odchody, ale nie robią nic, albo prawie nic, aby właściciele je sprzątali, a tym czasem jest wszędzie "gó...ano" i coś z tym trzeba zrobić.
          Chodniki i trawniki tak szybko nie wyschną, te okropieństwa nie wyparują.

Czy gdzieś w naszym mieście sa napisy nawołujące do sprzątania po psach, czy są dostępne kosze na psie odchody? Na Zabobrzu widziałam jeden niedaleko mnie, ale zasłaniały kosz krzewy.

Byłam w jednym z państw w świecie i czasem wychodziłam na spacer z psem, zawsze miałam ze sobą plastikowy woreczek, a na każdym skwerku były kosze na psie odchody. Spotykałam właścicieli psów, którzy na smyczy mieli przywiązane takie same woreczki.
          Jak wróciłam do Polski to niemal w każdej kieszeni mojej odzieży miałam pozwijane plastikowe woreczki.

W Niemczech w parkach spotykam kosze, w których są do pobrania worki na psie odchody i widzę, jak ludzie z psami się zachowują.

Edukacja, edukacja, edukacja, może w szkołach coś nauczyciele mogliby pomóc, a dzieci mogłyby nauczyć swoich rodziców?

--
          "Każdy ma przed swoimi drzwiami kawałek nieba"
          • Gość: pytajec Re: Shite IP: *.xantron.fastwebserver.de 20.01.11, 10:05
            fleur1 napisała:
            > Edukacja, edukacja, edukacja, może w szkołach coś nauczyciele mogliby pomóc, a
            > dzieci mogłyby nauczyć swoich rodziców?
            ..............

Przepraszam, że zapytam.
            A te dzieci w szkołach, to edukowane są przez kastratów ?
            • fleur1 Re: Shite 20.01.11, 18:25
              ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka