asiau97 07.10.12, 18:16 Hej. Mam pytanie. Chciałabym zrobić sobie kolczyk w górnej części ucha. Słyszałam, że to boli, bo to jednak przebicie chrząstki. Orientuje się ktoś po jakimś czasie mogłabym iść na basen(bo trenuję tam)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegowomi Re: Kolczyk w górnej części ucha. 08.10.12, 14:04 Rzeczywiście ból jest spory i długo się utrzymuje. Sama miałam problem nawet z czesaniem. Nie wspomnę o leżeniu i spaniu na przekłutym uchu. Wątpię, żeby czepek nie podrażniał ucha i rany. Ciężko będzie ci wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
asiau97 Re; 08.10.12, 15:47 Dzięki za odp. Będę musiała poczekać do wakacji niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
paulainka13574 Re: Re; 08.10.12, 16:39 na początku sierpnia właśnie tam przebiłam sobie ucho i mnie osobiście nie bolała tylko jak spałam a teraz mam jakieś zakażenie i nie mogę włożyć kolczyka więc nie radze ci mam przebijać ucha Odpowiedz Link Zgłoś
blackangel19 Re: Re; 10.10.12, 21:18 paulainka13574 napisał(a): > na początku sierpnia właśnie tam przebiłam sobie ucho i mnie osobiście nie bola > ła tylko jak spałam a teraz mam jakieś zakażenie i nie mogę włożyć kolczyka wię > c nie radze ci mam przebijać ucha Jak wyciągnełaś to wiadomo że ci zarósł xd :p Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:29 Ja nie dawno zrobiłam i w sumie pistoletem nie boli, to jakby ukłuł komar taki duży Ale to że mi robotę zwaliła i zaczęła kręcić i szarpać i że cholernie bolało to już się tobie zdarzyć nie powinno. W każdym razie ja muszę czekać aż mi dziurka zarośnie i potem przekłuć znowu bo jeśli włożę w to co teraz mam kolczyk to równie dobrze mogę odciąć sobie ucho ... A co do basenu - tak z miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
mella0808 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 08.10.12, 17:03 ja przebiłam pare miesięcy temu i ból wcale nie był taki wielki, jak zawsze zabolało przy przebiciu, lekki ból w tym miejscu był przez ok. tydzień, ale nie jakiś mocny żeby nie można było tego wytrzymać, jak dla mnie bolało to tyle co nic niestety potem wyciągłam kolczyk i nie umiałam go sobie już włożyć, więc dziurka zarosła, ale w najbliższym czasie planuje znowu przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 14:34 To miejsce bardzo wolno się goi i jest cały czas narażone na podrażnienia. Bluzki, czapki, kaptury itp. Mojemu znajomemu wiecznie się to paprało. Odpowiedz Link Zgłoś
shhh... Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 18:02 E tam. Ja sama mam przebite ucho w górnej części i wcale nie bolało. Przebija się pistoletem, a to jest tylko sekunda. Potem w ciągu dwóch tygodni ranka się goi. Najgorzej jest przy spaniu, bo kolczyk wbijał mi się w ciało i trochę bolało. Ale to minie. A poza tym, zawsze możesz zdjąć kolczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
asiau97 Pistolet 10.10.12, 20:14 Podobno pistoletem nie można przebijać, b to chrząstka i można ją rozerwać... Odpowiedz Link Zgłoś
blackangel19 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:16 No siema ja mam i jest fajny ! Ale goi się około pół roku bo to chrząstka więc w tym czasie na basen nie chodź bo to też utrudnia gojenie więc nie wiem czy ci go polecać jak trenujesz ja mam i jestem z niego bardzo zadowolona.Ból który odczuwasz podczas spania minie około 2 dni (mi tak przeszedł) A mojej kumpeli po 5 dniach to zależy od organizmu . Odpowiedz Link Zgłoś
blackangel19 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:21 A i miałam przebijanego go pistoletem Odpowiedz Link Zgłoś