Dodaj do ulubionych

Kolczyk w górnej części ucha.

07.10.12, 18:16
Hej. Mam pytanie. Chciałabym zrobić sobie kolczyk w górnej części ucha. Słyszałam, że to boli, bo to jednak przebicie chrząstki. Orientuje się ktoś po jakimś czasie mogłabym iść na basen(bo trenuję tam)?
Obserwuj wątek
    • piegowomi Re: Kolczyk w górnej części ucha. 08.10.12, 14:04
      Rzeczywiście ból jest spory i długo się utrzymuje. Sama miałam problem nawet z czesaniem. Nie wspomnę o leżeniu i spaniu na przekłutym uchu. Wątpię, żeby czepek nie podrażniał ucha i rany. Ciężko będzie ci wytrzymać.
      • asiau97 Re; 08.10.12, 15:47
        Dzięki za odp. Będę musiała poczekać do wakacji niestety... sad
        • paulainka13574 Re: Re; 08.10.12, 16:39
          na początku sierpnia właśnie tam przebiłam sobie ucho i mnie osobiście nie bolała tylko jak spałam a teraz mam jakieś zakażenie i nie mogę włożyć kolczyka więc nie radze ci mam przebijać uchawink
          • blackangel19 Re: Re; 10.10.12, 21:18
            paulainka13574 napisał(a):

> na początku sierpnia właśnie tam przebiłam sobie ucho i mnie osobiście nie bola
            > ła tylko jak spałam a teraz mam jakieś zakażenie i nie mogę włożyć kolczyka wię
            > c nie radze ci mam przebijać uchawink

Jak wyciągnełaś to wiadomo że ci zarósł xd :p
      • sims Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:29
        Ja nie dawno zrobiłam i w sumie pistoletem nie boli, to jakby ukłuł komar taki duży smile Ale to że mi robotę zwaliła i zaczęła kręcić i szarpać i że cholernie bolało to już się tobie zdarzyć nie powinno. W każdym razie ja muszę czekać aż mi dziurka zarośnie i potem przekłuć znowu bo jeśli włożę w to co teraz mam kolczyk to równie dobrze mogę odciąć sobie ucho ... A co do basenu - tak z miesiąc
    • mella0808 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 08.10.12, 17:03
      ja przebiłam pare miesięcy temu i ból wcale nie był taki wielki, jak zawsze zabolało przy przebiciu, lekki ból w tym miejscu był przez ok. tydzień, ale nie jakiś mocny żeby nie można było tego wytrzymać, jak dla mnie bolało to tyle co nic smile
      niestety potem wyciągłam kolczyk i nie umiałam go sobie już włożyć, więc dziurka zarosła, ale w najbliższym czasie planuje znowu przebić.
    • bombay Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 14:34
      To miejsce bardzo wolno się goi i jest cały czas narażone na podrażnienia. Bluzki, czapki, kaptury itp. Mojemu znajomemu wiecznie się to paprało.
    • shhh... Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 18:02
      E tam. Ja sama mam przebite ucho w górnej części i wcale nie bolało. Przebija się pistoletem, a to jest tylko sekunda. Potem w ciągu dwóch tygodni ranka się goi. Najgorzej jest przy spaniu, bo kolczyk wbijał mi się w ciało i trochę bolało. Ale to minie. A poza tym, zawsze możesz zdjąć kolczyk.smile
      • asiau97 Pistolet 10.10.12, 20:14
        Podobno pistoletem nie można przebijać, b to chrząstka i można ją rozerwać... uncertain
    • blackangel19 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:16
      No siema big_grin ja mam i jest fajny ! big_grin Ale goi się około pół roku uncertain bo to chrząstka więc w tym czasie na basen nie chodź bo to też utrudnia gojenie więc nie wiem czy ci go polecać jak trenujesz ja mam i jestem z niego bardzo zadowolona.Ból który odczuwasz podczas spania minie około 2 dni (mi tak przeszedł) A mojej kumpeli po 5 dniach to zależy od organizmu big_grin.
      • blackangel19 Re: Kolczyk w górnej części ucha. 10.10.12, 21:21
        A i miałam przebijanego go pistoletem big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka