Dodaj do ulubionych

stulejka u dziecka

IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 02.02.12, 15:05
Czy ktoś był z dzieckiem na zabiegu w Jeleniej Górze? My mamy pierwszą wizytę za tydzień, zastanawiam się, czy zabieg chirurgiczny będzie konieczny - podobno czasem pomagają maści, ile to trwa, czy boli dzieciaka itd. Moje dziecko ma 7 lat i dopiero zostało skierowane do chirurga. Będę wdzięczna za opinie innych mam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rymcycymcy Re: stulejka u dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 15:41
      A nie lepiej samemu obgryźć ząbkami ? Mi tak zrobiła dziewczyna, wymasowała języczkiem i operacja się udała ;)
    • Gość: mytr Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.12, 17:59
      utnij (oczywiście chirurgicznie a nie samemu ;) napletek i dzieciak będzie miał problem z głowy do końca życia, no i jaka wygoda i higiena później, jego dziewczyna to doceni :-). zabieg nie boli bo jest w znieczuleniu, rana się goi jakieś 2-3 tyg. trzeba zmieniać opatrunki, ból tylko po zabiegu jak znieczulenie puści (mogą być potrzebne środki p-bólowe) i na początku gojenia, zresztą jak przy każdej ranie skóry. późniejsza wygoda i brak problemów z małym są warte poddania się zabiegowi. wszelkie maści to strata czasu, zresztą lekarz chyba najbardziej profesjonalnie doradzi i poinformuje, bo każdy przypadek jest inny.
      • Gość: asd Re: stulejka u dziecka IP: *.tvk3.pl 02.02.12, 18:04
        czyżbyś radził obrzezanie? to nie po katolicku.
        • Gość: mytr Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.12, 18:15
          nie mieszaj medycyny z religią, lecz duszę w kościele (jeśli musisz i uważasz że to właściwe miejsce - ja nie) a ciało u lekarza.
          • Gość: asd Re: stulejka u dziecka IP: *.tvk3.pl 02.02.12, 19:21
            to było moje skromne wtrącenie nie koniecznie na poważnie ale bez wyśmiewania.
    • rymcycymcy Re: stulejka u dziecka 02.02.12, 23:41
      Sprawdź mamamiska, czy stary nie ma stulejki ! :) ....to może być po ojcu ! ;)
      • Gość: anka Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.12, 11:59
        chyba jestes nienormalny. Stulejka nie jest dzidziczona. oszalałeś chyba, albo w szkole zbijałeś bonki zamiast sie uczyć
        • Gość: mytr Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.12, 15:48
          proponuję ignorować trola, wszelkie odpowiedzi są dla niego pożywką, niech gada sam ze sobą.
          • rymcycymcy Re: stulejka u dziecka 04.02.12, 22:58
            Jestem ZA ! :) ...i podobnie jak Ty ...obiecuję go ignorować ! ;)
    • Gość: ość-go Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.12, 13:04
      "Mamusiu"co ty robiłaś przez 7 tat ?nie myłaś swego dziecka? Chyba jesteś taki młodym "moherem".Za zaniedbywanie higieny dziecka należy ci się paka.Trzeba dziecku opowiadać bajeczki o" lata r,,,,,ece" i pała cyku" i po problemie
      • Gość: mamamiska Re: stulejka u dziecka IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 03.02.12, 17:11
        Dzięki za obelgi, to bardzo miłe... Zabiegowi poddają się też faceci dorośli, więc nie zawsze ma to związek z higieną. Poczytaj o tym, o przyczynach itd i potem się popisuj złotymi myślami. Rozumiem, że u Ciebie z higieną wszystko ok, zwłaszcza "tam", bo tym właśnie myślisz.
        • mijaqi Re: stulejka u dziecka 03.02.12, 17:28
          żeby "tym" myśleć to trzeba "to" mieć. ten ość-go nic "tam" nie ma, no może ma ale tylko wspomnienia.
          • rymcycymcy Re: stulejka u dziecka 04.02.12, 23:01
            Myślę, że możesz mnie sprawdzić ! :) ...wystarczy, że jesteś długonogą blondynką i lubisz francuskie figle ze stulejką ! ;)
    • Gość: stach Re: stulejka u dziecka IP: *.tvk3.pl 03.02.12, 18:16
      nic z tym nie rób, poczekaj aż smyk dorośnie i sam to naprawi jak będzie miał 14-15 lat.
      • Gość: ość-go Re: stulejka u dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.12, 01:55
        Naucz dziecko korzystać z rączki,przysłowie wojskowe:lepsza rączka niż rzeżączka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka