Dodaj do ulubionych

podręczniki

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 13:48
Witam rodziców. Powiedzcie mi gdzie najlepiej kupić w JG podręczniki dla dziecka (4 klasa podstawówki). Widzę że już w szkole są informacje o rodzajach książek, tylko jeszcze w księgarniach ich nie widać. Przeprowadzilam się niedawno i nie znam rynku w jeleniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: upss Re: podręczniki IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 17.05.12, 15:35
      Nie wiem czy w maju kupisz podręczniki. W naszych księgarniach raczej w wakacje można pytać o książki. Spróbuj może przez internet, być może wydawnictwa już sprzedają swoje książki. Powodzenia:)
      • Gość: ! Re: podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 23:49
        Sprawdź w mr. book. Zawsze tam kupuję - taniej i maja listy podręczników z różnych szkół.
        • Gość: elo Re: podręczniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 19:14
          potwierdzam, księgarnia na krótkiej jest najlepsza pod tym względem
          • Gość: Dora Re: podręczniki IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 20.05.12, 09:07
            w żadnej , ksiegarnie w jg to złodzieje 35 % marży! zgroza!. Zamów sobie przesz inernet do domu z merlina , zawsze powyzej 100 zł masz dostawe gratis. A ew resztki dokup w ksiegarni Bajka na Krótkiej. ( na przeciw kina Grand), Mr.Book....błagam..niedoświadczone dzieci któte nie mają pojęcia o ksiązkach jak nie mają listy przed oczami. ODRADZAM!
    • Gość: Henryk Re: podręczniki IP: *.cust.telenor.se 05.06.12, 21:09
      niewiem gdzie kupisz,pisze gdyz bardzo zbulwersowal mnie Twoj wpis
      to skandal zeby po tylu latach czlonkostwa w EU polskie szkoly niemogly
      zapewnic podrecznikow dla wszystkich uczniow

w szwecji w 9cio letniej podstawowce i 3y letnim gimnazjum (liceum profilowane)
      wszystkie podreczniki i inne przybory uczniowi potrzebne zalatwiavszkol-dla wszystkich
      bez wzgledu na grupe spoleczn ucznia,by niebylo dyskryminacji biedniejszych uczniow

czy nienalezalo by protestowac przed Sejmem w tej sprawie ?

Pzdr.
      • Gość: agata Re: podręczniki IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 06.06.12, 14:09
        wszedzie na zachodzie tak jest. Tak samo w USA. Ale nie u nas .o nie! o nas kiedys ksiazki przechodziły z roku na rok. A teraz 150 podręczników do jednego przedmiotu! i wybierają nauczyciele bo kase trzepią od wydawnictw. A biedniejsze dzieciaki ..nie mają ksiązek i pały zbierają w szkole za brak podrecznika - bo dodatek na ksiazki nawet w mopsie to 100 zł! a komplet nawet używany to ok 200zł ( nowy i z 500 ) + ćwiczenia! Zgroza!!!! i dziwią się potem że dzieci się rodzą ale za granicą!
        • Gość: rymcycymcy Re: podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 17:41
          Mnie mama w ogóle nie kupowała żadnych podręczników ! ;) ...wspólnie uznaliśmy, że książki są ciężkie, a zdrowie i prosty kręgosłup są ważniejsze ! Zamiast tego dostałem nieograniczony dostęp do sieci - wszystko co niezbędne na lekcje można znaleźć w Wikipedii, a poza tym net daje możliwość dużo bardziej wszechstronnego rozwoju ! :)
        • Gość: stary Re: podręczniki IP: *.bestgo.pl 06.06.12, 18:29
          "kiedys ksiazki przechodziły z roku na rok. A teraz 150 podręczników"
          to kiedyś to za komuny, bo wtedy rzeczywiście tak było, że była 1 książka do danego przedmiotu, można było odkupić od starszych i sprzedać młodszym
          ale nie pisz, że problem nowych książek jest taki świeży, bo gdy ja zaczynałem podstawówkę 20 lat temu to już wtedy co roku były nowe książki, nie dało się ani odkupić ani później sprzedać.
          "wybierają nauczyciele bo kase trzepią od wydawnictw"
          Zgadza się, takie coś ma miejsce od lat 90. Książki zamawia nauczyciel na adres szkoły po zebraniu kasy od uczniów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka