palina22 01.02.14, 21:43 czy orientujecie sie jak długo czeka się na sprawę rozwodową w sadzie w jeleniej górze? 24 minęło trzy miesiące od przekazania pozwu i jeszcze nic nie przyszło łącznie od złożenia pozwu mięło już 5 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkajezyk Re: sąd 02.02.14, 17:31 Proszę zadzwonić do sądu okręgowego, wydział Cywilny i się po prostu spytać co się dzieje i czy pozew wpłynął. Ale pół roku czekania na rozprawę nie jest niczym nadzwyczajnym. Czy to Pani składała pozew? Jeśli tak to czy już otrzymała Pani odpowiedź pozwanego(męża) na pani pozew? Dopiero gdy sąd skutecznie doręczy pozwanemu pani pozew i on odpowie (lub nie) może liczyć Pani na wyznaczenie terminu rozprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palina22 Re: sąd 02.02.14, 17:57 właśnie nie dostałam jeszcze żadnego pisma :/ pozew składałam w innym mieście i po miesiącu była już decyzja o przekazaniu sprawy do jeleniej (ale tu u mnie wyjątkowo szybko sad działa) w przepisach sad ma 3 miesiące na wyznaczenie terminy. Dwie pierwsze odp sa nie na temat chyba ze Panie chętne to dam namiary na małżonka :D I nie interesuje mnie opinia innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkajezyk Re: sąd 02.02.14, 23:13 Proszę się udać do sądu na ul.Wojska Polskiego do sekretariatu Wydziału Cywilnego z dowodem osobistym i zapytać o los swojego pozwu.Sąd zapewne przesłał Pani pozew małżonkowi celem ustosunkowania się,to trochę trwa (może małżonek nie odebrał od razu pisma) stąd zwłoka w wyznaczeniu rozprawy. Gdyby mąż odpowiedział na pozew to otrzymałaby Pani tą odpowiedź pocztą.Warto dowiedzieć się w sądzie co się dzieje.Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś