Dodaj do ulubionych

Prywatyzacja ANILUX-u

11.12.04, 16:15
Pani Czernow została dyrektorem zakładu i on już i idzie do prywatyzacji
( obecnie równe jest to likwidacji zakładu). Czyli utarty schemat:
- sprzedajmy póki jesteśmy u władzy
- zaniżmy zniszczmy
- sprzedajmy za bezcen
- wciskajmy ciemnotę tłuszczy, że to rewelacyjny pomysł i idziemy do "przodu"
- wychwalajmy ten, wsapaniały pomysł i słuszny strategicznie we wszystkich
lokalnych mediach z Czerwinami Jeleniogórskimi na czele.

I "kij wam w oko naiwniacy, tacy z nas Kozacy" – wyprzedaż organizowana przez
SLD i wszystkich satelitów – otwarta. Obecnie nie ma w Radzie Miejskiej (i po
za nią) NIKOGO, kto może to zahamować

Czerwona szarańcza szaleje jak arnia czerwona nie licząc się z nikim i
niczym – „po nas to choćby …”
Obserwuj wątek
    • Gość: do jelenia Re: Prywatyzacja ANILUX-u IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.04, 18:24
      Jeleniu, skąd wiesz o tej prywatyzacji i udziale Zośki. Gdzie można znaleźć
      szczegóły?
    • prawdziwy_jelen Re: Prywatyzacja ANILUX-u 11.12.04, 19:23
      A to dorzućmy jeszcze Zakład Przemysłu Wełnianego "Tomtex" w Jeleniej Górze
    • prawdziwy_jelen Re: Prywatyzacja ANILUX-u 11.12.04, 19:25
      Oferty inwestycyjne zgłoszone w okresie od: 2001-11-11 do: 2004-12-11 na
      terenie gminy Jelenia Gora:

Wyświetlono (1-6) z 6 wyszukanych dla podanych kryteriów- przez 3 lata,
      prosze niech panstwo zobacza jakie:

inwestycje.duw.pl/
      • Gość: z Sobieskiego Re: Prywatyzacja ANILUX-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:02
        Anilux został sprywatyzowany - czyli stał się spółką skarbu państwa za AWS
        (czyli za czasów kiedy część członków PiS) była przy władzy. Coś jeleniowaty
        Wojtus nie orientuje się.
        • Gość: jeleniogorzaninka Re: Prywatyzacja ANILUX-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:45
          Zeby bylo jasne- to PiS nigdy nie byl u wladzy. I tu zapewne chodzi o
          Przedzalnie Czesankowa.
          • Gość: z Sobieskiego PiS = ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:53
            PiS to kiedyś PC, potem niektórzy należeli do AWS (nawet dosyć dużo), byli tacy
            co do UW, ZCHN teraz nazwali się PiS. Jak się PiS rozmieni na drobne, to
            ciekawe jak się nazwą?
          • prawdziwy_jelen Re: Prywatyzacja ANILUX-u 13.12.04, 18:17
            hehe taka podwórkowa manipulacja informacja z twojej strony Z Sobieskiego.
            Jeśli ktoś podaje jakieś ważne i kontrowersyjne wiadomości, to najlepiej
            skierować tor rozmowy na inny lub wkręcić kogoś innego. Kogoś, kto nie ma nic
            wspólnego z tą sprawą i najlepiej żeby się zaczął tłumaczyć. Nie staraj się
            wpuścić w maliny mądrzejszych od siebie Z Sobieskiego, tym bardziej, że nie
            masz odwagi podpisać się swoim, nickiem. Z resztą tacy jak ty od ’45 byli
            związani z władzą. Ja czekam tylko na nasze OPOLE. A wtedy będzie płacz i
            zgrzytanie zębów…
            • Gość: prawdziwy_bober Re: Prywatyzacja ANILUX-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:47
              Widzę że kazimierzowip i innym Unitom tyłek lata, na myśl, że się to może wydać
              na mieście i będzie gorąca dyskusja tak "niepotrzebna" i tylko opóźniająca tak
              potrzebną i z tęsknotą wyczekiwaną prywatyzacje. Nie dajmy się ogłupiać, oni
              wypychają resztki, miekkie lądowanie trzeba sobie zapewnić, prawda?
              • kazimierzp !?! 13.12.04, 21:46
                Zastanawiające. Jestem jedynym który podpisuje się swoimi inicjałami. Nie kryję
                się pod różnymi eufemizmami (czasami zdarza się, że ktoś się pode mnie
                podszywa) i ludzie którzy używają różnych pseudonimów (tak się kiedyś
                nazywało "nicki")śmią nazywać mnie tchórzem.
                Mogę zapewnić Jeleni, Wojtków, inferna, "bohaterów", chrumki i inne "ksywy", że
                dupa mi nie lata, na żadne prywatyzacje się nie piszę. Nie oceniam też innych
                swoją miarą.
                Równocześnie twierdzę, że wrzucanie wszystkich do jednego wora jest największą
                głupotą jaką cechuje się obecna "klasa polityczna".
                Przez jakiś czas nie wypowiadałem sie na forum z różnych powodów. Jeden to
                techniczny. Równocześnie, aby już nikt nie podszywał się pod moje inicjały
                zalogowałem się i tylko ja (bez nazwy serwera) będę się podpisywał Kazimierzp.
                Bez względu też, czy niektóre głosy będą poniżej szamba, czy innych
                niesympatycznych miejsc bedę się wypowiadał na tematy mnie i wielu innych na
                tej stronie interesujące. Życzę wszystkim dobrej znajomości miasta, regionu
                wtedy nasze dyskusje będą prawdziwie konstrukcyjne.
                Za niecałe dwa tygodnie dni Bożego Narodzenia, świąt rodzinnych i opartych na
                miłości bliźniego (tak jak całe chrześcijaństwo). Życzę wszystkim, aby nasze
                chrześcijaństwo nie było tylko z nazwy, ale wynikało z postępowania.
                Dobrej nocy i najbliższych dni życzę Wam wszystkim.
                Kazimierz Piotrowski
              • Gość: poinformowana Re: Prywatyzacja ANILUX-u IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.12.04, 19:13
                Anilux został sprywatyzowany wiele lat temu za rządów prawicy wtedy gdy
                wydawali ludzim na dowód świadectwa udziałowe czy coś tam takiego co dawało po
                jednej akcji w każdym z funduszy na giełdzie. Anilux jest w którymś z nich mogę
                dopytać znajomych w który jeżeli to kogoś interesuje. Od tamtej pory też klepie
                biedę - pensje na raty po 100 zł z dwumiesięcznym opóźnieniem. Latem można iść
                na grzyby albo jagody a teraz zima - święta wspóółczuję wszystkim pracownikom -
                oprócz "naczalstwa" bo to zawsze na kasę na czas - pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka