Dodaj do ulubionych

INDOLENCJA WŁADZ MIASTA

02.03.05, 10:06
Śnieg zasypał miasto i według prognoż jeszcze bardziej je zasypie. A co robi
nasza waaadza. No nic. 20% bezrobotnych, fundusze na prace interwencyjne są,
a na chodnikach zwały sniegu - nikt nie sprząta, nie wywozi. Czyżby czekali
na odwilż i prace interwencyjne podczas powodzi? Mamy już marzc i słoneczko
będzie coraz bardziej prażyć - zaleje nam piwnice - bo studzienki ściekowe
zasypane zlodowaciałym śniegiem. Ludzie łamią ręce i nogi - - uwaga
decydenci - sądy przyznają odszkodowania ofiarom niesprzątnietych chodników.
Chyba taniej jest je posprzątać niż wywalać pieniądze podatników na kosztowne
procesy sądowe i odszkodowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: INDOLENCJA WŁADZ MIASTA IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.03.05, 10:08
      Niestety mamy to co wybralismy. Badz nie wybralismy ale wybrala czesc
      jeleniogorazn. mam nadzieje ze tak jak ja prezejrza na oczy i w kolejnych
      wyborach na gospodarzy miatsa pojda i zaglosuja na kogos innego...pozdrawiam
    • Gość: kolos6 Re: INDOLENCJA WŁADZ MIASTA IP: *.dami.pl / *.dami.pl 09.03.05, 11:24
      Władze zupełnie nie przejmują się miastem i pytam dlaczego są wybierani ci sami
      co zupełnie nas lekceważą:nieodśnieżone ulice i parkingi za które płacimy,brud
      który nikomu nie przeszkadza bo nie raz dzwoniłam aby wiosną ktoś sprzątnął
      wyrzucony tapczan i inne ciekawe rzeczy,ogromne psy bez smyczy(jak dzwoniłam
      wielokrotnie do S T R A Z Y miejskiej aby ci ludzie mogliby dać zarobić miastu
      zapłaceniem mandatu za zastraszanie ludzi na Zabobrzu wielkimi psami bez smyczy
      straż tak się bardzo przejęła że w ogóle nie zareagowała.Wystarczyło by stanąć
      w dołku przy Ogińskiego i pieniądze same płynęły by do miasta ale po co???).Nie
      dziwmy się więc,że o Polakach jest takie niepochlebne zdanie.
      • Gość: wredota Re: INDOLENCJA WŁADZ MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:11
        No ktoś musi zarabiać :) a MPGK bierze kase za to że przejada się po miescie i
        wyczerpia limity paliwa a nie za odsnierzanie :P Jaka władza taka ulica podczas
        zimy
        • Gość: janek Re: INDOLENCJA WŁADZ MIASTA IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.03.05, 10:19
          Jak to sie dzieje ze wybierani sa ci sami?? ano dlatego ze do wyborów chodzi
          niecale 20 proceny mieszkancow. Czyli zeby wygrac prezydentrure trzeba miec
          poparcie okolo 10 procent uprawnionych... Taka władza - jak ja sobie ludzie
          wybiorą.. Aha mysla niektorzy ze jak nie chodza to nie głosują... GŁOSUJĄ a
          jakże za starym systemem.. dzisiaj niech maja pretensje do siebie.. pozdrawiam
          i zachecam do udzialu w wyborach. niezależnie na kogo - to musi byc rada i
          prezydent wybrany przez wiekszosc faktyczna!!!
    • Gość: Ludwik Zamenhof Re: INDOLENCJA WŁADZ MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 13:23
      Indolencja władz miasta jest taka jak ulice naszego miasta. Wystarczy spojrzeć
      gdziekolwiek by się przekonać o nieudaczności przedstawicieli naszej gminy.
      Tereny przyległe do ratusza i urzędu miasta zazwyczaj są odśnieżone a cała
      reszta tonie w śniegu i błocie pośniegowym.
      Wystarczy pojechać np. do dowolnego miasta
      wielkopolski by zobaczyć jak powinno wyglądać miasto w zimie.
      Indolencja to bardzo delikatnie
      powiedziane,należałoby nazwać rzeczy po imieniu. Proponuję wysadzić prezydenta
      miasta z siodła i jak przejdzie się pieszo przez miasto to może zrozumie jakim
      jest durniem i być może coś zmieni. Choć wydaje mi się że gdyby chciał to miasto
      może być piękne i zadbane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka