florek10 08.04.05, 18:46 WITAM - I PYTAM - KTO JEST WINIEN ŻE PAPIEŻ JAN PAWEŁ II NIE ODWIEDZIŁ W CIĄGU 26 LAT PONTYFIKATU JELENIEJ GÓRY ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazimierzp Ty jesteś winien! 09.04.05, 08:40 Przyznasz, że takie stwierdzenie jest absurdalne. Tak jak absurdalne jest Twoje zapytanie. Papież odwiedził tę Diecezję na polach pod Legnicą! Nawet nie był w Krzeszowie gdzie jest sanktuarium Matki Boskiej! Koronował Jej figurkę koło Legnicy! Papież nie był w setkach miejscowości w Polsce, w wielu większych niż Jelenia Góra. Był we wszystkich Diecezjach. Był we wszystkich najważniejszych dla Polaków, więc i dla niego miejscach. Mieszkam w Jeleniej Górze, pokochałem to miasto, ale nie twierdzę, że jest ono jednym z najważniejszych miejsc dla wszystkich Polaków. Dla mnie i dla moich bliskich tak. We wszystkich przypadkach życiowych, zanim zaczniesz szukać winy u innych zawsze popatrz się w lustro i zrób osobisty w danej sprawie rachunek sumienia i zapytaj siebie: Czy jestem w porządku? Czy zrobiłem wszystko co powinienem? Czy też ...? Pokochaj siebie, to łatwiej Ci będzie pokochać innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:52 "Koronował Jej figurkę koło Legnicy"! A cóż to za figurka ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp przepraszam, pomyliłem się! 09.04.05, 17:39 Przepraszam. Obraz Matki Boskiej Krzeszowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexl Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.05, 23:41 Florek10 ! Widac ze tesknisz za powrotem do telewizji sprzed smierci Papieza. Komisje sledcze, IPN, itp... Sam sobie prowadz swoje prywatne sledztwo w temacie "czyja wina..." i nie wciagaj innych w to sledztwo. Ja osobiscie wole (tak jak wielu ) TV bez Giertycha. Oni tez juz powinni zejsc z ekranow i klocic sie miedzy soba i nie podburzac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.05, 23:32 Hexl, co masz przeciwko Giertychowi? A może nie podoba ci się działalność komisji śledczych, które starają się ujawnić związki mafijne? Żałuję też, że lustracji nie dokonano znacznie wcześniej. Może dzisiaj ten kraj byłby już normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexl Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 23:19 Jak kiedys ktos zacznie ujawniac grzeszki Giertycha to zobaczysz co mam przeciwko Giertychowi. Jestem za ujawnianiem i rozliczaniem zlodzieji ale nie za wspolfinansowaniem (mysle o podatkach ktore place ) szopek nazywanych dumnie komisjami sledczymi, gdzie oczernia sie wczesniej wybrana ofiare aby narod nie zajmowal sie tym co sie dzieje w tle. Wymyslili nam nowe seriale tragi-komiczno-kryminalne...., ktorymi fascynuje sie wiekszosc narodu a poza kamerami kreca swoje wodewile. Lustracja - TAK ale na pewnych zasadach, w odpowiednim skladzie, bez ukladow, obiektywna i przejrzysta! CZYLI NIE TU I JESZCZE NIE TERAZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.05.05, 23:53 Wybacz, ale trąci mi michnikowszczyzną. Lustracja kiedyś...może...z ludzką twarzą...I tym podobne dyrdymały.Grubą kreską oddzielono stare od nowego (bez zmian na lepsze). Tymczasem ubecja zdążyła wynieść, spalić, zabezpieczyć ważne akta. Oczywiście u nas, bo teraz są dostępne w KGB. Fajnie, prawda. No właśnie i jakiś pan xyz zanim podejmie strategiczne decyzje doczące rozwoju firmy o znaczeniu również strategicznym, to musi zapytać o zgodę tych, którzy posiadają jego tevczkę. Pewnie rozumiesz, co mam na myśli. Osobiście nie przepadam za Giertychem, ale też nie zgadzam się na finansowanie z moich podatków SLD i innych darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexl Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.krugerstrasse.xdsl-line.inode.at 09.05.05, 16:50 Dest, napisalam tak, bo narazie nie widze politykow, ktorzy uczciwie moga przeprowadzic lustracje. Znasz takich??? Ciagle wychodza jakies brudy, niby ktorys chce lustrowac a zaraz okazuje sie, ze za "dobre" zeznania cos komus proponowal. (to korupcja ) Rzeczywiscie lustracja powinna byc robiona natychmiast po "upadku komuny" Nie byla i co teraz? Znowu nalezy zadac pytanie dlaczego nie byla zrobiona i kto jest winien??? Kolejna komisja?? Paranoja. Nastepna farsa to Kieres, ktory podaje jakies czastkowe informacje do prasy nie ponoszac zadnych konsekwencji, dlaczego? Robia sobie przedstawienia wedlug wlasnej potrzeby i wlasnego uznania. Chce abys mnie dobrze zrozumial. Uwazam, ze komisje sledcze w tym wydaniu w jakim prowadzone sa obecnie nie ujawnia wszystkiego, ujawnia tylko to co niektorzy chca ujawnic. Zbieraja sie i co chwile sa zaskakiwani jakimis sytuacjami, nie wiedza co zrobic, jak zadecydowac, potrzebuja porad ekspertow, ktorzy tez maja rozne zdania. Te komisje nie maja jasno sprecyzowanych zasad postepowania!! Maja chyba dobre diety za siedzenie w tych komisjach bo przeciagaja jak tylko potrafia. Komisja ds. PZU, przesluchanie Kulczyka i cala reszta to farsa.To tylko kolejna walka o stolki. Zobacz Kaczora, jak walczyl o stolek prezydenta Wa-wy wyciagal brudy poprzednika, jak zawiazali koalicje nastala cisza.... no to chcial ukazac prawde czy nie? Jesli tak to dlaczego przestal? Nastepny kandydat (z innej opcji) pewnie bedzie robil liste urzednikow zatrudnionych po znajomosci przez Kaczynskiego (jest ich w stolicy pelno!! ) a jak sie dogadaja to ucichna... i tak bez konca..... Niestety nasze media tez pozostaja stronnicze i nie pokazuja wszystkiego. Uwazam, ze w kazdej partii znajdzie sie paru uczciwych ale problem w tym ze chyba ci uczciwi nie maja sily przebicia i sa tlumieni przez wyjadaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Powrot do poszukiwania winnych? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.05.05, 09:44 Witaj Hexl, Tak, w wielu wypadkach masz rację, ale nie do końca się z Tobą zgadzam. Uważam, że większość ujawnianych afer ma drugie dno - można zaryzykować stwierdzenie, że mafijne (czyli powiązania polityki z buissnesem). Dlatego tak trudno je ujawnić. Tym bardziej, że umoczone są w nich osoby, które coś w tym kraju znaczą. Co zaś do uczciwych polityków. Nie zgadzam się z Twoją oceną Kaczora. Wiele Mu przypisywano. Starano się Go skompromitować już dawno, wtedy, gdy kierował PC. I co? Okazało się, że były to pomówienia. Kaczor jako jeden z niewielu polityków ośmielił się zwrócić uwagę na bolączki naszego społeczeństwo. Jest pierwszym prezydentem Warszawy, który oddał hołd Powstańcom, jest człowiekiem, który głośno mówi o policzku od Putina, który mówi o korupcji itd., itp. Myślę, że właśnie w tej partii znajdą się uczciwi ludzie, którzy jeszcze mogliby coś zmienić w naszym życiu. Nie Hexl - nie w każdej partii są ludzie uczciwi. W moim przekonaniu nie ma takich w SLD. Dla mnie ta partia już dawno się skompromitowała. Obecne rządy w swojej końcówce zostawią schedę, za którą będzie płaciła następna ekipa. Już mówi się głośno o podwyżkach dla emerytów. Z pustego i Salomon nie naleje. Przyjdzie prawica i znowu będzie musiała naprawiać "socjalny program" SLD. No i znowu praweica będzie zła. Zobacz sama na cykl pojawiających się błędów. Niedawno Sejm chwalił się, że był bardzo pracowity w tej kadencji. Przytaczał mnogość uchwalonych decyzji. Dziennikarze nie wspomnieli jednak, że w większości były to gnity, które trzeba poprawiać. Żaden nie wspomniał, że ani ludziom nie żyje się lepiej, ani lepiej nie funkcjonują ważne dla społeczeństwa działy. Służba zdrowia - tragedia, oświata - zmieniły się warunki egzaminów maturalnych, ale w ślad za tym nie poszła zmiana mentalności nauczycieli, ani pieniądze, gospodarka - podobno kwitnie, ale ludzie jakoś tego nie zauważają. Powstają za to nowe przefarbowane partie - chociażby partia Frasyniuka (kółko wzajemnej adoracji skorumpowanych polityków, którzy za wszelką cenę nie chcą się odśrubować). Mam dość takich rządów. Nie chcę zwiększenia liberalizmu w imię idei międzyludzkich. Polska obecnie potrzebuje rządów, które posprzątają bałagan okrągłostołowy i odkłamią historię. Niestety nasi deputowani do PE idą na zbyt dalekie kompromisy, a to tylko po to, aby utrzymać swój stołek. Wiesz, może Jelenia Góra nie jest wielką metropolią, ale i u nas są politycy. Kiedy patrzę na ich poczynania, na panujący nepotyzm, to nóż się w kieszeni otwiera. A co do Kieresa? Zeszmacił się facet. Pewnie musiał, bo mu coś obiecali. Najlepiej zacząć walkę z kościołem, bo to populistyczne, a zwłaszcza wygodne dla środowisk żydowsko - masońskich. Nie, nie jestem oszołomem, ale tak to wygląda. Podrawiam. Dest Odpowiedz Link Zgłoś
kurzynski Re: Powrot do poszukiwania winnych? 24.05.05, 18:54 hahahahaaha, coz za glebia!!! Odpowiedz Link Zgłoś