Gość: aj IP: 80.51.229.* 23.08.05, 20:41 Wjechałem na waszą dwupasmówkę od strony Wrocławia i przywitała mnie drogówka (było 50km/h jechałem 72)czy tak zawsze witacie gości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1234 Re: policyjny radar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:38 A mówili, że nie mamy drogówki.A swoją drogą na jakie powitanie liczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: policyjny radar IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.08.05, 01:12 zapewne chlebem sola i wodka :D Odpowiedz Link Zgłoś
hexl Re: policyjny radar = Promocja miasta 26.08.05, 13:18 u nas trzeba zwolnić i podziwiać widoki!!!!! A tak na marginesie, to czy u nas nadal czuwa przyjezdna "drogówka"? Co tam z "naszymi chłopcami?" Czy "grzybki i motylki" oczyszczone z zarzutów czy już na emeryturach? Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Re: policyjny radar = Promocja miasta 26.08.05, 19:25 Nie widać ich. Szkoda, bo wielu było bardzo porządnych! Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: policyjny radar 27.08.05, 20:09 A czy zauważyliście, że jakos nie widac aby po ulicach szalało więcej piratów aniżeli za czasów pełnej obsady etatowej drogówki? Czy tylko mi się tak wydaje? CZy to może oznaczać, ze są... zbędni? Bo ja nie widzę żadnego uzasadnienia dla tych panów stojących z "suszarkami" Taką robote może wykonać byle stójkowy. A prawdziwych piratów i tych bez karków, z zaciemnionymi szybami, i tak unikali. Odpowiedz Link Zgłoś
cyg Drogówka w TV4 28.08.05, 12:27 Dzisiaj, pierwszy raz od Hoho, zajrzałem do programu TV i pierwsze co rzuciło się w moje oczy to: "Drogówka" na TV4 z hasłem "Dziś odwiedzimy Jelenią Górę" :-) . Chwalą się, że przedstawią kulisy pracy jeleniogórskich policjantów, aczkolwiek nie jestem pewien o które "kulisy" chodzi :-) . Tak czy siak, każdy jeleniogórzanin powinien dziś zasiąść o 22.40 przed TV i wybrać się na przejażdżkę radiowozem po swoim ukochanym mieście ;-) pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: Drogówka w TV4 28.08.05, 17:10 Ale chyba nagranie było wcześniej ? Kilka dni temu było radiowozów od czorta. Może niech lepiej JG pokazują z innego powodu niz kierowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
kartom9 Re: Drogówka w TV4 29.08.05, 10:11 Nie oglądalam tego programu. Jakie wrażenia? A przy okazji chciałam zapytać czy ktoś słyszał o wyścigach samochodowych na ulicy Wolności, gdzie wtedy jest policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: Drogówka w TV4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:23 Powiem tak - jak na miasto które praktycznie nie posiada "drogówki" to tu jest aż dziwnie za spokojnie. I nie powiem by mi to jakoś specjalie przeszkadzało. Cieszy mnie, że nie muszę się martwić w JG o radary/fotoradary, ale to jednocześnie nie znaczy, że nagminnie przekraczam dopuszczalną prędkość. I z tego co widze na drodze to sporo ludzi jeździ w miare przepisowo, choć czasem oczywiście trafi się jakiś świr - tego w całości się nie wypleni. Ciekawe czy od czasu zlikwidowania drogówki wzrosła liczba wypadków z powodu namiernej prędkości w JG i okolicy. Jeśli nie, to jest to doskonały dowód na to, że stawianie na potęge fotoradarów albo wprowadzanie w wielu miejscach ograniczeń prędkości nie mających praktycznego uzasadnienia, nie ma nic wspólnego z bezpieczeńswtem podróżnych, a jedynie z nabijaniem państwu kasy z mandatów. A takich ograniczeń prędkości jest całe multum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RS Re: policyjny radar IP: *.wroclaw.mm.pl 29.08.05, 22:49 Drogówka nadal jest przyjezdna, z Jeleniej Góry jest w niej obecnie jeden policjant. Reszta na razie nie ma co liczyć na oczyszczenie z zarzutów, proces chyba już się zaczął, w każdym razie miała być pierwsza rozprawa. Wyścigi samochodów na Wolności w nocy to standard, chociaż jak twierdzi policja, nie dochodzi tam do zdarzeń... więc nie trzeba interweniować. Ciekawe jest, że po 15 w Jeleniej praktycznie nie ma drogówki. Panowie z Legnicy kończą służbę jakoś tak po 14 i jadą do domów:) Co sie tyczy wypadków, to jest ich więcej, chociaż to może być akurat skutek większej ilości samochodów... tak podaje to policja. Jednak kolizji drogowych jest więcej i potwierdzają to nawet jeleniogórscy policjanci. A co się tyczy przywitania, to i tak nie jest takie złe. Kiedyś Wrocław przywitał mnie zabraniem z samochodu radia i wybitą szybą a dzielni wrocławscy policjanci nie kwapili się z przyjęciem zgłoszenia.... to jest dopiero gościnność;) Odpowiedz Link Zgłoś