Dodaj do ulubionych

idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górze

10.10.05, 18:54
Witam Forumowiczów i proszę o opinie:
Gdzie jest według Was idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górze–
wszędzie blisko (plac ratuszowy, komunikacja miejska, pks, pkp), cicho,
kulturalnie, czysto, zielono(może jeszcze jakieś zalety?)
bav
Obserwuj wątek
    • cyg To zależy czego oczekujesz 10.10.05, 23:45
      Jednym najlepiej mieszkać będzie się na obrzeżach miasta w willowych dzielnicach
      (np. Czarne, Jeżów), ale dla nich dojazd i odległość nie stanowią problemu,
      inni, chcąc być blisko centrum wybiorą pewnie okolice Wojska Polskiego, pomiędzy
      Kochanowskiego, a Wyczółkowskiego, jeszcze inni za nic nie zamienią Cieplic
      (Sobieszowa, Jagniątkowa...). A znam i takich, którzy nie wyobrażają sobie życia
      poza Zabobrzem. Prawda jest taka, że interpretacji "miejsca idealnego" będzie
      pewnie tele ile osób tu odpisze :)
      Jeśli ja miałbym wybierać to wahałbym się pewnie pomiędzy wspomnianymi okolicami
      Wojska Polskiego, a Cieplicami, jednocześnie czekając co przyniosą inwestycje na
      południowych terenach od ulicy Wolności, pomiędzy "światłami" w Cieplicach, a
      Gorzelnią. Interesująca może być też zabudowa na terenach wojskowych przy Sudeckiej.

pozdrawiam
      Damian
      • bav idealne miejsce do mieszkania 11.10.05, 22:02
        Dzięki :)
        Wszędzie blisko, czyli centrum, więc bardziej W.Polskiego:) Poza tym, żeby było
        cicho, kulturalnie, czysto, zielono. A co z Placem Ratuszowym i okolicami? Czy
        może to być miejsce idealne? Czy więcej uciążliwości (i jakie)?
        Chciałabym wiedzieć, zanim zacznę szukać
        • wk53jan Re: idealne miejsce do mieszkania 11.10.05, 22:10
          Czegos tu nie rozumię; to ma być miejsce idealne dla mnie czy dla Ciebie?.
          Chyba że chcesz mnie na współlkatora. Wówczas jednak musisz spełnić pewne warunki, np. wiek duzo niższy od 'stoswnego', miła aparycja, prezencja, ciekawe zainteresowania, sporo wyrozumiałości dla swojego współlokatora i jeszcze parę pomniejszych.
          Aha, prefereuję raczej kobiety, w panach z zasady nie gustuję.
          Jeden lubi ogóry a drugi księdza córy :-)
          Pozdrawiam!
          • kazimierzp Re: idealne miejsce do mieszkania 11.10.05, 22:15
            Dla mnie uroczym terenem do zamieszkania to rejon pomiędzy ulicą Uroczą
            (adekwatna nazwa), Kochanowskiego, Wzgórzem Partyzantów.
            Ale ja sam lubię gwar centrum miasta!
        • cyg Re: idealne miejsce do mieszkania 11.10.05, 22:31
          Mieszkanie blisko rynku to dość specyficzna sytuacja i decydując się na nie
          musisz zdawać sobie sprawę nie tylko z zalet, ale także wad, których z pewnością
          nie brakuje, tym bardziej, że wspominasz o terenach zielonych, ciszy... Jeśli
          odpowiada Cie okolica Wojska Polskiego i zastanawiasz się nad kupnem mieszkania
          w tej okolicy to koniecznie przejdź się na ulicę Mickiewicza. Idąc nią od Wojska
          Polskiego po prawej stronie będzie wjazd na posesję, a na niej znajdują się
          "ukryte" dwa nowe budynki mieszkalne, jeszcze chyba nie skończone. Ja cały czas
          się zastanawiam nad nowym mieszkaniem, ale że póki co mam co z sobą zrobić ;) to
          czekam co przyniesie czas. Ale jakbym miał już wybierać to powyższe z pewnością
          posiadałoby wiele mocnych argumentów.
          Zresztą zajrzyj do wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=79&w=27883939&v=2&s=0
          pozdrawiam
          Damian
          • bav Dziękuję 19.10.05, 17:43
            Dziękuję Wam za podpowiedzi :)
            Na razie nie mam jak tam pozaglądać, ale przy najbliższej okazji będę
            się "przymierzała" na miejscu.
            Pozdrawiam
            bav
            • Gość: zenon5 Re: Dziękuję IP: *.ppp.tiscali.fr 19.10.05, 21:13
              polecalbym Cieplice,ze wzgledu na spokoj,atmosfere uzdrowiska.
    • Gość: Ruch, a nie SSS Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz IP: *.prawo.uni.wroc.pl 20.10.05, 12:57
      Sobieszów !!!
      • Gość: marta273 Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 21:37
        Sobieszow to dziora tam psy dupami szczekaja tragedia!!!
        • Gość: Strejner Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:50
          W zasadzie to już powoli zaczynają wszędzie szczekać.
        • Gość: Ruch, a nie SSS Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz IP: *.prawo.uni.wroc.pl 25.10.05, 14:55
          Sama jestes tragedia!
      • bav Dlaczego Sobieszów? 25.10.05, 18:56
        Z interesujących miejsc w Sobieszowie znam tylko turystyczne - Muzeum
        Przyrodnicze KPN, oczywiście Chojnik i Dziurawy Kamień. A jak jest poza tym, za
        co dajesz trzy wykrzykniki?

I jeszcze mam pytanie o Plac Ratuszowy. Z moich pobytów (a ostatnio jeszcze
        podglądu przez kamerę internetową) mam wrażenie b. małego ruchu, więc chyba,
        poza paroma imprezami w roku :D, jest tam pusto i cicho. Czy ktoś z mieszkańców
        może się wypowiedzieć o zaletach i uciążliwościach mieszkania w tej okolicy?
    • xqleg Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz 20.10.05, 23:25
      a niech mnie zrobię komuś reklamę....
      jeśli zależy Ci na bliskości Centrum oraz na umiarkowanym spokoju to polecam
      Muzealną
      akurat w ostatnich nowinach znalazlem cos takiego
      www.muzealna.jgora.com.pl/
      ale jest to b. drogo....

pozdrawiam
      • Gość: obywatel Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz IP: *.dami.pl 20.10.05, 23:51
        ha ha ta cena tego mieszkania o którym pisał xleg jest porażająca, 200 tys zł
        za 60 m z garażem. Ja proponuje www.flormo.com.pl za 1450 zł za metr kw. domku
        na czarnym z tym że bez wykończenia w środku. Jeśli chodzi o idealne miejsce do
        mieszkania to chyba Jeżów Sud - na zboczu góry szybowcowej, dalej Czarne z
        widokiem na góry i chyba osiedle Urocze, które naprawdę jest urocze. pozdr.
        • bav Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz 21.10.05, 16:14
          Tu z kolei (Czarne) cena atrakcyjna, widok na góry :))) i wykończyć można po
          swojemu, ale za duże na moje potrzeby.
          Ciekawa jestem osiedla i ulicy Uroczej, nie znam tego miejsca, ale znalazłam
          link
          wroclaw.hydral.com.pl/test.php?ulica=Mjc4NA==
          faktycznie, bardzo zachęcające, takie na "ludzką miarę".
          Jeżów raczej za daleko od centrum (chyba, że ma inne zalety?)
      • bav Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz 21.10.05, 15:52
        Miejsce, budynek, metraż, nawet czynsz - niezłe, ale rozkład (ciemny aneks
        kuchenny), podłogi i cena - do kitu. A już myślałam, że polecę puścić totka ;)
        Nowiny czytuję w internecie, ale tam ogłoszeń nie zamieszczają :(
        Na razie jestem na etapie wstępnych planów przeprowadzki do JG, dlatego szukam
        raczej lokalizacji niż konkretnego mieszkania (ale życie czasem sprawia
        niespodzianki)
      • syso Re: idealne miejsce do mieszkania w Jeleniej Górz 25.10.05, 17:28
        Wszystko pieknie, tyle, ze to jest w okolicy Undergroundu (dawne Lochy), wiec w
        weekendy spokoju tu nie ma. Wiem, bo mieszkam w tej okolicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka