Gość: poliglotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:51 Czy może ktoś wie czy system do nauki języków obcych SITA rzeczywiście działa? Może ktoś z niego korzytał i może się podzielić informacjami na temat jego efektywności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenon5. Re: System SITA IP: *.ppp.tiscali.fr 26.11.05, 22:54 Napewno dziala,ale w moim przypadku nie zadzialal.Dlaczego?Poprostu ja uczac sie obcego jezyka musze sie uczyc mowic i pisac, inaczej u mnie to nie funkcjonuje.Sa poprostu ,upraszczajac,wzrokowcy i sluchowcy.W prostej komunikacji, nazwijmy to turystycznej,napewno niektorym pomoze.Poprawnego jezyka obcego ja nie moglem sie nauczyc ta metoda.Co nie oznacza ze inni moga na tym nie skorzystac.To bardzo indywidualna sprawa,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: System SITA IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.11.05, 08:55 Metoda nauki polega na pełnym zrelaksowaniu,potem niby łatwiej wchodzi wiedza.Są jednak lepsze metody relaksu.Dostaniesz odtwarzacz do słuchania muzyki(marnej)za grube pieniądze.Przeznacz je lepiej na normalny kurs ,np.metodą Callana. Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: System SITA 27.11.05, 09:21 Ja odpowiem inaczej. Gdyby to miało jakikolwiek sens, to wszyscy korepetytorzy, zmiast użerać się, z językowymi matołami, przeszliby na akwizytorów tego badziewia. I anegdota. Kiedys, w latach osiemdziesiątych, bardzo popularny był taki pan z Lubania, który produkował takie obrzydlistwo na porost włosów. Wielu bardzo powaznych panów u niego to kupowało za ciężkie pieniądze. Po kilku miesiącach to mazidło pomogło temu sprzedawcy. Kupił sobie nowiutkiego Poloneza. U mojego szefa nie zauważyłem natomiast bujniejszej czupryny. Młodsi niech zapytają rodziców, kogo było stać na nowego Poloneza na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: System SITA IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.11.05, 11:56 Racja,to poprostu nic innego jak leczenie syfa pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mango19 Re: System SITA 06.12.05, 00:54 mam pytanie..jak dokladnie wyglada metoda ta nauka?? najpierw trzeba sie zrelaksoac,ale przy pomocy muzyki i sugestii nagranych na kasecie, czy samemu? i nastepnie sluchajac, widzimy jakies obrazy? w koncu te okularki musza do czegos sluzyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: System SITA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:33 Te okulary nie służą do niczego.Lipa jakich mało.Lepiej sobie odpuść.Chyba,że naprawdę chcesz wyrzucić pieniądze w błoto to zgłoś się do nich ,może jeszcze balonik dorzucą. Odpowiedz Link Zgłoś