Dodaj do ulubionych

Wątek usunięty-tylko nie wiem dlaczego

16.12.05, 20:28
Bardzo dziękuję moderatorowi....miła osoba i to przed świętami
Obserwuj wątek
    • wk53jan Re: Wątek usunięty-tylko nie wiem dlaczego 17.12.05, 11:59
      Jestem w pewnym kłopocie, bo jestem obsesyjnym typem człowieka tolerancyjnego ale jednocześnie nie mogę przemilczeć swojego zdania odnośnie tych zdjęć.
      Obejrzałem link ze zdjęciami. Krótko: zostawiłbym max. 2 (dwa) reszta nie nadaje się do pokazywania. To są zwykłe gnioty ( o stronie artystycznej to nawet szkoda mówić). Takie zdjęcia pokazuje się najbliższej rodzinie a nie zanudza nimi cały świat (w końcu to internet). Ale biorąc pod uwagę ich jakość 'techniczną' nie pokazałbym ich nawet dziadkom.
      Jeśli zabolało, to trudno. Ale to miał być kubeł zimnej wody.
      Jeśli już nie masz pojęcia (a nie masz) o fotografowaniu, to przynajmniej poczytaj instrukcję obsługi aparatu.
      Sorry....
      • Gość: zenon5 Re: Wątek usunięty-tylko nie wiem dlaczego IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.05, 12:29
        Albo popytaj kazimierzap,On ci nie odmowi i troche poduczy.Sam mam aparat,bo kto
        go dzisiaj nie ma?,ale moje zdjecia sa zbyt slabe by sie nimi chwalic.Bo to nie
        jest takie proste,niby pstryk i juz jest.Robienie zdjec dzisiaj to juz
        sztuka,zwlaszcza przy tej ilosci technik.Nie przejmuj sie i przyjmij
        zasade,zawsze pytac o droge i nie isc na skroty bo to jest ta najdluzsza
        droga,pozdrawiam
        • wk53jan Re: Wątek usunięty-tylko nie wiem dlaczego 17.12.05, 13:43
          Gość portalu: zenon5 napisał(a):
          .Robienie zdjec dzisiaj to juz
          > sztuka,zwlaszcza przy tej ilosci technik.
          -----------
          Z cały szacunkiem ale dzisiaj to żaden problem (zwróć uwagę, że nie uzyłem słowa "sztuka"). Jednak łatwość obsługi, dostęp do niedrogich i dobrych materiałów, procesory, że o cyfrze nie wspomnę, spowodowały, że wielu się poczuło fofografami a niektórzy nawet fotograFIKAMI.
          To tak jakby tzw. pisarz wojskowy (kto był ten wie) nagle poczuł się pisarzem na miarę nagrody Nobla z literatury.
          Dobra, coś mam znowu mocno polemiczny i refleksyjny (guzik prawda, to eufemizm...) dzień.
          Wynoszę się z forum na dzień-dwa.
          Pozdrawiam!
          • cosmolinka wk53jan 17.12.05, 15:47
            Od jakiegoś czasu mnie bardzo irytujesz, jak jesteś takim FOTOGRAFIKIEM (który
            zdjęcia wyołuje w Rossmannie, lub Fotojokerze, hihi) to pokaż je światu, może
            Twoje ktoś będzie chciał oglądać! A babcia_marysia chce sie pochwalić wnukami to
            niech się chwali, wcale nie musisz zaglądać na jej linka, a tym bardziej
            komentować. W jej zdjęciach nie chodzi o stronę artystyczną tylko pochwalenie
            się wnukami i to jest ta różnica.
            • Gość: zenon5 Re: wk53jan IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.05, 15:52
              hmm,chyba mi wstyd
              • fleur1 Do wk53jan'a 18.12.05, 18:08
                Nie chciałabym mieć w rodzinie takiej osoby jak pan
                i nawet nie chciałabym mieć takiego kolegi, albo znajomego.
                Jak można było tak napisać, zdjęcia są zamieszczone w innym forum
                i niech sobie będą, każdy robi jak umie i co chce, a internet jest dla
                wszystkich i wolę bardziej oglądać wnuczków babci-marysi niż gołe dupy na
                zdjęciach, a to by pewnie panu nie przeszkadzało.
                He, he, he... specjalista sie znalazł.
                • Gość: zenon5 Re: Do wk53jan'a IP: *.ppp.tiscali.fr 18.12.05, 18:29
                  A kto tu jest wlasciwie moderatorem?
                • wk53jan Re: Do wk53jan'a 26.12.05, 15:41
                  No, cóż byłbym czarną owcą w rodzinie.
                  A znajomych sobie wybieram sam. Jakoś nie narzekam.
              • wk53jan Re: wk53jan 26.12.05, 15:39
                Mnie - też. Tylko chyba akurat nie z tego samego powodu.
            • Gość: iza mam swoje zdanie IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.12.05, 12:13
              Popieram cosmolinkę.
              Babcia Marysia chwali sie przed światem tym, co dla niej najważniejsze.. i chyba
              ważniejsze od jakości zdjęć i umiejętności technicznych. A poza tym śliczne
              bobaski, pozdrowienia!
              A korzystając z okazji, że zbliżaja się Święta uczmy się wszysct życzliwości :)
              • fleur1 Re: mam swoje zdanie 21.12.05, 12:16

Kto zajmuje się forami miejskimi?

Największymi forami miejskimi opiekują się lokalne redakcje Gazety Wyborczej.
                Fora mniejszych miast znajdują się pod opieką moderatorów-ochotników, można je
                znaleźć w serwisie Forum Prywatne. Użytkownicy forów (mający dobrą historię na
                forum), którzy chcą zostać moderatorami mogą się zgłaszać na adres
                forum@gazeta.pl
                • kazimierzup Re: mam swoje zdanie 22.12.05, 13:04
                  przerazajace opinie fleur, cosmolinki i innych babc. Przerazajace! Nie dosc ze
                  fleur stosuje bardzo szokujacy jezyk co do opisu pieknych kobiet na internecie,
                  co zakrawa mi na oczywista zazdrosc, ja to jednak rozumiem i wybaczam. Nie bede
                  tez zglaszal szowinistycznego watku fleur do kasacji, a co, jest wolnosc pisma.

Nie widzialem tego linku do czyichs bobaskow ale uwazam ze mamy fantastycznego
                  moderatora ktory wie co ciac. Nie znam go ale to mi zaimponowalo, ze sa jeszcze
                  tacy. Jak ktos ma zdjecia zwierzat (najlepiej dzikich) to ja je bardzo chetnie
                  obejrze, moga byc nawet malo techniczne. W ogole to wole bardziej zwierzeta niz
                  ludzi. Wydaja sie byc madrzejsze. Niektore nawet bardziej.

w53 doskonale skomentowal chociaz zdjec nie widzialem ale moge sie na podstawie
                  postow domyslic: musialy byc w sam raz do pokazywania niedowidzacemu
                  pradziadkowi (niech dziaadek sobie tu usiadzie a tu jest para starych okularow w
                  tym pudelku i ktores musza pasowac. Dziadku, prosze je natychmiast obejrzec! O,
                  te beda pasowaly...widzi dziadek? Sliczne bobaski, co nie?)

Oczywscie jest widoczne ze wszyscy faceci forumowi sa rowni, zwarci i gotowi jak
                  i front kobiet tez. Obie grupy jak zwykle maja sobie niewiele do powiedzenia
                  zwlaszcza po przekroczeniu przez panie pewnej roznicy wieku.

PS Moj nick jest ludzaco podobny do tego prawdziwego ale nim nie jest.
                  • wk53jan Re: mam swoje zdanie 26.12.05, 15:53
                    Czort by to nadał...
                    Całe szczęście, że doczytałem do końca bo też tej jednej literki nie zauważyłem.
                    Nie mniej - dzięki.
                    A co do dyskusji, to akurat płeć dla mnie nie ma znaczenia. Ciekawych rozmówców można spotkać i w spodniach i w spódnicy.
            • wk53jan Re: wk53jan 26.12.05, 15:38
              Nawet w Rossmannie i Fotojokerze można zrobić zdjęcia, które można pokazać, bo zdjęcia robi się przed nacisnięciem spustu migawki. Tak, przed naciśnięciem.
              A co chwalenia się wnukami, to...:-(
      • iwweczka nie widzilam tych zdjec 26.12.05, 12:13
        ale wydaje mi sie,ze nazywanie ich gniotami nie jest mile.. moze to nie
        chodzilo o ocene ich profesjonalizmu, a po prostu chcec pokazania ich... sa
        swieta, chyba raz mozna pokazac cos banalnego... chyba,ze to az tak naraza smak
        estetyczny...
        • wk53jan Re: nie widzilam tych zdjec 26.12.05, 15:35
          Zdjecia były przed świętami ale nawet święta nie upsrawiedliwiają braku krytycyzmu. Zapewniam Cię również, że znam zakres semantyczny słowa gniot.
          :-(
          • Gość: zenon5 Re: nie widzilam tych zdjec IP: *.ppp.tiscali.fr 26.12.05, 15:52
            Wez sie zachowaj jak prezydent,i uwolnij ludzi od niepewnosci,poprostu
            uniewinnij wlasne slowa i powiedz tak;chyba mi sie cos po........lo,poniewaz
            ludzie do dzisiaj to reklamuja.Popelniasz blad Gierka ,nie wierzysz nastrojom,a
            w koncu i tak wygra emocja!
        • Gość: zenon5 Re: nie widzilam tych zdjec IP: *.ppp.tiscali.fr 26.12.05, 20:24
          dajcie Sobie Spokuj,psy to pojecie wzgledne,sato ludzie, sa to psy,sa tezt
          ludzie gnoijcie ludzi,ktorzy maja ptrzesrane.pomozcie tym ludziom
          • Gość: spec_jg Re: nie widzilam tych zdjec IP: *.dksnco01.tn.comcast.net 27.12.05, 06:39
            zenek,

widze ze brak ci kpbiety, tu masz
            s49.yousendit.com/d.aspx?id=3EDB8BMSNCGCR02JO6ADG63DFF
            s47.yousendit.com/d.aspx?id=39EJA981J4LKQ1V5JKPKWQ1QN8
            • Gość: Ewelina Re: nie widzilam tych zdjec IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.12.05, 23:26
              Myślę, że czas już zakończyć tę jałową dyskusję. Rozumiem babcię Marysię, która
              chce się chwalić wnukami. Rozumiem, chociaż nie popieram. Uważam, że tego
              rodzaju zdjęcia są właściwe do pokazywania najbliższym: rodzienie, znajomym,
              przyjaciołom. Z drugiej strony kto nie chce nie musi zaglądać na link
              odsyłający do fotek.Sprawa prosta. Nie było potrzeby usuwać wątku, ale też
              babciu Marysiu-nie było potrzeby go wprowadzać.
              • wk53jan Re: nie widzilam tych zdjec 31.12.05, 09:20
                No i doczekałem się jeszcze jednego głosu rozsądku. Dzięki.
                Miłej zabawy i Do Siego Roku !
    • Gość: Cenzor Ciach Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:26
      Wszędzie można coś wyciąć,
      Forum jest w jakiś sposób własnością moderatorów więc tną co im się podoba ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka