holejnik 25.10.06, 22:31 Witam, mam pytanie - Który z kandydatów na Prezydenta Naszego miasta rozważa wprowadzenie darmowego internetu ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleur1 Re: Odpowiedź 25.10.06, 23:57 W jakim kraju na świecie jest darmowy internet, jedziemy tam????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 06:55 Nie pisz głupot to nie są zadania prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Odpowiedź IP: 88.123.235.* 26.10.06, 07:39 Darmowy internet byl juz dawno w Afryce.Bebny i lusterka,niezawodny srodek.Prezydentow tam nie wybierano i bardzo dobrze.Jak widac na przykladzie z naszego rodzimego podworka,dzielenie nie swoim, weszlo do codziennych praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
tojahehe Re: Pytanie ! 26.10.06, 09:20 zapewne żaden, to przekracza zdolności intelektualne, pierwszym miastem w całości objetym bezpłatnym radiowym internem jest bodajze Rzeszów lub Świdnik. Najwiekszy numer polega na tym że koszt instalacji w znacznej części jest finansowany ze środków rozwojowych UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pytanie ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.10.06, 21:59 Po co nam zadajesz to pytanie? Trzeba było iść na spotkanie do Marysienki i samemu zadać to pytanie kandydatom. Chyba interesuje Cię program wyborczy startujących? Wszak "masz głos masz wybór". Czy może program nieważny , tylko tak z przyzwyczajenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pytanie ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.10.06, 15:34 Do ja jaki to niby program?puste hasła bez pokrycia! walka z bezrobociem- pytanie jak chce walczyc?Budowanie obwodnic, obiektów, itd- skąd szmalec na to interesują mnie konkrety a nie bicie piany!Dzisiaj jechałem Złotniczą , stoi tam reklama PO, na niej twarz starej kobiety i napis "by zyło się lepiej" skopałbym dupska tym frajerom, którzy na cudzej krzywdzie próbują robic karierę(prywatę).Tak na prawdę tych wlaśnie starych i całą resztę mają gdzies.!!!!!Po mieście latają jakieś UFO z megafonami reklamując Sajnoga, który bedzie razem z Prystromem rozdawał drukowaną historię jeleniej Góry.bardziej niż historia interesuje mnie przyszłośc tego miasta.Ponadto co to za partyzant, kto go zna co robił?czy coś zrobił/ Szkoda gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Pytanie ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.10.06, 15:46 to głosuj na znanego ,wybitnego ,inteligentnego,jasnie nam panujacego tow. Kusiaka................przez takich jak Ty mam wrzody na żoładku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pytanie ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.10.06, 13:22 X -jakieś kłopoty ze zrozumieniem? chodzi o to,ze nie ma na kogo głosowac!więc nie pieprz, że cos przez takich jak ja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Pytanie ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.10.06, 18:57 A co chcesz wiedziec o Sajnogu? Mysle ze na stronie jest dosc duzo o nim samym jak tez jest sporo materialow na temat jego zycia, pomyslow i programu wyborczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Wrona Re: Pytanie ! - Darmowy - Bezprzewodowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:05 Witam Wszystkich, Być może pomyśliceie sobie, że to "kiełbasa wyborcza" ! Niemniej jednak chcę zapewnić Was, że moim planem jest instalacja bezprzewodowego (WiFi) Internetu w centrum Cieplic. Tak, jestem kandydatem do Rady Miasta, z Komitetu Wyborczego Platformy Obywatelskiej w Okręgu 4-tym (Cieplice, Sobieszów, Jagniątków i Goduszyn) i taki projekt zamierzam zrealizować, kiedy zostanę wybrany na radnego. Jestem (z pierwszego wykształcenia elektronikiem, z drugiego ekonomistą - menedżerem), a przede wszystkim fanem dostępu do wiedzy, a Internet, to SKARBNICA wiedzy ! Czytam, że w kilku miejscowościach Polski, taki system już istnieje, np. Rzeszów, Sopot, czy Puck. Dlaczego nie my (!?), dlaczego nie w Jeleniej Górze, przecież u nas, też może tak być. Taka atrakcja, zachęci wielu turystów i kuracjuszy, jak również nas, mieszkańców Jeleniej Góry, do spędzenia z notebookiem czasu na Placu Piastowskim, czy w Parku Zdrojowym. Już poczyniłam kroki, w kierunku dostępu do informacji, jak "zabrać" się za taki projekt. Środki, czyli pieniążki są do uzyskania z Europejskich Funduszy Społecznych, zatem nic nie stoi na przszkodzie, by projekt zakończyć happy endem ! Tylko trzeba chcieć, to zrealizować. Ja, to napewno zrealizuję ! To tak nie wiele trzeba, a jak wiele pożytku i radości. Pozdrawiam Jerzy Wrona, kandydat do Rady Miasta z listy PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: Pytanie ! - Darmowy - Bezprzewodowy Internet IP: 88.123.238.* 29.10.06, 19:18 no to powiedz mi jak sie instaluje modem wi-fi/taki mi teraz oferuja/i co na tym wygram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Wrona Re: Pytanie ! - Darmowy - Bezprzewodowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:54 Witam Cię "zenon5" Domyślam się, że proponują Ci modem livebox, taki właśnie ja posiadam. Jest to bardzo przydatne urzadzenie, dla kogoś, kto ma nielimitowany dostęp do Internetu, a dodatkowo w domu (mieszkaniu) kilka kompów (max. 3-4), na których chciałby korzystać rónież z dobrodziejstwa Internetu. Można podłączyć jeden koputer, poprzez bezprzewodowe urządzenie WiFi, inny poprzez kabel USB, a jeszcze inny, poprzez złącze i kabel Ethernet. Z posiadania tego urządzenia, płyną dodatkowo inne korzyści, np. takie jak: możliwość korzystania z tańszej usługi telefonicznej, czy podłączenia modemu telewizji cyfrowej, albo też, korzystania z wirtualnej wypożyczalni filmów. Oczywiście w Jeleniej Górze, jeszcze z tych ostatnich usług nie można korzystać, lecz w niedługim czasie, ta możliwość, będzie osiągalna. "Zenon5", jest to temat "rzeka", możnaby tak o tym, w nieskończoność i nie w takich warunkach, zapewniam Cię jednak, że Internet, TO POTĘGA i PRZYSZŁOŚĆ !!! Pozdrawiam J.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: Pytanie ! - Darmowy - Bezprzewodowy Internet IP: 83.157.247.* 30.10.06, 21:12 dzieki za fachowa odpowiedz,wierze ze internet ma przyszlosc.Ja ten modem wybralem glownie na szybkosc polaczenia.Te inne opcje/TV np/kosztuja dosc sporo u mnie/99 euro/.Pozostane przy cyfrze+ z satelity.To fakt,temat rzeka,serdecznie pozdrawiam. zenon5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek_jg Re: Pytanie ! - Darmowy - Bezprzewodowy Internet IP: 82.139.16.* 06.11.06, 16:48 no tak, teraz jakikolwiek temat się nie pokaze, zaraz znajdzie się chętny z deklaracjami. wyjdzie na to, ze forumowicze napiszą kandydatom programy wyborcze hehe Odpowiedz Link Zgłoś