Dodaj do ulubionych

absolwenci technikum ekonomicznego

IP: *.piechowice.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 09:36
dlaczego nie odzywają się dawni absolwenci Technikum Ekonomicznego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Brant Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: *.hamilton.primus.ca 30.07.03, 14:59
      Ja ukonczylam Technikum Ekonomiczne w ..1966 r. czy Ktos odezwie sie s tego
      rocznika?
    • Gość: Basia Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: *.piechowice.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 09:34
      To ja zainicjowałam to forum.Jestem absolwentką z roku 1968.Zaczynałam w roku
      1963 za dyrektora Dynowskiego.Potem był dyr.Liksztet.Niech sie ktoś odezwie z
      tego rocznika.Ciepło wspominam te szkołę.Pozdrawiam.
      • kurzynski Re: absolwenci technikum ekonomicznego 01.08.03, 17:07
        jak dlugo Liksztet byl dyrektorem? W ktorym roku go wylali i co sie z nim potem
        stalo?
        • marijohanna Re: absolwenci technikum ekonomicznego 02.08.03, 11:28
          liksztet byl dyr. do 1984 bodajze, bo ja w tym roku zaczynalam szkole
          i "dostalismy" nowego dyra, ktory nazywal sie dabek.likszteta znalam tylko
          ze "slyszenia".. dla mnie ta szkola to byla tragedia. ciary mnie przechodza gdy
          kolo niej przejezdzam..a nie jestem glupia, ale ogolna atmosfera tej szkoly, te
          koszmarne mundury no i legendarny nakon, snia mi sie po nocach. milo wspominam
          TYLKO zolotenkiego (polski) i bilskiego (niemiecki).
          • Gość: Malgorzata Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: *.war.gleiss 07.08.03, 09:04
            Zaczełam naukę w Ekonomie w roku 1990 a skonczylam 1994
            Nakona pamietam ale na szczęście mnie nie uczył, pare razy miałam zastępstwo z nim i to mi wystarczy.
            Kto pamięta Palińskiego od polskiego uczy dalej albo te dwie siostry od ekonomi, co ubierała sie cały
            czas na fioletowo i nie miała równo pod sufitem a jej siostra uczyła rachunkowości i też była jakaś taka:)
            A pana Kupczyka od matematyki?

pozdrowienia rocznik 1994
          • Gość: krzynio Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: 213.25.164.* 07.08.03, 11:47
            Ja tez jestem z rocznika 1984-1989. Od 1984 do 1985 Dyrem w Ekonomie był Chodor
            J., a dopiero od 85r Dąbek. Nakon uczył mnie przez 2 lata przez to pobyt w
            Ekonomie mi sie przedłużył (super oceny -2z!), (ale tego akurat nie załuje)
            poznalem nowych ludzi. Nauczyciele jak w każdej szkole byli różni. Bilski -
            profesionalista(aniołeczek, Zołoteńko - cmokający, Rzeczycka -cicho mówiąca,
            Zającówna- powtarzająca: tak, dobrze, a-cha. Jędrkowiak-wstdliwy (zasłaniający
            twarz rękami w czasie pytania, Zdebowa - walnięta itd.
            Pozdrawiam wszystkich z tego rocznika
            • Gość: Malgosia Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: *.war.gleiss 07.08.03, 12:47
              Zdebowa to taka z czarnymi włosami, niska. Pamiętam ją, zawsze chodziła z psem na spacer.
              Walnięta to ona była. Jak zaczełam w Ekonomie edukację to była zaraz przed emeryturą.
              pozdrawiam
              • Gość: Krzynio Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: 213.25.164.* 07.08.03, 13:47
                Mamy pecha że nie odeszła przed rozpoczęciem naszej edukacji (Zdebowa) Mimo
                wszystko miło wspominam tamne czasy. Rozpoczełem w tamtych czasach z kumlem
                wydawanie gazetki pt."OK" o zyciu szkoły, biegaliśmy z aparatem po budzie
                trzaskajac jakies przypadkowe fotki ktore trafiały do tej ze gazety.
                Zakonczylismy na numerze 7, ale wiem ze były dalsze.

Gość portalu: Malgosia napisał(a):

> Zdebowa to taka z czarnymi włosami, niska. Pamiętam ją, zawsze chodziła z
                psem
                > na spacer.
                > Walnięta to ona była. Jak zaczełam w Ekonomie edukację to była zaraz przed
                emer
                > yturą.
                > pozdrawiam
            • marijohanna Re: absolwenci technikum ekonomicznego 09.08.03, 10:23
              hej krzynio!

musielismy sie znac/widziec..kto byl twoim wychowawca?????? jedrkowiak????

w mojej klasie nie bylo facetow, wiec ze mna nie chodziles. zdebowa byla
              porabana. lazila z dalmatynczykiem na spacer i na glowie miala toczek w tym
              design.

mielnikowa uczyla mnie historii (jozefa) i ja lubilam, bo historia byla moja
              pasja. wuef mialam z cieslakowa i ta kobieta mnie wrecz nie cierpiala. dlaczego
              nie wiem. rachunkowosc - pajakiewiczowa - makabra! niczego mnie ta kobieta nie
              nauczyla...

pozdrawiam :)))))
              • Gość: Krzynio Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: 213.25.164.* 18.08.03, 13:41
                Moją wychowawczynią była Janina Skowron-Finanse.(ale to było potem) wczesnie
                Bilski przez 2 pierwsze lata. Pająkiewicz tez nas uczyła w IV klasie, bez
                efektów. Było nas 4 i pół chłopaków w klasie, klasa "B" profil "finanse i
                rachunkowość" znajdziesz mnie na GaduGadu nr 51318 to powspominamy

marijohanna napisała:

> hej krzynio!
                >
                > musielismy sie znac/widziec..kto byl twoim wychowawca?????? jedrkowiak????
                >
                > w mojej klasie nie bylo facetow, wiec ze mna nie chodziles. zdebowa byla
                > porabana. lazila z dalmatynczykiem na spacer i na glowie miala toczek w tym
                > design.
                >
                > mielnikowa uczyla mnie historii (jozefa) i ja lubilam, bo historia byla moja
                > pasja. wuef mialam z cieslakowa i ta kobieta mnie wrecz nie cierpiala.
                dlaczego
                >
                > nie wiem. rachunkowosc - pajakiewiczowa - makabra! niczego mnie ta kobieta
                nie
                > nauczyla...
                >
                > pozdrawiam :)))))
              • marijohanna Re: absolwenci technikum ekonomicznego 23.08.03, 14:30
                krzyniu,

nie mam gadu-gadu ani icq ze wzgledu na "bezpieczenstwo" mojego kompa..

pozdrowka :))
    • Gość: fifka Re: absolwenci technikum ekonomicznego IP: *.client.attbi.com 19.08.03, 20:05
      pamietam Nakonecznego usadzil mnie na pierwszym roku, gdy po wakacjach
      wrocilam do szkoly okazalo sie ze nadal bede maiala z nim matme, myslalam ze
      sie zastrzele ale nie bylo tak zle, przeszlam do nastepnej z czwora na
      swiadectwie ale i tak nie skonczylam tej szkoly, przenioslam sie gdzieindziej,
      panowal tam jakis terror i psychoza ktora czulo sie jak tylko czlowiek
      przekroczyl prog szkoly, pozdarwiam absolwentow...ktorzy przetrwali :))))
      • marijohanna Re: absolwenci technikum ekonomicznego 23.08.03, 14:33
        tak tak jesli chodzi o psychoze!!! przed matma odmawialysmy zbiorowo "pod twoja
        obrone".

mnie malo nie usadzila mazurkiewczowa. przenioslam sie w czwartej klasie do
        ogolniaka, w expresowym tempie musialam zaliczac biologie i na maturze mialam
        piatke z matmy i ruska, wiec naprawde zadna gula ze mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka