lisa2 Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku 17.03.09, 01:30 A wystarczyło odśnieżyć. Co ludzi z łopatami brakowało? Ktoś za to jest odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda trzesienie ziemi IP: 67.201.174.* 17.03.09, 02:30 A mialo byc tak pieknie, Golce spiewali, ze bedziemy miec tez San Francisko, ja uwierzylem i sie podpalilem, tylko ze nie zrozumialem, ze bedziemy miec trzesienie ziemi jak w San Francisco. Podobno jak ten gorny talerz walnal, to ziemia sie zatrzesla i bylo trzesienie. No nic, nie sie co lamac, mamy rzysko, ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buyraN winna jest pogoda jak zwykle IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 03:33 widac katastrofy z udziałem sniegu to juz pomału tradycja . kolejny urzytkowenik obiektu nie nauczył/zlekcewazył zasady urzytkowania budynku. Budynek zawalił sie bo w instrukcji obsługi budynku nie zapisali nic o odsniezaniu. no ale ktos musi byc winny. szukajmy dalej powinni sie znalesc , ostatecznie to ta zła pogodan winna ...bo to ona sprawca katastrofy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Chyba wiadomo kto odpowiadał za budynek i odśnieża IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 06:24 To wina PO i Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Zburzyć i postawić pomnik JP2 IP: *.srv.volvo.com 17.03.09, 07:34 santo subito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xea Re: PO u władzy i wszystko się wali.............. IP: *.mofnet.gov.pl 17.03.09, 07:44 zwłaszcza w twój dekiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb84 Re: PO u władzy i wszystko się wali.............. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.09, 14:10 czyżby odsiecz z ministerstwa? IP w puli Ministerstwa Finansów... Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros pierdoly do kwadratu 17.03.09, 08:49 tragedia narodowa wezta sie i zrobta nowa i koniec pieprzenia kasztany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślązak Oby całkowicie się zawaliło! IP: 212.160.172.* 17.03.09, 08:49 Mam nadzieję, że to "schronisko" całkowicie się zawali i trzeba będzie wybudować je od nowa. Ta "architektura"... Przynajmniej mam nadzieję, że jeżeli zostanie w tej postaci, to będą środki, aby na zewnątrz i przede wszystkim wewnątrz doprowadzić je do stanu używalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.cnt.fraunhofer.de 17.03.09, 08:56 Opis mojego znajomego: "Śnieżka się zawaliła bo przeczytała wiersze Izabel" Odpowiedz Link Zgłoś
meiske Prawdziwy powod zawalenia 17.03.09, 09:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86704&w=92772315&a=92772315 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaw Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 09:25 a może za brak odśnieżania by kogoś .............warstwy powyżej 20 cm. należy odśnieżać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: PO-lszewicka_Zaraza_Niszczy_Polsk ę__:((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:44 Lubie takie wpisy. Świadczą o poziomie ludzi PISu. Niezdecydowani po takich wpisach już wiedzą z kim trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.biblpubl.waw.pl 17.03.09, 09:47 Odpadła pod wpływem śniegu zdaje się tylko aluminiowa osłonka- dekoracja. Jak cośtakiego się dzieje raz na 40 lat, to dobry obiekt, wymagający niewielkiej konserwacji. To była i jest architektura bardzo eksperymentalna, więc jak na taką okazała się bardzo solidna. W latach 60-tych powstała grupa ATOL (Architektura Talerzy i Obiektów Latających). To chyba było (i jest!!!!) najwybitniejsze osiągnięcie w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siejowy Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.imgw.pl 17.03.09, 09:49 mam pytanie czy internauta Andrzej, który napisał opinie na alert24 jest rzeczoznawcą budowlanym bo jeżeli nie to niech takie uwagi zachowa dla siebie do czasu oficjalnego stanowiska ekspertów z politechniki wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 10:04 A kaplica wytrzymała......... pewnie pan projektant nie przewidział takiego obciążenia śniegiem i lodem na Śnieżce...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.jmdi.pl 17.03.09, 10:07 Biorąc pod uwagę skuteczność z jaką polskie służby meteorologiczne informują rząd, media, społeczeństwo i dzieci o ważkości ich działań na zmiany klimatyczne jestem zaskoczony, że nie sturlało się i nie walnęło w główną siedzibę IMIGW w Warszawie... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Zaniedbanie i glupota IP: *.netcologne.de 17.03.09, 10:18 Ten budynek to cenny zabytek architektury l. 70., jedna z niewielu dobrych rzeczy jakie Polacy wzniesli na Dolnym Slasku po 1945 r. W takich warunkach jak pokazane na zdjeciu odsniezanie dachu i zrzucanie sopli jest absolutna koniecznoscia w kazdym budynku! To nie jest betonowy bunkier, ktory ma wytrzymac wszelkie naprezenia! Oczywiscie teraz kaza czesciowo rozebrac budynek - typowe dla Polski marnotrastwo i autodestrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 10:44 Jakże się cieszę! Może jak to paskudztwo po jeszcze kilku zimach zniknie całkowicie, przestanę się tej góry brzydzić i choć raz tam pójdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janud preludium IP: *.chello.pl 17.03.09, 10:58 W ubiegłym roku powiadomiłem listownie /Internet/ pewne przedsiębiorstwo zagraniczne, że okolice zagrożone są trzęsieniem Ziemi o stosunkowo dużej sile. Napisałem wyraźnie, że uszkodzone zostaną budynki. Katastrofa na Śnieżce to tylko preludium. W lokalnym piśmie w Wałbrzychu zamieszczona jest moja opinia na te tematy /wakacje 2008/. W Polsce panuje nieaktualny pogląd, że trzęsienie Ziemi musi być widoczne /zarejestrowane/ przez sejsmografy. Jacek Dunajewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 10:59 Dziwi mnie to, że nikt nie wpadł na pomysł żeby odśnieżyć dach. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Katastrofa na Śnieżce: załamała się część bud 17.03.09, 11:21 Nie? jedno spojrzenie na ten spodek pokryty śniegiem i ogromną ilością lodu rozwiewa wszsytkie wątpliwości dot. stanu tego budynku. Jak się nie odśnieża to takie są skutki. Kilkadziesiąt lat takich obciążeń robi swoje. Nawet jeśli budynek był zaprojektowany w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mothermania Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku 17.03.09, 11:30 Zaluje. Mnie sie te talerze bardzo podobaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Katastrofa na Śnieżce: załamała się część budynku IP: *.eastwest.com.pl 17.03.09, 12:10 Co za zjeby tu sie wypisują Temat o obserwatorium a te ćwoki wplątały we wszystko politykę .kryzysy, Tusków,komuchów ... Tak to wina Gomułki ,z sie zawaliło Dp psychiarty frustraci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: PO-lszewicka_Zaraza_Niszczy_Polsk ę__:((((((( IP: 213.86.33.* 17.03.09, 12:50 czy ty jesteś kretynem czy tylko idiotą Odpowiedz Link Zgłoś