Gość: affair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 19:40 'ale bijcie i puszczajcie Comę' - hahah, tekst wieczoru :D ja ze swej strony poleciłabym koncerty Radiohead. Zawsze i wszędzie. I częściej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aq Re: Z Czuba poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:00 Tides From Nebula miałem już przyjemność podziwiać na żywo podczas czerwcowego koncertu w Szczecinie. Gorąco polecam, chłopaki dają radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Z Czuba poleca IP: 62.61.40.* 28.08.09, 21:36 Kiedy będą wyniki konkursu? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash33 Re: Z Czuba poleca 28.08.09, 22:39 Tides From Nebula to kolejny zespół którym się wszyscy zachwycają tylko dlatego ze są z Polski. Gdyby byli Szwedami pies z kulawą nogą by ich nie sluchał bo to wtórne jak cholera. Jak już polski post - rock to dużo lepiej wypada New Century Classics Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: gość Re: Z Czuba poleca IP: *.xdsl.centertel.pl 28.08.09, 23:24 TFN jest niezłe na żywo, widziałem ich na KnockOut w krk i powiem że miłem dla ucha- zaznaczając jednak że tylko na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjolog Re: Z Czuba poleca IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 00:55 TFN rozwala. Kapitalne były ich koncerty na Asymmetry festival - szczególnie pierwszy, konkursowy jeszcze przed samym "właściwym" festem. ale trzeba przynać, ze w dziedzinie grania postrock/sludge/progressive obok Riverside i Blindead to najlepszy chyba polski band Odpowiedz Link Zgłoś
tomash33 Re: Z Czuba poleca 29.08.09, 10:23 Z Blindead podobnie jak z cebulami - jakby byli z Ameryki wszyscy mieliby ich w dupie. Ich koncert na Assymetry był zdecydowanie najgorszy - zero klimatu, mocy ani grama zaangażowania. Polska ma sporo lepszych zespołów ale trzeba poszukać trochę dalej niż poza bandy rozdmuchane przez Mystic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Z Czuba poleca IP: *.swidnica.mm.pl 29.08.09, 12:53 Szczerze mówiąc, to nie znałem TfN wcześniej. Kawałek, który tu jest podlinkowany kojarzy mi się trochę z teksańskim postrockowcami z Explosions in the Sky (przynajmniej ten cichszy fragmentu) i This Will Destroy You. Muszę chłopaków sprawdzić, bo ten jeden utwór jest niezły. Co do postrocka i dłużyzn, to coś w tym jest, ale jak słucham np. ostatniego kawałka z "Lift yr. skinny fists" Godspeed You! Black Emperor, to mi to prawie 20 minut zupełnie się nie dłuży. Czego tam nie ma, jakieś klimaty od muzyki konkretnej, minimalizmu jak od Cage'a po rockowe granie i ambient. Mmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dev Re: Z Czuba poleca IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 21:14 TFN jest tylko dobre na koncertach, a kiedy słucha się w domu itp. to zupełnie nie czaruje. Większość patentów już dobrze znana w post-rocku.Gdyby ten album wydali z 6-8 lat temu to byłoby coś, a teraz lepiej posłuchać GY!BE, Tortoise, Mogwai lub Slint Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Z Czuba poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:12 chomikuj.pl/?page=103669 Odpowiedz Link Zgłoś