mazumo 07.12.07, 13:04 witam,kto z was drodzy forumowicze zbudował taki dom i jakie są tego plusy i minusy,ja właśnie taki stawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: dom z termomuru IP: *.57.jawnet.pl 07.12.07, 15:40 jedyny klopot to wieszanie szafek zwlaszcza na tynku gipsowym przy plytach k-g jest troche lepiej ale bez przesady jaka grubosc bloczow przewidujesz i ile teraz kosztuje m2 sciany z thermomuru pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazumo Re: dom z termomuru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 16:44 ja płaciłam z elementu tzn,za sztukę wyszło 28 zł,a elementy są różne więc nie wiem jak to z metra wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: dom z termomuru IP: *.57.jawnet.pl 07.12.07, 19:39 jaka jest grubosc bloczkow? kupilas i dobrze do stawiania scian trzeba doliczyc koszt betonu b15 i zbrojenie wlasnie zbrojenie projektanci przeginaja helmuty nie wymagaja zbrojenia w tym systemie to wina pn sciany to pikus najwazniejszy w thermomurze jest dach tylko nie rezygnuj z rozwiazania podstawowe bez docieplen ma wspolczynnik 0.26 mozesz se pyknac dodatkowa warstwe styropianu/mysle ze 10cm wystarczy/ i pomiedzy krokwie plyty k-g krokwie strugane zapuszczane koloryzujacym impregnatem system jest wodoszczelny bez pchania welny i innych badziewi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazumo Re: dom z termomuru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:01 bardzo dziękuję za wskazówki,z tym 10 cm styropianem to miałeś na myśli ocieplanie ścian?wszystkie bloczki mam już kupione a co do stali przekonałam się o jej ogromnej ilości wkładanej do zalewanych murów,ściany podciągnięte mam w tej chwili do stropu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: dom z termomuru IP: *.48.jawnet.pl 08.12.07, 13:07 10 centow miedzy krokwie liczac 2 warstwy 5 cm na zaklad pozniej stelaz paroizolacja i plyty k-g ale jest projekt wiec nie ma co udoskonalac;) przy thermomurze masz niepowtarzalna okazje pokazac wiezbe czasem drewienko dobrze sie komponuje spojrz na pierwsze zdjecie dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61608,2948698.html jesli myslisz wyciagnac rysunek wiezby musisz ja przestrugac i zaimpregnowac lakierobejca przed montazem doczyscic drewno na dachu to robota glupiego masz jeszcze linka do domku pasywnego lipinskie przy ociepleniu dachu wykorzystaly rozwiazanie thermomuru www.domy-pasywne.pl/index.php pozniej go tylko opatulily styropianem;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazumo Re: dom z termomuru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:50 dzięki za podpowiedzi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: dom z termomuru IP: *.48.jawnet.pl 12.12.07, 19:18 nie ma sprawy mysle ze rozwialem watpliwosci:) podjelas dobra decyzje jezeli masz jeszcze jakies watpliwosci a mieszkasz na slasku zrzuce na priva namiarem gosciu mieszka w chatynce z thermomuru juz 15 lat zdazyl przyzwyczaic sie do zwiedzajacych;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś