Dodaj do ulubionych

krotka notka..?!

IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.09.09, 11:54
jak zalaczyc krotka notke pod zakladkami tak aby caly czas byla widoczna na
stronie glownej? widze ze wiele osob ma na swoich blogach jednak nie mgoe
znalezc nigdzieinformacji na ten temat...
Obserwuj wątek
    • ols Re: krotka notka..?! 10.09.09, 13:00
      Umieść tekst w polu na HTML
      • Gość: gosc Re: krotka notka..?! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.09.09, 13:52
        ok wielkie dzieki smile
        a gdyby chciala dac cos wiecej? tylko zeby bylo to oddzielone tytulem?da sie tak?
        • ols Re: krotka notka..?! 10.09.09, 14:45
          Da się, tylko jesteś ograniczona objętością tego pola oraz koniecznością sformatowania tego tekstu za pomocą HTML i ew. dodatkowego kawałka CSS.
          • Gość: gosc Re: krotka notka..?! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.09.09, 14:59
            czyli co to znaczy?
            • ols Re: krotka notka..?! 10.09.09, 15:17
              To znaczy, że zmieści się tam raczej krótki tekst.
              A żeby wyglądał ładnie (odstępy, tytuły itp) musisz użyć w nim tagów html (w tym polu nie ma takiego wygodnego edytora).
              • Gość: GOSC Re: krotka notka..?! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 10.09.09, 15:45
                wielkie dzieki juz wiem ocb smile
                • Gość: . Re: krotka notka..?! IP: *.lodz.msk.pl 10.09.09, 23:27
                  a jak to robi kominek, że ma 2 blogi i ten blog małych notatek jest z boku jako
                  mikronotatki?
                  • ols Re: krotka notka..?! 11.09.09, 02:03
                    Ten blog z małymi notatkami jest osobnym blogiem, osadzonym w polu na HTML za pomocą odpowiedniego kodu (w tym przypadku iframe).
                    • Gość: . Re: krotka notka..?! IP: *.lodz.msk.pl 11.09.09, 15:34
                      wiem, że jest osobnym blogiem, ale nie udało mi się osadzić frame'a w bloxie
                      (zresztą był chyba już taki wątek w tym forum)
                      • Gość: . Re: krotka notka..?! IP: *.lodz.msk.pl 11.09.09, 15:37
                        znaczy było pytanie bez odpowiedzi:

forum.gazeta.pl/forum/w,8,98289201,98289201,ramka_na_blogu.html
                        chciałbym dodać we fragmencie strony w którym mogę wsadzić kod HTML ramkę:
                        <frameset>
                        <frame src="https://www.gazeta.pl/0,0.html" name="gazeta"/>
                        </frameset>
                        chodzi o wsadzenie do tej ramki ostatnich komentarzy z RSS (nie chcę skryptu
                        szymona). ale taka ramka się nie wyświetla. czy to jakaś specjalna blokada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka