10.11.10, 11:11
Nie wiem, na ile to stan trwały, ale liczba blogów przekroczyła Wam 200 tysięcy.
Obserwuj wątek
    • elpanda Re: święto? 10.11.10, 14:31
      bylo to historycznie nie do unikniecia. liczba blogow rosla, choc istnialy jednostki blogi wlasne kasujace. jednak wytrwalismy big_grin
      • i-ra Re: święto? 10.11.10, 19:07
        Elpanda, to juz teraz po odejsciu Olsa bedzie normą to, że admin odpowiada na pochwalne posty a te z zarzutami i pytaniami ostentacyjnie ignoruje?
        • bartoszcze Re: święto? 10.11.10, 19:49
          A tak z czystej ciekawości, czy odpowiedzi nie uwzględniające zarzutów przyjmujesz do wiadomości, czy będziesz pytać ad mortem usrantem?
        • elpanda Re: święto? 10.11.10, 23:03
          Czy mógłbym prosić o przypomnienie sytuacji? Staram się odpowiadać, ale jak widzisz - cześć odpowiedzi udzielają też inne osoby.
          pozdrawiam.
          • i-ra Re: święto? 11.11.10, 13:31
            Nurtują mnie dwie kwestie:

w jaki sposob uzyskać dostęp z poziomu edycji bloga do starszych niz 30 dni, komentarzy?
            forum.gazeta.pl/forum/w,8,113111879,113111879,Dostep_do_starszych_komentarzy.html
            i czy nie moznaby powiekszyc odrobinkę limitu 16 kb na notkę?
            forum.gazeta.pl/forum/w,8,118193117,118193117,Limit_16_kb.html
            z gory dziekuje za odpowiedzi.
            • elpanda Re: święto? 11.11.10, 22:27
              1) z tego co widze mpiecko już odpowiedział. Rzeczywiście jest to problematyczne i trzeba będzie to zmienić- nie wiemy natomiast kiedy.

2) ograniczenia wielkości- to zmieni się prędzej. Aktualnie zmieniliśmy maksymalny rozmiar pola na dodatkowy HTML z 8 kB na 12 kB i rozważamy zmianę limitu notki.

Staramy się poprawiać Bloxa i znosić ograniczenia, ale potrzebujemy na to czasu- najbliższe kroki mamy już zaplanowane.
        • mpieck Re: święto? 12.11.10, 11:54
          ja odpowiadam na posty z zarzutami smile
          • brezly Re: święto? 12.11.10, 17:28
            mpieck napisał:

> ja odpowiadam na posty z zarzutami smile

OK, sam chcialessmile Dlaczego w Bloxerze2 nie czcionki Helvetica, he?!
            • bartoszcze Re: święto? 12.11.10, 17:39
              Bo Helvetica nie wytrzymuje takich zdań, jakie zamieszczasz na blogusmile
              • brezly Re: święto? 12.11.10, 18:50
                I az Bloxer2 o tym wie? smile
            • mpieck Re: święto? 13.11.10, 22:32
              Program pobiera listę dostępnych czcionek z systemu na którym pracuje. Jeśli na liście nie ma Helvetiki to znaczy że nie ma jej na komputerze, możesz sobie ją podać ręcznie w stylu a i tak zobaczysz czcionkę domyślną. W takich sytuacjach powinno się podawać grupę czcionek proporcjonalnych bezszeryfowych: Helvetica, Arial, sans-serif, ale Bloxer2 nie pozwala na wybór grupy czcionek. Najlepiej w ogóle nie ustawiać dla całego tekstu czcionki w edytorze, tylko w css-ie bloga. Jak czcionka nam się znudzi można ją bezboleśnie i szybko zmienić dla całego bloga.
              • brezly Re: święto? 14.11.10, 09:47
                mpieck napisał:

> Najlepiej
                > w ogóle nie ustawiać dla całego tekstu czcionki w edytorze, tylko w css-ie blog
                > a. Jak czcionka nam się znudzi można ją bezboleśnie i szybko zmienić dla całego
                > bloga.

Super. To teraz poprosze, ale tak jak chlop krowie na granicy, krok po kroku, wytlumacz mi jak to zrobic w Kubricku. Bo zmiana w "BlogWpisTresc" Font Family na SansSerif nie daje nic.

Zalozenie moje jest takie: po to miedzy innymi uzywam Bloxera2, zeby nie musiec grzebac w CSS.
    • slawnw Re: święto? 23.11.10, 12:29
      Nie byłbym takim hurra optymistą. Jest wiele blogów, które takowymi zupełnie nie są, a skutecznie podbijają statystyki. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka