bartoszcze 10.11.10, 11:11 Nie wiem, na ile to stan trwały, ale liczba blogów przekroczyła Wam 200 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elpanda Re: święto? 10.11.10, 14:31 bylo to historycznie nie do unikniecia. liczba blogow rosla, choc istnialy jednostki blogi wlasne kasujace. jednak wytrwalismy Odpowiedz Link Zgłoś
i-ra Re: święto? 10.11.10, 19:07 Elpanda, to juz teraz po odejsciu Olsa bedzie normą to, że admin odpowiada na pochwalne posty a te z zarzutami i pytaniami ostentacyjnie ignoruje? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: święto? 10.11.10, 19:49 A tak z czystej ciekawości, czy odpowiedzi nie uwzględniające zarzutów przyjmujesz do wiadomości, czy będziesz pytać ad mortem usrantem? Odpowiedz Link Zgłoś
elpanda Re: święto? 10.11.10, 23:03 Czy mógłbym prosić o przypomnienie sytuacji? Staram się odpowiadać, ale jak widzisz - cześć odpowiedzi udzielają też inne osoby. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
i-ra Re: święto? 11.11.10, 13:31 Nurtują mnie dwie kwestie: w jaki sposob uzyskać dostęp z poziomu edycji bloga do starszych niz 30 dni, komentarzy? forum.gazeta.pl/forum/w,8,113111879,113111879,Dostep_do_starszych_komentarzy.html i czy nie moznaby powiekszyc odrobinkę limitu 16 kb na notkę? forum.gazeta.pl/forum/w,8,118193117,118193117,Limit_16_kb.html z gory dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elpanda Re: święto? 11.11.10, 22:27 1) z tego co widze mpiecko już odpowiedział. Rzeczywiście jest to problematyczne i trzeba będzie to zmienić- nie wiemy natomiast kiedy. 2) ograniczenia wielkości- to zmieni się prędzej. Aktualnie zmieniliśmy maksymalny rozmiar pola na dodatkowy HTML z 8 kB na 12 kB i rozważamy zmianę limitu notki. Staramy się poprawiać Bloxa i znosić ograniczenia, ale potrzebujemy na to czasu- najbliższe kroki mamy już zaplanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: święto? 12.11.10, 17:28 mpieck napisał: > ja odpowiadam na posty z zarzutami OK, sam chciales Dlaczego w Bloxerze2 nie czcionki Helvetica, he?! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: święto? 12.11.10, 17:39 Bo Helvetica nie wytrzymuje takich zdań, jakie zamieszczasz na blogu Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: święto? 13.11.10, 22:32 Program pobiera listę dostępnych czcionek z systemu na którym pracuje. Jeśli na liście nie ma Helvetiki to znaczy że nie ma jej na komputerze, możesz sobie ją podać ręcznie w stylu a i tak zobaczysz czcionkę domyślną. W takich sytuacjach powinno się podawać grupę czcionek proporcjonalnych bezszeryfowych: Helvetica, Arial, sans-serif, ale Bloxer2 nie pozwala na wybór grupy czcionek. Najlepiej w ogóle nie ustawiać dla całego tekstu czcionki w edytorze, tylko w css-ie bloga. Jak czcionka nam się znudzi można ją bezboleśnie i szybko zmienić dla całego bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: święto? 14.11.10, 09:47 mpieck napisał: > Najlepiej > w ogóle nie ustawiać dla całego tekstu czcionki w edytorze, tylko w css-ie blog > a. Jak czcionka nam się znudzi można ją bezboleśnie i szybko zmienić dla całego > bloga. Super. To teraz poprosze, ale tak jak chlop krowie na granicy, krok po kroku, wytlumacz mi jak to zrobic w Kubricku. Bo zmiana w "BlogWpisTresc" Font Family na SansSerif nie daje nic. Zalozenie moje jest takie: po to miedzy innymi uzywam Bloxera2, zeby nie musiec grzebac w CSS. Odpowiedz Link Zgłoś
slawnw Re: święto? 23.11.10, 12:29 Nie byłbym takim hurra optymistą. Jest wiele blogów, które takowymi zupełnie nie są, a skutecznie podbijają statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś