Dodaj do ulubionych

Zmiana koloru wpisu - problem

27.03.11, 22:59
Od dłuższego czasu niemożliwa jest zmiana koloru tekstu wpisu w edytorze. Gdy klikam przycisk "kolor czcionki" - otwiera się okienko z kolorami do wyboru ("wybierz kolor"), ale dokonanie wyboru jakiegokolwiek z palety jest niemożliwe. Po kliknięciu okienko się nie zamyka, a kolor wpisu nie zmienia. Problem leży po stronie bloxa, czy może mojej?
Obserwuj wątek
    • joanna.pio Re: Zmiana koloru wpisu - problem 27.03.11, 23:00
      Problem dotyczy bloga: michalmowi.blox.pl/html
    • chiara76 Re: Zmiana koloru wpisu - problem 27.03.11, 23:19
      nie, ja też mam ten problem ale już nie mam siły zgłaszać , bo nikt nie reaguje, niestety. Obrazków też nie mogę wklejać i na pytania nikt nie reaguje. Podsumowując, tak, to, że masz problemy, to nie jest wina Twojego komputera, a bloxa.
      • elpanda Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 16:29
        hej,
        pamiętamy o tym, niestety wciąż mamy problem z odtworzeniem problemu po naszej stronie. "na szczęście" występuje to czasem u innych osób, liczę więc, że znajdziemy wspólny mianownik.
        pozdrawiam, panda
        • chiara76 Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 16:43
          o, to fajnie, że pamiętacie. Przyznam, że już miałam odzywać się na priva.
          • elpanda Re: Zmiana koloru wpisu - problem 29.03.11, 12:18
            nękanie na privie też czasem pomaga, niestety - roboty nie przyspiesza smile.
    • perrier Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 07:47
      Sprobuj uzyc innego edytora, np. edytora prostego.
      Kod jest tutaj
      www.kurshtml.boo.pl/html/kolor_czcionki,zielony.html
      • joanna.pio Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 09:22
        Dzięki, ale ja bym wolała, by działało w bloxie to, co powinno...
    • s.z.y.m.o.n Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 13:47
      Widzę, że ustawiasz całą treść wpisu na ten sam kolor we wszystkich notkach.
      Robienie tego z poziomu edytora, to najgorsza metoda. Po zmianie szablonu okaże się, że trzeba będzie edytować wszystkie wpisy, bo nie będą już wyglądały tak ładnie.

Najlepiej załatwić to poprzez edycję samego szablonu. Dodaj na końcu kodu CSS poniższą linię a kolor oraz justowanie będą nadawane automatycznie.

.BlogWpisTresc, .TrescKomentowanegoWpisu {color:#000066;text-align: justify;}

Kod CSS szablonu znajdziesz w sekcji Wygląd > Edycja CSS panelu administracyjnego bloga.

P.S.
      Spróbuj również stosować paragrafy zamiast przejścia do nowego wiersza. Uzyskasz go zaznaczając tekst i wybierając z listy format paragraf.
    • elpanda Re: Zmiana koloru wpisu - problem 28.03.11, 16:28
      hej,
      możesz powiedzieć jaki masz wybrany edytor tekstu / przeglądarkę i jej wersję / wersję flasha?
      pozdrawiam, panda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka