Dodaj do ulubionych

Pytanie do moderatorów

16.07.13, 22:18
Drodzy moderatorzy,
skoro wiele blogów narusza regulamin platformy Blox swoim pozycjonerskim - spamerskim - preclowskim charakterem, proszę więc o odpowiedź, jakim prawem blog o adresie:
wo.blox.pl/
nadal nie jest zablokowany mimo że:
1. w każdym wpisie pozycjonuje zewnętrzne linki, prowadzące do różnych serwisów (czyli działa jako zwykły precel pozycjonerski)
2. w bocznej szpalcie ma zawieszone 2 linki zewnętrzne
3. w zakładkach 16 linków zewnętrznych do blogów w bloxie i domeny .pl
4. we wpisach często lub zawsze linkuje do artykułów gazety wyborczej - cóż za przypadek.

Proszę o odpowiedź opartą o wasz regulamin, którego bardzo przestrzegacie wręcz rygorystycznie i dzielnie tłumaczycie nam, jak mamy prowadzić blogi aby ów regulamin był przestrzegany.

prt sc sysrq dla pewności i jako dowód jak ten watek zaraz zniknie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.....
Obserwuj wątek
    • mojtrening Re: Pytanie do moderatorów 16.07.13, 22:35
      Kolejnym blogiem jest eela1.blox.pl/ - a lista blogów podobnie działającym jest bardzo dłuuuuga - o co tu chodzi?
    • bagienny Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 06:55
      Odpowiedź otrzymałeś e-mailem. Wsparcia, którego szukasz znajdziesz jedynie u spamerów.

Przypominam, niezależnie którym kontem się podpisujesz na forum, obowiązują Cię te same zasady co innych:
      - stosuj się do zasad netykiety i postanowień regulaminu (linki znajdziesz u dołu strony);
      - nie trolluj;
      - nie obrażaj innych użytkowników forum i blogerów (jest to zawarte w regulaminie oraz w zasadach netykiety, ale w Twoim przypadku warto to powtórzyć);
      - nie zakładaj kilku wątków dotyczącego tego samego tematu;
      - nie pacynkuj.
      • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 13:38
        bagienny czy jak ci tam , czemu kasujesz wpisy na forum?
        • bagienny Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 13:45
          Prosiłem Cię byś nie pacynkował. O parę innych rzeczy również.
          • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 13:57
            bagienny napisał:

> Prosiłem Cię byś nie pacynkował. O parę innych rzeczy również.

prosiłem was abyście podali mi powód zablokowania nowego bloga z ok. 8 wpisami gdzie nie było linków zewnętrznych i łamania regulaminu! Na jakiej podstawie blokujecie nowo powstały WOLNY adres bloga????
            • bagienny Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 14:38
              Masz ich ponad 100. Można się pogubić. Który i na jakie konto założony?
              • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 21:19
                bagienny napisał:

> Masz ich ponad 100. Można się pogubić. Który i na jakie konto założony?

co cie to interesuje kto ma ile blogów, zadajesz głupie pytania w odpowiedziach. Nie wicie co kasujecie? chyba nie bo odpisaliście mi na poczte do innego konta że blokujecie mi bloga na drugim koncie - cóż za profesjonalizm! Chodzi mi o bloga gameold.blox.pl - bloga założony z nowego i dostępnego adresu nie posiadający żadnego linka zewnętrznego.
              • rozieblox Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 21:36
                11. Agora zastrzega sobie prawo do zamknięcia konta Użytkownika, gdy:

a) Użytkownik wykorzystuje konto niezgodnie z postanowieniami obowiązującego prawa lub Regulaminu,

Zakładanie 100 blogów pozycjonerskich z danego konta nie podpada pod ww.? Może konto blokować? I spokój będzie. Wszędzie. wink
                • rozieblox Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 21:48
                  Oraz: multikonta, choć nie jawnie zabronione w regulaminie, mogą (i powinny) być interpretowane jako przejaw trollingu. Szczególnie, jeśli są wykorzystywane naprzemiennie w jednym wątku na forum. Poza tym, przykłady łamania netykiety w wersji podlinkowanej w regulaminie:

Pisz zwięźle i na temat.

Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.

Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

Nie podszywaj się pod innych. (wiele kont to podszywanie, w pewien sposób)

HTH wink
                  • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 22:34
                    rozieblox napisał:

> Oraz: multikonta, choć nie jawnie zabronione w regulaminie, mogą (i powinny) by
                    > ć interpretowane jako przejaw trollingu. Szczególnie, jeśli są wykorzystywane n
                    > aprzemiennie w jednym wątku na forum. Poza tym, przykłady łamania netykiety w w
                    > ersji podlinkowanej w regulaminie:
                    >
                    > Pisz zwięźle i na temat.
                    >
                    > Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki
                    > .
                    >
                    > Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.
                    >
                    > Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                    >
                    > Nie podszywaj się pod innych. (wiele kont to podszywanie, w pewien sposób)
                    >
                    > HTH wink

a cóż za bełkot - kolejny raz dajesz odpowiedź nie na temat i zmieniasz regulamin.
                    Skoro nie jest zabronione to nie jest i na tym się kończy - mam dwa konta i co z tego - jak jestem zalogowany na jednym i akurat wejde na forum to z tego piszę - żaden regulamin tego nie zabrania!

> Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.
                    - zadaje pytania ale nikt nie odpowiada bo albo kasuje pytanie albo zmienia temat.
                    Pytam kolejny raz: czemu został skasowany blog: gameold.blox.pl skoro nie miał linków i został dopiero co założony, posiadał jedynie kilka wpisów bez linków zewnętrznych - proszę teraz odpowiedzieć - jest to pytanie precyzyjne zadane w takiej samej formie jak wczesniej!
                    > Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                    - nie ma tu nikogo personalnie - jest login i nie ma danych presonalnych - skoro żądasz zwrotów kulturalnych sam zachowuj się kulturalnie - nie usuwaj watków i pytań. Niszczysz czyjaś pracę - informuj dlaczego podając konkretny powód. Nie zmieniaj tematu i nie wyśmiewaj i nie obrażaj wyzwiskami które nie są na miejscu i nie mają nic wspólnego z rozmówcą
                    > Nie podszywaj się pod innych. (wiele kont to podszywanie, w pewien sposób)
                    w pewnie sposób - a co to kolejny aneks regulaminu - to jest tak jak usilowanie spozycia alkoholu??? i wy się moderatorami nazywacie? co to ma wspólnego z moderowaniem skoro sami nie trzymacie się regulaminu a pouczacie innych? Proszę więc podać choć jeden przypadek podszywanie się pod kogoś, z mojej strony ani raz takiego czegoś nie było ale skoro "w pewien sposób" założone dwa konta to takiiii problem to proszę wskazać w regulaminie taki fragment ktory zabrania mieć dwa konta oraz uzywać je do pisania na forum nawet na przemian w różnych wątkach!
                • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 22:23
                  rozieblox napisał:

> 11. Agora zastrzega sobie prawo do zamknięcia konta Użytkownika, gdy:
                  >
                  > a) Użytkownik wykorzystuje konto niezgodnie z postanowieniami obowiązującego pr
                  > awa lub Regulaminu,
                  >
                  > Zakładanie 100 blogów pozycjonerskich z danego konta nie podpada pod ww.? Może
                  > konto blokować? I spokój będzie. Wszędzie. wink
                  >

Nazywając blog pozycjonerskim musisz miec pojecie o tym co to pozycjonowanie a sam w kazdej odpowiedzi nie potrafisz udzielic na to odpowiedzi. Dla mnie jesteś nieodpowiednią osobą do udzielania jakichkolwiek odpowiedzi bo:
                  1. nikt nie rozumie twojego bełkowtu
                  2. nie odpowiadasz na zadane pytania
                  3. gubisz się w tym co piszesz

żaden z blogów nie był pozycjonerski, to że posiadał linki max 2 w bocznej szpalcie nie jest to powód do kasowania bo inne bloga też je posiadają a nawet w większej ilości, ale to są blogi które was pozycjonuja więc nie czepiacie sie ich...
                  Kasujecie pytania w forum, zmieniacie nazewnictwo w regulaminie i interpretujecie go inaczej do kazdej sytuacji.
                • eela Re: Pytanie do moderatorów 18.07.13, 19:25
                  On jeszcze za Olsa zakładał takie blogi i juz wtedy miał pretensje, i czuł sie niezrozumiany.
                  • nandas Re: Pytanie do moderatorów 18.07.13, 22:08
                    eela napisała:

> On jeszcze za Olsa zakładał takie blogi i juz wtedy miał pretensje, i czuł sie
                    > niezrozumiany.

jakie blogi? masz pojęcie o co w ogóle chodzi czy wtrącasz się jak zawsze w rozmowę z kompletną niewiedzą w temacie? Przypatrz się swojemu blogowi gdzie masz napchane kilkadziesiąt linków zewnętrznych w lewej szpalcie - dziwne że ten blog nie jest blokowany no chyba ze jesteś kolejną uprzywilejowaną wchodzącą w d..... użytkowniczką...
                    • eela Re: Pytanie do moderatorów 19.07.13, 13:16
                      Blog niezgodny z netykietą. Jesli cierpisz na zanik pamięci to proszę bardzo, z przyjemnościa ci ją odświeżę choćby tymi linkami.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,8,88515896,88515896,Zablokowany_blog_i_jaki_powod_.html
                      forum.gazeta.pl/forum/w,8,93547973,93547973,Kolejne_usuniecie_bloga.html
                      Byłam tez pewna, mając w pamieci twoje wstrząsające rozstanie się z tą koszmarną platformą bloxową i niesprawiedliwymi adminami, że bujasz gdzieś w idealnym witrualnym swiecie. A tu proszę jaka niespodzianka. Z dużej chmury zaledwie mżawka.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,8,93609446,93609446,Blox_owi_juz_podziekujemy_.html

A niby dlaczego mój blog by miał być zablokowany?. Wszystkie linki wiążą sie tematycznie z moim blogiem i żaden nie jest komercyjny. Zdaję sobie sprawe, że nie jesteś w stanie
                      tego pojąć albo udajesz idiotę.
                      • nandas Re: Pytanie do moderatorów 19.07.13, 18:41
                        eela napisała:

> Blog niezgodny z netykietą. Jesli cierpisz na zanik pamięci to proszę bardzo, z
                        > przyjemnościa ci ją odświeżę choćby tymi linkami.
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,8,88515896,88515896,Zablokowany_blog_i_jaki_powod_.html
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,8,93547973,93547973,Kolejne_usuniecie_bloga.html
                        > Byłam tez pewna, mając w pamieci twoje wstrząsające rozstanie się z tą koszmarn
                        > ą platformą bloxową i niesprawiedliwymi adminami, że bujasz gdzieś w idealnym
                        > witrualnym swiecie. A tu proszę jaka niespodzianka. Z dużej chmury zaledwie mża
                        > wka.
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,8,93609446,93609446,Blox_owi_juz_podziekujemy_.html
                        >
                        > A niby dlaczego mój blog by miał być zablokowany?. Wszystkie linki wiążą sie te
                        > matycznie z moim blogiem i żaden nie jest komercyjny. Zdaję sobie sprawe, że ni
                        > e jesteś w stanie
                        > tego pojąć albo udajesz idiotę.

Jesteś mistrzynią odgrzewania starych kotletów i wtrącania się w rozmowy które ciebie nie dotyczą i nie jesteś w nich stroną - zdaję sobie sprawę że nie jesteś w stanie tego pojąć albo udajesz idiotkę....
                        Co do twoich linków w bocznej szpalcie - jestem przekonany że umieszczając podobna ilość linków w bocznej szpalcie zawiązanych z tematyka bloga zostanie on zaraz zablokowany bo jakiś dumny moderator odnajdzie tam domniemanie spamerstwa itd - piszę to w oparciu o poprzednie wypowiedzi moderatorów gdzie kompletnie nie trzymali się zasad regulaminu a tworzyli nowe zasady...
                        czy "bujam gdzieś w idealnym wirtualnym świecie" - raczej nie, wolę nie popadać jak ty w samo zachwyt a tym bardziej wertować paranoicznie wyszukiwarki poszukując starych wątków.
          • nandas Re: Pytanie do moderatorów 17.07.13, 13:58
            bagienny napisał:

> Prosiłem Cię byś nie pacynkował. O parę innych rzeczy również.

PS> słowo "pacynkować" "pacynkowanie" nie występuje w j. polskim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka