Dodaj do ulubionych

Problem z dodawaniem zdjęć

15.12.15, 11:45
Witam smile

Nie mogę dziś wgrać plików do zasobów bloga (kuchennewzlotyiupadki.blox.pl) Wyskakuje mi taki komunikat: "Wystąpił bład podczas zapisu pliku (spis2.jpg), operacja została anulowana". Mam jeszcze sporo wolnego miejsca, sprawdziłam możliwość dodawania różnych zdjęć, więc nie jest to wina tego konkretnego. Możecie sprawdzić o co chodzi? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • wedelka Re: Problem z dodawaniem zdjęć 15.12.15, 13:52
      Po wielu próbach udało się. Nie wiem w czym był w takim razie problem, ale chwilowo jest rozwiązany.
    • bagienny Re: Problem z dodawaniem zdjęć 15.12.15, 14:33
      Naprawione. Możesz już korzystać normalnie.
      • obroni Re: Problem z dodawaniem zdjęć 18.12.15, 09:25
        Mistrzu Bagienny - czy moglbys rzucic okiem na moj problem - nie moge dostac sie do zasobow bloga
        probujac zrobic nowy wpis.

obroni.blox.pl
        • bagienny Re: Problem z dodawaniem zdjęć 18.12.15, 10:52
          Możesz opisać problem?
          • obroni Re: Problem z dodawaniem zdjęć 18.12.15, 11:14
            gdy klikam w ikone 'wstaw z zasobow' dostaje wiadomosc :

' The following error was encountered while trying to retrieve the URL: 189091.www.blox.pl/html?

ICAP protocol error.

The system returned: [No Error]

This means that some aspect of the ICAP communication failed.

Some possible problems are:

The ICAP server is not reachable.

An Illegal response was received from the ICAP server.'

• bagienny Re: Problem z dodawaniem zdjęć 18.12.15, 16:48
              Kiedy będzie na blogu wciśnij kombinację klawiszy CTRL F5, zostanie wyświetlona kod html strony znajdź frazę server i skopiuj całą linijkę.
              Np. <!
              • obroni Re: Problem z dodawaniem zdjęć 18.12.15, 18:59
                probowalem wielokrotnie - kombinacja CTRL F5 w moim przypadku dziala tak jak przycisniecie samego F5.
                i raz na ok. 50 prob udalo sie wejsc do 'zasobow bloga'
      • emilya5 Re: Problem z dodawaniem zdjęć 15.01.16, 23:55
        Mam problem! Zdjęcia mi się wgrywają w zasoby, ale nie mogę ich opublikować sad
        Normalnie edytuję posta, widzę zdjęcie, a po publikacji nie ma fotki sad Próbowałam ręcznie wpisywać w htmlu, ale kod znika, jak tylko wracam do edytora sad
        POMOCY! Mój blog opiera się głównie na zdjęciach. Nadchodzi gorący weekend, a ja nie mam jak zdjęć wrzucić sad
    • jalu66 Re: Problem z dodawaniem zdjęć 12.09.16, 22:09
      U mnie na blogu często nie mogę wstawić zdjęć formatowanych pionowo (3:4) Wchodzą do katalogu zdjęć "poziomo" i tak później są emitowane
      • bagienny Re: Problem z dodawaniem zdjęć 13.09.16, 07:29
        Musisz zmienić orientację zdjęcia w programie graficznym np. irfanview lub gimp.
        • jalu66 Re: Problem z dodawaniem zdjęć 13.09.16, 21:11
          Robiłem tak do tej pory - ale teraz nie chce to działać. Nawet jak zmienię orintację to dalej wchodzi na bloga w poziomie. Używam PfotoFiltre7. Spróbuję jeszcze na innym programie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka